pieczenie - 19054 przepisów (strona:965/1271)

Sałatka z pomidorów i mozzarelli w letnim sosie ziołowym 215

pieczywa i cieszcie się smakiem lata! Sos ziołowy możecie przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku (np. zakręconym słoiku) przez tydzień i dodawać do różnych potraw, np. sałatek, kanapek, czy pieczonego mięsa. Wychodzi go nieco więcej, niż potrzeba do sałatki, ale na pewno się nie zmarnuje:) Ja zjadłam resztę ze świeżym pieczywem. Myślę, że sprawdzi się także jako sos do makaronu

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z pomidorów i brzoskwiń z grillowanym kurczakiem 184

brzmi głupio, ale się sprawdza. Zauważyłam, że dzięki temu kurczak jest delikatny i soczysty w środku. Kurczaka możecie oczywiście przygotować również na tradycyjnym grillu lub podać sałatkę z kawałkiem pieczonego kurczaka. Zaś idąc hiszpańskimi skojarzeniami, nadadzą się też plasterki szynki Serrano. Dodatek mięsa do tej sałatki nie jest oczywiście obowiązkowy, w oryginalne była ona daniem wegańskim. To kto ma ochotę

Chilli Czosnek i Oliwa
Jak zrobić passatę pomidorową (przecier)? 304

przechowywać przez 6 miesięcy.  * Słoiki należy dokładnie umyć i osuszyć, a następnie ułożyć otwarte na kratce piekarnika. Piekarnik nagrzej do 120 stopni C razem ze słoikami i następnie "piecz" je jeszcze przez 15 min. Od razu napełniaj przecierem. Nakrętki wyparzam zalewając je wrzątkiem. Jeżeli masz zmywarkę, to bardzo Ci zazdroszczę - wystarczy wygotować w niej słoiki, aby były gotowe

Chilli Czosnek i Oliwa
Kotlety pożarskie 288

rozgrzanym oleju, na złoto z każdej strony. Po usmażeniu kotletów, umieszczamy je razem z patelnią w piekarniku nagrzanym do 180C, na 5 minut.  Kotleciki podałam w towarzystwie pieczonych ziemniaczków i ogórków kiszonych

Emcia Pichci
Pasztet z cukinii 253

smażenia dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie odcisnąć cukinię. Dodać cebulę, kaszę mannę, otręby i marchewkę. Wszystko wymieszać, dodać przyprawy. Przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą, piec w temp. 175 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C przez 1 godzinę

Delicious Titbits
Serowe krakersy solone 210

pomocą słomki do napojów, a podłużne krakersy najpierw dziurkujemy widelcem wokół brzegów, a przez środek również robimy dziurki za pomocą słomki. Nagrzewamy piekarnik do 160-170 stopni i pieczemy ok. 15-20 minut, aż krakersy się zrobią złociste. Wyjmujemy krakersy i studzimy na kratce. Smacznego.   The post Serowe krakersy solone appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Danie jednogarnkowe i rosołek 226

gotowania zbierać "szumowiny".Doprawić w razie potrzeby. Ziemniaki obrać, pokroić i chwilę pogotować.Odcedzić i przełożyć na blaszkę.Skrzydełka wyjąć z rosołu i dodać do ziemniaków.Posypać zieleniną i piec do miękkości

Moje domowe kucharzenie
Rogaliki z masą makową 160

Znów zawieruszony przepis..zanudzę Was tymi rogalikami...ale jak otrzymałam  rogalomanię  często piekłam rogaliki..i to takie małe..te mniejsze jakoś mi lepiej pasują..takie na jeden, dwa kęsy.. 3 szkl. mąki 250 g margaryny  250 g serka homogenizowanego dowolne nadzienie [ u mnie masa makowa z puszki] Wszystkie składniki zagnieść ze sobą.Następnie ciasto podzielić

Moje domowe kucharzenie
Szaszłyki z łososia i kurczaka 203

mokre patyki kurczaka z cebulą i papryką. Rozpalamy grilla :) Grill musi być gorący- grilujemy łącznie 8-10 min. odwracając co 2-3 min. Gotowe.  Szaszłyki podałam z pieczonymi ziemniakami z rozmarynem i dipem. Smacznego

Smaki Edyty
Kokosanki 367

mieszając  Dodać wiórki z cukrem i masłem  Mieszać aż będzie jednolita masa  Blasze wysmarować grubo masłem  Z masy formować kuleczki  Ułożyć na blasze i piec 15-20min w 180 stopniach  BON APPETIT ! <3 Uwaga! Wpis zawiera lokowanie produktów :) Zapraszamy również na nasz profil na facebooku https://www.facebook.com/bonapetit2xm

Bonapetit2xM
Kawałki kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych 509

Chrupiące z soczystym mięsem w środku. Smakują wyśmienicie. Dzięki smażeniu w głębokim tłuszczu nie chłoną zbyt dużej ilości oleju. Ja swoje nuggetsy podałam z frytkami pieczonymi w piekarniku. Przepis z książki Anny Starmach „Pyszne 25″ którą serdecznie polecam Post Kawałki kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Rogaliki z twarogiem i rodzynkami 180

szeroką część trójkąta kłaść nadzienie i zwinąć w rogal . Rogaliki układać na blaszce wyłożonej pergaminem, pozostawiając pomiędzy rogalikami dosyć duży odstępy, by się nie zlepiły. Posmarować żółtkiem , posypać cukrem.Rogaliki piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni

Moje domowe kucharzenie
Półkruche ciasto ze śliwkami i budyniem 327

The post Półkruche ciasto ze śliwkami i budyniem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Niezła beza malinowa 188

ocet - ubijaj wszystko jeszcze 2 minutki, aż piana będzie gęsta i błyszcząca. Pianę wyłóż na dwa okręgi dużą łyżką najlepiej kilkoma ruchami, aby za długo bezy nie formować. Piecz przez 30 minut w temperaturze 120 C, następnie zmniejsz temperaturę do 100 C i susz bezę przez 2,5 h.  Krem: Do miksera włóż maliny i zblęduj

Niezły Młynek
Bruschetta z pomidorami, tuńczykiem, mozarellą, oliwkami i kaparami 179

siekamy. Wszystko łączymy, dodajemy 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę i doprawiamy pieprzem do smaku. Pieczywo kroimy, smarujemy oliwą i roztartym czosnkiem, a następnie nakładamy pomidory wymieszane z dodatkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 190 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C przez 15 minut

Delicious Titbits

Proponowane wyszukiwania