pieczenie - 19054 przepisów (strona:960/1271)

rogaliki krucho-drożdżowe dla smakosza 156

minut do lodówki. Następnie należy je rozwałkować i wykroić trójkąty. Na koniec każdego trójkąta ułożyć trochę marmolady lub dżemu i zwinąć. Gotowe rogale należy ułożyć na brytfankę i piec w 180 stopniach 20 min. gotowe ciastka można posypać cukrem pudrem. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
pierniczenie w kuchni:) 148

przyprawy do piernika 2 łyżki kakao szklanka cukru kostka margaryny/masła Wykonanie: Wszystkie składniki połączyć na stolnicy i zagnieść je rękami na jednolite ciasto. Następnie rozwałkować i wycinać ciasteczka. Piec 20-15  minut w 160 stopniach

ciastkarnia na kruchym spodzie
Brownie z masą serową 169

dodać miód i 3 żółtka. Gotową masę odstawić. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli i delikatnie wmieszać je do ciasta. Gotowe przelać do formy 20 na 25 cm. piec 30 minut w 180 stopniach. Śmietankę ubijamy na sztywno pod koniec ubijania dodajemy cukier i serek ricotta. Gotową masę kładziemy na ciasto. Dekorujemy według uznania. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Mazurek z masą kajmakową 146

ciasta, tworzymy z niego kulę owijamy folą i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy i układamy cienko na blaszcze. Z pozostałego ciasta możemy ozdobić boki. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach aż ciasto się ładnie zarumieni. Gdy ostygnie można go posmarować gotową masa kajmakową, jeżeli nie mamy należy mleko skondensowane gotować 3 godziny do uzyskania

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tort pomarańczowo - marchewkowy 146

cukier waniliowy. Wszystko miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec wsypujemy mąkę z sodą na zmianę z marchewką startą na drobnych oczkach.  Gotową masę wlewamy do tortownicy i pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Krem śmietankowy: Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy cukier oraz żelatynę rozpuszczoną w małej ilości wody.  Krem pomarańczowy: Do dżemu dodajemy rozpuszczoną żelatynę

ciastkarnia na kruchym spodzie
Czekoladowe ciasteczka z sezamem 151

dodać sodę oczyszczoną kakao oraz jajka cukier i margarynę. Zagniatamy wszystkie składniki aż do uzyskania jednolitego ciasta. Rozwałkowujemy ciasto na cienko  wykrawamy ciasteczka. Gotowe układamy na blaszcze i pieczemy w 160 stopniach około 20 minut. Ciepłe ciasteczka smarujemy dżemem i sklejamy a wierzch smarujemy sezamem. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tarta wieloowocowa 162

pomarańcza mandarynka ananas z puszki Wykonanie: Herbatniki łamiemy i miksujemy na puch. 1/2 kostki margaryny rozpuszczamy i mieszamy z połamanymi herbatnikami. Gotową masę wykładamy na spód i brzegi tortownicy. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Gotujemy budyń z godnie z instrukcją na opakowaniu a potem studzimy go. Gotowy budyń miksujemy z kostką margaryny. Masę wykładamy na wierzch upieczonego ciasta

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ślimaki cynamonowe, kanelboller 159

ułożymy je zbyt blisko i się skleją. Odrywane bułki też są smaczne:) Zostawiamy ją około 15 minut żeby ciasto jeszcze troszkę podrosło. Na koniec smarujemy ciastka roztrzepanym jajkiem.  Pieczemy 35 minut  w temperaturze około 200 stopni. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Japoniec 157

mniejsze kawałki masło i wszystko razem zagniatamy rękami aż powstanie jednolita kula. Gotowe ciasto wkładamy na pół godziny do lodówki. Następnie wykładamy nim brzegi i spód prostokątnej blachy. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach aż ciasto się zarumieni na brązowo.  Gotujemy dwa budynie waniliowe zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy ostygnie ucieramy margarynę z cukrem na miały puch

ciastkarnia na kruchym spodzie
Rolada truskawkowa w czekoladzie 152

Boki i końce podwijamy pod spód. Gotową roladę zostawimy jeszcze na około 30 aby ciasto trochę podrosło i smarujemy białkiem z wierzchu aby się ni przypaliło i wkładamy do pieca na około 40 minut na tem. 180 stopni.  W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę i polewamy ją roladę. Ja posypałam ją jeszcze sezamem. smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Jagodzianka na pocieszenie 175

ciasto tak aby owoc był szczelnie zamknięty w cieście. Gotowe kuki układamy na blaszcze. Smarujemy je białkiem i pozostawimy 15 minut. Po tym czasie wkładamy je do piekarnika i pieczemy około 35 minut w 170 stopniach. Można polać je gdy ostygną lukrem lub cukrem pudrem. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Rogaliki z czekoladą 153

wycinamy trójkąty. Kładziemy na każdym trójkącie po pół kostki czekolady i zawijamy go w rogalika. Wszystkie układamy na blaszcze, pozostawimy na około 15 minut. Po tym czasie pieczemy rogaliki przez około 40 minut w 180 stopniach. Po ostygnięciu nadają się do zjedzenia. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Maślane ciasteczka w czekoladzie 184

wszystko razem zagniatamy w jednolite ciasto. Gotowe wkładamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie czasie nakładamy ciasto do maszynki i wyciskamy ciasteczka na blaszkę. Gotowe wkładamy do pieca na około 15 minut w temp. 160 stopni. Gdy się ładnie zarumienią wyciągamy i czekamy aż ostygną. W tym czasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Maczamy w niej ciasteczka

ciastkarnia na kruchym spodzie
cytrynowe ciasteczka z czekoladą 183

wciskamy je lekko do środka (ja użyłam gotowych wiórków, nie wiem czy coś takiego jest dostępne w Polsce). Z ciasta wycinamy dowolne kształty, ja posłużyłam się  szklanką. Ciasta pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie

Proponowane wyszukiwania