pieczenie - 19054 przepisów (strona:1012/1271)

Sernik z dynią i polewą o smaku toffi 186

gotować ok. 15minut we wrzątku, odcedzić. Ser zmielić, dodać dynię, cukier puder oraz sok z cytryny. Miksując, dodawać po jednym jajku.  Masę wylać na przygotowany spód.  Piec ok. 90min w temp. 150st.  Ostudzić i wstawić na noc do lodówki.          Polewa toffi:   1/2 szklanki cukru,  50g masła

Z miłości do słodkości
Czekoladowe babeczki Gellwe 142

około dwie minuty, aż składniki się dobrze połączą. Następnie dołączone do opakowania papilotki ułożyć w foremce na muffiny i nałożyć ciasto do 2/3 wysokości papilotek, czyli około jednej łyżki. Piec ok. 16-18minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem: 150ml zimnego mleka,    krem jagodowy dołączony do opakowania, czekoladowe kamyczki dołączone do opakowania. Mieszankę na krem jagodowy zmiksować

Z miłości do słodkości
Drożdżowe ślimaczki z dynią i cynamonem 175

Kroić na plastry- z każdej rolady otrzymamy około 10 plasterków. Ułożyć je ściśle, jeden obok drugiego, w przygotowanej tortownicy o śr. 27cm. Odstawić na kolejne 15minut. Następnie posmarować mlekiem. Piec ok. 25minut w temp. 180st. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem

Z miłości do słodkości
Serniczki z murzynkiem - bez sera! 210

nasiona z laski wanilii oraz proszek budyniowy. Na koniec dodać ubite na sztywną pianę białka. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć od foremek.  Wierzch posypać resztą pokruszonego ciasta.  Piec około 35-40minut w temp. 150st

Z miłości do słodkości
Brownie z dynią 182

dyni zmiksować z serkiem homogenizowanym. Dodać nasiona wanilii, cukier oraz przyprawę. Dokładnie wymieszać .  Łyżką kłaść kleksy nadzienia na czekoladowym cieście. Na wierzchu rozsmarować resztę czekoladowego ciasta.  Piec około 25minut w temp. 180st. Polewa:  100g mlecznej czekolady,  1/2 szklanki śmietanki 30%. Czekoladę połamać na kawałki, wymieszać ze śmietanką i stopić na parze. Przestudzić i polać wierzch wystudzonego

Z miłości do słodkości
Tarta z kiełbasą 228

przemian, grzyby z cebulą, kiełbasę pokrojoną w półplasterki i paprykę. Posypać odsączoną kukurydzą. Śmietanę połączyć z rozkłóconymi jajkami, doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Sosem polać tartę.  Piec ok. 35-40minut w temp. 190st.                                      Smacznego

Z miłości do słodkości
Ciasteczka Whoopie Pies - czarne księżyce 210

Mąkę przesiać z sodą, solą i kakao. Dodawać do masła na przemian z mlekiem, utrzeć. Na koniec dodać nasiona wanilii.  Na blachę wyłożoną papierem wykładać łyżką okrągłe ciastka. Piec ok. 12-14min w temp. 170st.  Ostudzić. Nadzienie dyniowe:   150g serka mascarpone,  150g puree z dyni ,  80g masła, 80 g cukru pudru,  szczypta cynamonu

Z miłości do słodkości
Brownie z filiżanki 272

wanilii, wymieszać. Delikatnie wymieszać ze stopioną czekoladą.  Migdały zmielić w blenderze, wymieszać z masą. 3 żaroodporne kokilki natłuścić, oprószyć cienko kakao i nalać masę do 2/3 wysokości.  Piec ok. 20min w temp. 160st. Podawać gdy brownie jest jeszcze ciepłe

Z miłości do słodkości
Kotlety z Wilanowa 196

Dzisiaj na blogach królują Rogale Świętomarcińskie, ja również miałam w planach dzisiaj je piec. Niestety tak mnie zmogła choroba, że musimy się obejść smakiem;) Jednak mam dla Was przepis na naprawdę szybki i smaczny obiad. Właściwie jest to pyszna odmiana zwykłych kotletów schabowych. Szczególnie lubi je mój synek, który jest wielbicielem pasztetu:) Składniki: 1/2 kg schabu bez kości, 100g drobiowego

Z miłości do słodkości
Ciasto drożdżowe z serem i jagodami 214

pianę, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Ciasto rozwałkować na prostokąt o wym. 30x40cm i wyłożyć na przygotowaną blaszkę. Na cieście rozsmarować masę serową, posypać jagodami (mrożone rozmrozić i odsączyć). piec około 40-45minw temp. 170-180st.                                         Smacznego:) Przepis

Z miłości do słodkości
Zapiekanka ziemniaczana z kiszoną kapustą 418

minut. Odcedzić i oprószyć solą i pieprzem.  W naczyniu żaroodpornym układać warstwami mięso z cebula, kapustę i ziemniaki.  Wierzch polać wymieszanymi śmietanami oraz posypać startym serem. Piec około 35minut w temp. 200st.                              Smacznego

Z miłości do słodkości
Dorsz w ziołach z pomidorami 190

zmieszać z oliwą. Mieszanką skropić rybę. Na wierzchu ułożyć pokrojone w kostkę pomidory, posypać zestruganą skórką z cytryny. Oprószyć do smaku solą i pieprzem. Każdą rybę szczelnie owinąć folią. Piec ok. 15-20min w temp. 200st

Z miłości do słodkości
Tarteletki na śniadanie 143

smaku i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia nałożyć farsz do wylepionych tarteletek. Resztę ciasta rozwałkować, wyciąć kółka, przykryć nimi wierzch tarteletek. Delikatnie zlepić brzegi, nakłuć widelcem.  Piec około 20minut w temp. 220st.                                    Smacznego:) Przepis dodaję do akcji

Z miłości do słodkości
Francuskie paszteciki 167

smaku solą i pieprzem. Na nie naciętym kawałku ciasta nakładać na środku farsz. Brzegi posmarować rozkłóconym jajkiem. Przykryć naciętym ciastem, delikatnie zlepić brzegi. Posypać drobno startym parmezanem.  Piec około 13-15 minut w temp. 180st. Podawać np. ze szklanką soku Tymbark

Z miłości do słodkości
Pakieciki z farszem jajecznym 160

pokroić na 15 małych kwadracików. Na 14 z nich ułożyć farsz, posypać słodką papryką i zwinąć w bukieciki.  Resztę ciasta pociąć na cienkie paseczki, obwiązać nimi bukieciki.  Piec około 25minut w temp. 180st

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania