Jakiś czas temu stałam się posiadaczką nowego poręcznego urządzenia - małego szynkowaru. Skoro sama umiem upiec chleb to i do chleba coś by się przydało. Piekę czasami pasztety, mięsa różne do jedzenia na zimno, ale szynkowar pozwoli mi robić jeszcze inne rodzaje domowych smakołyków. Możliwość robienia domowych "prasowanek" czyli wędlin ze sprasowanego i parzonego potem mięsa mam dzięki firmie Tradismak, która zaopatrzyła mnie w potrzebny sprzęt i wybór dodatków. I tak powstała moja pierwsza wędli... czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
zapamiętam sobie przepisik! Choć na razie będę walczyć dzielnie bez szynkowaru :-)
szkoda że trzeba czekać dwie doby,ale napewno warto,mam szynkowar singiel i będę go zachwalać że hej polecam na 100 %
wygląda wspaniale i na pewno tak samo smakuje,robię podobnie ale w słoikach,też wymaga czasu,ale potem,,,dellicje:)))
w słoikach nie robiłam - chyba musi być luźniejsze żeby dało się ją smarować a nie kroić ?