pieczenia - 22046 przepisów (strona:833/1470)

Ciasto Hali 279

Składniki: CIASTO: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół kostki miękkiej margaryny pół szklanki cukru 2 jaja i żółtko MASA BUDYNIOWA: litr mleka 3 budynie czekoladowe MASA SEROWA: pół kostki miękkiej margaryny pół szklanki cukru 4 serki waniliowe 3 jaja i białko budyń śmietankowy polewa czekoladowa wiórki kokosowe  Wykonanie: Najpierw musimy zagnieść ciasto (ze wszystkich składników

Serce zamknięte w formie pyszności
Bułeczki z ziemniakami 231

Bułeczki nadziewane ziemniakami  Dzisiaj zapraszam na bułeczki z  mojego dzieciństwa , w naszym domu w każdy piątek babcia piekła właśnie takie bułeczki . Pyszne nadziewane ziemniakami z serem żółtym . Każdą  bułeczkę moczyło się w osolonej oliwie z czosnkiem co to był za smak :) myyy pycha. :) Jeśli Was zaciekawiły moje bułeczki to zapraszam :) Składniki :) 1 kg mąki pszennej(...)pieprzem , czosnkiem , dodać starty ser żółty i suszony szczypiorek , wszystkie składniki wymieszać. Na każdy krążek nałożyć po łyżeczce farszu . Zlepiać jak pączka. 8. Blaszkę wyłożyć papierem , przełożyć bułeczki . 9. Piec w temp 180 st około 15/ 20 minut mają być rumiane . Na drugi dzień  taką bułeczkę można przeciąć na pół i podsmażyć na masełku , pycha

Sama słodycz i szczypta chili
Śnieżynki z opłatka 208

będą wyglądać zimowo i elegancko, możemy ozdobić je dowolnymi ozdobami - z masy cukrowej lub opłatka. Śnieżynki z opłatka Gotowe śnieżynki można znaleźć w marketach na działach z dodatkami do pieczenia, można także zrobić je samemu wykorzystując masę cukrową i wykrawaczki. Świeże ozdoby z masy cukrowej łatwo przymocujemy do babeczki za pomocą patyczka do uszu nasączonego wodą. Pod wpływem wilgoci

Ciastkozercy
Słodkie upominki - renifery z piernika 181

przepis na pierniki możecie sprawdzić tu . Jeśli decydujemy się na duży kształt piernika, z którego przy przenoszeniu łatwo mogą odpaść cieńsze elementy, warto rozwałkować ciasto już na papierze do pieczenia. Do dekoracji pierników świetnie nadaje się lukier z białek ( przepis znajdziecie tu ). Możecie wykorzystać także bakalie, cukrowe ozdoby, cukiereczki, a nawet żelki. Do wykonania opakowania potrzebny będzie celofan (pojedyncze

Ciastkozercy
Tęczowe babeczki 1157

według przepisu . Masę przekładamy do formy wyłożonej papilotkami lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Do każdej babeczki wkładamy po kostce czekolady i popychamy lekko, żeby nie wystawała. Babeczki pieczemy około 30 min w 180 stopniach. Czas kiedy babeczki są w piecu można wykorzystać na zrobienie kremu . Gotowy krem przekładamy do trzech miseczek i dodajemy po kropli barwnika spożywczego

Ciastkozercy
Babeczki z kremowym serduszkiem 161

według przepisu . Masę przekładamy do formy wyłożonej papilotkami lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Do każdej babeczki wkładamy po kostce czekolady i popychamy lekko, żeby nie wystawała. Babeczki pieczemy około 30 min w 180 stopniach. W czasie kiedy babeczki są w piecu z przestudzonego budyniu robimy krem . Do gotowego kremu dodajemy kilka kropel czerwonego barwnika do uzyskania pożądanego odcienia

Ciastkozercy
Maślane babeczki z żelkami i bitą śmietaną 200

mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 35 min. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien

Ciastkozercy
Babeczki zielone jabłuszka 249

krem +słone paluszki, listki mięty, zielony cukier do dekoracji Babeczki przygotowujemy według przepisu . Gotową masę przekładamy do formy na muffinki wyłożonej papilotkami lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy około 25 min w piekarniku nastawionym na 180 stopni. Czas kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na przygotowanie kremu . Na przestudzone babeczki nakładamy około 2-3 łyżeczek kremu

Ciastkozercy
Tęczowe lizaki 214

papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki kolorowym ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu

Ciastkozercy
Babeczki morskie zwierzątka 201

ośmiu kawałków masy na macki. Z masy cukrowej robimy osiem cienkich wałeczków, zawijamy trochę na końcach i sklejamy razem spłaszczając końce w środku. Całość zostawiamy na kawałku papieru do pieczenia, żeby łatwo było przenieść gotową figurkę i odstawić do wyschnięcia. Poszczególne kawałki masy cukrowej sklejamy ze sobą odrobiną wody. Do zrobienia rozgwiazdy potrzeba niedużej foremki w kształcie gwiazdki. Kawałek

Ciastkozercy
Plażowe babeczki 169

kwadratowego kawałka masy cukrowej i dwóch wałeczków. Dobrze jest odcisnąć sobie w masie wykałaczką miejsce gdzie chcemy przykleić rączkę łopatki. Gotowe ozdoby układamy na płasko na kawałku papieru do pieczenia, żeby wyschły. Odrobinę kremu (w zupełności wystarczy zrobić go z połowy podanych składników) farbujemy na niebiesko i odkładamy. Resztę kremu nakładamy na babeczki, rozsmarowujemy i "maczamy" w pokruszonych herbatnikach

Ciastkozercy
Szczęśliwcem jest... 171

Paczkę niespodziankę z akcesoriami do pieczenia (i nie tylko ;)) wygrywa Marta Filipiak! Serdeczne gratulacje :) Dane do wysyłki proszę przesłać na kontakt@ciastkozercy.pl Konkurs ciastkozercy.pl

Ciastkozercy
Sernik z borówkami na zimno 944

znajdziecie tu ) lub aromat pomarańczowy 0,5 szklanki borówek + borówki do dekoracji Borówki myjemy i wykładamy na ściereczkę, żeby wyschły. Tortownicę (moja miała średnicę 15 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki kruszymy i wkładamy do blendera razem z miękkim masłem. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Przekładamy do tortownicy i dociskamy mocno do dna (z masy można zrobić także brzegi

Ciastkozercy
Pamiątki z wakacji 159

Kiedy jestem na zakupach w jakimś nowym miejscu, obowiązkowym punktem programu jest dział z dodatkami do pieczenia - zawsze kupuję ciekawe cukierki i posypki, bo "nigdy nie wiadomo, co się może przydać". W rezultacie jedna półka na słodkie drobiazgi już dawno przestała wystarczać i zajmuję powoli następne kawałki kuchni. Z tegorocznych wakacji też udało mi się przywieźć kilka nowych paczek

Ciastkozercy
Jesienne babeczki z jeżami 302

większe jeże. Spłaszczamy je nieco w dłoniach z jednej strony, tak żeby uzyskać kształt łezki. Czubek łezki lekko wyginamy do góry. Tak przygotowane korpusy jeży odkładamy na papier do pieczenia. W kąpieli wodnej lub w mikrofalówce roztapiamy czekoladę. Każdego jeża zamaczamy w czekoladzie (trzymając za czubek łezki - czyli pyszczek) następnie obsypujemy czekoladową posypką. Dodajemy nosy i oczy. Można

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania