pieczenia - 22046 przepisów (strona:1137/1470)

Wyprawa na targ 237

kilka dziurek pozostawiajac z kazdej strony okolo 1cm brzegu. Na srodek ciasta nakladamy konfiture, a na nia po plasterku ulubionego sera. Tarteletki posypujemy tymiankiem i orzeszkami pinii. Pieczemy w nagrzanym wczesniej do 200°C piekarniku przez okolo 15-20 minut. Ciasto ma byc rumiane, a ser powinien sie lekko stopic. Podajemy gorace. Smacznego

Przysmaki Karolki
Moj pierwszy dyniowy wypiek :) 226

ubic z cukrem. Przyprawy zagotowac w rondelku razem ze smietana i po przestudzeniu dodac do ubitych jajek. Na koncu dodac puree z dyni. Wymieszac. Gotowa mase przelac na ciasto. Pieczemy w 180°C przez 40 minut. Przed podaniem ciasto posypac cukrem pudrem. Uwagi: Zmienilam nieco proporcje ciasta, bo jak dla mnie bylo w nim zbyt duzo masla i ciasto bylo

Przysmaki Karolki
Po swiatecznie 178

jajka, a nastepnie po kolei make, dzem i smietane z soda. Na koncu dodajemy rozpuszczona w kapieli wodnej i przestudzona czekolade. Wszystko mieszamy i wylewany do foremki nasmarowanej tluszczem. Pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 160°C. Po 20 minutach zwiekszamy temperature do 180°C. Po upieczeniu i wystudzeniu babke dekorujemy czekolada. Smacznego

Przysmaki Karolki
Po wizycie na targu 181

dnie ukladamy podpieczony chleb tostowy. Zalewamy go mlekiem. Na tostach ukladamy ugotowane szparagi na przemian z plastrami wedzonego boczku. Smietame mieszamy z parmezanem i doprawiamy pieprzem. Zalewamy tym szparagi. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180°C. Podajemy na cieplo. Smacznego

Przysmaki Karolki
Roladki z piekarnika 277

smarujemy calosc serkiem z pistacjami. Zwijamy w rulonik. Mieso ukladamy na kawalku folii aluminiowej i zwijamy kazda porcje osobno. Pakunki umieszczamy w naczyniu zaroodopornym lub na blaszce wysmarowanej olejem. Pieczemy okolo 25 minut w temperaturze 200°C. Zanim podamy roladki nalzey odczekac jeszcze 5 minut. Smacznego

Przysmaki Karolki
Cukinia i feta 278

wial wiatr, ktory sparawial ze mialam gesia skorke. No coz, trzeba bylo na szybko wymyslic inne danie z cukini. Pomyslow w zanadrzu mam sporo, ale checi na stanie przy piecu juz duzo mniej. Bylo wiec szybko i prosto, moze nawet za prosto, ale lenistwo bierze gore nad ambicjami. Placuszki z cukini z feta skladniki 2 cukinie 100g pokruszonej fety

Przysmaki Karolki
Tort czekoladowy i maliny 293

roztopiona czekolade i zoltka, dokladnie laczymy. Nastepnie na przemiam z bialkami dodajemy make. Wszystko delikatnie mieszamy. Ciasto wykladamy na wysmarowana maslem tortowniece (26cm, moze byc mniejszaa, ciasto bedzie wyzsze). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20 minut. Po wystudzeniu biszkopt przecinamy na dwie czesci. Kremowke podgrzewamy wraz z polamana na kawalki czekolada. Gdy czekolada sie rozpusci odstawiamy smietane

Przysmaki Karolki
Ja nie chce rybki... 194

doprawiamy sola i pieprzem. Formujemy w dloniach klopsiki, obtaczamy w bulce tartej i smazymy na rozgrzanym oleju przez okolo 5 minut z kazdej strony. Klopsiki mozemy podac z pieczonymi ziemniaczkami i bialym serkiem lub z sama cytryna. Smacznego

Przysmaki Karolki
Ciasto na pierniki 270

miejsce na 3 tygodnie. Po tym czasie dzielimy ciasto na porcje, walkujemy i za pomoca foremek wycinany wzorki. Ciasto nie moze byc zbyt cienko rozwalkowane, bo pierniczki beda twarde. Pieczemy je od 10 do 15 minut w temperaturze 180°C. Po przestygnieciu ozdabiamy. Przechowujemy w metalowych puszkach. Przepis zamieszczam rowniez w ramach zabawy Gotujemy po polsku pod patronetem serwisu zPierwszegoTloczenia.pl

Przysmaki Karolki
Magia grudnia i pyszne ciasto 487

lyzeczka sody oczyszczonej Wykonanie: Wszystkie skladniki na ciasto wkladamy do miski i ubijamy mikserem na wolnych obrotach. Ciasto bedzie dosc luzne. Przekladamy je do keksowki dobrze nasmarowanej tluszczem i pieczemy 1 godz. w temperaturze 180°-200°C. Po wystudzeniu ozdabiamy roztopiona w kapieli wodnej czekokada (100g) z maslem (40g). Smacznego

Przysmaki Karolki
W swiatecznym klimacie 224

orzechy laskowe do posypania wykonanie: Make przesiewamy i laczymy ze soda. Dodajemy do maki pozostale skladniki ciasta i dokladnie ze soba laczymy. Foremke nalezy natluscic maslem, napelniamy ciastem i pieczemy okolo 50 minut w temperaturze 180°C. Po ostudzeniu ciasto przecinamy na 3 krazki. Jesli wyrosnie z gorka to ta gorke scinamy. Z mleka i proszku budyniowego ugotowac budyn, wystudzic

Przysmaki Karolki
Ida goscie :-) 287

miski wkladamy przesiana make, cukier, migdaly, stopione maslo, przestudzona czekolade i jajka. Wszystko ubijamy mikserem przez okolo 3 minuty. Ciasto przekladamy do foremki (20cmx20cm) wysmarowanej maslem i posypanej maka. Pieczemy w nagrzanym wczesniej piekarniuku do 180°C przez 15 minut. Ciasto podajemy gdy jest jeszcze lekko cieple, a przed podaniem posypujemy je ciemnym kakao. Ja podalem je z sosem malinowym

Przysmaki Karolki
Tort tiramisu 218

jedynie kakao. skladniki na krem: 750ml mascarpone 250ml smietany kremowki 30% 100g cukru pudru do nasaczenia biszkoptu: 150ml mocnej kawy 60ml likieru Amaretto gorzkie kakako do dekoracji wykonanie: Biszkopt pieczemy wedlug przepisu, po calkowitym wystudzeniu przecinamy na 3 blaty. Kremowke ubijamy mikserem dodajac pod koniec cukier puder. Do ubitej smietany dodajemy mascarpone i dokladnie mieszamy. Ja zrobilam to za pomoca

Przysmaki Karolki
Slodkie kibicowanie 216

brązowego cukru 25g mielonych migdałów 140g miękkiego masła Wszystkie składniki zagniatamy razem aż powstanie jednolita masa. Odstawiamy do lodówki na 30 minut, a następnie kruszymy na masę czereśniową. Tartę pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu zostawiamy w foremce do wystygnięcia i dopiero wtedy możemy wyciągnąć ciasto. Smacznego

Przysmaki Karolki
Zielono mi 236

miksujemy. dodajemy jajka oraz drobno posiekaną miętę. Wszystko dokładnie mieszamy doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą. Na sol trzeba uważać gdyż serek jest dość słony. Farsz wykładamy na ciasto. Tarte pieczemy około 40-50 minut w temperaturze 200°C. Podajemy na ciepło. Smacznego

Przysmaki Karolki

Proponowane wyszukiwania