pieczenia - 22046 przepisów (strona:1134/1470)

Lazania Bolognese 306

startego sera. Przykryć kolejną warstwą makaronu, posmarować sosem. Wyłożyć resztę mięsa oraz pozostałe grzyby, posypać 1/3 sera. Wierzch przykryć kolejną warstwą makaronu, posmarować sosem i posypać resztą sera. Piec około 30minut w temp. 180st

Z miłości do słodkości
Ciasto chałwowe - II wersja 265

miksera, dodać olej oraz sodę oczyszczoną. Stopniowo dodawać przesianą mąkę i mleko. Na sam koniec dodać ocet. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy o wym. 23x33cm. Piec około 25-30 minut w temp. 180st. Ostudzić i w razie potrzeby ściąć wybrzuszenie tak, by biszkopt był idealnie równy. Poncz: 1/2 szklanki wrzątku,  łyżka kawy rozpuszczalnej,  łyżka

Z miłości do słodkości
Mazurek z mlekiem w proszku 330

minut do lodówki. Następnie 2/3 ciasta rozwałkować i wylepić dno formy o wym. 24x27cm. Z reszty ciasta toczyć wałeczki i splatać. Ułożyć na około ciasta, tworząc brzeg. Nakłuć widelcem. Piec 20-25minut w temp. 180st. Masa: 100g mleka w proszku,  110g masła,  150g cukru,  łyżka cukru waniliowego. Mleko zmieszać z cukrem i cukrem waniliowym oraz 50ml

Z miłości do słodkości
Burrito meksykańskie 224

małym ogniu.  Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Na środku tortilli nakładać farsz, składać jak kopertę. Układać w naczyniu żaroodpornym złączeniem do dołu, posypać startym serem.  Piec około 15 minut w temp. 200st

Z miłości do słodkości
Schacciata - płaski chleb toskański 220

przełożyć na stolnicę. Wyrabiać kilka minut i uformować podłużny, cienki placek. Ułożyć go na natłuszczonej blasze i zrobić palcem dołki co 4 cm. Polać resztą oliwy, posypać solą morską. Piec około 25 minut w temp. 200st. Przed podaniem skropić oliwą

Z miłości do słodkości
Norweskie bułeczki cynamonowe wg Nigelli 262

Masę rozsmarować na cieście. Zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Pociąć na około 20 sztuk.  Bułeczki ułożyć na natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blasze o wym. 23x33cm. Posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec około 30 minut w temp. 180st. Wraz ze mną bułeczki upiekły: Dobrawa Justyna Monika Jola Grażyna Karolina Kaśka

Z miłości do słodkości
Majowe wyzwanie blogerek - Wiosenna tortilla z białym serem i warzywami 352

warzywa. Złożyć.  Od razu podawać. Wraz ze mną w akcji brali udział: Paulina : Moja pasja smaku Marta : Magiczne życie Marty     Agata : Myszka gotuje   Alina : Ala piecze i gotuje Anna : Aronia - wiem co jem     Beata : Stare gary Danusia : Moje wypieki i nie tylko Ewa : Ewa kuchennie   Gosia : Codzienna kuchnia niecodzienna    Iwona : Izioni

Z miłości do słodkości
Przepisy na ciasta z truskawkami 417

podsumowanie przepisów na desery i ciasta na zimno z truskawkami, które znajdziecie TUTAJ.  Dzisiaj zebrałam dla Was wszystkie przepisy na różne ciasta z truskawkami, jednak wszystkie pieczone;) Mam nadzieję, że zbiór okaże się pomocny:) Ciasta z truskawkami:      Placek z kremem i truskawkami Kokosowa roladka z białą czekoladą i truskawkami   Ciasto Leśne smaki   Serniczki

Z miłości do słodkości
Ogniste ziemniaki z grilla 309

przypraw, jak to bywa zazwyczaj. Już samo to bardzo mnie zaciekawiło:) Długo zastanawiałam się do czego w ogóle ją wykorzystać. Chciałam wymyślić coś oryginalnego. Pogoda dopisała, postanowiłam więc zrobić pieczone ziemniaczki z grilla napełnione masłem i tą mieszanką przypraw. Ziemniaki wyszły przepyszne, idealnie pikantne! Rewelacja! Składniki: 10 dużych ziemniaków, 5 łyżeczek masła,  5 łyżek mieszanki przypraw do ziemniaków

Z miłości do słodkości
SZASZLYKI Z RYBY 222

aluminiowe tacki lub na patelnie grillowa. Zarowno tacki aluminiowe jak i patelnie smarujemy odrobina oleju. Rybe grillujemy po okolo 3 minuty z kazdej strony. Szaszlyki doskonale pasuja do pieczonych ziemniakow i sosu czosnkowego. Smacznego

Przysmaki Karolki
KURCZAK Z PESTO 206

pesto ( czerwone tez moze byc) piersi kurczaka mocarella sol Piersi kurczaka myjemy, osuszamy, solimy, a nastepnie nacieramy pesto z odu stron. Tak przygotowane mieso wkladamy do natluszczonego naczynia zaroodpornego. Pieczemy przez okolo 40 minut w 180°C. Nastepnie kroimy mocarelle na plastry i ukladamy na mieso. Na jedna piers wychodza 2 plastry sera. Calosc znow zapiekamy w piekarniu

Przysmaki Karolki
Marbré au chocolat parfumé a l'orange 180

dwie czesci. Do jednej dodajemy roztopiona czekolade, do drugiej sok i skorke z pomaranczy. Foremke o wymiarach 7x26 cm smarujemy maslem. Ciasto wykladay na przemian raz ciemne, raz jesne. Pieczemy w temperaturze 180°C przez okolo godzine. Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z foremki i polewamy czekolada roztopiona wraz z maslem. Odstawiamy do zastygniecia czekolady. Smacznego

Przysmaki Karolki