pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:172/377)

Zapiekanka ziemniaczana z karkówką i pieczarkami. 250

zeszklić, następnie dodać pokrojone w półplasterki pieczarki i drobno pokrojone mięso. Wszystko podsmażać około 4 minut. Na spód naczynia żaroodpornego wyłożyć ziemniaki, następnie połowę sera żółtego, następnie podsmażone pieczarki z mięsem i cebulą. Jajka roztrzepać i dodać odrobinę soli i pieprzu.Zalać nimi zapiekankę, wierzch posypać serem żółtym.  Piec w temperaturze 180 stopni około 45/50 minut.  Podawać

Sama słodycz i szczypta chili
Pieczeń w chlebie schowana 162

Nie lubię marnować jedzenia. Nawet chleba, więc gdy został mi cały bochenek "z przed dwóch dni" postanowiłam nafaszerować go mięskiem i zapiec. Taka kanapka to smaczne

Kuchnia w czekoladzie
Drobiowe kotleciki bolognese z grilla lub ogniska 179

drobno kroimy. Mozzarelle ścieramy na drobnych oczkach lub rozdrabniamy w blenderze. Tak przygotowane składniki łączymy z mięsem. Dodajemy do całości przeciśnięty przez praskę czosnek, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Formujemy podłużne, w miarę grube kotlety, które następnie zawijamy ściśle w folię aluminiową. Pieczemy nad ogniskiem, grillujemy lub smażymy na patelni. Podajemy z ulubionym sosem, ja polecam czosnkowy. Voila! ;) Smacznego

Życie zamknięte w smaku
Papryka faszerowana i zapiekana 223

mięsa i ryżu do tego wszystko zapieczone w papryce, polane pomidorowym sosem. Cóż można chcieć lepszego. Składniki 12 szt mniejszych papryk (czerwone, zielone i żółte) 500 g  mięsa mielonego 200 g ryżu 1 cebula 1 łyżka masła klarowanego 2 puszki pomidorów 1,2 szklanki wody 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki bazylii słodka papryka sól(...)osolonej wodzie. Ugotowany ryż włożyć do miski, dodać mięso mielone. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle na złoty kolor po czym dodać do mięsa. Doprawić solą majerankiem  i pieprzem i dokładnie wszystko wymieszać. Masę mięsno-ryżową nakładać do papryki i lekko ubijać łyżką, aby mięso dokładnie wypełniło całość. Faszerowane papryki ustawić w naczyniu do zapiekania. Pomidory

O kuchni z uczuciem
Jesienna surówka z czerwonej kapusty 169

duże winne jabłko 1/2 pora 1/2 puszki kukurydzy sok z 1/2 cytryny 1 łyżka cukru 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 18% sól do smaku pieprz czarny świeżo mielony do smaku natka pietruszki Sposób przygotowania Warzywa myjemy z kapusty obieramy wierzchnie liście. Kapustę,obrane jabłko oraz marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej o średnich oczkach mieszamy z pokrojonym w krążki(...)cukrem oraz pieprzem,skrapiamy sokiem z cytryny,dodajemy majonez oraz śmietanę, mieszamy wszytko dokładnie. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki, schładzamy w lodówce. Doskonale komponuje się z ziemniakami i pieczonymi mięsami

Wanilia i Kardamon
Szczupak po prowansalsku 199

Szlachetna ryba przyrządzona w niezwykle prosty sposób. Połączenie delikatnego i chudego mięsa szczupaka z masłem, czosnkiem i odrobiną octu daje jednak bardzo smaczny efekt końcowy. Idealnie łączy się z pieczonymi ziemniaki z cytryną i rozmarynem . Szczupak po prowansalsku 2014-12-30 14:01:32 Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) cały szczupak o wadze(...)wypatroszony i bez łusek główka czosnku 2 łyżki masła 150ml wody kilka łyżek octu z białego wina płaska łyżeczka soli płaska łyżeczka czarnego pieprzu świeżo mielonego płaska łyżeczka tymianku (suszonego) Do podania pieczone ziemniaki w wersji z cytryną i rozmarynem (ale niekoniecznie z czosnkiem) wg naszego przepisu, które przygotowujemy równolegle z rybą białe wytrawne wino Instrukcje Szczupaka dokładnie

Kulinarna Pokusa
Polędwiczki z dorsza w sosie cytrynowym z łódeczkami z ziemniaka 230

każdy dzień roku. Mięso dorsza jest białe i można przyrządzać je w różnoraki sposób. To głównie tę rybę znajdziemy w angielskiej "fish and chips". W Portugalii i jej byłej kolonii Brazylii dorsz tradycyjnie podawany jest w Wigilię. Mojego dorsza zapiekłem w piekarniku, a podałem z sosem cytrynowym, który dobrze pasuje do większości ryb oraz z pieczonymi łódeczkami z ziemniaka. Składniki(...)Włożyć do naczynia do zapiekania, polać roztopionym masłem i przykryć folią aluminiową. Rybę i ziemniaki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza - rybę niżej, ziemniaki wyżej. Piec 20 minut. Pod koniec pieczenia ryby przyrządzić sos: roztopić masło, dodać mąkę i lekko ją przesmażyć - tak żeby straciła smak surowizny, ale nie zrumieniła się nadmiernie. Następnie dodać

W SMAK
Szisz kebaby 216

imprezę! Przepis zaczerpnięty od  Chef Arkady . Polecam :) Składniki: 500g mięsa mielonego z wołowiny ( lub oczywiście baraniny ), 1 cebula, 4 ząbki czosnku, 1 łyżeczka pieprzu czarnego, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka garam masala, 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka papryki słodkiej, papryczka chilli w płatkach ( wedle uznania). Mięso łączymy z cebulą i czosnkiem bardzo drobno pokrojonymi w kostkę. Dodajemy(...)przyprawy i dokładnie wszystko ugniatamy. Formułujemy  kulki, nabijamy na wykałaczki i obsmażamy z każdej strony na gorącej patelni. Przygotowujemy blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i dopiekamy w piekarniku ( temp. 200 stopni). Polecam podawać z sosem tzatziki: Składniki: 4 ogórki gruntowe, lub dwa zielone 400g jogurtu greckiego (gęstego), koperek, świeża mięta, sól, pieprz.  Ogórki gruntowe myjemy, obieramy

Pudełko rozmaitości
Faszerowane bakłażany 192

farsz, pomidory i zakończymy farszem. Na wierz układam plastry mozzarelli o ścieram ser żółty. Każdy może po swojemu :) Faszerowane bakłażany SKŁADNIKI: 2 duże bakłażany  0,5 kg mięsa mielonego 1 cebula 3 ząbki czosnku  1 puszka pomidorów 4 ziemniaki średnie ugotowane (al dente) 1 łyżka koncentratu pomidorowego Sól Pieprz  3/4 łyżeczki kminu rzymskiego Pół łyżeczki(...)solimy i odstawiamy.  Na tłuszczu podsmażamy cebulę i czosnek. Następnie dodajemy mięso mielone. Gdy nam się podsmaży mięso dodajemy pomidory i przyprawy.  Bakłażany i miąższ przepłukujemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Najpierw możemy je podpiec w piekarniku, żeby zmiękła im skórka. Do mięsa dodajemy pokrojony w kostkę miąższ i ziemniaki.  Wszystko mieszamy i napełnimy

Zainspiruj się kuchnią
Udka kurczaka w marynacie z miodem 389

miodem, dodać około 1/4 szklanki oleju- rozmieszać Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać W misce ułożyć mięso  i zalać przygotowaną marynatą- pozostawić na noc, przekładać mięso tak by dokładnie pokryło się marynatą Dnia następnego ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w temp. 180 stopniach, piekłam około 2 godz.                   Mięsko było

Proste Potrawy
Brak tytułu 2807

Gołąbki - przepis 1 kg mięsa mielonego - ja użyłam z szynki 0,5 kg ryżu - ugotować 2 cebule - pokroić i zrumienić na maśle łyżka koncentratu pomidorowego przyprawa do mięsa mielonego, np. Kamis pieprz, sól - do smaku 2 jajka Z podanych składników wyrobić farsz. Kapusta biała - wyciąć "głąb". W dużym garnku zagotować wodę, włożyć do niego kapustę - gotować(...)wody, 3 łyżki koncentratu, 1/2 kostki rosołowej - zagotować. Doprawić do smaku. Można zagęścić łyżką mąki. W liście nakładać farsz, zwijać i układać w naczyniu żaroodpornym. Gołąbki zalać sosem pomidorowym. Piec około 90 minut. Do gołąbków podałam pieczone kartofelki i sos tzatziki.   Pieczone kartofelki Ziemniaki obrać,   obgotować, by trochę zmiękły. Ostudzić i pokroić w ćwiartki. Ułożyć na blasze polać

kolorowotorcikowo
Talarki ziemniaczane zapiekane z sosem cebulowym 283

inaczej. Najczęściej piekłam je w folii, tzw. rękawie do pieczenia. Najwygodniejsze. Wrzucasz ziemniaki, składniki dodatkowe i przyprawy, zawiązujesz i do pieca. Można też jednak zrobić inaczej. Ja polałam sosem, żeby nabrały smaku i nie wyschły. Folia aluminiowa też zapobiega przesuszeniu. Świetnie komponują się z gotowanymi warzywami. Można podać z mięsem i bez niego. Ja po świętach wybrałam bezmięsny obiad(...)łyżeczce soli ziołowej i pieprzu ziołowego, po 1-2 łyżeczki koperku świeżego lub suszonego i czosnku niedźwiedziego (ja dałam 1 duży świeży listek, drobno posiekany), pół łyżeczki papryki słodkiej mielonej, szczypta gałki muszkatołowej   Przygotowanie: Cebule obierz, opłucz i drobniutko pokrój.  Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w plastry o grubości ok 1 cm. Włóż je do naczynia

Anioszek w kuchni
Szaszłyki z pulpecikami z kurczaka, grillowaną cukinią i dipem jogurtowo-ziołowym (Spiedini di polpettine di pollo con zucchine 302

aglio sale, pepe *  La ricetta è stata realizzata in collaborazione con " Amica Natura - Alcass " **** SKŁADNIKI 2 cukinie s ó l, pieprz   Pulpeciki 500 g drobiowego mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko 1 ząbek czosnku 50 g czerstwej bu ł ki 100 ml mleka 2-3 łyżki bułki tartej   oliwa(...)PRZYGOTOWANIE Pulpeciki Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę namoczon ą  w mleku,  drobno posiekaną cebulę i ząbek czosnku; doprawiamy solą i pieprzem.  Z mięsa formujemy małe pulpeciki, które obtaczamy w bu ł ce tartej.  Pulpeciki wykładamy na form ę  wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowan ą  olejem

La grande e la piccola cuoca
Ciastka smalcowe przez maszynkę + filmik 210

małym wioskowm sklepie, uff. Ciastka bez smalcu i bez tego zapachu to już nie są te ciastka, a mają być właśnie TE. Potrzebujemy też takiej starej maszynki do mielenia mięsa, na korbkę i odpowiedniej nakładki. Wtedy sobie spokojnie kręcimy, palcami dociskamy ciasto i mamy nad wszystkim kontrolę i w ten sposób możemy zużyć całe ciasto bez strat. Z maszynką elektryczną(...)czyli na jedną miskę): 1 kostka miękkiego smalcu (200 g) 500 g mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 całe jajka + 1 żółtko 1 łyżka śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 zapach arakowy Wykonanie:  1. Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki, mieszamy. Następnie dodajemy miękki smalec w kawałkach, dwa całe jajka, jedno żółtko, łyżkę śmietany, zapach arakowy

Kawa z mlekiem
Andruty 249

Składniki: 1 opakowanie wafli 1/2 szklanki mleka 2 szklanki mleka w proszku 1 kostka masła 1 szklanka cukru 1 łyżka kakao Wykonanie: Mleko, masło i cukier

Ciasteczkowy Potwór

Proponowane wyszukiwania