Szczupak po prowansalsku

Szczupak po prowansalsku

Szczupak po prowansalsku

Szlachetna ryba przyrządzona w niezwykle prosty sposób. Połączenie delikatnego i chudego mięsa szczupaka z masłem, czosnkiem i odrobiną octu daje jednak bardzo smaczny efekt końcowy. Idealnie łączy się z pieczonymi ziemniaki z cytryną i rozmarynem . Szczupak po prowansalsku 2014-12-30 14:01:32 Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) cały szczupak o wadze 1kg – wypatroszony i bez łusek główka czosnku 2 łyżki masła 150ml wody kilka łyżek octu z białego wina płaska łyżeczka soli płaska łyżeczka czarnego pie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarna PokusaKulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, ziemniak, ziemniaki, pieczone ziemniaki, mielone, mięso, sosy, francuskie, owoce morza, pieczone ziemniaki z czosnkiem, ryba w occie, bez pieczenia, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, mięso mielone, sos do mielonego , mięso duszone, dania bez mięsa

Inne przepisy z Kulinarna Pokusa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.