pieczeń wieprzowa - 4361 przepisów (strona:211/291)

Żeberka pieczone w słodko ostrej marynacie 114

bidi-language:#0400;} Jak zobaczyliśmy je, to od razu wiedzieliśmy czego chcemy na obiad. Obgryzania z kości <3 Pycha!, więc łapcie przepis i szykujcie. Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka mielonego pieprzu 1 łyżeczka mielonej gorczycy 3 łyżki miodu wielokwiatowego 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżka pokruszonych liści laurowych(...)pieprz, mieloną gorczycę, miód, paprykę, cynamon, pokruszone liście laurowe, ketchup, musztardę, posiekaną cebulę, ocet, wodę, zagotowujemy, studzimy. Do miski przekładamy mięso, zalewamy przygotowaną marynatą. Dokładnie łączymy ze sobą. Całość pieczemy w naczyniu żaroodpornym w 180°C przez 40 minut, co jakiś czas polewając marynatą

R'n'G Kitchen
Prosty przepis na paszteciki 149

paszteciki 250 g mąki pszennej 20 g drożdży 1 jajko pół szklanki mleka 50 g masła 1 łyżeczka cukru pół łyżeczki soli Nadzienie do pasztecików 300 g upieczonego mięsa wieprzowego lub wołowego albo mięso z rosołu 1-2 łyżki bulionu mięsnego pół szklanki wody czerstwa bułka (np. kajzerka) cebula 2 łyżki tłuszczu pieprz, papryka, curry i sól do smaku Dodatkowo(...)pół zlepiając brzegi, a prostokątne zwijaj w rulony. Pokrój je poprzecznie na kawałki długo sci 4 cm Ułóż na natłuszczonej blasze, a po wyrośnięciu posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w średnio nagrzanym piekarniku przez około 20 minut. Paszteciki z pikantnym nadzieniem - składniki wg mojej modyfikacji Ciasto - przygotowałam wg przepisu powyżej Nadzienie do pasztecików drożdżowych 450 g mięsa z rosołu

Cztery Fajery
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i warzywami 314

Warzywa, mięsko, sosik cóż chcieć więcej. Jak zostanie zapiekanka na drugi dzień wystarczy tylko podgrzać i gotowe. Przygotowanie mięsa – mięso pokroić na plastry o grubości

Kuchnia Pokoleń
Wolnowar Crock-Pot recenzja. 215

stać, mieszać, pilnować czasu gotowania, a potrawa i tak nie przywiera do dna. Co tydzień gotuję w nim rosół i gulasz, przynajmniej raz w miesiącu golonkę po bawarsku, oraz wieprzowe lub drobiowe galarety, kilka razy w roku bigos, a w sezonie letnim musy, konfitury i powidła. Wolnowar mam od kilku lat, ale mój dotychczasowy model był mały (3 litry(...)się do zapiekania w piekarniku), która umożliwia podglądanie procesu przygotowania potrawy. Do urządzenia dołączona jest też instrukcja w języku polskim oraz książeczka z 29 przepisami na zupy, dania główne, pieczenie i desery. Ustawienia wolnowara : – LOW ( 170 W- ok 80 st C ) – podgrzewanie następuje w niższej temperaturze, ale wydłużony jest czas gotowania do 10 godzin, funkcja idealna

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Policzki wieprzowe z cukinią z wolnowaru 163

przepis na wieprzowe policzki. Zrobione w wolnowarze. Danie jest bardzo aromatyczne i pożywne. Policzki wyszły niezwykle miękkie, a sosu z warzywami powstało na tyle dużo, że kończyliśmy go już bez mięsa. Przed włożeniem do wolnowaru, policzki obsmażyłam, ale sądzę, że ten etap można pominąć. Bardzo polecam! policzki wieprzowe z cukinią z wolnowaru - przepis składniki 600 g policzków wieprzowych(...)ustawieniu low ok 8  godzin lub high 4 - 6 godzin . Po tym czasie mięso powinno być bardzo miękkie. Jeżeli trzeba, zostawić na kolejną godzinę. Podawać z  kluskami, pieczonymi ziemniakami  lub ryżem. Smacznego

Stare Gary
Kapusta pieczona 121

Główka białej kapusty, średniej wielkości po 1 papryce żółtej, zielonej i czerwonej, pokrojonych w kostkę 1/2 główki czosnku pokrojonego w cienkie plasterki cebula pokrojona w piórka 500 g mięsa wieprzowego, pokrojonego w kostkę łyżeczka rozmarynu, kminku, papryki słodkiej w proszku sól, pieprz według uznania pomidory krojone z puszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 ziela angielskie, liść laurowy, kilka ziaren pieprzu(...)piekarnika pod przykryciem. Po tym czasie wyjąć, całość przemieszać, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczywem lub według uznania. Smacznego:)       Artykuł Kapusta pieczona pochodzi z serwisu

gotuj ze mną
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym 173

mielonym Pomysł na prosty, pyszny i niedrogi obiad. Wyśmienite danie z piekarnika, które łatwo przygotujemy na rodzinny posiłek. Polecam! Składniki: ok 1 kg ziemniaków 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 puszka krojonych pomidorów 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 200 g pieczarek 15 dkg żółtego sera 3 łyżki masła Przyprawy: sól, pieprz(...)trochę na siebie nachodziły *** *** Na ziemniaki wykładamy masę mięsną *** *** Na wierzch wykładamy resztę ziemniaków, na których następnie układamy kawałki masła *** *** Zapiekankę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (piekłam z termoobiegiem) i zapiekamy przez ok 20 minut – do zrumienienia ziemniaków. W między czasie ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach i następnie posypujemy nim podpieczoną zapiekankę *** *** Pieczemy

Blog z Apetytem
Kotlety mielone z kaszą gryczaną i żółtym serem 237

jest wtedy niesmaczna. Więc dorzuciłam do mielonego. Nic się nie zmarnuje, a smak... Sprawdźcie sami :) Składniki na ok 10 kotletów: ok 250 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego lub wieprzowego pół torebki ugotowanej kaszy gryczanej 2-3 łyżki startego żółtego sera 1 małe jajko 1-2 łyżki bułki tartej do mięsa i kilka łyżek do obtaczania kotletów olej do smażenia sól(...)prosto z lodówki, potrzebują nawet 8-10 minut z każdej strony na średnim ogniu. Kotlety, które mają temperaturę pokojową, powinny dojść w 5 minut. Najlepiej sprawdzić jednego pod koniec pieczenia, przecinając na pół. Nie może być różowy.   Pasują do ziemniaczków, ale ja wyjątkowo podałam z makaronem, bo nie miałam ziemniaków, a już nie miałam możliwości pójścia do sklepu

Anioszek w kuchni
Pulpeciki z serem w sosie pomidorowym 82

Pulpeciki z serem w sosie pomidorowym to przepis podpatrzony u mojej teściowej. Są to małe sznycelki z lejącym gorącym serem i pomidorowym sosem. Czas wykonania: 30

KuchniaWeDwoje.pl
Żeberka w kapuście kiszonej z kaszą 106

Żeberka w kapuście w moim domu są często. Tym razem dodałam kaszę. Pomysł taki podsunęła mi moja przyjaciółka Ilonka. U niej w domu zawsze się tak

Kuchnia Pokoleń
Spaghetti z prostym sosem pomidorowym z mięsem i papryką 213

Spaghetti z prostym sosem pomidorowym z mięsem i papryką. Szukacie prostego pomysłu na obiad? Lubicie makarony? Uwielbiacie sosy pomidorowe? Jeśli tak, to to jest propozycja właśnie

Słodkie okruszki
Papryczki faszerowane 167

Papryczki faszerowane to klasyczne jesienne danie. Niezwykle proste w przygotowaniu a podane z sosem pomidorowym robi dobrze kubkom smakowym. Składniki na papryczki: 7-8 średnich papryczek

Mechanik w kuchni
Lasagne z cukini 124

bazylią - ale zamiast makaronu CUKINIA! To pyszna alternatywa dla osób, które lubią dobrze zjeść a liczą kalorie  ;) Składniki: 4 średniej wielkości cukinie, 3 pomidory, 1 kg mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo - wołowego, 3 ząbki czosnku, 2 cebule,  250g sera żółtego, duża kulka mozzarelli, kulka sera buratta, 180 g przecieru pomidorowego, łyżka masła, łyżeczka soli, duża szczypta pieprzu, łyżeczka(...)sera, układamy kolejne warstwy cukinii na przemian raz wzdłuż długiego boku naczynia raz wzdłuż krótkiego oraz mięsa - kończąc mięsem i serem.   Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy pod przykryciem przez 45 minut, następnie zdejmujemy pokrywę i pieczemy jeszcze 10 minut

Lena Gotuje
Papryka faszerowana 102

oliwy do posypania tarty żółty ser lub posiekana drobno mozzarella Uwagi do przepisu: Do farszu możesz wykorzystać jedynie jeden rodzaj mięsa, np. wołowego lub wieprzowego lub dowolnego połączenia, np. mielonego z indyka z mięsem wieprzowym. Zamiast czerwonych papryk możesz użyć kolorowych. Jeśli nie masz passaty dodaj pomidory krojone z puszki lub koncentrat pomidorowy. PRZYGOTOWANIE: Na dużej patelni rozgrzewam 3 łyżki(...)pieprzem. Napełniam mięsnym farszem, wyrównuję, posypuję suszonym oregano. Tak przygotowane papryki układam obok siebie w dużym naczyniu żaroodpornym lub dwóch mniejszych. Wlewam na dno 3/4 szklanki wody. Papryki piekę ok. 35 minut. Po tym czasie każdą z nich posypuję tartym serem lub posiekaną mozzarellą. Zapiekam jeszcze 8-10 minut. Papryki faszerowane podaję gorące udekorowane świeżą natką, rukolą lub bazylią. Podaję

Zasmakuj Kuchni
Gyros - grecki street food 138

Gyros - grecki street food to chyba najbardziej znana przekąska, którą obecnie można kupić nieomalże na całym świecie. Do przygotowania tradycyjnego gyrosa wykorzystuje się mięso wieprzowe lub drobiowe, które marynowane jest w ziołach, soku z cytryny (occie) i oliwie. Opieczone mięso podawane jest w chlebku pita z dodatkiem frytek, pomidora, cebuli i sosu tzatziki.  Gyros - grecki street food Składniki(...)lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na noc.  Mięso wyjąć z lodówki około 30 minut przed smażeniem, aby nabrało temperatury pokojowej.  Mięso można smażyć na patelni, piec w piekarniku lub zgrillować.  Smażenie na patelni po kilka minut obracając mięso co jakiś czas. Grillownie - grillować mięso nadziane na szpadki do szaszłyków po kilak minut z każdej strony

Codzienne Gotowanie