pieczarki z serem - 4000 przepisów (strona:206/267)

KULINARNE WYZWANIA FAIRY z Grzegorzem Łapanowskim, 14.06.2013, Warszawa. 171

nietypowy. MENU: KOZI SER Z MŁODYMI BURACZKAMI, OLIWĄ   TRUFLOWĄ I OCTEM BALSAMICZNYM GYU TATAKI - CARPACCIO PO JAPOŃSKU  (z wieprzowiny) fot. Madame Edith SZPARAGI Z POMIDORKAMI CHERRY I KOPREM WŁOSKIM KACZKA Z OWOCAMI  (ananasem karmelizowanym oraz świeżym i pomarańczą,  z konfiturą z botwinki) POLSKA SEZONOWA WOŁOWINA Z SALSA VERDE PĘCZOTTO Z PIECZARKAMI I SZYNKĄ DOJRZEWAJĄCĄ SANDACZ

W kuchni Karmel-itki
SAKIEWKI Z INDYKIEM I DUSZONĄ MARCHEWKĄ 176

dodaję mięso mielone. Szalotkę i pieczarki obieram i drobno siekam,dodaję do mięsa. Dodaję przyprawy. Smażę na rumiano. Marchewkę obieram a następnie za pomocą obieraczki robię wstążki dodaję do farszu. Całość dokładnie mieszam. Dodaję ketchup i koncentrat pomidorowy. Mieszam i duszę jeszcze ok 2 min aż całość zgęstnieje. Na naleśniki nakladam farsz oraz ser. Zwijam w kształt sakiewki

Gotowanie Patki
pieczarki z serem 118

grzybobrania jeszcze daleko, ale pieczarki są cały rok. Więc cały rok możemy przygotowywać sobie tą pyszną przekąskę. Grzyby płuczemy, wyjmujemy nóżki i kroimy drobno razem z  cebulą i czosnkiem... Farsz dusimy i smażymy, przyprawiając solą i pieprzem. Kapelusze obsmażamy z dwóch stron. Układamy na blaszkę z papierem i dodajemy farsz, wszystko zakrywamy serem. Tak przygotowane wstawiamy

chleba naszego
Kurczak z ananasem w śmietanowym sosie 162

patelni, odłożyć na bok. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i obsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Jak już woda z grzybów wyparuje to oznacza, że są już gotowe. Wlać śmietanę na patelnię i lekko podgrzać. Dokładnie wymieszać. Do naczynia żaroodpornego włożyć mięso, obłożyć kawałkami ananasa. Na górę wylać śmietanę i obsypać potartym serem. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec

Kuchnia Pokoleń
Cd. sałatek marchewkowych 126

wrzątkiem z mlekiem i ugotować. Pieczarki oczyścić , opłukać, pokroić w plastry i również ugotować. Następnie ugotowane i ostudzone warzywa dowolnie posiekać, połączyć z kaparami i doprawić do smaku. Całość polać majonezem, posypać szczypiorkiem. Sałatka marchewkowa w majonezie z szynką Składniki: ½ kg marchewki 1/3 szklanki mleka 10 dag szynki drobiowej 10 dag twardego żółtego sera Sól, pieprz Majonez, szczypiorek Wykonanie: Marchewkę

Tradycyjna Kuchnia
Pasztet z cukini 170

parę godzin i odcisnąć.2 szkl kaszy manny20 dag sera żółtego - zetrzeć na tarce o dużych oczkach4 żółtka4 białka - ubić na sztywno2-3 marchewki - zetrzeć na tarce mniejszych oczkach2-3 cebule - pokroić w kostkę4 ząbki czosnku - drobno posiekaćmajeraneksólpieprzpapryka ostra i słodkapapryka - starta na tarce30 - 40 dag pieczarek - obrane, pokrojone i usmażone30 - 40 dag mięsa mielonegoWszystkie przygotowane składniki

charlotte gotuje
Wegański burger 180

się w bułce z dodatkiem sera żółtego, sa ł aty, pomidora, ogórka konserwowego i sosu. Hamburgery zyskały popularność na całym świecie... Dla mojego męża zawsze robię tradycyjnego burgera z wołowiny, lecz ja jestem zwolennikiem burgerów wegetariańskich i wegańskich, wi ę c przedstawię Wam dzisiaj moi kochani wersje Wegeburgera. Zrobiłam go z kaszy jaglanej i pieczarek. Zapraszam😉 Składniki: burger: kasza jaglana

kulinarne odsłony pati
Minestrone po mediolańsku 171

Dodać czosnek, cebulę, seler, paprykę, pieczarki. Przysmażyć tak aby były miękkie. Dodać ziemniaki i pomidory, smażyć przez 5 minut. Do mieszanki dodać wywar z kurczaka, razem z kurczakiem pokrojonym w kostkę, fasolę, bazylię, tymianek, oregano i sól. Delikatnie dusić ok 30 minut, aż ziemniaki i fasola będę ugotowane, ale nie rozgotowane. Wymieszać makaron i ser, dodać, uzupełnić wywar wodą jeśli

Apetyczna babeczka
Wegańska domowa PIZZA/CALZONE + drożdżowe BUŁECZKI Z KAPUSTĄ/PIEROŻKI Z PIECZARKAMI + inne wariacje na temat ciasta drożdżowego 339

mlekiem, do zamówienia nawet nie dochodzi). Kiedy już znajdzie się pizzeria, gdzie robią najlepszą pizzę w okolicy, i z ciasta bez mleka, i nie dziwią się, że bez sera, i nawet stają na głowie, żeby zrobić Ci ją pyszną, soczystą, z podwójnym sosem i dodatkami, i przywożą zawsze gorącą prosto z pieca, to prędzej czy później następuje wpadka taka(...)już zwłaszcza taki, który ostatecznie stwierdza, że Jemu to ZAWSZE lepiej wychodzi :)))  A potem w ogóle przejmuje robienie pizzy, pizzerenek dla dzieci, ruloników z kapustą, pierożków z pieczarkami, bułek, słodkich rolad i innych wariacji w temacie ciasta drożdżowego, bo po prostu to lubi - :* Ok, ciasto przykrywamy i odstawiamy na chwilę w jakieś ciepławe, nieprzewiewne miejsce (np. przy kaloryferze

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Spaghetti z kurczakiem 134

pokroić w plasterki. Pieczarki dodać do mięsa, chwilkę przesmażyć. Wlać pomidory z puszki, dodać przecier pomidorowy. Świeże listki bazylii porwać i wrzucić do sosu. Zagotować i gotować na małym ogniu kilka minut. Dodać porwaną mozzarellę, chwilkę delikatnie podgrzewać aż mozzarella się rozpuści. Ugotować makaron, odcedzić. Gorący makaron polać sosem. Można dodatkowo posypać potartym serem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Mięsna babka z ziemniaczanym gnocchi z sosem maślano ziołowym 143

gnocchi, pokrojonej marchewki i pieczarek. Zimna babka jest znakomitą wędliną na kanapki. Bo kto powiedział, że babki to tylko na słodko. Nie zaprzeczę, że też uwielbiam ale i te mięsne kuszą swoim smakiem! 250 g mięsa wieprzowego z szynki 250 g mięsa wołowego Pęczek natki pietruszki 1 cebula 3 ząbki czosnku 150 g żółtego sera Słodka czerwona papryka Sól Pieprz

VioletoweKucharzenie
Pomysły na domową zapiekankę 155

każdą zapiekankę posypujemy startym serem żółtym, różnymi źródło: przepisy.pl przyprawami i ziołami. Bardzo często robimy również zapiekanki makaronowe - są bardzo pożywne i sycące. Pyszna jest zapiekanka makaronowa z kurczakiem, mięsem mielonym czy boczkiem. Wcześniej gotujemy makaron al dente, mięso podsmażamy. Krócej będziemy wtedy zapiekać. Podobnie robimy zapiekanki z warzywami. Wykorzystujemy warzywa jakie tylko chcemy: pieczarki, pomidory, brokuły, por, cebula. Źródło

Gotuję Testuję
Calzone 163

kostkę. Dodać do podsmażonych pieczarek wraz z wyciśniętym czosnkiem. Doprawić solą i oregano. Smażyć przez chwilę na małym palniku. Na koniec wymieszać z kukurydzą i posiekanymi liśćmi bazylii. Utrzeć parmezan. Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części. Każdą z części wyrobić i rozwałkować na cienki placek, podsypując mąką. Na brzeg ciasta kłaść farsz i utarty ser, przykrywać ciastem i wykrawać

Bullio
Calzone 6131

kostkę. Dodać do podsmażonych pieczarek wraz z wyciśniętym czosnkiem. Doprawić solą i oregano. Smażyć przez chwilę na małym palniku. Na koniec wymieszać z kukurydzą i posiekanymi liśćmi bazylii. Utrzeć parmezan. Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części. Każdą z części wyrobić i rozwałkować na cienki placek, podsypując mąką. Na brzeg ciasta kłaść farsz i utarty ser, przykrywać ciastem i wykrawać

Bullio