pieczarki z serem - 4000 przepisów (strona:209/267)

Przepisy sylwestrowe. Ponad 60 przepisów na Sylwestra. 964

dania z kurczakiem: Kurczak w chrupiącej maślankowej panierce Kurczak a la kfc w chrupiącej panierce (wersja łagodna i pikantna) Domowy gyros Nugettsy z bawarsą nutą Roladki z kurczaka nadziane serem i wędliną Pizze, zapiekanki i tortille: Pizza na grubym cieście Pizza na cienkim cieście Nadziewana tortilla a la pizza Tortilla z kabanosem, kwaszonym ogórkiem i sosem kebab-gyros Grillowane tortille(...)Sałatka makaronowa z papryką i zielonym ogórkiem Sałatka z ogórkiem, kiełkami i kukurydzą Sałatka warzywna (tradycyjna) Inne przepisy na sałatki i surówki znajdziecie tutaj (klik) Przekąski: Francuskie poduszeczki nadziane pieczarkami Nadziewane pomidorki Proste panierowane pieczarki Domowe chipsy paprykowe (z tortilli) Chrupiące pieczarki z czosnkową nutą Imprezowe grzybowe crostini w pikantnej wersji Chrupiące pieczarki w bezglutenowej panierce Pieczarki w chrupiącym cieście

Słodkie okruszki
Kotlety z pieczarek (smażonych) 126

pieczarkami (pokrojonymi w kostkę) przesmażyć na odrobinie oleju. (Płyn powinien odparować.) Delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Przełożyć do miski, wbić jajko, dodać szczypiorek, natkę pietruszki i bułkę tartą. Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku. Uformowane kotlety obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obu stron. Bułkę tartą można wymieszać z sezamem a do farszu dodać starty ser

Di gotuje
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 257

Piotrowska z bloga Malowane smakiem Tagliatelle z kurczakiem i mascarpone w sosie pomidorowym - Dagmara Osowska z bloga My Culinary Art Tagliatelle verdi ai tre formaggi - zielone tagliatelle z trzema serami - Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiemTagliatelle z bazyliowo-lubczykowym pesto - Klaudia Cebula z bloga Zaklęcie na szczęścieTagliatelle z mięsem mielonym i warzywami - Magdalena Lebuda z bloga Sól(...)Monika K. z bloga Smaczne - ZdroweWłoski sos pomidorowy do pizzy ze świeżych pomidorów - Żabka z bloga Healthy Craving Risotto: Risotto con piselli e funghi - risotto z groszkiem i pieczarkami - Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiem Risotto na sposób mediolański z sosem z kurzych wątróbek - Dagmara Osowska z bloga My Culinary Art Risotto po mediolańsku (risotto alla milanese) - Josia

Chilli Czosnek i Oliwa
Wegańska pizza 147

wody i mieszamy. Dodajemy odrobinę cukru i ponownie mieszamy. Czekamy chwilę, aż drożdże zaczną reagować. 2. W międzyczasie kroimy sobie składniki na pizzę - w zależności, co kto lubi np. pieczarki, ogórek kiszony, pomidor, papryka, cebula, brokuł, kukurydza, ananas, rucola itp. 3. Do wody z drożdżami wsypujemy mąkę, dolewamy olej oraz dodajemy sól. Wszystko razem mieszamy. Jeżeli ciasto za bardzo się(...)pomidorowy (gotowiec, lub mieszanka keczupu czy sosu bbq z koncentratem pomidorowym, ja wykorzystałam też ostatnio pastę z pieczonej papryki i też było super!). 5. Zazwyczaj pizzę robimy bez sera, jeśli jednak posiadamy ser, to możemy odrobinę położyć na nasz sos. Dodajemy ulubione warzywa. Posypujemy ziołami prowansalskimi (+ opcjonalnie serem wegańskim - jeżeli ktoś nie ma sera, a posiada nieaktywne płatki drożdżowe

Bananowe Pole
Pizza z cebulą i boczkiem 159

sera, cebuli i boczku, aby pizza nie była zbyt przeciążona i jednolita w smaku. W przypadku, gdyby sos śmietanowy zbytnio zgęstniał, można rozrzedzić go odrobiną śmietanki UHT 12%. Podczas pieczenia sos i tak zgęstnieje. Śmietankę UHT 12 % (w kartoniku, taką jak do zabielania kawy) można zastąpić słodką śmietanką 30 lub 36 % (tzw. kremówką). Boczek, w wersji bezmięsnej, można zastąpić pieczarkami

Gospodyni Miejska
Top 8 przepisów w listopadzie 2016 193

kliknij po przepis  Szarlotka z połówkami jabłek. Jeszcze nie spotkałam prostszego przepisu na szarlotkę. Jest równie smaczna jak wygląda. Przepis:  kliknij po przepis  Mini bułeczki nadziane serem żółtym, a do nich sos majonezowo czosnkowy. Sos do bułeczek można zrobić dowolny np. koperkowy. ostry czy też inny, Wasz ulubiony. Przepis:  kliknij po przepis  Pulpeciki w zalewie(...)przepis  Naleśniki z mięsem mielonym. To jeden z przepisów, do którego naprawdę często zaglądacie od kiedy tylko pojawił się na blogu. Przepis:  kliknij po przepis Mini pieczarki w cieście naleśnikowym. Przepis:  kliknij po przepis  Pierś z kurczaka w zalewie octowej. Przepis:  kliknij po przepis. Czerwona kapusta w słoikach na zimę. Jestem troszkę zaskoczona

W kuchni u Moniki
Wegetariańskie faszerowane papryki z kaszą jaglaną i cieciorką 188

natkę pietruszki i mieszamy z ugotowaną kaszą jaglaną.  5. Papryki dokładnie myjemy, odcinamy "wieczka" i oczyszczamy wnętrze z gniazd i pestek. Do tak wydrążonej papryki wkładamy farsz, posypujemy serem i przykrywamy odciętą częścią. Faszerowaną paprykę wkładamy do naczynia żaroodpornego. 6. Całość pieczemy ok. 30 minut w temperaturze ok. 190C - do momentu aż papryka zmięknie. Za sprawą kaszy jaglanej(...)ciecierzycy, papryki te są bardzo sycące i zdrowe. Świetnie smakują od razu po upieczeniu, jak również odgrzewane. Można podawać je samodzielnie lub z ulubionym sosem. Zawartość można modyfikować - dodać pieczarki, cukinię, kukurydzę. Możliwości jest naprawdę wiele. Polecam wykorzystać ten przepis jak najszybciej, póki trwa sezon

two broke sisters
Pizza na razowym spodzie 111

wypieku chleba 0,5 szklanki letniej wody  30g świeżych drożdży 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka oliwy z oliwek 0,5 łyżeczki cukru ulubione dodatki (ja dałam): pieczarki kukurydzę paprykę mozzarella light sos: koncentrat pomidorowy oregano bazylia sól Sposób przygotowania: Drożdże, cukier rozpuszczamy w letniej wodzie i dodajemy do pozostałych składników na ciasto wyrabiamy ciasto, ja dodałam jeszcze około(...)szklanki wody, żeby ciasto się lepiej kleiło  wyrobione ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę, żeby wyrosło wyrośnięte ciasto formujemy na papierze do pieczenia w kształcie sera lub zwykłej okrągłej pizzy pizze smarujemy sosem i obkładamy dodatkami (oprócz mozzarelli) wstawiamy pizzę do piekarnika (na ostatnią półkę) nagrzanego do 200 stopni na około 15 minut po 15 minutach

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
SPAGHETTI ALLA CARBONARA 252

Przygotowałam dzisiaj na obiad spaghetti alla carbonara. Dlaczego alla? Bo nie jest to oryginalny włoski przepis. Prawdziwa carbonara nie ma w sobie nawet odrobiny śmietany a

Przepisy Aleksandry
Zapiekane naleśniki z kolorowym farszem----Frittelle al forno ripieni di colore 117

kostkę a .cukinię w pół plasterki. Obrana cebulę kroimy w piórka,pieczarki w plasterki. Wszystkie warzywa dusimy na rozgrzanej oliwie, .Najpierw na rozgrzanym tłuszczu smażymy pieczarki do zarumienienia. Pieczarki odstawiamy i na tym samej patelni dusimy cebulkę do zeszklenia. Do zeszklonej cebulki dodajemy paprykę i cukinie ,czosnek i dusimy chwilkę-jakieś 3-4 minuty.- ,do zmięknienia warzyw. Dodajemy kukurydzę(...)doprawiamy do smaku pieprzem ,solą i ulubionymi ziołami. Gotowy farsz odstawiamy na bok. W gotowe naleśniki nakładamy farsz i Smacznego! ps. można też zapiec z masełkiem lub z serem w nagrzanym piekarniku 160°,około 8-10 minut

w mojej kuchni
Światowy Dzień Żywności 16 października. Czy marnujesz żywność? Przechowywanie ma znaczenie. 153

sól i pieprz do smaku ulubione zioła 2 plasterków kiełbasy łyżka śmietany Pora (biała część) siekamy w plasterki. Rozgrzewamy olej i dusimy pora wraz z pociętym w paseczki schabem, pieczarkami i kiełbasą. Składniki odsmażamy razem. Zdejmujemy całość do miski. Na tej samej patelni dodajemy odrobinę oleju i wlewamy rozmącone jaja z łyżką śmietany lub jogurtu. Na wierzch rozsypujemy usmażone dodatki(...)Smażymy na średnim ogniu. Następnie wkładamy pod grill w piekarniku na kilka minut. Posypujemy  ulubionymi ziołami szczypiorkiem, natką  ( u mnie tymianek z oregano). Można posypać też żółtym serem. Po co ma się zmarnować. Nie marnujmy żywości. Planujmy, zarządzajmy naszym jedzeniem. To nasze pieniądze, ochrona środowiska, ekologia, oszczędzanie wody i energii, szacunek do zwierząt i jedzenia. Poszerzajmy naszą świadomość

AZgotuj!
Wyniki Konkursu z Folwark 132

piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy około pół godziny. W tym czasie pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Podsmażamy je na patelni. Karkówkę wyciągamy, kładziemy na nią pieczarki i cebulę. Smarujemy sosem czosnkowym. Zapiekamy całość jeszcze około 10-15 minut. Kolejne 2 równorzędne miejsca, a więc produkty Folwark dla Eweliny za jej donuty Składniki mokre: 2 szklanki obranego(...)łyżki sosu sojowego 4 jajka 3/4 szklanki oleju ziołowego z suszonymi pomidorami 1/2 szklanki wody Składniki suche: 1 i 1/3 szklanka mąki pełnoziarnistej 8 suszonych pomidorów 4 łyżki tartego sera 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia olej do smarowania Twarożek 1 kostka chudego twarogu 1/2 pęczka drobno posiekanej botwinki 4 łyżki sosu czosnkowego FOLWARK http://folwark.com.pl/produkty/sos-czosnkowy-m/

Z Kuchni Do Kuchni
Penne z sosem z pieczarek i gorgonzoli 111

osolonej wodzie. Ma być al dente. Pieczarki obrać i pokroić na ok. 8 części każda + ogonki na połowy lub na 3 części. Na dużej patelni rozgrzać olej. Wrzucić pieczarki. Smażyć na sporym ogniu, by woda, którą puszczą grzyby szybko parowała. Obrać cebulę i czosnek. Pokroić w drobną kostkę. Dorzucić do grzybów, gdy grzyby zmiękną, a płynu na patelni będzie mało(...)dopuszczać do zrumienienia cebuli i czosnku, by nie były gorzkie . Gdy cebula się zeszkli, na patelnię wlać ok. szklanki wody. Gorgonzolę pokroić na kawałki. Przełożyć na patelnię. Wymieszać. Gdy ser się rozpuści, wsypać przyprawy i dodać odcedzony makaron. Całość dobrze wymieszać. Podawać ze szczypiorkiem lub świeżą kolendrą

Weekendy w domu i ogrodzie
Lubicie brukselkę...? 229

szukałam dalej. Wahałam się między zupą a tartą, ale ponieważ zupa była ostatnio... Stwierdziłam, że tarta będzie idealna. Na blogu Wielki apetyt znalazłam jedną bardzo zachęcającą, bez pieczarek, które wydają się być dla brukselki wymarzonym wręcz towarzystwem (a przynajmniej bardzo popularnym). Pozmieniałam jednak w przepisie bazowym sporo: sięgnęłam po moje ukochane ciasto kruche z przepisu Michela Roux(...)pasowało - i po niecałej godzinie pieczenia wyciągnęłam z piekarnika czystą rozkosz dla podniebienia. Wszystko razem skomponowało się idealnie, brukselka zdecydowanie gra pierwsze skrzypce, ale łagodnieje w towarzystwie kurczaka i sera. Pyszności!Sama zjadłam nieprzyzwoicie duży kawałek, a kiedy C. wrócił z pracy i spróbował stwierdził, że powinnam zacząć gotować obiady. I choć tarta była sporych rozmiarów, zniknęła błyskawicznie. Polecam serdecznie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Schab z ananasem 197

rozklepać kotlety i usmażyć tradycyjne schabowe. I już sięgałam po wytłoczkę z jajkami, kiedy w rękę wpadła mi napoczęta puszka ananasa. Pierwsza myśl - schabowy zapiekany pod ananasem i plasterkiem sera, druga myśl - tłuc, panierować, smażyć, zapiekać... za dużo roboty. Zwyciężyło moje lenistwo i powstało szybkie i naprawdę rewelacyjnie smaczne danie. Przygotowałam je w wersji bezglutenowej, w wersji tradycyjnej proponuję zagęścić(...)kremówką. Inspiracja  tutaj . Jeśli macie ochotę na inne połączenia mięsa z owocami, zapraszam do obejrzenia przepisów na: schab pieczony ze śliwkami i morelami ,  schab z jabłkami i pieczarkami ,  kaczkę pieczoną z jabłkami i pomarańczami ,  wątróbkę z czereśniami i rozmarynem . SKŁADNIKI NA 2 PORCJE: 2 kotlety ze schabu środkowego ( promocja klik  lub  klik ) sól pieprz

Kuchenne zapiski Edyty
KROKIETY Z WOŁOWINĄ I MOZZARELLĄ 175

kulka mozzarelli (pokroić w kosteczkę) 1 łyżka natki pietruszki (nie miałam świeżej więc użyłam suszonej) 1 łyżka czosnku granulowanego sól i pieprz do smaku olej rzepakowy 200 g pieczarek (posiekaj) 1 cebula czerwona (posiekaj) bułka tarta 2 rozbełtane jajka SKŁADNIKI NA CIASTO - nie podam Wam proporcji bo ja robię na oko 2 jajka mąka z amarantusa mleko szczypta soli woda(...)rzepakowy 2 łyżki PRZYGOTOWANIE Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę oleju. Chochelką nakładaj porcje ciasta na naleśniki. U mnie wyszło 8 naleśników. W głębokiej patelni podsmaż mięso oraz pozostałe składniki. Ser dodaj pod sam koniec. Faszeruj naleśnika i zawijaj. Następnie na patelni rozgrzej olej. Krokiety obtocz w jajku i bułce tartej. Smaż z obu stron nie zapominając o bokach :) Krokiety podałam

ClauditteMissCooking
Fusilli MALMA z pieczarkami , skwarkami oraz czosnkeim niedzwiedzim 171

pomidor z czosnkiem niedzwiedzim koncentrat pomidorowy 4 łyżeczki mniej więcej olio extravergine d'oliva tarty parmezan bądz grana padano świeża bazylia sól, pieprz kawałeczek czerwonej papryki świeżej  Podsmażamy pieczarki z boczkiem i / lub kiełbasą, dodajemy koncentrat pomidorowy zmieszany z wodą , solą, pieprzem. Dusimy pod przykryciem.Następnie dosypujemy 2 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem niedzwiedzim , przykrywamy dusimy. W razie czego(...)łyżkę oliwy z oliwek. Gotujemy fusilli MALMA al dente, odcedzamy.   Wrzucamy na dużą patelnie z odrobiną masła. Wlewamy bardziej wodnistą część sosu, mieszamy. Nakładamy na talerz, posypujemy tartym serem i dodajemy świeże listi bazylii. Gotowe danie w bardzo szybko ! Jeśli chcemy aby było pikantniejsze dodajemy czosnek oraz oliwę z oliwek Goccia d'Oro czosnek i peperoncino .Posypujemy łyżką świeżej

Z Kuchni Do Kuchni