pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:91/219)

Wołowina z warzywami i kaszą orkiszową 130

upodobań. Ja robię stopień wysmażenia well, done.  Warzywa : umyj warzywa. Marchew, paprykę, pieczarki pokrój w plastry, cebulę w krążki. Podsmaż na oleju rzepakowym. Dodaj sól i pieprz. Gdy warzywa będą gotowe razem z mięsem przełóż do naczynia żaroodpornego i włóż do rozgrzanego piekarnika na 5-7 min, Kasza : ugotowaną kaszę przełóż na patelnię po smażonych warzywach i lekko podsmaż

Bike By Life
Babeczki z pieczarkami i szczypiorem 158

oraz słodką i ostrą paprykę i dokładnie roztrzepać jajka. Następnie dodać szczypior, śmietanę i pieczarki, wszystko dokładnie wymieszać Masę nakładać do foremek do muffinek (u mnie silikonowe), wypełniać je do około 2/3 wysokości, ponieważ masa urośnie (choć później szybko opadnie). Piec na niższej półce piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni przez około 20-25 minut lub do czasu

Codzienne Gotowanie
Karkówka pomidorowa 133

mące. Podpiekamy na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę pokrojoną w piórka oraz pieczarki w plasterkach podduszamy na tłuszczu po mięsie. Wykładamy na mięso. Zalewamy sosem przygotowanym z wody, sosu sojowego, cukru i koncentratu pomidorowego. Pieczemy około 1 godziny i 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 170-180 stopni. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Baba ziemniaczana z karkówką i pieczarkami 241

Karkówkę upiekłam w całości w piekarniku i zostało mi sporo tego smakołyku. Chwilę myślałam co by z niej przygotować oryginalnego, a jednocześnie łatwego, nieskomplikowanego i smacznego. W ten sposób powstała moja baba ziemniaczana, karkówką i pieczarkami nadziana. Żółte zabarwienie dzięki kurkumie uzyskałam, a przyprawami, ziołami fajny smak nadałam. Baba po upieczeniu z jogurtem greckim (lub śmietaną) idealnie się komponowała

Moniki Smakołyki
Dietetyczne pizzerinki 151

oliwy, 2 ząbki czosnku, bazylia, oregano, sól, pieprz) 6 plasterków szynki mozzarella (light) kilka pieczarek Przygotowanie Składniki na pizzerinki mieszamy ze sobą i odstawiamy na 15 minut. Ciasto dzielimy na sześć kulek, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy. Pizzerinki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 15 minut. Następnie rozsmarowujemy na nich sos i układamy dodatki

e-PrzepisyKulinarne
Ptysie z kurczakiem 234

kurczaka kroimy na małe kawałeczki. Marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach i gotujemy. Pieczarki obieramy, drobno kroimy i przesmażamy na oliwie. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Odcinamy górną część ptysi i nadziewamy przygotowanym farszem. Podajemy na ciepło, uprzednio podgrzewając je w piekarniku. Smacznego

Salonik smaków
Marchewka z pieczarkami i reaktywacja 144

dodać sól, pieprz, szczyptę cukru oraz łyżkę masła, udusić na małym ogniu pod przykryciem. Pieczarki pokroić w plastry, usmażyć na maśle, połączyć z miękką marchewką. Przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego, doprawić w razie potrzeby, posypać startym żółtym serem, polać śmietaną. Zapiec w gorącym piekarniku

Kuchenne aromaty
Zapiekanka z kalafiora, pieczarek i parówek + film 160

tłuszczem  żaroodpornej formy układamy kalafiory a na wierzchu podsmażone parówki z cebulką i pieczarkami . Do miski wbijamy jajka , dodajemy śmietanę i połowę startego sera , całość mieszamy doprawiamy pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewamy zapiekankę i posypujemy pozostałą częścią żółtego sera. Zapiekamy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C . Posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Smakowite Dania
Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną 133

dusić na małym ogniu około 10 minut, następnie dodać cebulę, pieczarki, bakłażana i cukinię, przyprawić i smażyć do miękkości składników. Następnie ostawić patelnie na bok i wbić jajko, dodać kaszę, dokładnie wymieszać, ale nie smażyć.   Łupiny bakłażana wstawić do nagrzanego piekarnika na 20 minut i piec w temperaturze 170 stopni. Następnie wyjąć, napełnić farszem

Jadło i czytadło
Pizza fit na cukiniowym spodzie. 173

łyżki siemienia lnianego szczypta soli przecier pomidorowy - może być dobrej jakości keczup, kwestia gustu przyprawa do pizzy (ewentualnie osobno bazylia, oregano, sól, pieprz, czosnek, suszone warzywa) Dodatki. U mnie: pieczarki ok.300 g - podduszamy do całkowitego odparowania wody mozzarella kula 125g - można też użyć odtłuszczonej, pizza będzie jeszcze lżejsza 1 cebula papryka, garść rukoli Cukinie ścieramy na grubych oczkach, następnie odcedzamy(...)jakiej temperaturze, ponieważ niestety mam piekarnik starej daty, w którym wszystko muszę robić na wyczucie. Powinna się piec mniej więcej 20 minut w 180 stopniach, ale najlepiej kontrolować czas i temperaturę. Ciasto powinno mieć chrupiące brzegi. Po upieczeniu na spód nakładamy przecier/keczup i posypujemy przyprawą do pizzy. Nakładamy wcześniej podduszone pieczarki z cebulą i cienkie plastry mozzarelli. Pieczemy

Powiedz dietom nie
Quesadilla 381

międzyczasie przygotowujemy pozostałe składniki. Na patelni podgrzewamy oliwę z odrobiną masła i podsmażamy pieczarki. Dzięki połączeniu masła i oliwy będą miały piękny złoty kolor. paprykę myjemy, kroimy w paseczki i układamy na folii aluminiowej, skrapiamy oliwą i wkładamy do nagrzanego do 200'C piekarnika, podsmażamy ok 15 minut marchewkę obieramy, kroimy w słupeczki, blanszujemy kurczaka wyjmujemy z lodówki i podsmażamy

Luźna Kuchnia
Gulasz wołowy w sosie własnym z paprykami, pieczarkami i kremową kaszą . 199

kilka minut i wrzucamy pokrojoną w paski paprykę. Smażymy około 3-5 minut. Do pieczarek i papryki wrzucamy mięso. Dodajemy dwie szczypty rozmarynu i po większej szczypcie czosnku niedźwiedziego i lubczyku. Mieszamy i zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 1,5h pod przykryciem. Ugotowaną kaszę odcedzamy, dodajemy łyżeczkę masła i łyżkę jogurtu

BaRepas
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i pieczarkami 250

naczyniu żaroodpornym (dno naczynia należy wysmarować masłem) układamy warstwami: ziemniaki, mięso z cebulą, pieczarki, ziemniaki, mięso...itd. aż do zakończenia składników. Ser zetrzeć na grubych oczkach i wymieszać ze śmietaną, doprawić odrobiną gałki muszkatołowej. Po czym ser ze śmietaną wyłożyć na wierzch zapiekanki Piekarnik nagrzać do 200 C. Zapiekankę wstawić na środkową półkę i piec 20 min. pod przykryciem. Kolejne

IMPRESJA SMAKU
Mięsne sakiewki 181

zrumienić. Następnie dodać pieczarki i paprykę, udusić na tłuszczu. Do uduszonych pieczarek i cebuli dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Na środku każdego kotleta nakładać farsz, zwijać w kształt sakiewek, zawiązać nitką. Sakiewki układać w naczyniu żaroodpornym. Włożyć do piekarnika, piec 60 minut w 220 stop, co jakiś czas polewając je wytworzonym się

Kuchnia Danusi
Cukiniowe krążki 194

drugiej cukinii kroimy w drobną kostkę. Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę, pieczarki i cukinię pokrojoną w kostkę. Do tego dodajemy ryż, zmielone mięso, jajko i przyprawy. Przygotowanym farszem napełniamy cukinię i wkładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i podlewamy bulionem. Pieczemy w piekarniku ok. 50 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu cukinię kroimy w krążki. Podajemy z pomidorkami

Salonik smaków

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję