pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:91/219)

Ziemniaki faszerowane, zapiekane... 174

rozdrobniłam na cząstki. Na patelni rozgrzałam oliwę, zeszkliłam cebulę, dodałam czosnek a następnie pieczarki. Chwilę podsmażyłam, dodałam rozdrobnione kulki ziemniaczane a na koniec ser. Wszystko smażyłam około 10 minut. Przyprawiłam solą i pieprzem. Środki ziemniaków (łódeczki) wysmarowałam delikatnie oliwą, ich wnętrze wyłożyłam przygotowanym farszem. Piekarnik włączyłam na 180 ° C. Naczynie do zapiekania wysmarowałam oliwą. Ułożyłam w nim faszerowane ziemniaki, przykryłam

Kuchnia u Krysi
Faszerowane ziemniaki a’la gyros 203

zmieścił się nam farsz . Wydrążony miąższ ziemniaków siekamy . Na rozgrzanej patelni , smażymy posiekaną cebulkę, pieczarki , dodajemy kurczaka , pokrojony ,miąższ ziemniaków i smażymy mieszając , aż składniki się zrumienią . Przekładamy do miski , dodajemy posiekanego drobno ogórka , mieszamy . Każdą wydrążoną łódeczkę ziemniaka , lekko solimy , napełniamy farszem . Zapiekamy w piekarniku około 10 minut , po tym czasie posypujemy serem i jak tylko się roztopi

Ogrodnik w podróży
PLASTERKI PIECZAREK ZAPIEKANE Z MOZZARELLĄ I TYMIANKIEM 206

użyłam suszonego) sól morska świeżo zmielony czarny pieprz oliwa z pierwszego tłoczenia Plasterki pieczarek pokroiłam w cienkie plasterki i rozłożyłam z nich warstwę w żaroodpornym półmisku. Posypałam je startą mozzarellą. Posypałam tymiankiem. Przyprawiłam solą,pieprzem i skropiłam oliwą. Wstawiłam do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika i zapiekałam aż ser się zarumieni. Pod koniec pieczenia włączyłam na kilka chwil termoobieg

potrawyregionalne
roladki schabowe z chrzanem 181

pokroić w piórka, podsmażyć na oleju, dodać posiekane pieczarki i posolić, usmażyć. Do pieczarek dodać chrzan i wymieszać. Na każdy plaster mięsa nałożyć farsz i zwijać w roladki. Każdą owinąć w boczek (jeśli trzeba to spiąć wykałaczkami) i nasmarować pozostałą mieszanką przypraw.  Piec w piekarniku około godziny w 200*C podlewając tworzącym się sosem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pałki kurczaka w sosie Tikka Masala 192

osuszyć. Oprószyć przyprawą do kurczaka, niewielką ilością soli i zalać sosem.  Pieczarki pokroić w plastry, dodać do pałek, wymieszać.  Przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać ziele angielskie, liść laurowy, po kilka kropli magii i oleju lub oliwy. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec pod przykryciem około 40 – 45 minut. Podawać z ryżem lub ziemniakami

Nie tylko w kuchni
Faszerowane ziemniaki 159

Łyżeczką wydrążyć środki . - Do miseczki włożyć pokrojoną drobno wędlinę, posiekane jajko i drobno pieczarkę ,   rzeżuchę, doprawić solą i pieprzem ,dokładnie wymieszać , dodać jogurt jeszcze raz wymieszać . - Łyżeczką nakładać farsz do ziemniaków ,lekko ugnieść , posypać z tartym serem żółtym   zapiekać w nagrzanym do 200 stopni piekarniku ok 10 minut

Eli Gotowanie
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i kalafiorem 289

majonezem dodajemy przyprawy i ser. W naczyniu żaroodpornym układamy 2 warstwy: makaron, mięso, pieczarki z papryką, kalafior, kukurydzę i posypujemy startą mozzarellą zalewamy połową sosu i układamy ponownie 2 warstwę składników i na samą górę nakładamy trochę makaronu.  Zalewamy resztą sosu. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 st przez 30 min. Po15 minutach nakładamy starkowany ser i dalej pieczemy

Pan i Pani Smith w kuchni
Pasztet pieczarkowy 179

robimy masę na pasztet. Bułki odciskamy z nadmiaru mleka i blendujemy razem z odciśniętymi pieczarkami. Potem dorzucamy żółtka, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Na koniec ubijamy pianę z białek i delikatnie mieszamy z masą pieczarkową. Tak przygotowany pasztet przekładamy do formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 przez godzinę (wierzch pasztetu musi być mocno zarumieniony). Smacznego

Kuchenne Wariacje
Placek do barszczu 191

wkruszamy kostki rosołowe i smażymy aż pieczarki odparują. Surowe mięso mielone mieszamy z przestudzonymi pieczarkami, jajkiem, bułką tartą i jajkami startymi na grubych oczkach. Całość dokładnie wyrabiamy rękami jak na mielone. Wykonanie: Połowę ciasta wałkujemy na prostokąt wielkości blaszki (25x36) z małymi zakładkami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Po wyjęciu (na jeszcze ciepły spód) nakładamy

Kolorowy Przepisownik
Tarta z pieczarkami 190

pióra. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Podsmażyć na maśle do miękkości, doprawić. Gdy pieczarki już delikatnie przestygną dodać pokruszone sery, posiekaną natkę pietruszki i jajko i jogurt. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie rozłożyć na blasze. Następnie ułożyć farsz i piec 20-30 minut w piekarniku nastawionym na 190 stopni. Tarta najlepiej smakuje po ostygnięciu. Smacznego

MarciochaKucharzy
Lazania z wątróbką i pieczarkami w sosie śmietanowym. 192

wykładamy makaron (makaronu nie gotujemy). Płat makaronu posypujemy małą ilością sera, dodajemy wątróbkę z pieczarkami. Przykrywamy kolejnym płatem makaronu. Czynność powtarzamy do momentu, aż skończy nam się farsz. Na końcu posypujemy grubą warstwą sera i zalewamy wszystko sosem, który nam został z wątróbki. Wkładamy do piekarnika na 25 minut w temperaturze 200 stopni. Rynienki przykrywamy folią aluminiową lub papierem

BaRepas
Kaszanka zapiekana w cieście 191

miksujemy.Dodajemy rozczyn drożdżowy i dokładnie mieszamy.   Dodajemy pora, następnie pieczarki i mieszamy.Doprawiamy do smaku pieprzem i przyprawą warzywną.   Naczynie żaroodporne natłuszczamy, wlewamy połowę ciasta, układamy krupnioki obrane z osłonek, zalewamy pozostałym ciastem i odstawiamy na 10 minut.   Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 50 st. C i ustawiamy temperaturę180 st. C.Pieczemy

Maminek kulinarny
Pieczyste na kanapki 211

Mięso mielimy w maszynce dwa razy, za drugim razem mielimy też podsmażone cebule i pieczarki. Do mięsa dodajemy bułkę tartą i jajko, pokrojony szczypiorek i przyprawy. Mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Smarujemy drugim jajkiem i posypujemy bułką tartą i majerankiem. Pieczemy niecałą godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Najłatwiej ukroić na kanapki gdy ostygnie

prawdziwe jedzenie
Roladki z udek kurczaków z pieczarkami. 251

dodatkiem oleju. Z chleba tostowego odciąć skórki i miąższ, rozdrobnić w malakserze. Przesmażone pieczarki z cebulą, doprawić i połączyć z rozdrobnionymi okruchami chleba tostowego. Całość wymieszać . Farszem wypełnić udziec pozbawiony kości. Zrolować w ruloniki i każdy owinąć folią aluminiową. Zrobić tzw. cukiereczki. Piec w piekarniku 180 C -  20 minut.  Następnie odwinąć z foli i piec jeszcze 20 minut

Kulinarny karnet Christophera
Skrzydełka na ryżu 456

ryżu. Cebulę obrać, pokroić w plastry, ułożyć na skrzydełkach. Pieczarki umyć, osączyć, pokrajać w plastry. Następnie przygotować zalewę: Do garnka wlać wodę, dodać sól i pieprz, ketchup, czosnek posiekany, cukier, masło i wegetę, zagotować. Gotową zalewą polać skrzydełka, wstawić do piekarnika na 1godz i 15 minut w 190 stop

Kuchnia Danusi
Kurczak w marynacie Jerk 219

naczynia. Na patelni smażymy mięso około 15 minut (pierś). Nogę polecam jednak upiec w piekarniku. Kurczak musi być soczysty, dlatego trzeba kontrolować pieczenie. Uwaga: Marynata może nieco się przypalić, ale właśnie taki efekt ala spalenizny mamy uzyskać. Ja swojego kurczaka dodatkowo posypuję na wierzchu podsmażonymi pieczarkami i startym serem

Mania Gotowania
Super grzanka czyli grzybowe Croque Monsieur 208

łyżki masła1 i 1/2 łyżki mąki pszennej1 i 1/2 szklanki pełnego mleka1 liść laurowy1/2 szklanki drobno startego parmezanuSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowejostry sos chilikanapki ( 3 sztuki)6 sztuk średnich pieczarek, przecięte na pół a potem w plasterki3 łyżki masła o temperaturze pokojowej2 łyżki drobno pokrojonej  szalotki6 kromek  chleba ( użyłam żytniego, ale może być pszenny)3 plastry szynki(...)przypalić. Wyjąć i lekko ostudzić. Rozgrzać piekarnik do 210st.C Przygotować kanapki. Na blaszce (można wyłożyć papierem) ułożyć 3 kromki chleba upieczona stroną do dołu. położyć na każdej trochę sera, plaster szynki, ser, przykryć drugą kromką, tym razem pieczoną stroną do góry. Lekko docisnąć. Na każdą kanapkę nałożyć po 2 łyżki sosu, na wierzch pieczarki z cebulą , posypać tartym parmezanem

Stare Gary
Mini pizza na specjalne zamówienie 182

niż bardzo dużo) . Otóż od rana prosił o picci ( czytaj pizza). A że rano kurier przyniósł mój zamówiony i wyczekany kamień do piekarnika ( a zaszalałam i zamówiłam na wymiar) więc zrobienie pizzy bardzo mi pasowało. Pizza jeszcze nie gotowa wiec i wpis na blogu będzie na raty. Korzystam z tego(...)pieczarki i na co tylko macie ochotę.  Serem posypuje jak już mini pizze się podpieką  jakieś 5 do 8 minut przed końcem pieczenia. Domownicy preferują chrupiącą, dobrze wypieczona (podpieczona ) pizze, więc piekę w dość wysokiej temperaturze na kamieniu - Rozgrzewam piekarnik

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
ziemniak faszerowane z piekarnika 289

składniki: 3 średniej wielkości ziemniaki 1/2 papryki czerwonej 150 g pieczarek kawałek ulubionej kiełbaski kawałek sera, startego sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie szczypiorek dodatkowo: np. sos

Domowy Smak Jedzenia
Szaszłyki z indyka 157

przepisie zbytnio rozpisywać się nie trzeba. Moją autorską maryntę wmasowałem porządnie w indyczą pierś, nabiłem na patyk i podałem z warzywami, które akurat miałem pod ręką. Potem hop do piekarnika lub na grilla i banalny obiad gotowy. Zdrowy, kolorowy i szybki w przygotowaniu. Aha, oczywiście dobry sos do szaszłyków jest niezbędny. Tutaj postawiłem na czosnkowy, ale zachęcam również do zapoznania(...)sosami z tego przepisu (klik) . Myślę, że na nadchodzący słoneczny weekend, zachęcający do grillowania, będą jak znalazł. ;) * SKŁADNIKI na 24 szaszłyki Szaszłyki: 1 kg piersi z indyka 500 g pieczarek 4 czerwone cebule 2 papryki 1 cukinia Sos czosnkowy: 400 g jogurtu greckiego 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz Marynata: 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonej

Food Square
Oszukany łosoś czyli pstrąg łososiowy :) 201

grubo zmielony pieprz sól olej lniany moje pesto pietruszkowe z tego przepisu :) (jęsli nie mamy to poporstu 2 ząbki czosnku i pół pęczka pietruszki) cytryna Dodatki ruccola roszponka 5 pieczarek mała cukinia uprażony sezam i ziarna słonecznika (opcjonalnie) Zabieramy się za przygotowania. Ja rybę oczyściłam z łusek nie zajęło to dużo czasu, szczególną uwagę należy zwrócić na łuski na czerwonej(...)której będzie ściekać tłuszcz i soki z ryby. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy rybę min 15-20 min. Opcjonalnie: na suchą rozgrzaną patelnię wrzucamy małą garstkę ziaren słonecznika i troche siemienia lnianego i podsmażamy. Jak ryba się piecze rozgrzewamy patelnię grillową smarujemy ją trochę olejem układamy pieczarki pokrojone w grube plastry i cukinię. Obsmażamy z obu stron (opcjonalnie

Piekielna Kuchnia Pati
Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi 204

oczyszczone pieczarki kroimy na ćwiartki, a większe na ósemki, dodajemy do cebuli. Po chwili solimy i oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Ząbki czosnku kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pieczarek, gdy odparuje z nich nadmiar wody. Podsmażamy całość, w następnej kolejności dodając wino Marsala. Smażymy, aż wino odparuje (2-3 min), następnie wlewamy słodką śmietankę i redukujemy sos (smażymy(...)boki smarujemy rozkłóconym, pozostałym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220° C i pieczemy przez 10-15 minut.  Pozostałe wycięte, najmniejsze kółka również smarujemy jajkiem i pieczemy (to bedą „czapeczki”). Resztek ciasta nie wyrzucamy. Ja poskładałam i upiekłam gwiazdki, zresztą – pozostawiam, to do Waszej inwencji.  Upieczone, gorące ciastka faszerujemy podgrzanymi pieczarkami z sosem. Nakładamy na wierzch „czapeczkę

mojewypiekiinietylko
Jajka przepiórcze w cieście francuskim 250

przepiórcze z farszem w delikatnym cieście francuskim, które najlepiej smakują na ciepło. Danie to można  przygotować znacznie wcześniej i odstawić do lodówki. Kiedy zbliżają się goście wstawiamy do piekarnika, a po kwadransie mamy gotowe pyszne, ciepłe zakąski.  Do przygotowania kieszonek użyłyśmy gotowego ciasta francuskiego z myślą o zbliżającej się Wielkanocy. Wówczas nie ma za dużo czasu, a paczkowane(...)zaoszczędzić kilkanaście minut. :)  Czas przygotowania: 35 minut (w tym czas pieczenia około 15min) Ilość porcji: 16 Składniki: 15 jajek przepiórczych ( opakowanie) Opakowanie ciasta francuskiego XXL ( niecałe 400g) 350g pieczarek cebula natka pietruszki łyżka masła sól Jajka przepiórcze gotujemy na twardo. W tym celu umieszczamy je w garnku z zimną wodą i gotujemy 3 minuty od momentu wrzenia

Kolizje Smaków
Ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym 270

czasie gdy w naszej kuchni trwał remont  i do dyspozycji mieliśmy tylko piekarnik i kuchenkę turystyczną na jeden palnik, często przygotowywaliśmy dania w piekarniku. Wypróbowaliśmy  wiele przepisów, ale nie wszystkie nam smakowały. Ten przypadł nam do gustu.  Dziś gdy już kuchnia opadła z kurzu i wszystko jest piękne i błyszczące postanowiliśmy  powrócić do tego przepisu. Składniki(...)mięsa mielonego, 3 duże ziemniaki, 6 łyżek oleju z oliwek,  1 łyżeczka papryki słodkiej, 1 łyżka ziół prowansalskich, 2 ząbki czosnku, 1 por,  5 pieczarek, 2 marchewki, 100 g startego sera. Przygotowanie:Ziemniaki obieramy i kroimy w większą kostkę, gotujemy je w osolonej wodzie przez 5 minut.Olej mieszamy z przyprawami i drobno posiekanymi ząbkami czosnku. Marchewkę, grzyby

cookpl
Boeuf bourguignon, czyli Julie, Julia i Ja 169

wiem jakim cudem ten przepis ląduje na moim blogu dopiero dziś. Na pewno ma znaczenie fakt, że kiedy wreszcie po 2-3 godzinach duszenia się w piekarniku można wyjąć garnek, to rzucam się na to danie wygłodniała i zniecierpliwiona. Talerze czekają na stole, wino oddycha w kieliszkach, a bagietka w koszyku aż prosi się, żeby zanurzyć ją w sosie.Boeuf bourguignon(...)garnka, w którym będziemy piec gulasz. Można to zrobić w dwóch turach. Następnie podsmażamy pokrojony w niewielką kostkę boczek i dodajemy do garnka z wołowiną.Czas na warzywa. Podsmażamy pieczarki w całości, większe sztuki można przekroić na pół lub ćwiartki. Dorzucamy do garnka. Cebulę kroimy w ósemki, marchewkę w grubsze plasterki. Warzywa podsmażamy na patelni aż cebula lekko zmięknie. Solimy

W kuchni wieczorem
rogaliki z ciasta francuskiego na wytrawnie 231

trójkąty i smarujemy jajkiem każdy szeroki kawałek trójkąta posypujemy serem, papryką, pieczarkami i szynką zwijamy w rogaliki i smarujemy jajkiem (można posypać jeszcze tym co się wysypało)  układamy na papierze do pieczenia w ostępach ok 2 cm  pieczemy ok 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 220 st Smacznego

Gotowanie z pasją
Kurczak po żydowsku. Kurczak z piekarnika w pikantnym sosie. 290

żąroodporne wysmarowałam delikatnie olejem, ułożyłam w nim kawałki kurczaka. Na kurczaku rozłożyłam równomiernie pieczarki i pokrojone w plastry ogórki po żydowsku. W małym garnuszku przygotowałam sos: wymieszałam trzy łyżki zalewy z ogórków z trzema łyżkami keczupu. Powstałym sosem zalałam mięso. Naczynie wstawiłam do lekko nagrzanego piekarnika i piekłam około godzinę w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem. Przez pierwsze 40 minut

Kuchnia z widokiem na ogród
Jajka faszerowane na dwa sposoby: pieczarkami i pastą z pieczonej papryki 210

czosnek. Całość smażyć przez 5-10 minut, aż z pieczarek odparuje woda. Przestudzone pieczarki wymieszać z 5 żółtkami i doprawić do smaku solą i pieprzem. Do farszu dodać drobno posiekany koperek i nafaszerować nim jajka. Wykonanie – pasta z pieczonej papryki: Paprykę umyć i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez 45-60 minut, aż skórka papryki będzie czarna

Kuchnia Bon Appetit
Kapusta pekińska faszerowana białym serem i kaszą jaglaną - błyskawiczne jarskie gołąbki. 212

nasza kapusta była ściśnięta. 3. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić posiekane w plastry pieczarki oraz drugą połowę cebuli i podsmażyć z dodatkiem soli by zmiękły. Podlać bulionem i dusić 10 minut. Przelać na gołąbki.  4. Gołąbki piec pod przykryciem przez 25 minut w nagrzanym wcześniej piekarniku. Temperatura 170 stopni. Smacznego! Pozdrawiam ciepło

Poezja Smaków - blog kulinarny
Papryki faszerowane makaronem i indykiem 165

część sera odkładamy do posypania wierzchu, resztę łączymy razem z makaronem, podsmażonym mięsem, pieczarkami i odsączoną kukurydzą, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Papryki myjemy, ścinamy wierzchnią część z ogonkiem, ze środka usuwamy gniazda nasienne. Papryki napełniamy przygotowanym farszem, wierzch posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika, zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni

Bajeczna Kuchnia
Pierś z kurczaka w cieście francuskim 208

niepocięty środek nakładamy pierś, na to rozsmarowujemy łyżeczkę ketchupu, następnie układamy pieczarki i plasterek żółtego sera. Zaplatamy paseczki od ciasta, od lewej do prawej. (pozostawiając malutkie przestrzenie aby mięso podczas pieczenia mogło swobodnie oddychać. Tak przygotowane cztery porcje smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około

Smaki Natalii
Gjuwecz z mięsem wołowym, czyli gulasz inaczej 205

nasz gulasz tyle tylko, że więcej warzyw. Najlepiej piec w glinianych naczyniach w piekarniku, ale można tak jak ja używając głębokiej patelni. Oskrobać marchew, korzeń pietruszki, pokroić w cienkie plasterki. Cukinie i bakłażana umyć, pokroić w drobną kostkę. Cebulkę i czosnek obrać i pokroić drobno. Pieczarki umyć i pokroić w grube plasterki. Świeże pomidorki naciąć u góry na krzyż

Kuchnia Pokoleń
Ciasto na pizzę 162

Najpierw sos pomidorowy, na to ser, na to cała reszta ( umiarkowana). Jeśli dacie pieczarki czy wędlinę pod spód sera, to woda i tłuszcz jaki puści wsiąknie Wam w ciasto i nie wyrośnie ono ładnie. Kolejna kwestia to temperatura pieczenia. Przed wstawieniem pizzy do środka, nagrzejcie piekarnik na maksymalną temperaturę. Ja daję 265 stopni, więcej trochę się bałam przyznaję Dzięki temu

Mieszam w Garnku
Karczek zapiekany z keczupem 200

pokroić w plastry Mięso posypać lekko pieprzem, solą Cebulę, obraną marchew i umyte pieczarki pokroić w plastry, marchew można w cienkie słupki W żaroodpornym naczyniu układać mięso, a pomiędzy nie wkładać warzywa, włożyć również ząbki czosnku, posypać tymiankiem Całość zalać keczupem, przykryć pokrywką Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C na około 1 i 1/2 godziny Tak przygotowane mięso jest

Proste Potrawy
Pizza wiejska 183

paprykę zieloną cebulę czerwoną kiełbasę ( u mnie duża piwna, pokrojona na szerokie paski) pieczarki wędzony boczek ser ( u mnie gouda i ementaler), którym posypuję pizzę w ostatnich 5-8 minutach pieczenia oraz przyprawy: majeranek pieprz ziołowy pieprz czarny papryka ostra oregano Pizze wstawiłam do gorącego piekarnika (190-200°C) bez termoobiegu, na samą górę i włączyłam funkcję grill. Tak piekłam

Kuchnia Prezydentowej
szaszłyki z piersi z grilla w piekarniku... 2449

pozostałe składniki pokroić na porcje odpowiedniej wielkości, grubości na patyczki nadziewać : pierś, cebula, pieczarka, boczek, papryka, czosnek i tak na przemian do 3/4 długości patyczka szaszłyki ułożyć na blaszce wyłożonej folią, z każdej strony posmarować pędzelkiem maczanym w marynacie, dodałam również pozostałą paprykę, cebulę, czosnek piekarnik Bosch ustawić na "grill-duża powierzchnia", nagrzać do 230 C, 2 poziom- wstawić blaszkę

W Mojej Kuchni Lubię
Krokiety z kapustą i grzybami 155

skurczyły, cebula zmiękła, a woda wyparowała)  mieszamy kapustę z pieczarkami w przyprawiamy wg. smaku nakładamy do gotowych naleśników farsz i zwijamy krokiety następnie obtaczamy krokiety w roztrzepanym jajku i otrębach smażymy krokiety z każdej strony na teflonowej patelni lub zapiekamy w piekarniku (ja na chwilkę włożyłam do piekarnika, a potem podsmażyłam na patelni, żeby panierka była

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pizza Clauditta 126

pomidorowy, oraz ulubione dodatki, piec około 15 - 20 minut w maksymalnej temperaturze piekarnika (250ºC), choć ja dzisiaj piekłam trochę dłużej. Ser nakładać kilka minut przed końcem pieczenia. Dodatki: sos pomidorowy - pomidory z puszki wymieszane z koncentratem pomidorowym wraz z posiekaną bazylią, 0,2 kg pieczarek 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego- uprzednio usmażonego na patelni z chili oraz czosnkiem

ClauditteMissCooking
Frittata czyli remanent w lodówce 147

Podsmażamy na patelni tak aby warzywa były al-dente, a z pieczarek wyparowała woda Jajka roztrzepujemy w osobnej miseczce, dodajemy pokrojoną piepruszkę i doprawiamy solą i pieprzem Do silikonowej formy przekładamy warzywa i zalewamy jajkami. Na samej górze układamy pomidorki koktajlowe. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy 20-30 min. tak, aby frittata się ścięła

IMPRESJA SMAKU
Kiełbasa biała z pieczarkami 192

niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę.   Dodajemy pokrojone pieczarki a kiedy pojawi się sosik przyprawiamy solą, pieprzemi przyprawą warzywną.Smażymy do zredukowania sosu.   Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego.Na wierzch, lekko wciskając układamy nasze kiełbaski.   Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 30 minut.Po tym czasie zmniejszamy temperaturę

Maminek kulinarny
KOLOROWA ZAPIEKANKA RYBNA 262

chwili dodajemy pokrojone w kosteczkę papryki, a na końcu pokrojone w paseczki pieczarki, mieszamy, solimy, pieprzymy i podsmażmy, aż warzywa będą miękkie. Na koniec wlewamy śmietanę, mieszamy, posypujemy koperkiem i sos gotowy :))Naczynie żaroodporne smarujemy masłem układamy w nim kawałki ryby i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na ok 15 minut. Po tym czasie naczynie wyjmujemy - odlewamy wodę, którą

Walijskie Pichcenie