pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:87/219)

Tarta warzywna 224

zajadały. Spód z gotowego ciasta francuskiego i dodatki jakie tylko mamy ochotę. Zakupy: - ciasto francuskie - pieczarki - pomidor - cebula - ser żółty - mięso mielone Przygotowanie: Foremki wykładam ciastem francuskim i na to wkładam wszystkie dodatki według uznania. Na samą górę ścieram ser żółty. Wkładam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piekę przez ok 25 min zaglądając czy ser się już zarumienił

Tanio smacznie i prosto
Pizza "Od serca" 189

oczkach, Cebulę kroimy w talarki. Na spodzie pizzy układamy starty żółty ser, kilka plastrów salami, pieczarki, kukurydzę, paprykę i wbijamy po jednym jajku. Mozzarellę w kulce kroimy na plastry i również układamy. Możemy raz jeszcze oprószyć przyprawami. Pizzę pieczemy w nagrzanym do 200st C piekarniku ok 12-15minut. Podajemy z ulubionymi sosami

Kuchnia w czekoladzie
Pieczarki faszerowane 218

się skurczą. Na koniec dodać śmietanę i starty żółty ser. Wymieszać i zestawić z ognia. Pieczarki faszerować łyżeczką przygotowanym farszem (z lekką górką). Przełożyć do wysmarowanej masłem żaroodpornej formy, posypać startym parmezanem i zapiekać ok. 25 minut w temperaturze 180°C. Po wyjęciu z piekarnika posypać posiekanym szczypiorkiem

Bullio
POLICZKI WIEPRZOWE ZAPIEKANE W SYROPIE Z KARMELIZOWANEGO CZOSNKU Z GRZYBOWYM KASZOTTO I PUDREM PIETRUSZKOWYM 194

mają być delikatne, soczyste a pod dotknięciem widelca mają się rozpadać. Ps. na spód piekarnika włóżmy naczynie żaroodporne wypełnione wodą – sprawi to , że woda będzie parować, dzięki czemu mięso pozostanie bardziej soczyste! Tak przygotowane podajemy z ugotowanym w tym czasie kaszotto, chipsem z pieczarki oraz parmezanu i wysuszoną oraz drobno posiekaną natka pietruszki. Smacznego

Ostra na Słodko
Zapiekanka ziemniaczana z kaszą gryczaną i jęczmienną 187

tłuszcz, biały ser, cebulę oraz sól i pieprz do smaku. Opcjonalnie możesz dodać mięso lub pieczarki. Wszystko dokładnie wymieszaj. Gotową masę wyłóż na ciasto. Z drugiej części ciasta uformuj placek i przykryj nim zapiekankę (lub pokrój na paseczki i udekoruj wierzch). Blaszkę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 2 godzin. Podawaj z sosami albo z jogurtem

Kulinarna (nie)codzienność
Zapiekanka z ryżem i kiełbasą 307

oleju, następnie dodajemy cebulę i pieczarki. Smażymy razem. Do sporej miski wsypujemy ryż, kiełbasę i pieczarkami, odsączoną kukurydzę, połowę startego sera żółtego, ketchup i przyprawy. Mieszamy i przekładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Posypujemy resztą startego sera. Wkładamy zapiekankę do nagrzanego do 180 C piekarnika i pieczemy ok 20 minut pod przykryciem, następnie dopiekamy jeszcze 10 minut bez przykrycia

e-PrzepisyKulinarne
Pizza ziemniaczana + film 274

następnie wylepiamy nim posmarowaną olejem formę do pizzy lub tortownicę. Na cieście rozprowadzamy nadzienie z pieczarek, cebuli i koncentratu pomidorowego. Plastry szynki drobno kroimy a następnie układamy na pizzy, na końcu pizzę posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. Pizzę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp 200 st. C i pieczemy około 25-30 minut

Smakowite Dania
Wyniki konkursu "Schyłek lata z sosami Folwark" 157

stopniach ok 15 minut. Wędlinę rozdrabniamy blenderem. Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę, pieczarki, kurki, paprykę czerwoną, dokładamy wędlinę i 3 łyżki sosu Folwark Madziarski, chwilę podsmażamy. podpieczone ciasto wyjmujemy i napełniamy farszem, przykrywamy serem i nakładamy małe kółeczko ciasta. Wkładamy do piekarnika na 5 minut. Podajemy z sałatą, oliwkami, polane sosem.  Smacznego III miejsce - zestaw produktów Folwark Pita

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
muffinki croque madamme z pieczarkami i papryką 180

papryką wbijamy jajko zachowując żółtko w całości po wierzchu możemy posypać kawałkami papryki i pieczarek, ale należy je skropić oliwą z oliwek by się nie przypaliły całość posypujemy gruboziarnistą solą morską oraz nieco pieprzymy tak przygotowane foremki wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy z termoobiegiem około 15-18 minut tak by białko się ścięło, a żółtko pozostało

zobacz ich smak
Frittata z jarmużem i pomidorami 150

stopni przez 30 minut. Firttatę można jeszcze potrzymać w ciepłym, ale wyłączonym piekarniku, 10 minut. Podajemy jako danie główne. To także smaczna potrawa na lekką kolację.    O wartościach odżywczych jarmużu można przeczytać w przepisie na  pastę do chleba z jarmużem i pieczarkami

My Chcemy Jeść
Ziemniaczane gniazdo z farszem 186

Podsmażyc na maśle z cebulką i marchewką. Dodać wodę do podduszenia. Dodać pokrojoną paprykę i pieczarki, nadal dusząć. Przyprawić solą i przyprawami. Ziemniaki obrać, ugotować i przedusić. Wymieszać z masłem i śmietaną. Na blasze wyłożonej papierem formować gniazda z ziemniaków. Zapiekać do zarumienienia w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Na gniazda nakładać farsz i się zajadać :)\ Smacznego

ChilliJemy
Zapiekanka z makaronem razowym i szparagami 407

maśle klarowanym. Pieczarki pokroić w plasterki podsmażyć na maśle klarowanym.  Makaron, pokrojone szparagi, pieczarki i kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego i wymieszać. Zalać śmietaną wymieszaną z mleczkiem kokosowym, żółtkami i doprawionej solą i pieprzem. Na górze posypać tartą mozzarellą. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i zapiekać około 20 minut. Pod koniec zapiekania możemy włączyć funkcję grilla

Ala piecze i gotuje
Rolada z piersi z indyka nadziewana jajkiem pieczona z lubczykiem. 222

płyn. Filet kładziemy na foli spożywczej. Rozbijamy go delikatnie tłuczkiem do równej grubości. Smarujemy warstwą pieczarek i cebuli i po szerokości układamy prostopadle jaja. Filet zamykamy za pomocą foli, zwarcie uciskając. Ściągamy folię i delikatnie, szczelnie zawijamy nitką. Na patelni, którą możemy włożyć do piekarnika, topimy łyżkę masła. Obsmażamy mięso z każdej strony po 2 minuty, solimy i pieprzymy. Dorzucamy

BaRepas
DOMOWE HOT-DOGI Z PIECZARKAMI 320

łyżka startego sera  żółtegosólpieprzsłodka paprykaolejWykonanie:Każdą z bułek kroimy na pół, wydrążamy środek. Pieczarki i cebulę kroimy drobno w kostkę, odsmażamy na oleju, solimy, pieprzymy, dodajemy paprykę. Mieszamy całość i dodajemy starty żółty ser. W tym czasie nasze wydrążone bułki podgrzewamy w piekarniku, wystarczy 5 minut w gorącym piekarniku, aby zrobiły się gorące a skórka chrupiąca. Po wyjęciu

Walijskie Pichcenie
ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI I SZYNKĄ 247

posiekany ząbek czosnku. Dodajemy przyprawy i  smażymy całość ok 5-10 minut, po czym pieczarki odcedzamy z wody, którą puściły i przekładamy do miseczki. Bułki kroimy wzdłuż na pół, smarujemy cienko masłem,na to układamy farsz pieczarkowy, posypujemy grubo serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st.  Zapiekamy, aż ser się rozpuści. Podstawową wersję zapiekanek możemy wzbogacić

Walijskie Pichcenie
Brak tytułu 205

Formować cienki placek i układać na nim ulubione dodatki. U mnie zawsze muszą znaleźć się pieczarki, szynka lub salami, papryka lub pomidor, mozarella, czasem oliwki. Nie zapomnijcie dość obficie posypać oregano ! I jeszcze jedna rada - nie przepieczcie pizzy, 20 minut jej stanowczo wystarczy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Smacznego

kolorowotorcikowo
C - Ciasto francuskie- wariacje i improwizacje 1057

dzieli na małe kwadraty, smaruje jajkiem i posypuje cukrem. Piecze kilka minut w nagrzanym piekarniku i ma szybkie słodkie ciasteczka, którymi zajada się cała rodzinka. Nieco bardziej czasochłonne propozycje, prezentujące się ciekawie wizualnie i smakowo stanowią  warkocze z filetem z kurczaka i duszonymi pieczarkami  jak również łosoś ze szpinakiem i fetą - ale ponieważ nie pomyślałam wcześniej

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Zapiekane burrito z kurczakiem i warzywami 278

meksykańskie burrito z kurczakiem i warzywami zapiekane w piekarniku. Wcześniejszy przepis na burrito z dodatkiem ryżu znajdziecie tutaj . Do przygotowania 3 naleśników burrito będziemy potrzebować: - 3 placki tortilli - 200 g tartego żółtego sera (u mnie pół na pół parmezan i mozzarella) Do przygotowania farszu potrzebujemy: - 1 pierś z kurczaka - 4 pieczarki - 1 czerwoną paprykę - kilka zielonych oliwek - 1 łyżkę masła(...)rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu przez ok. 7 minut, a następnie przekładamy na talerz.   5. Na tej samej patelni z dodatkiem masła podsmażamy przez ok. 10-15 minut pieczarki oraz paprykę. Warzywa od razu solimy, aby grzyby szybciej puściły wodę. 6. Po tym czasie dodajemy oliwki, podsmażonego wcześniej kurczaka, śmietanę oraz przyprawy. Całość podsmażamy jeszcze przez kilka minut

Bez Cebuli