pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:85/219)

Weekend u Mamy: Filet z indyka po francusku 232

nich (dzisiaj i wczoraj pojawiło się ich więcej, zapraszam do przejrzenia :)) -  filet z indyka po francusku.  Składniki (5-6 porcji): 1 kg filetu z indyka 1 kg pieczarek natka pietruszki - pęk 1/2 szkl. białego wytrawnego wina 1 łyżka masła klarowanego 200 ml gęstej śmietany 18% 500 g makaronu penne olej, najlepiej arachidowy oliwa z oliwek sól, pieprzCZAS PRZYGOTOWANIA(...)naczynia żaroodpornego (nie zakrywamy!) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na godzinę, co 15 - 20 minut polewamy kilkoma łyżkami oleju, a na sam koniec kilkoma łyżkami oliwy z oliwek. 3. Gdy naszemu indykowi zostało 20 minut do końca, zaczynamy przygotowywać resztę składników. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Pieczarki obieramy, wrzucamy na suchą, rozgrzaną patelnię i mieszając drewnianą

My Culinary Art
Śląskie kolorowe szaszłyki 158

piekarniku, po czym położyłam je na grill, dosłownie na 5 minut, by nabrały smaczku :) Szaszłyki zrobione w taki sposób najlepiej podawać same lub z pieczywem. Składniki: Ok. 80 dag filetów z kurczaka Ok. ½ kg kiełbasy np. Śląskiej 1 średnia papryka czerwona 1 średnia papryka żółta 1 średnia papryka zielona 1 niezbyt gruba cukinia Około ½ kg niedużych pieczarek (jeśli są większe(...)plasterki około centymetrowej grubości. Pieczarki obieramy ze skórki i myjemy. Po przygotowaniu wszystkich składników, możemy zabrać się za nabijanie wszystkiego po kolei na patyczki i tak, aż zabraknie składników :) A jeśli zostanie Wam warzyw, możecie zrobić kilka sztuk wegetariańskich, a jeśli mięsa i kiełbaski to dla mięsożerców :) Gotowe szaszłyki układamy na grill lub pieczemy w piekarniku. A jeśli do grilla

Smakowy Raj
Burgery z serem halloumi i pieczarkami 184

Składniki: 4 bułki do hamburgerów 280 g sera halloumi; 10 średnich pieczarek; 1 duża, czerwona cebula; Małe opakowanie mieszanki sałat (50 g, u mnie Fit & Easy ) 6 łyżek kaszy manny; 1 jajo; 6 łyżek oleju; Sól; Pieprz. Sos do burgerów:  1/2 łyżeczki mielonego imbiru; 4 łyżki miodu (u mnie lipowy); 3 łyżki cukru trzcinowego; 4 łyżki jasnego sosu(...)pół. Ułożyć na blasze od piekarnika, przeciętą częścią do góry i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, półka 2 od góry) i podpiekać przez 10 minut, aż staną się chrupiące i ciepłe. Mieszankę sałat umyć, wysuszyć. Cebulę obrać, pokroić w plastry. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Na rozgrzany na patelni olej (2 łyżki) wrzucić

Gospodyni Miejska
Światowy Dzień Żywności 16 października. Czy marnujesz żywność? Przechowywanie ma znaczenie. 153

kuchni zdradzają jak nie marnować żywności. Jak i do czego ją wykorzystać. Tip od szefa kuchni na wykorzystanie skórek z pomidora: obrane skórki z pomidorów można upiec- wysuszyć w piekarniku. Następnie suche zmielić w młynku- otrzymujemy puder o intensywnym smaku i aromacie do posypywania dań.  Wszystko inspiruje, a my odkrywamy jak jesteśmy kreatywni kulinarnie.  W domu często organizuję(...)pora wraz z pociętym w paseczki schabem, pieczarkami i kiełbasą. Składniki odsmażamy razem. Zdejmujemy całość do miski. Na tej samej patelni dodajemy odrobinę oleju i wlewamy rozmącone jaja z łyżką śmietany lub jogurtu. Na wierzch rozsypujemy usmażone dodatki oraz kilka plasterków pomidora. Smażymy na średnim ogniu. Następnie wkładamy pod grill w piekarniku na kilka minut. Posypujemy  ulubionymi ziołami szczypiorkiem

AZgotuj!
Calzone 162

pieroga. Dobre jako przekąska. Najlepsze są tuż po wyjęciu z piekarnika, ale smakują mi również na zimno. Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 5 dag drożdży 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oregano pół łyżeczki cukru Farsz: ok. 10 średniej wielkości pieczarek mała cebula pół czerwonej papryki 1 pomidor 1/3 puszki kukurydzy sól(...)przykryte ścierką na około pół godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Pieczarki i cebulę drobno pokroić. Przesmażyć na rozgrzanej oliwie. Paprykę i pomidora pokroić w kostkę. Dodać do podsmażonych pieczarek wraz z wyciśniętym czosnkiem. Doprawić solą i oregano. Smażyć przez chwilę na małym palniku. Na koniec wymieszać z kukurydzą i posiekanymi liśćmi bazylii. Utrzeć parmezan. Wyrośnięte ciasto podzielić

Bullio
Calzone 6131

pieroga. Dobre jako przekąska. Najlepsze są tuż po wyjęciu z piekarnika, ale smakują mi również na zimno. Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 5 dag drożdży 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oregano pół łyżeczki cukru Farsz: ok. 10 średniej wielkości pieczarek mała cebula pół czerwonej papryki 1 pomidor 1/3 puszki kukurydzy sól(...)przykryte ścierką na około pół godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Pieczarki i cebulę drobno pokroić. Przesmażyć na rozgrzanej oliwie. Paprykę i pomidora pokroić w kostkę. Dodać do podsmażonych pieczarek wraz z wyciśniętym czosnkiem. Doprawić solą i oregano. Smażyć przez chwilę na małym palniku. Na koniec wymieszać z kukurydzą i posiekanymi liśćmi bazylii. Utrzeć parmezan. Wyrośnięte ciasto podzielić

Bullio
Patisony faszerowane mięsem i kaszą kuskus 184

paprykę i lekko solimy. W międzyczasie przygotowujemy kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy woda z pieczarek odparuje, dodajemy 2 łyżki przecieru pomidorowego, kuskus i doprawiamy całość do smaku. Tak przygotowanym farszem napełniamy patisony, posypujemyy po wierzchu startym serem i wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 170 st. C i pieczemy 20 minut

Cynamonowe szczęście
Włoskie zapiekanki 103

pieprz. Smażymy do momentu aż pieczarki odparują wodę.  Bagietki przekrawamy wzdłuż i nakładamy na nie pieczarki z cebulką i posypujemy ziołami prowansalskimi. Następnie posypujemy serem mozzarella, układamy pokrojone w paski suszone pomidory i przekrojone na pół oliwki. Wierch posypujemy parmezanem. Zapiekamy w piekarniku do momentu aż ser się rozpuści a bułka będzie przypieczona. Podajemy z ulubionym sosem

kulinarne odsłony pati
Najlepsze pieczone pasztety wegetariańskie 166

białą część dymki oraz pieczarki. Ugotowany ryż połączyć ze startymi na tarce ugotowanymi jajkami, podsmażonymi pieczarkami, orzechami, dodać dwa surowe jajka, zieloną dymkę, przyprawić solą, pieprzem, dobrze wymieszać. Formę na keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę ryżowo jajeczną, piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 175 stopni ok 40 minut.   Mam nadzieję że wpis Cię zainteresował, jeśli przygotujesz wybraną

Mój pomysł na
Przepisy na Sylwestra - inspiracje 280

białym winie Bigos II Warzywne chili Chili con carne w wersji light Bigos Krokiety z pieczarkami Na słodko Pepparkakor, szwedzkie pierniczki imbirowe Świąteczne ciasteczka cynamonowe Świąteczne ciasteczka z kremem czekoladowym Ciasto korzenne Keks piernikowy Ciasto śnieżny puch z limonką Donaty (donuts) z piekarnika Szwedzkie bułeczki kardamonowe Bułeczki cynamonowe Faworki z piekarnika Ciasto rafaello dla leniwych Ciasteczka imbirowe, golden gingerbread Bułeczki

Kulinarne przygody Gatity
KOLOROWE SZASZŁYKI DROBIOWE W MARYNACIE LIMONKOWO ZIOŁOWEJ 121

wykałaczki po nakłuwać filet ->cebula->pieczarka->papryka->filet-> limonka itd. 6. Grilla nagrzać a następnie ułożyć szaszłyki. Obracać co kilka minut, aby z każdej strony się upiekły.  Szaszłyki można również upiec w piekarniku

Kuchnia Paulettes
Pizzerki drożdżowe z salami i serem 129

należy dokładnie wymieszać. Każdy placek wystarczy posmarować 1 łyżeczką przygotowanego sosu, następnie ułożyć plastry cebuli, pieczarki, oliwki i salami oraz starty ser żółty. Ser żółty można dodatkowo posypać przyprawą do pizzy lub ulubionymi własnymi ziołami. Pizzerki najlepiej piec na blaszce teflonowej w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 12 minut. Smacznego

Z notatnika
Zapiekanka z kurczakiem pod beszamelem 332

zapiekania. Masło rozgrzać na patelni i zeszklić na nim cebulę pokrojoną w piórka, a następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Posolić, popieprzyć i smażyć aż wyparuje woda. Całość wyłożyć na makaron, a następnie pokrojonego drobno kurczaka. Całość polać sosem beszamelowym i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C . Po wyjęciu polać ketchupem. zapiekanka z kurczakiem pod beszamelem

O kuchni z uczuciem
Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną 154

instrukcji na opakowaniu. Wyjąć ugotowaną kaszę z woreczka, wsypać do miseczki i połączyć z cebulką i pieczarkami. Dokładnie wymieszać w razie potrzepy doprawić do smaku. Powinno być trochę pikantne. Faszerować kapelusze farszem, lekko przydusić. Tak przygotowane kapelusze położyć na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 C i piec 20 minut. Podawać z sałatą i warzywami

Kuchnia Pokoleń