pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:95/219)

rogaliki z ciasta francuskiego na wytrawnie 216

trójkąty i smarujemy jajkiem każdy szeroki kawałek trójkąta posypujemy serem, papryką, pieczarkami i szynką zwijamy w rogaliki i smarujemy jajkiem (można posypać jeszcze tym co się wysypało)  układamy na papierze do pieczenia w ostępach ok 2 cm  pieczemy ok 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 220 st Smacznego

Gotowanie z pasją
Kurczak po żydowsku. Kurczak z piekarnika w pikantnym sosie. 270

żąroodporne wysmarowałam delikatnie olejem, ułożyłam w nim kawałki kurczaka. Na kurczaku rozłożyłam równomiernie pieczarki i pokrojone w plastry ogórki po żydowsku. W małym garnuszku przygotowałam sos: wymieszałam trzy łyżki zalewy z ogórków z trzema łyżkami keczupu. Powstałym sosem zalałam mięso. Naczynie wstawiłam do lekko nagrzanego piekarnika i piekłam około godzinę w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem. Przez pierwsze 40 minut

Kuchnia z widokiem na ogród
Jajka faszerowane na dwa sposoby: pieczarkami i pastą z pieczonej papryki 193

czosnek. Całość smażyć przez 5-10 minut, aż z pieczarek odparuje woda. Przestudzone pieczarki wymieszać z 5 żółtkami i doprawić do smaku solą i pieprzem. Do farszu dodać drobno posiekany koperek i nafaszerować nim jajka. Wykonanie – pasta z pieczonej papryki: Paprykę umyć i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez 45-60 minut, aż skórka papryki będzie czarna

Kuchnia Bon Appetit
Kapusta pekińska faszerowana białym serem i kaszą jaglaną - błyskawiczne jarskie gołąbki. 195

nasza kapusta była ściśnięta. 3. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić posiekane w plastry pieczarki oraz drugą połowę cebuli i podsmażyć z dodatkiem soli by zmiękły. Podlać bulionem i dusić 10 minut. Przelać na gołąbki.  4. Gołąbki piec pod przykryciem przez 25 minut w nagrzanym wcześniej piekarniku. Temperatura 170 stopni. Smacznego! Pozdrawiam ciepło

Poezja Smaków - blog kulinarny
Papryki faszerowane makaronem i indykiem 153

część sera odkładamy do posypania wierzchu, resztę łączymy razem z makaronem, podsmażonym mięsem, pieczarkami i odsączoną kukurydzą, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Papryki myjemy, ścinamy wierzchnią część z ogonkiem, ze środka usuwamy gniazda nasienne. Papryki napełniamy przygotowanym farszem, wierzch posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika, zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni

Bajeczna Kuchnia
Pierś z kurczaka w cieście francuskim 196

niepocięty środek nakładamy pierś, na to rozsmarowujemy łyżeczkę ketchupu, następnie układamy pieczarki i plasterek żółtego sera. Zaplatamy paseczki od ciasta, od lewej do prawej. (pozostawiając malutkie przestrzenie aby mięso podczas pieczenia mogło swobodnie oddychać. Tak przygotowane cztery porcje smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około

Smaki Natalii
Gjuwecz z mięsem wołowym, czyli gulasz inaczej 192

nasz gulasz tyle tylko, że więcej warzyw. Najlepiej piec w glinianych naczyniach w piekarniku, ale można tak jak ja używając głębokiej patelni. Oskrobać marchew, korzeń pietruszki, pokroić w cienkie plasterki. Cukinie i bakłażana umyć, pokroić w drobną kostkę. Cebulkę i czosnek obrać i pokroić drobno. Pieczarki umyć i pokroić w grube plasterki. Świeże pomidorki naciąć u góry na krzyż

Kuchnia Pokoleń
Ciasto na pizzę 141

Najpierw sos pomidorowy, na to ser, na to cała reszta ( umiarkowana). Jeśli dacie pieczarki czy wędlinę pod spód sera, to woda i tłuszcz jaki puści wsiąknie Wam w ciasto i nie wyrośnie ono ładnie. Kolejna kwestia to temperatura pieczenia. Przed wstawieniem pizzy do środka, nagrzejcie piekarnik na maksymalną temperaturę. Ja daję 265 stopni, więcej trochę się bałam przyznaję Dzięki temu

Mieszam w Garnku
Karczek zapiekany z keczupem 185

pokroić w plastry Mięso posypać lekko pieprzem, solą Cebulę, obraną marchew i umyte pieczarki pokroić w plastry, marchew można w cienkie słupki W żaroodpornym naczyniu układać mięso, a pomiędzy nie wkładać warzywa, włożyć również ząbki czosnku, posypać tymiankiem Całość zalać keczupem, przykryć pokrywką Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C na około 1 i 1/2 godziny Tak przygotowane mięso jest

Proste Potrawy
Pizza wiejska 169

paprykę zieloną cebulę czerwoną kiełbasę ( u mnie duża piwna, pokrojona na szerokie paski) pieczarki wędzony boczek ser ( u mnie gouda i ementaler), którym posypuję pizzę w ostatnich 5-8 minutach pieczenia oraz przyprawy: majeranek pieprz ziołowy pieprz czarny papryka ostra oregano Pizze wstawiłam do gorącego piekarnika (190-200°C) bez termoobiegu, na samą górę i włączyłam funkcję grill. Tak piekłam

Kuchnia Prezydentowej
szaszłyki z piersi z grilla w piekarniku... 2432

pozostałe składniki pokroić na porcje odpowiedniej wielkości, grubości na patyczki nadziewać : pierś, cebula, pieczarka, boczek, papryka, czosnek i tak na przemian do 3/4 długości patyczka szaszłyki ułożyć na blaszce wyłożonej folią, z każdej strony posmarować pędzelkiem maczanym w marynacie, dodałam również pozostałą paprykę, cebulę, czosnek piekarnik Bosch ustawić na "grill-duża powierzchnia", nagrzać do 230 C, 2 poziom- wstawić blaszkę

W Mojej Kuchni Lubię
Krokiety z kapustą i grzybami 141

skurczyły, cebula zmiękła, a woda wyparowała)  mieszamy kapustę z pieczarkami w przyprawiamy wg. smaku nakładamy do gotowych naleśników farsz i zwijamy krokiety następnie obtaczamy krokiety w roztrzepanym jajku i otrębach smażymy krokiety z każdej strony na teflonowej patelni lub zapiekamy w piekarniku (ja na chwilkę włożyłam do piekarnika, a potem podsmażyłam na patelni, żeby panierka była

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pizza Clauditta 114

pomidorowy, oraz ulubione dodatki, piec około 15 - 20 minut w maksymalnej temperaturze piekarnika (250ºC), choć ja dzisiaj piekłam trochę dłużej. Ser nakładać kilka minut przed końcem pieczenia. Dodatki: sos pomidorowy - pomidory z puszki wymieszane z koncentratem pomidorowym wraz z posiekaną bazylią, 0,2 kg pieczarek 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego- uprzednio usmażonego na patelni z chili oraz czosnkiem

ClauditteMissCooking
Frittata czyli remanent w lodówce 135

Podsmażamy na patelni tak aby warzywa były al-dente, a z pieczarek wyparowała woda Jajka roztrzepujemy w osobnej miseczce, dodajemy pokrojoną piepruszkę i doprawiamy solą i pieprzem Do silikonowej formy przekładamy warzywa i zalewamy jajkami. Na samej górze układamy pomidorki koktajlowe. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy 20-30 min. tak, aby frittata się ścięła

IMPRESJA SMAKU
Kiełbasa biała z pieczarkami 174

niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę.   Dodajemy pokrojone pieczarki a kiedy pojawi się sosik przyprawiamy solą, pieprzemi przyprawą warzywną.Smażymy do zredukowania sosu.   Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego.Na wierzch, lekko wciskając układamy nasze kiełbaski.   Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 30 minut.Po tym czasie zmniejszamy temperaturę

Maminek kulinarny
KOLOROWA ZAPIEKANKA RYBNA 248

chwili dodajemy pokrojone w kosteczkę papryki, a na końcu pokrojone w paseczki pieczarki, mieszamy, solimy, pieprzymy i podsmażmy, aż warzywa będą miękkie. Na koniec wlewamy śmietanę, mieszamy, posypujemy koperkiem i sos gotowy :))Naczynie żaroodporne smarujemy masłem układamy w nim kawałki ryby i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na ok 15 minut. Po tym czasie naczynie wyjmujemy - odlewamy wodę, którą

Walijskie Pichcenie
Zapiekanki 331

małe party czy też "na ząb" Zapraszam :Farsz:200 gr -Pieczarki starte na tarce o grubych oczkachok 150 gr -Ser zloty- startyszczypiorekPieprz I sol          Mieszamy w misce- nakladamy na bulke lub bagietke. Posypujemy jeszcze startym serem. Wkladamy do nagrzanego piekarnika ( funkcja grillowania) na 180 C na ok 5 min.Zapiekanki powinny

Smaki Edyty
Parowki z nadzieniem w ciescie francuskim 195

zrobienia dzisiejszej kolacji.Parowki z nadzieniem w ciescie francuskim.       Szykujemy farsz: Scieramy pieczarki na tarce, miekki ser, I kroimy szczypiorek Ciasto francuski krojemy na szesc prostokatow.Kladziemy farsz I parowke. Skladamy I przysciskamy boki- do sklejenia. Parowki kladziemy na forme wylozona papierem, do nagrzanego piekarnika do 220C na 15-18 min.       Smacznego

Smaki Edyty
Paszteciki do barszczu z ciasta filo i recenzja produktów Ambition 1034

dużą ilość pieczarek na małe kawałeczki. Patelnia Taurus Lubię gotować różne gulasze warzywne, pilawy i risotta, dlatego pojemna patelnia to sprzęt, który wykorzystuję często w mojej kuchni. Patelnia Taurus wykonana jest z bardzo trwałego odlewanego aluminium, który dobrze przewodzi ciepło. Co dla mnie ważne, ma odporną na temperaturę rączkę , dzięki czemu można jej używać w piekarniku(...)wykonanie oraz wygodę użytkowania , w przeciwnym wypadku korzystanie z niego nie jest przyjemnością. A z patelni Taurus korzysta mi się bardzo dobrze. Paszteciki do barszczu z ciasta filo z pieczarkami, soczewicą i szpinakiem - Przepis Składniki / na 12 sztuk: 1/2 dużej cebuli 500 g pieczarek 2 łyżki oleju 100 g mrożonego szpinaku w liściach lub świeżego, drobno pokrojonego 100 g czerwonej

Chilli Czosnek i Oliwa
Szaszłyki drobiowe z morelami 178

Potrawa  z grilla lub z piekarnika. Jak kto lubi, jak kto woli lub, jak… pogoda pozwoli. Szybkie, proste i uwzględniające nasze ulubione smaki danie – szaszłyki drobiowe z… morelami.      Składniki: - 2 piersi drobiowe (ok. 600g)- marynata:- olej sezamowy, sos sojowy, sos ostrygowy, cytryna, mleko kokosowe- pieprz, chilli w płatkach, papryka wędzona, czosnek granulowany        Dodatkowo: - ok. 200g suszonych moreli- 1 czerwona(...)talarki, boczek w plasterki (dałam pancettę w plasterkach). Przestudzone pieczarki przekrajamy na połówki.  Na patyczki nadziewamy składniki. W zasadzie kolejność jest dowolna,  jedynie na początek i koniec, zawsze daję paprykę. Szaszłyki układamy na ruszcie, pod którym jest blaszka (będzie na nią  kapał sos). Skrapiamy je oliwką w sprayu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175°C i pieczemy przez

mojewypiekiinietylko
Zapiekane ziemniaki puree z pieczarkami 225

pierwszą warstwę naszej zapiekanki. Teraz wykładamy pieczarki z marchewką i groszkiem, a następnie wylewamy wcześniej przygotowany sos z jogurtu i jajka. Sos przygotowujemy z pozostałego jogurtu wymieszanego dokładnie z surowym jajkiem i pieprzem. Następnie wykładamy drugą część ziemniaków i wyrównujemy, aby zapiekanka ładnie wyglądała. Na koniec posypujemy wierzch czarnuszką i oregano. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)śmietanka zgęstnieje. Sos podajemy jako dodatek do zapiekanki. Danie jest gotowe :) Na pewno będzie Wam smakować. Idealnie komponują się te składniki. Szczególnie, że zapiekanka jest dość ostra, bo pieczarki doprawialiśmy mocno pieprzem i sosem chili, a do tego delikatnie słodkawy sos z kukurydzą. My lubimy takie połączenia i mamy nadzieję, że Wam również będzie smakowało. Pozdrawiamy

vegetanie
Pasztet z kurczaka 367

pieczarki i cebulę oraz namoczone bułki/bułkę paryską (zgodnie z orginalnym przepisem należy zmielić wszystko, oprócz kości, czyli także skórę z kurczaka - ja się na to nie zdecydowałam). Do powstałej masy mięsnej dodać surowe jaja, przyprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Keksówkę wyłożyć folią aluminiową. Do tak przygotowanej formy przełożyć masę na pasztet. Pasztet wstawić do piekarnika nagrzanego(...)przepisem wszystko oprócz kości należy zmielić, w tym skórę z kurczaka. Ja się na to nie zdecydowałam. Masę na pasztet można dodatkowo przyprawić gałką muszkatałową. Ja nie obieram pieczarek, a jedynie dokładnie je myję pod bieżącą wodą. Wyłożenie keksówki folią aluminiową ułatwia wyjęcie pasztetu po upieczeniu. Pasztet należy wyjmować z keksówki po całkowitym wystudzeniu! Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Najlepsze pierogi na Wigilię 412

Jednego roku Babcia, obok uszek, przygotowała pieczone pierogi. Nie pamiętam, skąd wzięła przepis, ale wiem, jaką były dla nas wszystkich niespodzianką. Nigdy jeszcze takich pierogów nie jadłam! Farsz z pieczarek i jajek zamknięty w krucho-drożdżowym cieście. Od pierwszego kęsa się w nich zakochałam - ten smak bije na głowę wszystko! Ich przygotowanie jest dość czasochłonne (jak to z pierogami bywa(...)goszczą one na naszym wigilijnym stole co roku, nawet moja Mama nauczyła się je robić, i przed Świętami przygotowuje ich spore ilości i zamraża - później wystarczy je odgrzać w piekarniku. Ja, z tęsknoty za polskimi wigilijnymi smakami, też je przygotowuję. W tym roku wyszły mi całkiem ładne i tylko kilka się otworzyło (nic nie szkodzi - ponieważ ich nie gotujemy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Paszteciki drożdżowe z mięsem. Najlepszy przepis na szybkie ciasto bez wyrastania. 527

kwaśnej śmietany z kubeczka 12 lub 18% - 2 jajka Farsz ( przykładowy ) - 70-80 dag mięsa ( u mnie jak pisałam wyżej kilka gatunków upieczonych i gotowanych mięs ) - 30 dag pieczarek - 1 cebula - 1 jajko - sól, pieprz do smaku Dodatkowo - papier do pieczenia - posypka do pasztecików np. roztarty majeranek, ziarna sezamu itp. ( opcjonalnie ) Wykonanie Ciasto: Mąkę przesypuję do większej miski, do mąki(...)konieczne ). Paszteciki piekę w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem do zrumienienia. Farsz: Jeśli nie mamy upieczonych lub gotowanych mięs. Proponuję ugotować w wywarze z włoszczyzną i przyprawami co najmniej dwa gatunki mięsa np. kurczak i wieprzowina ( łopatka ). Po ugotowaniu ostudzić. Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju, dodaję pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojona w kostkę cebulę, chwilę smażę

Kuchnia z widokiem na ogród
Grzanki z serem, pieczarkami i sosem ziołowym 111

sera (może być tarty), kroję (opcjonalnie) na trójkątne grzanki. Na nie układam plasterki pieczarki i plasterki pomidora lub ogórka. Robię i takie i takie. Oliwę (kilka łyżek) mieszam z olejem lnianym, dodaję przyprawy, mieszam, delikatnie polewam wierzch każdej kromki. Robię to łyżeczką do herbaty. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180C, piekę grzaniem góra-dół bez termoobiegu przez kilka minut

Zasmakuj Kuchni
FASZEROWANA CUKINIA 157

wzdłuż na pół i wydrążyć łyżeczką środek aby powstała "łódka" 2. Cebule i pieczarki pokroić w kostkę, wymieszać razem z odsączonym z wody miąższem z cukinii, odrobiną sera żółtego i zmielony mięsem, doprawić ziołami 3. Farszem nadziewamy ciasno cukinie, posypujemy serem, polać delikatnie oliwą i do piekarnika zapiekamy 40 min 200 stopni 4. Podawać z ryżem chyba, że macie duże

Zdrowie i pysznie na talerzu
Francuskie zawijasy z szynką i pieczarkami 199

Układamy plasterki szynki oraz równomiernie umyte i starte na tarce o dużych oczkach pieczarki, zwijamy wzdłuż dłuższego boku (choć tu dowolność). Smarujemy powstały rulon roztrzepanym jajkiem i posypujemy siemieniem i makiem, kroimy w niezbyt grube lekko skośne talarki/plasterki. Pieczemy na papierze do pieczenia na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu w temp. 190 C przez około 15 minut. Zawijasy mają się

Zasmakuj Kuchni
Naleśnikowe szlafroczki 140

środek każdego naleśnika układałam po jednej kiełbasce,   po łyżeczce kukurydzy i pieczarek. Na wierzchu rozłożyłam starty ser. Naleśniki złożyłam w chusteczkę. W ten sposób utworzyły się „szlafroczki” z pyszny farszem. Naleśnikowe szlafroczki włożyłam do naczynia do zapiekania i wstawiłam do nagrzanego do 180 ° C. piekarnika na około 10-15 minut. Gorące podałam na stół.   Smakują zarówno na ciepło

Kuchnia u Krysi
Filet z indyka faszerowany pieczarkami 111

pokroić w kosteczkę lub zetrzeć na tarce. • Wystudzone pieczarki wymieszać z serem, jajkiem, bułką tartą, natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. • Gotowym farszem nadziać kieszeń w mięsie, spiąć wykałaczkami i związać sznurkiem, aby powstała ładna pieczeń. • Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C przez 40 minut

To co kocham
Zapiekanka wiejska 955

kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulę, paprykę, kiełbasę i pieczarki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Dodajemy do ugotowanego makaronu i dokładnie mieszamy aby składniki połączyły się ze sobą. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 20 minut

Bajeczna Kuchnia
Szaszłyki z łososia 181

tych szaszłyków jest łosoś, pozostałymi składnikami mogą być: papryka, cukinia, por, dymka, pieczarki, pomidorki koktajlowe. Pieczony łosoś bardzo dobrze komponuje się z ananasem, mango i melonem. Z tych składników mogą powstać szaszłyki o egzotycznym charakterze. Przygotowując szaszłyki z łososia używam patelni grillowej, którą wstawiam do piekarnika. Dzięki temu szaszłyki pieką się z każdej strony jednocześnie i nie trzeba ich obracać

Codziennik Kuchenny
Pieczeń z mięsa mielonego. 160

pieprzem i smażymy do momentu aż cała woda odparuje - odstawiamy do ostygnięcia. Następnie pieczarki dodajemy do mięsa, wbijamy jajko, sos chili, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy natką pietruszki, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i przekładamy do keksówki. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 50 minut. Podajemy z kaszą jaglaną i ulubioną sałatką. Smacznego

Moje-pitraszenie
Bułki nadziane farszem z kapusty i pieczarek 119

pokrojone na kawałki pieczarki, szczyptę soli oraz szalotkę pokrojoną w kostkę. Gdy pieczarki będą miękkie, dodaję pociętą kapustę kiszoną i doprawiam rozgniecionym kminkiem oraz pieprzem. Patelnię przykrywam i duszę wszystko na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Farsz powinien się dusić około 40 minut.   Piekarnik nagrzewam do 190*C. Na środek każdej bułki nakładam porcję farszu, a brzegi

Gotowanie i blogowanie
Kulebiak- staropolski pieróg z farszem z kapusty i grzybów 192

grzybami jest kulebiak na Wigilę. Ps. Zdjęcie przed pieczeniem- właśnie siedzi w piekarniku. Składniki: ciasto: 300 g mąki 80 g masła kokosowego 150 ml mleka roślinnego (sojowe) łyżeczka soli łyżeczka gałki muszkatołowej łyżeczka cukru 30 g świeżych drożdży farsz: pół kg kapusty kiszonej 250 g pieczarek (startych na tarce o grubych oczkach) 1 posiekana cebula łyżka zmielonego siemienia lnianego zalanego

greenscarf
DOMOWY PASZTET PIECZONY / FASZEROWANE PIECZARKI 225

posypać tartą bułką. Na wierzchu ułożyłam plastry wędzonego boczku. Włożyłam pasztet do rozgrzanego piekarnika i piekłam około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Wyszedł super! Kanapeczki z pasztetem i kiszonym ogórkiem - bezcenne!;) Proponuję jeszcze pomysł na pozostały ewentualnie farsz ( jeśli wyszło go za dużo ). Ja wykorzystałam pieczarki. Umyłam je,wykroiłam nóżki, posoliłam i nałożyłam w kapelusze masę. Na wierzch posypałam

potrawyregionalne
Wiosenne taco 155

pokroić na kawałki i przyprawić ulubionymi przyprawami. Podsmażyć cebulkę, po dwóch minutach dodać pieczarki, kurczaka i poddusić aż kurczak będzie gotowy. Rzodkiewki i oliwki pokroić na plasterki, pomidorki koktajlowe na pół, szczypiorek na drobne kawałki. Sałatę porwać na kawałki. Taco wstawić na 4 minuty do rozgrzanego piekarnika. Wymieszać dokładnie składniki na sos. Taco wypełnić 2 łyżkami podgrzanego farszu, oliwkami, sałatą

Corner With Recipes
Kartofle faszerowane kremem twarożkowym 418

wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia dużej blasze, wstawiamy do piekarnika na 10 minut.  5. Posypujemy startym serem żółtym lub mozzarellą, zapiekamy jeszcze 5 minut lub do roztopienia sera. Podawać najlepiej z sosem czosnkowym lub jogurtowym,  ja podałam z drobiowymi szaszłykami z ciemnymi pieczarkami i zieloną papryką oraz sałatą z sosem vinaigrette.Oj, bardzo smacznego

Kuchnia Prezydentowej
Muffinki z mięsa mielonego z dwoma farszami - na ciepło lub zimno 236

środku. 5. Odłożoną cebulę podzielić na dwie części, do jednej dodać pieczarki, a do drugiej paprykę. Wyłożyć farsz na mięso (każdy farsz na 6 szt muffinek). 6. Wymieszać keczup z majonezem. Na każdą muffinkę wyłożyć ok 1 łyżeczki i lekko rozsmarować.  7. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec ok. 30 minut. Po tym czasie muffinki posypać

Kto ugości moich gości?
Nadziewana czerwona papryka i rzeszowskie cluby jazzowe 138

usuń nasiona. Przygotuj kuskus wg instrukcji na opakowaniu. Pokrój drobno cebulę, czosnek i pieczarki. Rozgrzej olej, podsmaż warzywa i grzyby. Wymieszaj z kuskusem. Dodaj kukurydzę, fasolę, sól, pieprz i majeranek. Dokładnie wymieszaj. Nadziej papryki farszem, posyp żółtym serem i przykryj wierzchem. Zapiekaj ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Podawaj natychmiast, posypane szczypiorkiem. Danie świetnie smakuje z ketchupem

Qlinarnie i Qlinarnie
Krokiety z żółtym serem, pieczarkami i piersią kurczaka 165

tarce o dużych oczkach. 4. Na naleśnika ułożyć surową, przyprawioną pierś, ser oraz pieczarki. Zawinąć w krokieta, zamoczyć w rozbełtanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Obsmażyć z obu stron na złoty kolor. 5. Usmażone krokiety ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem i wstawić zakryte do piekarnika na ok. 20 min. do piekarnika nagrzanego

A Ty Smakuj Mnie
Udka faszerowane w szynce szwarcwaldzkiej 238

oleju. Również doprawiamy solą i pieprzem.  Na rozłożony płat mięsa nakładamy pieczarki i zawijamy. Następnie udka zawijamy w szynkę szwarcwaldzką (ja zawijałam każde udko w dwa plastry szynki). Obsmażamy na patelni ze wszystkich stron na rumiano i szczelnie zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy w piekarniku ok. godziny w temperaturze 180 stopni.  Smacznego

Salonik smaków
Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym 209

zmniejszonej temperaturze około 8 min. od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodać pieczarki, wymieszać i ewentualnie doprawić. Na sam koniec wsypać makaron i delikatnie wymieszać. Jeżeli ktoś nie boi się kalorii, to gotową potrawę można posypać serem, ser oprószyć suszonym oregano i całość zapiec w piekarniku. Kiedyś tak często z mężem jadaliśmy, ale młodość nie wieczność

Passions hobbies life
Muffinki z mięsa mielonego z dwoma farszami 142

środku. 5. Odłożoną cebulę podzielić na dwie części, do jednej dodać pieczarki, a do drugiej paprykę. Wyłożyć farsz na mięso (każdy farsz na 6 szt muffinek).6. Wymieszać keczup z majonezem. Na każdą muffinkę wyłożyć ok 1 łyżeczki i lekko rozsmarować. 7. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec ok. 30 minut. Po tym czasie muffinki posypać

Kto ugości moich gości?
Pieczeń rzymska z pieczarkami 143

ciepłej wodzieposiekać ziołaforemkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartamielone mieso delikatnie wymieszać z pieczarkami,odciśnietą bułką,przyprawami ,ziołami i rozkłóconymi jajkami.Delikatne wymieszanie mięsa to gwarant puszystej pieczenimasę mięsną przełożyć do przygotowanej foremki i piec w 190-200`C 45 minut do zezłoceniapieczeń wyjąć z piekarnika i pozostawić na 10 minut.Następnie przełożyć na deskę lub talerz do serwowania i pokroić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczarki nadziewane 209

cebulkęi przyprawy. Wyrabiamy a następnie dodajemy plasterki z nóżek pieczarek.   Roztrzepujemy 2 jajka, dodajemy przyprawy.Jajkiem smarujemy środki kapeluszy.   Wkładamy przygotowane nadzienie.   Moczymy w jajku i w bułce 2 razy.Układamy na blaszce z papierem do pieczenia.   Wstawiamy na 30 minut do piekarnika o temp. 160 st. C.Gotowe.Smacznego

Maminek kulinarny
Oszukane gołąbki z pieczarkami 11477

ścieramy na tarce na grubych oczkach. Do miski dajemy mięso, kapustę, ryż, pieczarki, jajka, bułkę tartą, sól, pieprz plus dużo kopru. Wszystkie składniki mieszamy do całkowitego połączenia. W razie czego można jeszcze doprawić. Lepiej niech będzie bardziej doprawione, niż mniej. Formujemy a la gołąbki. Nagrzewamy piekarnik na 200 C. Gołąbki wkładamy do rondla lub do naczynia żaroodpornego - dno smarujemy oliwą

Smaki Edyty
Pizza z patelni 6194

Pizza z patelni to uproszczona i expresowa pizza w dodatku bez drożdży, bez piekarnika, bez czekania. 15 minut i gotowa ... no może troszeczkę przesadziłem 20 minut

Mechanik w kuchni

Proponowane wyszukiwania