bloga". Dziękuję wszystkim,którzy odwiedzają mojego bloga. Dzisiaj zamieszczam popularne przepisy na dnia obiadowe. Może zajrzycie. FASZEROWANY FILET Z INDYKA MIELONE Z PIECZARKAMI PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM SPAGHETTI BOLOGNESE KACZKA ZAPIEKANA Z MORELĄ MAKARON ZE SZPINAKIEM I KAWAŁKAMI KURCZAKA SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj
W kuchennym oknie Ewyśrednia czerwona cebula · około 8 średniej wielkości pieczarek · 400 g pomidorów bez skórki · 2 łyżki koncentratu pomidorowego · sos worhestershire · ½ puszki kukurydzy · ½ puszki czerwonej
Mania GotowaniaPoszalejmy dzisiaj - na kolacje proponuje tosty :) Szykujemy wedline, cebule, pomidora, szczypiorek, ser, pieczarki. Obkladamy chleb - i zapiekamy. Ja podalam z kechupem i sosem czosnkowym- pycha :) Smacznego
Smaki EdytyWlewam do miski z mąką pełne ziarno , otrębami i solą. Zagniatam wszystko dokładnie. Smaruję oliwą i odstawiam do wyrośnięcia. Na patelni podgrzewam szynkę oraz pieczarki z cebulą. Z koncentratu , łyżeczki oliwy oraz ziół robię sos na pizzę. Rozwałkować ciasto i formujemy pizzę. Na tak przygotowaną pizzę wykładamy sos pomidorowy oraz wszystkie dodatki. Pieczemy około 20 minut po czym posypujemy
Magiczne Życie MartyDanie, jakim jest klops gryczano-pieczarkowy, to zdrowie na talerzu, szczególnie dla kogoś, kto lubi kaszę gryczaną i pieczarki. Może być samodzielnym daniem obiadowym na gorąco z dodatkiem ulubionego sosu, np. pomidorowego. Może być również smaczną kolacją na zimno z ogórkiem konserwowym czy kiszonym, albo przekąską do pracy na drugie(...)sery krowie, pomidory, paprykę, pomarańcze, kiwi i brzoskwinie. Czyli wszystko, co lubię i co jadłam najczęściej. Jak żyć, panie premierze? Składniki: • 3 woreczki kaszy gryczanej • 500 g pieczarek • kilka suszonych pomidorów • 1 cebula • 3 ząbki czosnku • 4 jajka • sól, pieprz, zioła prowansalskie • natka pietruszki • 4 łyżki oleju Wykonanie: • Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. • Pieczarki umyć
To co kochammałych pieczarek 150 g ugotowanej al dente fasolki szparagowej 1 papryczka chili 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 5 listków limonki kaffir 8 pomidorków koktajlowych 1000 ml bulionu (u mnie przygotowany na bazie domowej warzywnej pasty bulionowej ) 1 łyżeczka zmielonej trawy cytrynowej sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka brązowego cukru 3 łyżki sosu rybnego 3 łyżki(...)najpierw kurczaka, a później dorzucamy szalotki i papryczkę. Przekładamy do garnka. Na patelni smażymy także przekrojone na pół pieczarki, przekładamy je do garnka, w którym będzie się gotować zupa. Wszystko zalewamy bulionem, mlekiem kokosowym, sosem rybnym. Dodajemy pastę Tom Yum, fasolkę i przyprawy. Mieszamy i gotujemy przez 5 minut. Na koniec dodajemy pokrojone
Kulinarne przygody Gatityśledzi. Eksperyment? Ale smaczny:) Taki śledzik z warzywami w smacznym i aromatycznym sosie. Po prostu ekspresowe danie i ciekawy warzywny sos - polecam :) Składniki: 2 cukinie przekrojone wzdłuż i pokrojone w talarki 12 większych pieczarek obranych i pokrojonych w plasterki 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę 1 większa cebula ząbek czosnku drobno posiekany serek naturalny 200 g - użyłam firmy Mlekopol(...)zeszkli dodajemy czosnek; po chwili dodajemy cukinię, pieczarki i paprykę, przyprawiamy, dusimy wszystko do miękkości; pod koniec dodajemy musztardę z serkiem i wodę, mieszamy, ewentualnie jeszcze doprawiamy do smaku, dodajemy drobno posiekany koperek, proste? Proste i smaczne:), zatem smacznego - teraz pozostał już tylko wybór odpowiedniego makaronu lub całego dania, w którym sos się dobrze odnajdzie
Zasmakuj KuchniSchab pieczony w czapie mielonego mięsa z pieczarkami pięknie prezentuje się po przekrojeniu, równocześnie pozostając smacznym. A smakuje i na ciepło w towarzystwie sosu pieczarkowego, i na zimno z żurawiną. To niekwestionowana ozdoba świątecznego obiadu. Składniki: • kawałek schabu, ok. 1 kg Farsz • 500 g mięsa mielonego z indyka
To co kochammała 1 szt, papryka konserwowa 1 duży słoik, ogórki konserwowe 1 mały słoik, kukurydza konserwowa 1 puszka, cebula czerwona 1 szt, pieczarki marynowane 1 mały słoik, podwójna pierś z kurczaka, przyprawa kebab-gyros pół opakowania, olej do smażenia, sos: majonez 6 łyżek, ketchup 6 łyżek, musztarda delikatesowa 1 łyżeczka, jogurt naturalny 2 łyżki, sol i pieprz do smaku, Sposób przygotowania(...)obieramy, drobno kroimy i dodajemy do warzyw. Pieczarki kroimy na 4 części. Dodajemy odcedzoną kukurydze. Piersi kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i kostek. Następnie piersi kroimy w kostkę i łączymy z przyprawą kebab-gyros. Na patelni rozgrzewamy olej i wsypujemy pokrojonego kurczaka. Smażymy na rumiany kolor. Następnie odstawiamy do ostygnięcia. Składniki sosu łączymy w miseczce ze sobą i wylewamy
kulinarne odsłony patiwolnowarze i w normalnym garnku :) Potrzebujemy tylko kilku składników i danie gotowe, a danie naprawdę jest pyszne. Policzki wieprzowe w sosie z czerwonym winem 1 kg policzków wieprzowych 20 dkg drobnych pieczarek 1 cebula 2 szalotki 2 ząbki czosnku 2 marchewki 1 dużą pietruszkę 1 niedużego selera 250 ml czerwonego wytrawnego wina(...)strony na rumiano. Obsmażone policzki odkładamy na talerz. Na pozostałym tłuszczu przesmażamy cebulę i szalotkę obrane i pokrojone w piórka, warzywa obrane i pokrojone w nieduże kawałki oraz pieczarki umyte, delikatnie dopraw pieprzem oraz chili i przesmaż. Wersja na wolnowar : Włącz wolnowar na high i po chwili do misy przełóż warzywa i na wierzchu ułóż policzki zalej winem
Kuchnia na wzgórzudzień): podwójna pierś z kurczaka 2-3 marchewki 1 papryka czerwona 1 cebula 1 por 15 pieczarek 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki imbiru 2 łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków 2 łyżeczki curry łyżeczka kurkumy łyżeczka papryki ostrej sól do smaku 3 łyżki sosu teriyaki (opcjonalnie) 2 garście orzeszków ziemnych niesolonych makaron sojowy/ryżowy/ryż szczypiorek do podania Przygotowanie: Kurczaka(...)pokrój w kostkę i przełóż do miski. Dodaj do niego przeciśnięty czosnek, wszystkie przyprawy i sos teryiaki. Odstaw na minimum 20 minut (może być także cała noc). W tym czasie przygotuj warzywa. Umyj je, obierz i pokrój: marchewki i paprykę w drobne słupki, pieczarki i pora w plasterki, a cebulę w piórka. Wrzuć warzywa na rozgrzany, lekko naoliwiony
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńObiad prawie gotowy, brakuje tylko dobrego sosu? Wiadomo, że sos jest dopełnieniem, czymś co daje tą rozkosz jedzenia. Mam dla Was szybki i smaczny przepis, który pasuje do każdego mięska. Ja zazwyczaj robię go do piersi z kurczaka. Składniki: kilka pieczarek duża papryka garść suszonych grzybów duża śmietana przyprawy - zioła prowansalskie, pieprz ziołowy, pieperz zwykły, sól Przygotowanie: Pieczarki(...)kroimy w kosteczkę. Paprykę kroimy w kosteczkę, jako pierwszą wrzucamy na rozgrzaną patelnię, aby zrobiła się miękka. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki. Chwilkę smażymy. Kruszymy grzybki suszone. Wlewamy jedną dużą śmietanę 12%, wszystko razem mieszamy. Jeżeli sos jest dla nas za gęsty, dolewamy odrobinkę przegotowanej wody. Doprawiamy do smaku. Sos gotowy. Szybko i smacznie
My World by Dagmara Rekrano w jednym z marketów trafiłem właśnie świeżutką dostawę i normalnie aż żal było nie kupić. Na obiad będzie mielone w sosie pieczarkowym a do tego czasu zrobiłem na szybko pyszną i prostą przekąskę. Składniki : 12 szt większych pieczarek 100 g mięsa mielonego 50 g kaszy jęczmiennej cebula pół papryki (lub po ćwiartce w dwóch kolorach) sól, pieprz, papryka ostra
Mechanik w kuchnimleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5-6 łyżek mąki szczypta soli Farsz: 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 250 g pieczarek 500 g filetów z kurczaka 100 g startej mozzarelli 2 cebule 1 łyżka masła klarowanego sól, pieprz Sos beszamelowy: 500 ml mleka 4 łyżki masła 3 łyżki mąki mielona gałka muszkatołowa cukier sól biały pieprz Przygotowanie Normal(...)smażymy naleśniki. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plasterki. Filety i cebule kroimy w kostkę. Całość podsmażamy na maśle, nadmiar płynu odparowujemy, całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy i mieszamy ze startym serem oraz z osączoną z zalewy, kukurydzą. Farsz układamy na uprzednio usmażonych naleśnikach, zawijamy jak krokiety i układamy w naczyniu żaroodpornym. Przygotowujemy sos. Masło rozpuszczamy
R'n'G Kitchen