pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:132/302)

Pierogi z ciasta francuskiego z warzywnym farszem 253

warzyw, jakie mamy w lodówce, jednak ja przedstawiam dziś pierogi w kolorowej wersji warzywnej. Oto przepis. Składniki: ciasto francuskie  1 jajo do posmarowania sezam do posypania Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Składniki na farsz: 2 małe cebule 8 pieczarek 1/2 papryki czerwonej  1 łodyga selera naciowego 2 łyżki groszku konserwowego 2 ząbki czosnku sól, pieprz(...)półplasterki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Na rozgrzaną patelnie wkładamy cebulę i podsmażamy na złoty kolor. Następnie dodajemy pieczarki. Solimy. Dodajemy seler naciowy, paprykę, groszek i czosnek. Mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smażymy, aż farsz będzie suchy. Czekamy, aż ostygnie. Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy na kwadraty wielkości ok. 10 cm na 10 cm. Układamy po łyżce farszu

tojestpyszne.blogspot.com
K... Krokiety z kapustą kiszoną i mięsem mielonym 219

smażone naleśniki z farszem. Do najpopularniejszych nadzień należy chyba kapusta kiszona z cebulką. Ja natomiast wzbogaciłam ją mięsem mielonym z pieczarkami i marchewką :) Nie zapomniałam oczywiście o kubku czerwonego barszczu ;) Do dzieła! Składniki (ok. 5 sporych krokietów) Ciasto na naleśnik:  które nie złamie się przy zwijaniu :) 1,5 szklanki mleka 2 szklanki mąki 1 szklanka oleju 1 jajko szklanka

Kitchens Alphabet
Pierożki z kapustą i pieczarkami 134

była miękka. Krok 3 Na stolnicę wyspałam przesianą mąkę, walam ciepłą wodę,oliwę z oliwek i odrobinę soli.Wyrobiłam ciasto( jest bardzo mięciutkie i elastyczne). Rozwałkowałam na stolnicy silikonowej i szklanką wykrawałam kółka. Nakładałam łyżeczką kapustę z pieczarkami i zlepiałam pierożki pomagając sobie widelcem. Krok 4 Do gotującej wody z odrobiną soli i oleju wkładałam pierożki i gotowałam

Różowa kuchnia
Pierogi z kapustą i pieczarkami 162

stolnicę robię dołek wsypuję sól i wlewam po trochu bardzo ciepłej wody ,czły czas mieszam mąkę z wodą.Zagniatam ciasto i to wszystko . Jest miękkie ponieważ nie ma jajek , dokladniej mówiąc bialek. Farsz 1 kapusta świeża , 1/2 kg pieczarek  1 duża cebula 3 łyżki bułki tartej 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyzeczki pieprzu ziolowego 1/2 łyżeczki zmielonego kminku( nie musi(...)Pieczarki i cebule kroje i podsmażam . Po ugotowaniu kapusty mocno ją wyciskam , dodaje podsmażone pieczarki i cebulę ,kminek,sól,pieprz. Dokladnie mieszam i dodaje bułkę tartą.Jeszcze raz mieszam i przepuszczam przez maszynke do mielenia mięsa ( można nie mielic tylko drobno posiekać) Farsz gotowy . Rozwałkowuje ciasto wykrawam krążki i nakładam farsz , zlepiam . Wrzucam do osolonej wody małyni partiami , wyciągam tylko

Eli Gotowanie
Lasagne z kurczakiem i cukinią w sosie pieczarkowym 316

wzdłuż w paski o grubości 0,5 cm.  Sos beszamelowy znajdziecie tutaj   Blachę (jak do ciasta) skrapiamy oliwą i układamy warstwę makaronu następnie sparujemy połową sosu beszamelowego i układamy cukinię zamiast makaronu, na cukinię wylewamy cały sos z kurczakiem i pieczarkami, następnie układamy warstwę makaronu i wszystko zalewamy sosem beszamelowy. Na sos sypiemy starty ser. Lasagne odstawiamy

Niezły Młynek
krokiety na Wigilię (w zdrowszej wersji) 227

razowej, a panierka jest z dodatkiem otrębów. Krokiety są tradycyjnie smażone, ale jeśli chcecie odchudzić/uzdrowić je na 100% możecie je upiec - zawsze to mniej tłuszczu. KROKIETY Z PIECZARKAMI I KAPUSTĄ przepis autorski // 8-9 krokietów ~130g mąki pszennej razowej ~2 jajka ~szklanka mleka ~3/4 szklanki wody (najlepiej gazowanej) ~1/2 łyżeczki soli ~1/4 łyżeczki pieprzu    odrobina oleju(...)oleju (ja smażę na specjalnej teflonowej patelni do naleśników i lekko smaruję ją olejem na początku, potem już raczej nie, chyba, że ciasto się przykleja) i smażyć naleśniki. ~150g kapusty kiszonej (wcześniej ugotowanej i odsączonej) ~350g pieczarek ~2-3 duże suszone grzyby (wcześniej ugotowane) ~sól i pieprz do smaku Pieczarki pokroić i  poddusić na patelni, wymieszać z kapustą

chili & sugar
Kruche gwiazdki z kapuścianym farszem 103

drożdżowym cieście. Pięknie prezentują się wśród ciepłych lub zimnych przystawek. Idealnie pasują również do barszczyku. Polecam na domowe imprezy. Sprawdzą się na Wigilii, Sylwestrze czy podczas karnawału. 3 szklanki mąki pszennej tortowej 2 żółtka 0,5 łyżeczki soli ¾ szklanki gęstej śmietany 18% 1/3 kostki świeżych drożdży (30 g) 100 g masła 1 łyżeczka cukru Farsz: 200 g pieczarek 1 cebula(...)wodę i siekamy na mniejsze kawałki. Cebulę i pieczarki przesmażamy na patelni. Dokładamy suszone grzyby.  Gdy kapusta zmięknie dodajemy ją do pieczarek i smażymy do miękkości (około 10 minut). Gotowy farsz delikatnie blendujemy aby był gładszy. Ciasto: Do miski przesiewamy mąkę. Wsypujemy sól. Drożdże rozcieramy w śmietanie z cukrem. Przelewamy do mąki. Wbijamy żółtka oraz dodajemy posiekane masło. Wyrabiamy

VioletoweKucharzenie
Wołowe mini pizze 204

razem są to mini pizze z wołowym mięsem z posmakiem pomidorów. Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 3 łyżki oliwy z oliwek 25 g świeżych drożdży 3/4  szklanki letniej wody Farsz: 1 cebula 1 por 100 g pieczarek 8 plastrów szynki 1 pomidor 200 g mięsa mielonego wołowego 150 g sera(...)gładkie jednolite i elastyczne ciasto. Odstawiamy na 40 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na obsypanej mąką stolnicy na duży placek. Dzielimy go na 4 części. W każdej części zwijamy brzegi. Cebulę kroimy w kosteczkę, por w plasterki. Szklimy na rozgrzanej patelni. Pieczarki kroimy w plastry, dokładamy do cebuli. Następnie dodajemy mielone mięso i pokrojonego w kosteczkę pomidora

VioletoweKucharzenie
Coś z "niczego" czyli zapiekanki z ciasta francuskiego 337

wędlina, boczek, mięso z kurczaka (np. z rosołu), papryka czerwona, zielona lub żółta, podduszona cukinia, podsmażone pieczarki, gotowany brokuł lub kalafior, cebula, szczypior, natka pietruszki, lub co tam komu przyjdzie do głowy :) Sposób przygotowania zapiekanek z ciasta francuskiego: Wybrane składniki kroję w niezbyt grubą kostkę. Jajka roztrzepuję w miseczce. Ser ścieram na tarce

Gotuj Się Kto Może
Drożdżowe bułeczki do odrywania z cukinią i fetą. Pizza zawijana. 416

cukinią, może zainteresuje Was przepis na tureckie pide . A wielbicieli pizzy zwijanej odsyłam do przepisu na stromboli ze szpinakiem i pieczarkami . Drożdżowe bułeczki do odrywania z cukinią i serem typu feta. Pizza zawijana. Składniki /na 12 bułeczek: ciasto drożdżowe: 25 g świeżych drożdży szczypta cukru 3,5 szklanki mąki do pizzy typ 00 lub mąki typ 650 (bułeczkowej) + więcej

Chilli Czosnek i Oliwa
Pizza z bakłażanem 136

lubię tę oberżynę. Dodatek rukoli wzbogaca jej smak i nadaje fajnego zielonego akcentu. ciasto: 250 g mąki pszennej typ 500 150 ml letniej wody 1/3 łyżeczki soli szczypta cukru 2 łyżki oliwy 2 dkg drożdży farsz: 1 bakłażan 10 pomidorków koktajlowych 1 opakowanie kulki mozzarella 8 pieczarek 3 plastry szynki 1 cebula czerwona 30 oliwek czarnych 1 garść rukoli bazylia(...)ciasto na stolnicę podsypaną mąką zagniatam i dzielę na kilka części. Zależy jakie chcemy pizze duże. Ciasto rozciągam rękoma układam na blaszce. Smaruję sosem pomidorowym. Bakłażana kroję na plastry cienkie i solę odstawiam na 30 minut. Zmywam sól i grilluję na patelni grillowej. Pieczarki i cebulę kroję na plastry. Szynkę na paski, pomidorki na pół. Bakłażana, pieczarki, cebulę, szynkę, pomidorki

wesoła kuchnia
Krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami 200

szklanki mąki 2 łyżki oleju  1 szczypta cukru 1 duża szczypta soli farsz 0,5 kg pieczarek 0,5 kg kiszonej kapusty 2 łyżki majeranku 1 duża cebula dodatkowo olej do smażenia 3-4 jajka bułka tarta Przygotować ciasto na naleśniki mieszając dokładnie wszystkie wyżej wymienione składniki. Ciasto odstawić na pół godzinki, jeśli jest za gęste dodać odrobinkę wody

Monia miesza i gotuje
Krokiety z pieczarkami jajkiem 198

łyżka oleju + olej do smażenia opanierowanych krokietów sól pieprz Panierka: 1 jajko 3 łyżki mleka bułka tarta 1. Zrobić ciasto i usmażyć naleśniki. 2. Cebulę obrać, pokroić w drobna kostkę i zeszklić na mieszance masła i oleju. 3. Pieczarki umyć i pokroić w drobną kostkę. Dodać do cebuli i smażyć aż odparuje woda z pieczarek. Całość ostudzić. 4. Ugotowane

Kto ugości moich gości?
Rolada serowa z polędwiczką wieprzową 120

przyjęciach oraz w święta. Tą pyszną przekąskę można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam!     Składniki: Ciasto serowe: 3 jajka ok 300g żółtego sera ( użyłam sera gouda ) 3 łyżki majonezu Farsz: 1 polędwiczka wieprzowa 350g pieczarek 1 cebula 1 jajko 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz       *** Polędwiczkę myjemy i osuszamy. Ostrym nożem odcinamy(...)nacieramy delikatnie solą i pieprzem, przykrywamy folią i umieszczamy w lodówce *** *** Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulkę kroimy w kosteczkę i szklimy na patelni. Dodajemy starte pieczarki i smażymy ciągle mieszając, aż cała woda odparuje. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i odkładamy do wystudzenia *** *** Gdy pieczarki przestygną dodajemy do nich jajko oraz bułkę tartę, mieszamy i odstawiamy

Blog z Apetytem