pasztet - 4225 przepisów (strona:200/282)

PIECZEŃ RZYMSKA W BOCZKU 186

foremek nie tylko do słodkich wypieków. Zachęcam do udziału i przy okazji chciałam Wam powiedzieć jaka forma dla mnie jest numerem 1. Jest to zdecydowanie forma do wypieków typu pasztety, pieczenie. Świetna, silikonowana forma, w której wszystko upiecze się się idealnie

Z Majeczką w kuchni
Salsiccia fresca– włoska wieprzowa kiełbasa surowa (z amerykańskim rodowodem) 351

Mięsa na kiełbasę w żadnym wypadku nie należy traktować blenderem! Kawałki mięsa mają być odpowiednio grube, o określonej strukturze – po zblendowaniu dostaniecie tylko i wyłącznie zgrzaną maź, o konsystencji pasztetu. Ostrza w blenderze czy malakserze wirują z ogromną prędkością, nawet na niskiej mocy, a takie szybkie tarcie wytwarza ciepło. Efektem jest masa mięsna prawie jak homogenizowana– zbita, zgrzana, bez odpowiedniej

Karo in the Kitchen
Krem z czerwonej soczewicy 137

Często używana jest w kuchni wegetariańskiej, zawiera dużo białka, więc z powodzeniem zastępuje mięso. Jest idealna nie tylko do zup albo sałatek, ale można zrobić z niej też np. pasztet (przepis tutaj ). Dodatkowym plusem soczewicy jest, to że daje poczucie sytości, więc zmniejsza apetyt na przekąski między posiłkami. oczewica czerwona , która jest najpopularniejsza, to pozbawiona łupinki soczewica brązowa (dzięki braku

Bon appetit mon amie
Ciasto z cukinią 152

Można używać tak samego warzywa, jak i jego kwiatów (np. smażone w tempurze). Można z niej zrobić nie tylko surówki, sałatki czy zupę, ale też placki, zapiekankę, dodać do pasztetu warzywnego, do dań mięsnych,  a także do ciasta. Upiekłam ostatnio takie proste ciasto cukiniowe, które właśnie dzięki jej dodatkowi było wilgotne i długo zachowało świeżość. Pokusiłam się o jeszcze

Bon appetit mon amie
Współpraca z firmą FOLWARK. Sosy i majonezy. 180

Dziękuję :) Paczuszka zawiera trzy sosy i dwa opakowania majonezu. Majonezowy sos chrzanowy Delikatny, kremowy sos chrzanowy na bazie majonezu i śmietany. Wyśmienity do pieczonych mięs, wędlin, pasztetów, jaj i potraw grillowanych. Pozycja niemal obowiązkowa na tradycyjnym, polskim stole. Remulada duńska Remulada duńska – Skarb narodowej kuchni Danii w polskim wydaniu. Gęsty majonezowy sos z warzywami

Kuchnia z widokiem na ogród
Kardamon 214

zrobić, gdzie dodać? Kardamon stosuje się zarówno do potraw słodkich, jak i pikantnych. Jest doskonały do herbaty, ciast, sałatek owocowych, ale także do potraw z ziemniaków czy wszelakich pasztetów

greenscarf
Serowe muffiny z brokułem 191

raczej trudno wytrzymać do tego momentu ;) Zapraszam również na: Muffiny z serem i bekonem Muffiny z salami, fetą i suszonymi pomidorami Muffiny z kalafiora i twarogu z salsą pomidorową Pasztet chlebowo-mięsny pieczony w formie na muffiny

Trzeci talerz
PRIMAVIKA - w poszukiwaniu masła orzechowego idealnego 156

najważniejsze pozbawione wielu "ulepszaczy" , tak powszechnych w obecnej żywności - konserwantów, sztucznych barwników, aromatów, glutaminianu sodu . W oczy rzuciły mi się zwłaszcza: Paprykarz wegetariański z kaszą jaglaną - bezglutenowy i bezcukrowy Pasztet pomidorowy z cieciorką - bez substancji konserwujących Hummus oliwkowy - bez cholesterolu Hummus paprykowy - bez cholesterolu Ketchup BIO bez dodatku cukru - dla dzieci Więcej o powyższych przetworach już wkrótce. Będę nie tylko

Grunt to przepis!
Poszukiwaczu smaku, strudzony wędrowcu - Skworcu - Ocena produktu 136

lawendy Deser z pyłkiem pszczelim i waniliowym lemon curd Kokosowe marzenie z chipsami kokosowymi Śliwki zawinięte w boczek Anyżowe biszkopty Sok grejpfrutowy z liśćmi eukaliptusa Muffinki z suszoną figą Pasztet z fasolą mung Kurczak pieczony w sprite i z trawą cytrynową Czekolada z ziaren kakaowca Bakłażan nadziewany komosą ryżową

Gotowanie i blogowanie
Kuchnia luty 2016 236

którym znalazły się …, ale bądźmy szczerzy bycie wegetarianinem jest dużo łatwiejsze niż weganinem, bo w większości wegetariańskich przepisów nadrabia się smak tonami serów, no i jaja każdy „pasztet” skleją. W każdym bądź razie mamy to zapiekanki (ser, ser i jeszcze raz ser), ale też znalazł się ciekawy przepis na zapiekankę z cebuli, ziemniaków i jabłek (będę testować

greenscarf
Wegański parmezan z migdałów 157

się do wszystkiego. Nie tylko zamiast zwykłego, ale również jednocześnie. Można posypać nim makaron, można dodać do sałatki lub zupy. Można użyć go do pesto. Ja sama dodawałam do pasztetu warzywnego i do past (hummus, pieczarkowe pate). Wykonanie jest niezwykle proste. Jedyny problem to płatki drożdżowe. Możemy zrobić je sami (choć ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
Kotleciki z czerwonej soczewicy z jarmużem 216

smaku sosami, na przykład pikantnym pomidorowym. Do kotletów soczewicowych można dodawać nie tylko jarmuż. Komponujcie zatem swoje ulubione smaki i zestawy.  Dla lubiących soczewicę mam jeszcze soczewicowy pasztet i pastę kanapkową

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pasztet domowy, klasyczny 156

Oglądając ostatnio Kasię Bosacką i jej "Wiem co jem", nasłuchałam się o sklepowych pasztetach tyle, że szerokim łukiem będę omijać te wyroby w sklepach. Domowy najlepszy, ze składników jakie lubimy i bez niespodzianek w składzie. Mój klasyczny przepis, który Wy możecie wzbogacić o żurawinę czy orzechy.... Składniki na dwie średnie foremki keksówki: - 1 kg łopatki - 50 dag wątróbki drobiowej

Apetyczna babeczka
Kulinarnym tropem krainy lodu i ognia 184

dwóch wariantach: średniowiecznym i współczesnym. Książka podzielona jest na 6 działów z przepisami: Mur,Północ, Południe, Królewska Przystań, Dorne i Za Wąskim Morzem.  Na zdjęciu wypróbowany przeze mnie pasztet wołowy w cieście. Zamiast suszonych owoców dodałam marchewkę i ziemniaki. Wyszło bardzo smacznie i syto. Co prawda jest to jedno z najbardziej pracochłonnych dań (samo ugotowanie wołowiny, żeby była miękka

W poszukiwaniu inspiracji
PASZTET 219

ładam wyrobioną  masę i dokładnie ubijam,na wierzch kładę plastry słoniny. Pieczenie Wstawić do rozgrzanego piekarnika 170-180 stopni góra dół i piec około 60-80 min. Gotowy pasztet pozostawiamy do ostygnięcia następnie wkładamy do lodówki na 8-10 godz i gotowe.SMACZNEGO

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.