pasztet - 4176 przepisów (strona:194/279)

Ekologiczne produkty Allos! 125

niż w przypadku poprzednich produktów, jednak poszczególne składniki wydają się być OK, no może z wyjątkiem gumy guar, która podobno może uczulać. Według producenta pasta ma stanowić alternatywę dla pasztetu i w sumie smakuje całkiem nieźle. Uwielbiam tofu, czosnek i pomidory, które były bardzo dobrze wyczuwalne, także pasta szybko zniknęła w niewyjaśnionych okolicznościach :) Plus za idealnie dobrane przyprawy. * Allos

Poranek na słodko
Ekologiczne produkty Symbio. 144

koloru. W ofercie oprócz produktów słodkich, znajdziemy również te wytrawne. Z soczewicą czarną miałam już styczność wcześniej. Smakuje ona tak jak inne odmiany, jednak nadaje ciekawej barwy zupom czy pasztetom. Ponadto ma dużo więcej minerałów i przeciwutleniaczy niż jej jaśniejsze wersje... i wcale nie jest droga! Ketchup to z kolei wielkie zaskoczenie - ma bardzo gęstą, przecierową konsystencję za sprawą warzyw

Poranek na słodko
Pieczona dynia - baza idealna do ciasta, pasztetu jak i zupy 149

Pieczona dynia to dodatek idealny do ciasta, pasztetu, zupy jak i sosu.  Już od dzisiaj nie musicie obawiać się żmudnego i ciężkiego obierania skórki. Dynia  przygotowana w poniższy sposób będzie bardzo miękka i rozpadająca się pod wpływem nacisku widelca :) Po upieczeniu dyni zachęcam do przygotowania kremu dyniowego lub miękkich, pszennych bułeczek .  Składniki: 1 dynia, np. hokkaido* naczynie

Ugotować
Światowy Dzień Żywności 16 października. Czy marnujesz żywność? Przechowywanie ma znaczenie. 153

resztek ziemniaków robię kluski śląskie lub kotlety ziemniaczane z farszem lub bez. Do tego sos pomidorowy. Z marchewki, pietruszki i selera dodając ugotowaną czerwoną soczewicę powstają pyszne pasztety wegetariańskie. Nie mówiąc już o pysznych zupach jarzynowych. Chodzę także na warsztaty kulinarne, gdzie szefowie kuchni zdradzają jak nie marnować żywności. Jak i do czego ją wykorzystać. Tip od szefa kuchni

AZgotuj!
Śniadaniowe zdrowe placuszki bananowe (tylko 3 składniki!) 142

się nie działo, bez śniadania z domu nie wyjdę. To kwestia przyzwyczajenia i wyrobienia nawyku. Wiem, że wielu osobom brakuje pomysłu na śniadanie - zaczynając każdy dzień bułką z pasztetem faktycznie można popaść w depresję. Dlatego pokażę Wam dzisiaj przepis, który odkryłam dawno temu na początku studiów - placuszki bananowe. Kiedyś zachwycała się nimi chyba Ewa Chodakowska, ja też je pokochałam

two broke sisters
Klops z indyka z mozzarellą. 170

mielonego z indyka 500 g mięsa mielonego wieprzowego sól, pieprz do smaku 3 jajka 3 łyżki bułki tartej  3 ząbki czosnku   1 cebula 1 łyżeczka przyprawy  Pasztet Tradismak   1 łyżeczka przyprawy  Patelnia turecka Tradismak   1/4 szklanki słodkiej śmietanki 12 % 100 ml wody 1 łyżeczka ziół prowansalskich    2 opakowania mozzarellek malutkich ( jedno opakowanie

Sama słodycz i szczypta chili
BABKA RÓŻANA 196

TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO FILET Z KURCZAKA W CZARNYM SEZAMIE SZARLOTKA Z BEZĄ OWOCOWE CIASTO Z BEZĄ CZEKOLADOWE CIASTO Z CUKINIĄ KURCZAK Z CZERWONYM RYŻEM W SOSIE Z KOLENDRĄ PASZTET Z KASZY JAGLANEJ I FASOLI, PACHNĄCY GRZYBAMI BABKA Z MAKIEM I KAKAO JAJKA WIELKANOCNE BUŁKI DROŻDŻOWE Z SEREM ROLADA BISZKOPTOWA Z CYNAMONEM I ŚMIETANĄ JAJKA W KILKU ODSŁONACH BUŁKI

harrisa
Sos chrzanowy z żurawiną 180

chrzanowy z żurawiną podaje się z wędlinami, pasztetami lub pieczonymi mięsami. Dodatek żurawiny i jogurtu łagodzi smak chrzanu. Jeśli chcecie jeszcze bardziej urozmaicić smak tego sosu, namoczcie żurawinę w czerwonym wytrawnym winie.  Ten sos chrzanowy przygotowuje się  bez wysiłku  w kilka chwil, a zwyczajny chrzan zyskuje nowe oblicze;) Składniki: 4 łyżki chrzanu tartego - wykorzystalam chrzan

Codziennik Kuchenny
Potrawy na Wielkanoc 124

jajkiem i chrustem bekonowym Zakwas na żurek Zakwas pszenny na barszcz biały Zupa pomidorowa Pieczone mięsa i potrawy na ciepło: Biała kiełbasa pieczona w cydrze Pieczona pierś gęsi Dietetyczny pasztet z kurczaka Kotlety à la Pożarski (kotlety pożarskie) Rolada z indyka z suszonymi pomidorami Pieczeń rzymska z białą kiełbasą Chrupiące polędwiczki kurczaka Pieczone pierożki z młodą kapustą i białą kiełbasą

Codziennik Kuchenny
Babka ziemniaczana 180

przyprawiona, smażę z niej na patelni mały placuszek i próbuję. Jest to mój najlepszy i najbardziej pewny sposób na sprawdzenie efektu przyprawiania masy na babkę, i również mięsa na pasztet czy kotlety. Babkę ziemniaczaną podaje się pokrojoną na duże kawałki z dodatkiem kwaśnej śmietany, kiszonych ogórków, kiszonej kapusty lub innej surówki. Doskonałym dodatkiem do babki będzie sos grzybowy np. pieczarkowy

Codziennik Kuchenny
Rillettes z łososia 143

Rilletes, to pochodzące z Francji smarowidło do pieczywa. Pierwotnie przygotowane z wieprzowiny, drobno pokrojonej i długo gotowanej w tłuszczu. Finalnie otrzymywano produkt przypominający miękki pasztet, łatwy do rozsmarowania na grzankach lub chlebie. Chcę Was namówić do przygotowania odchudzonej wersji rillettes, z łososia z dodatkiem aromatycznych ziół i cytryny.  Ostateczna postać rillettes zależeć będzie od dodatków i sposobu przygotowania ryby

Codziennik Kuchenny
Jaglana pasta kanapkowa z suszonymi pomidorami :) 152

Kasza jaglana jest chyba najlepszym zbożem do przygotowywania różnego rodzaju past i pasztetów. Nadaje dobrej konsystencji i delikatnego smaku. Ja wykorzystałam ją do zrobienia pasty idealnej na kanapki, ale także świetnie sprawdzi się jako dip do warzyw. Przewodnim smakiem są suszone pomidory, które zdominowały nie tylko smakiem ale i aromatem. Pasta ma kremową konsystencje, jest gęsta, bardzo łatwa w rozsmarowywaniu

Zdrowie na języku :P
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 30.09.2016r. 159

pieczarkami   Marzena  Tort ellini szpinakowe zapieczone z pulpecikami mięsnymi     Aga Schab w ziołach, cebuli i czosnku   Ela Surówka z jesiennych owoców   Marta  Pasztet z cukinią   Di ana  Batoniki owsiane z dodatkiem otrębów Małgo r zata Sałatka z czerwonej papryki i pora     Magdalena  Naleśniki cynamonowe nadziane ananasem i twarożkiem

Magiczne Życie Marty
Mleko roślinne migdałowo-nerkowcowe - bez cukru :) 141

zawiodłam się. Mleko tak przygotowane jest przepyszne ! Kwintesencja smaku. Naturalnie, bardzo delikatnie słodkie, kremowe, lekkie, intensywnie orzechowe . Pozostałe po przecedzeniu mleka "wiórki" orzechowe miałam wykorzystać do przygotowania orzechowego pasztetu, jednak nie było to możliwe, z tego względu, że zostało ich bardzo niewiele, może 2-3 łyżki, zresztą zobaczycie sami na zdjęciach. Podsumowując, okary z mleka sojowego było znacznie więcej niż

Zdrowie na języku :P
Penne z sosem cukiniowym 154

zblendować cukinię i pokroić świeżego pomidora. U nas w domu cukinia nie jest zbyt lubiana, ale przetworzona w taki sposób, że jej nie widać to smakuje wszystkim (patrz pasztet z cukinii ). To kolejny przepis, który bierze udział w akcji cukiniowej. Jest prosty, smaczny, lekki i szybki, idealny dla alergików. makaron typu penne 2 małe cukinie 1 cebula sól pieprz papryka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie

Proponowane wyszukiwania