marchewką i groszkiem z ziemniakami. Zawsze mi smakowały i nie mogłam doczekać się kiedy będzie obiad. Często jadamy mięso mielone, w postaci - właśnie - kotletów mielonych, w spaghetti, lasagne, pasztetach, kiełbasach. Czasem faszeruje je "czymś", obsypuję "czymś". I tak jadamy kotlety w sezamie, mące kukurydzianej z mieloną papryką, albo faszerowane serem, ogórkiem, papryką czy pieczarką. Dziś czas na mięso
Zasmakuj KuchniJakiś czas temu oglądałam doktora Rusaka robiącego tort z pasztetu, mówił, że to świetny żarcik :) Postanowiłam tez być kawalarzem i zrobiłam sushi z wołowiny i boczku :) nic tylko boki ze śmiechu :D SKŁADNIKI: - 200 gr chudej wołowiny - 10 plastrów boczku wędzonego - "laska" żółtego sera - pół cebuli średniej wielkości - 3 ząbki czosnku - pół łyżeczki soli - łyżka sosu tabasco - szczypiorek do posypania
Kuchnia bezglutenowa Lolidoskonałe na powidła bo są wtedy bardzo słodkie i nie trzeba dosypywać do powideł dodatkowego cukru. Pamiętajcie też o zrobieniu kilku słoików śliwek marynowanych . Ja nie wyobrażam sobie świątecznego pasztetu bez takiego dodatku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzałososiową. Wisi wtedy kształtnie w kuchni, a nam wszystkim cieknie ślinka na jej widok i nie możemy się doczekać kiedy udekorujemy nią nasze kanapki;) Ja też na Święta, oprócz pasztetów i pieczonych mięs "na szaro" lubię przygotować kiełbasę. Szczególnie na Wielkanoc kiełbasę białą, tę kształtną "spakowaną" w jelitach (flaku). Kroję ją wtedy na plastry i podsmażam dodając na końcu
Zasmakuj Kuchnirazu gotowy do spożycia produkt, jednak ku mojemu zaskoczeniu zobaczyłam mieszankę różnych składników, które po połączeniu z wodą i upieczeniu w piekarniku mają stworzyć coś na wzór orzechowego pasztetu, tarty. Dodatkowo nie potrzebujesz żadnej foremki, bo dostajesz ją wraz z produktem! Jestem ciekawa jak to wyjdzie w praktyce. A więcej o tych produktach przeczytacie wkrótce TUTAJ. ZBOŻA BŁYSKAWICZNE
Zdrowie na języku :Pmleko. Ta papka nazywa się to okarą . Nie należy jej wyrzucać tylko dobrze wykorzystać, bo ma wiele zastosowań w kuchni. Może służyć do przyrządzenia takich potraw jak: naleśniki, kotlety, pasztety, do wypieku ciasteczek, ciast. Dzięki czemu nic się nie marnuje :) Więcej o Sojowirówcę przeczytacie TUTAJ . A możecie ją kupić TUTAJ i TUTAJ . Natomiast film przedstawiający proces wyrobu
Zdrowie na języku :Psygnalizuje koniec pracy. Po odłączeniu Sojowirówki od zasilania, gotowe mleko przelewamy przez sitko do pojemnika 5. Okara, czyli papka zatrzymana przez sitko może być użyta do przygotowania naleśników, kotletów, pasztetu, pieczenia ciasteczek. Nic się nie marnuje. ZAKUP SOJOWIRÓWKI Urządzenie możesz kupić na stronie MOJA SOJA lub na ALLEGRO . Dostawy są realizowane w bardzo szybkim czasie. Najczęściej sprzęt dostajesz już
Zdrowie na języku :Proku włożyłyśmy ponad 20 słoików papryki. W tym roku udało nam się dostać ją w różnych kolorach więc prócz podniebienia cieszy również oczy. Idealnie pasuje do kanapki z pasztetem, zapiekanki makaronowej czy jako dodatek do zupy gulaszowej. 1 łyżka soli 1 szklanka cukru (niepełna) 1 szklanka octu 3 szklanki wody kilka ziarenek ziela angielskiego 1 listek laurowy 1 ząbek
Emskie Smakibardzo fajny pomysł na gorąco jako danie główne ale także super smakuje jako wędlina na kanapki , można przygotować taki mięsny przysmak w formie muffin bądź w prostokątnej formie jako pasztet , w każdej formie smakuje wyśmienicie , serdecznie zapraszam do wypróbowania . Składniki 250 dag mięsa mielonego wieprzowego
Mój Smaktajniki ich produkcji i staram się je upraszczać do granic możliwości, tak, aby smak na tym nie ucierpiał. Dzisiaj podzielę się recepturą na domową pasztetową. To jest jakby połączenie pasztetu z pasztetową ;). Moim zdaniem ma więcej wspólnego z pasztetową i dlatego tak ją nazwałam :) To wędlina idealna dla tych, którzy: - pracują i nie mają czasu na długogodzinne sesje
Posadzone i zjedzonegotowania i pieczenia :) A czy wiecie, że zimą, podczas ciemnych miesięcy i krótkich dni, można też hodować rzeżuchę? Wystarczy parapet :) Tutaj - w towarzystwie domowego chleba na zakwasie i domowego pasztetu z zielonego groszku i fasoli
Posadzone i zjedzonePani Lucyna co tydzień w piątki i soboty przyjeżdża pod nasz blok, otwiera przepastny bagażnik swojego kombi i sprzedaje jajka od własnych kurek, masło, mleko, wędliny, pasztety oraz ziemniaki. Jako, że mamy już sierpień, ziemniaki są prosto z pola. - kopaliśmy dziś rano ziemniaki, tak że są świeżutkie Nie ma nic lepszego niż świeżo wykopane ziemniaki, które jeszcze niedawno były
Posadzone i zjedzoneViolaPassion Dodatek do mięs , polecam do dziczyzny, pasztetów, ale również na słodko wtedy pamiętajmy o większej ilości cukru. Spotkałam się z tym produktem pierwszy raz na sklepowej półce Nie kupiłam , bo myślałam że ten smak mi najzwyczajniej w świecie nie podejdzie. Myślałam że z jarzębiny to ja mogę zrobić tylko KORALE hehehe ;-) Dwa dni temu wybrałam się z rodziną
Viola cooks with passionlekko złote Po upieczeniu bajgle studzimy na kratce. W czasie, gdy bajgle wyrastają można zająć się przygotowywaniem konfitury oraz kurczaka. Konfitura z czerwonej cebuli to fantastyczny dodatek do mięs, pasztetów i wędlin. Jest pyszna i rozpływa się w ustach - polecam! Konfitura z czerwonej cebuli: 800 g czerwonej cebuli 3-4 łyżki miodu 5 łyżek octu balsamicznego 1 łyżeczka tymianku
Cooking Monster