pasztet drobiowy - 689 przepisów (strona:4/46)

Konfitura z żurawiny - przepis 160

Kilka dni temu po długim czasie upiekłam domowy pasztet drobiowy, a że w naszym domu pasztet uwielbia towarzystwo konfitury z  żurawiny, więc i ona powstała. Miałam zamrożoną żurawinę, więc pasowało idealnie. Konfiturę robi się bardzo szybko, co nie ukrywam i mnie zaskoczyło. Nie miałam sprawdzonego przepisu w babcinym zeszycie, więc skorzystałam z przepisu z "Moje Wypieki" za co bardzo(...)porcji wyszły mi 3 małe słoiczki. Tym razem ich nie pasteryzowałam, bo bardzo szybko znikną. Żurawina bogactwo witaminy C, cudowna w walce z przeziębieniem. Polecam przepis na domowy drobiowy pasztet klik   Smacznego #basiawkuchni

Basia w kuchni
Domowy pasztet drobiowy z wiśniami! 140

DOMOWY PASZTET DROBIOWY Z SUSZONYMI WIŚNIAMI! Robicie w domu pasztet? Ja przyznaję się bez bicia, że dość rzadko. Zazwyczaj wtedy, kiedy gotuję rosół i po prostu, wykorzystuję mięso z zupy. Tak też było im tym razem,  w niedzielę robiłam rosół na wiejskiej kurze i kaczce, z rosołu wyjęłam mięso i postanowiłam przygotować drobiowy pasztet. Bardzo lubię domowy pasztet, jest

SMYKWKUCHNI
Pasztet drobiowy z żurawiną 121

Kolejna propozycja na świąteczny stół. Pasztet drobiowy z żurawiną. Zamiast żurawiny możemy użyć suszonych śliwek. Pasztet delikatny, wilgotny, daje się rozsmarować na kanapce. Warto używać mieszanych mięs do pasztetu, smakują wtedy najlepiej. Trzeba jednak uważać, by pasztet nie wyszedł suchy, nie piec go zbyt długo, do masy warto dodać trochę wywaru z gotowania mięsa. Polecam!     Pasztet drobiowy(...)żurawiną   Składniki na 2 formy 11 x 11cm:   2 udka z kurczaka 400g piersi z indyka 250g wątróbki drobiowej pęczek włoszczyzny 2 kajzerki 2 cebule 2 jajka 2 łyżki kaszy manny 100g żurawiny suszonej przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa w całości, 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, majeranek, lubczyk, imbir     Wykonanie: Umyte mięso zalewamy zimną

Smak mojej kuchni
PRZEPIÓRKI W PIELUSZKACH. 203

wykorzystałam do ich przyrządzenia olej rzepakowy, dzięki zemu przepiórki zyskałydodatkowych walorów zdrowotnych i odżywczych. Przepiórki te robi się banalnie szybko! Świetna alternatywa dla oklepanego już kurczaka.Jeżeli nie mamy pasztetu drobiowego, można zastąpić go innym, jednak nieodwołalnie to właśniedrobiowy pasuje najlepiej.  PRZEPIÓRKI W PIELUSZKACH. /przepis autorski;/ 2 przepiórki  100g pasztetu drobiowego duża cebula 3 ząbki czosnku olej rzepakowy(...)gruczoł kuprowy, sprawdzam, czy nie wymagane jest oczyszczenie  z pozostałych stosin piór. Następnie nacieram je z wierzchu solą, pieprzem.  Cebulę i czosnek siekam, szklę na patelni. Dodaję pasztet, mieszam z cebulą i podsmażam  razem na oleju rzepakowym. Pasztetem, najlepiej lekko przestudzonym, nadziewam przepiórki.Plasterkami szynki obwijam otwór, którym wciskałam nadzieniei obwiązuję je gruba nitką dokładnie, aby zapobiec

W kuchni Karmel-itki
Tort kanapkowy 92

zrobienia. Następnym razem kiedy będę robić ten tort, zrobię o jedną warstwę niższy. Tu wyszło mi 6 warstw z samego pieczywa. Składniki: * chleb tostowy (30-36 kromek) * 15 dkg pasztetu drobiowego lub wieprzowego (na wagę) * kilka korniszonów * szynka ok. 20 dkg * krewetki koktajlowe 30 dkg * majonez * 2 serki śmietankowe kanapkowe (typu Almette) * śmietana 18% * ogórki np. gruntowe * jajka 6 sztuk(...)ponieważ zrobiłam blaty z 6 kromek i z 6 warstw.  Kromki chleba tostowego okroiłam ze skórek. Ułożyłam pierwszą warstwę pieczywa na desce i posmarowałam pastą zrobioną z pasztetu: * pasztet drobiowy * 6 korniszonów (miałam malutkie korniszony) * 1 łyżka majonezu  * 1 łyżka śmietany Pasztet rozdrobiłam widelcem, dodałam pokrojone drobno korniszony, majonez i śmietanę. Przykryłam drugą warstwą pieczywa i posmarowałam pastą

Pieprzyć z Fantazją
Tort kanapkowy 163

zrobienia. Następnym razem kiedy będę robić ten tort, zrobię o jedną warstwę niższy. Tu wyszło mi 6 warstw z samego pieczywa. Składniki: * chleb tostowy (30-36 kromek) * 15 dkg pasztetu drobiowego lub wieprzowego (na wagę) * kilka korniszonów * szynka ok. 20 dkg * krewetki koktajlowe 30 dkg * majonez * 2 serki śmietankowe kanapkowe (typu Almette) * śmietana 18% * ogórki np. gruntowe * jajka 6 sztuk(...)ponieważ zrobiłam blaty z 6 kromek i z 6 warstw.  Kromki chleba tostowego okroiłam ze skórek. Ułożyłam pierwszą warstwę pieczywa na desce i posmarowałam pastą zrobioną z pasztetu: * pasztet drobiowy * 6 korniszonów (miałam malutkie korniszony) * 1 łyżka majonezu  * 1 łyżka śmietany Pasztet rozdrobiłam widelcem, dodałam pokrojone drobno korniszony, majonez i śmietanę. Przykryłam drugą warstwą pieczywa i posmarowałam pastą

Pieprzyć z Fantazją
Pasztet drobiowy z pistacjami i morelami 159

foremki umieszczamy w większym naczyniu wypełnionym wodą), pasztet będzie wtedy delikatniejszy. W tym roku postanowiłam nieco urozmaicić pieczone w domu pasztety, do czego i Was zachęcam, i przygotowałam delikatny pasztet drobiowy z dodatkiem suszonych moreli i pistacji. Jego wykonanie nie jest tak pracochłonne, jak w przypadku klasycznego pasztetu, ponieważ mięsa przed pieczeniem nie gotujemy, tylko mielimy, a następnie pieczemy(...)wyżej wymienionej kąpieli wodnej. Ostatnia sobota Karnawału to idealny czas na jego upieczenie. Pasztet drobiowy z pistacjami i morelami Proporcje na 3 foremki o długości 23 cm Składniki: 700 g piersi 700 g filetów z udka kurczaka 500 g wątróbki 1/2 szklanki bulionu 2 duże jajka 2-3 łyżki rozpuszczonego masła sól pieprz 2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka suszonego

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekanka mięsno warzywna z puree ziemniaczanym 195

Dzisiaj na obiad serwuję kolorową zapiekankę mięsno - warzywną z puree z ziemniaków i zielonego groszku.  Żeby było niebanalnie puree ziemniaczane wzbogaciłam pasztetem drobiowym Taka moja wakacyjna wariacja na letnią zapiekankę, mam nadzieję że was skusi swymi kolorami oraz smakiem :) Składniki: Farsz: 500 g mięsa mielonego (250 g wieprzowego i 250g wołowego) 2 cebule 2  średnie marchewki 1/2 pół(...)szklanki zielonego groszku 2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki 1 kieliszek czerwonego wina 2 gałązki tymianku sól, pieprz olej Purre: 0,5 kg ziemniaków 2 szklanki groszku 1 pasztet drobiowy Profi 4 łyżki masła sól do smaku Dodatkowo: pomidorki koktajlowe 4 plastry żółtego sera 4 gałązki tymianku Przygotowanie: Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na łyżce oleju. Marchewkę kroimy

W kuchennej krainie
Pasztet z wątróbek z morelami 172

Pasztet z drobiowych wątróbek przygotowywałam podobnie jak Pâté z drobiowych wątróbek i pasztet z wątróbek z żurawiną. Smaki paszteciku z drobiowych wątróbek można wzbogacać na różne sposoby. Tym razem polecam zrobić roladki z siekanymi suszonymi morelami. Wątróbki przed smażeniem moczymy w mleku aby stały się bardziej delikatne. Przepis na pasztet z wątróbek z morelami  jest nie tylko łatwy w przygotowaniu(...)prostu bardziej kremowy. Ja wstawiłam pasztet na całą noc do lodówki, aby miał bardziej zwarta konsystencję. Przepis na Pasztet z wątróbek z morelami jest godny polecenia! Ten pasztet z drobiowych wątróbek przyrządza się na jednej patelni z  masłem, oraz z alkoholem, np. brandy, gdyż alkohol nadaje głębszego posmaku tej  potrawie. 250 g wątróbek drobiowych 50 g masła 1 mała cebula

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Aksamitny pasztet z drobiową wątróbką 147

Aksamitny pasztet z drobiową wątróbką Przepis na gładki , aksamitny pasztet z dodatkiem , drobiowych wątróbek . Jest pyszny , doskonały na kolację , czy śniadanie . W zasadzie na każdą okazję , a jaki zapach roztacza wokół po wyjęciu z piekarnika..jak nic na świecie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Do tego chlebuś z chrupiącą skórką i..mniam..po prostu " class(...)temperaturze 160 C około godzinki ( w zależności od głębokości formy -im głębsza , tym dłużej ) . Wyjmujemy po ostygnięciu , a kroimy po schłodzeniu w lodówce Smacznego !   Post Aksamitny pasztet z drobiową wątróbką pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Pasztet z marchewki i soczewicy 237

Tym razem przygotujemy pasztet z marchewki i soczewicy z dodatkiem kaszy jaglanej i ciecierzycy. To danie nie tylko dla wegetarian. Jestem przekonany, że zasmakuje także wszystkim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krokiety z pasztetem 301

jeszcze w ten sam dzień musiałam dorabiac kolejne porcje a domownicy wołali o dokładkę!Krokiety na stałe wchodzą do mojego menu!Chrupiące krokiety obficie wypełnione farszem zrobiony z pieczonego drobiowego pasztetu , tartej marchewki , smażonej cebulki i ulubionych przypraw – niebo w gębie !Spróbujcie!   SKŁADNIKI :NALEŚNIKI :** Mąka – 1 szkl** proszek do pieczenia – 1 łyżeczka** mleko – ok. 2 szkl** jajko – 2 szt** sól(...)szczypta** olej – 70 mlFARSZ:** drobiowy pieczone pasztet – 300 g** marchew – 2 szt** duża cebula – 1 szt** sól , pieprz , paprykaDODATKOWO :** bułka tarta do panierowania** jajko do panierowania** olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :NALEŚNIKI :Składniki na naleśniki dokładnie razem mieszamy , odstawiamy na 10 minut , a następnie smażymy duże , średniej grubości naleśniki.Odstawiamy w ciepłe miejsce.FARSZ :Cebulę drobno siekamy , podsmażamy na odrobinie

Ostra na Słodko
Pasztet z mięsa mieszanego 287

więcej wątróbki. Czy wolisz aby to był miękki pasztet do smarowania, czy bardziej twardy do krojenia? Jak zrobić pyszny, prosty pasztet domowy, zapraszam na ciąg dalszy. Sprawdzony przepis na domowy pasztet z mięsa mieszanego Klasyczny pasztet pieczony swój wyjątkowy smak zawdzięcza mieszaniu różnych gatunków mięs. Delikatność pasztety domowego to mięso drobiowe, bardziej wyraziste jest mięso wieprzowe i tradycyjnie wątróbka(...)większą ilość tłuszczu, to będzie cięższy wariant pasztetu i lżejszy z dużą ilością gotowanych warzyw. Pasztet drobiowo – wieprzowy pieczony z mięsa i warzyw z rosołu, oraz gotowanej wieprzowiny. Pamiętaj, że mielimy tylko chłodne lub wręcz zimne mięso, nigdy gorącego! Zapraszam 🙂           Pasztet z mięsa mieszanego wieprzowo – drobiowego przepis łopatka wieprzowa 1 kg mięso gotowane

Dieta moja pasja
pasztet drobiowy z żurawiną 163

Zachęcona powodzeniem, jakim cieszy się w mojej rodzinie drobiowy pasztet bez pieczenia , postanowiłam nieco poeksperymentować i wzbogacić go o suszoną żurawinę. Muszę przyznać, że i tym razem się nie zawiodłam - pasztet wyszedł bardzo smaczny, dodatek żurawiny okazał się bardzo atrakcyjnym urozmaiceniem. Polecam Wam ten przepis, ponieważ pasztet bez pieczenia jest niekłopotliwy w przygotowaniu, dobrze trzyma formę podczas krojenia, a jednocześnie

babka w formie
Pasztet z kurczaka z żurawinami 169

gotowego. Uważam, że najlepsze są domowe. Nie ma przy nich dużo pracy a efekt... Pasztety można zrobić różne. Każdy w innym smaku. Upiekłam pasztet z różnych rodzajów mięsa, pasztet drobiowy , oraz pasztet jarski z jajkiem . Dzisiaj mam dla Was przepis na pasztet z kurczaka z żurawinami. Łatwy do zrobienia, bez kłopotu. Wspaniały, wyrazisty w smaku i ...jakże

Kuchnia u Krysi