parzonej białej kiełbasy 2 cebule 3-4 ząbki czosnku 10 suszonych pomidorów w oleju sól pieprz 1 łyżeczka sosu chili 3 łyżki białego wina suszony majeranek Biała kiełbasa chyba w każdym domu jest obowiązkowym składnikiem Wielkanocnego menu. U mnie jest podobnie. Wyszukuję jedynie coraz to nowych, ciekawych propozycji podania, tak aby trochę zaskoczyć najbliższych. Cebulę i czosnek obrać
Świat Domowej KuchniMoja propozycja na jutrzejsze śniadanie Wielkanocne to pyszna kiełbasa biała pieczona z dodatkiem cebuli, czosnku i piwa. Kto jeszcze nie próbował to zachęcam do wypróbowania tego przepisu. Składniki : * 5 kiełbas białych surowych * 2 cebule * 3 ząbki czosnku * szklanka piwa * odrobina majeranku do smaku Przygotowanie : Kiełbasy ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dodać pokrojone w piórka cebule i posiekany
Magiczne Życie Martyinnych z Internetu. Okazały się bardzo dobre. Zrobię takie na wielkanocną kolację. Ale sprawdzą się także na śniadanie i obiad :) Składniki na 4 porcje: 4 kiełbasy białe, surowe 4 jajka na twardo pieprz jajko surowe do panierki bułka tarta do panierki odrobinę mąki do panierki olej do smażenia Z kiełbas zdejmujemy osłonkę, jajka gotujemy na twardo(...)kiełbasie, lepimy kulkę. Następnie obtaczamy w mące, jajku i w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na małym ogniu z każdej strony. Podajemy z chrzanem. jajka w białej kiełbasie
Bon Appetit Małgorzatysię przygotować zbyt wiele wielkanocnych potraw. Tym razem Mama zajęła się większością dań i upieczeniem dwóch babek. Za to dziś przedstawiam Wam przepis na pieczoną białą kiełbasę(...)piwie z dodatkiem cebuli i suszonych śliwek. Przygotowuje się ją szybko, wstawia do piekarnika, a w tym czasie można posiedzieć z rodzinką przy stole. Składniki: 500 g białej kiełbasy 500 ml jasnego piwa 2 cebule 1 opakowanie suszonych śliwek 2 ząbki czosnku majeranek tymianek sól, pieprz Wykonanie: Każdą kiełbaskę podzielić na pół. Posypać majerankiem, tymiankiem, solą, pieprzem
Pasja SmakuBiała kiełbasa cieszy się największą popularnością w okresie świąt Wielkiej Nocy. Jest ona niezastąpionym dodatkiem do żurku. Podajemy ją również na ciepło z dodatkiem musztardy, chrzanu lub ćwikły – zależy, co kto lubi. Kiedyś nie przepadałam za tym rodzajem kiełbasy, ale ostatnio zrobiłam białą kiełbasę pieczoną w piwie z dodatkiem cebuli i musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy(...)ognia. Na spód naczynia żaroodpornego wyłożyć 1/2 podsmażonej cebuli w piwie. Na to ułożyć kiełbasę i przykryć pozostałą cebulą. Naczynie (nie przykrywać) wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec około 40-50 minut, aż kiełbasa się zrumieni. Polecam przepis na białą kiełbasę pieczoną w sosie chrzanowym . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Biała kiełbasa pieczona w piwie pochodzi
Danka Pichcilodówki wędlinę, sałatki i jajka. Tylko, że mieliśmy ochotę na coś ciepłego. I tak właśnie powstało to danie - szybkie, nieskomplikowane a jakże smaczne. Lubicie białą kiełbasę ? Zobaczcie przepis na Białą kiełbasę w kapuście ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzakojarzy mi się najbardziej. Pyszny i prosty przepis na domową, białą kiełbasę na świąteczny obiad w lekkim słodko-kwaśnym sosie. Kiełbasę duszoną w piwie podajemy z ziemniakami i ćwikłą . Przed podaniem posypujemy kiełbasę w sosie posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki. Zobacz wypróbowany, prosty przepis na przepyszną białą kiełbasę duszoną w piwie i cebuli. Pyszna biała kiełbasa duszona(...)Białą kiełbasę ułożyć w rondlu, zalać piwem i wodą, wkroić dwie cebule, dodać majeranek i dusić na niewielkim ogniu pod przykryciem przez 20minut. Następnie kiełbasę wyjąć a wywar przecedzić mocno odciskając cebule. Zrobić rumianą zasmażkę z masła i mąki, rozprowadzić przecedzonym smakiem, doprawić sosem sojowym (może być też Maggi), octem i cukrem. Przyprawić pieprzem mielonym. Białą kiełbasę pokroić
Moja Książka Kucharskaogórek kiszony. Możesz ją też parzyć, upiec lub podać w żurku. W każdym wariancie smakuje rewelacyjnie. Biała kiełbasa – składniki: Podaję proporcje na 1 kg kiełbasy. Dzięki temu w łatwy sposób przeliczysz proporcje na większą ilość. Surową kiełbasę białą możemy mrozić. 700 g schłodzonego mięsa chudego (wieprzowa: łopatka, szynka, karkówka lub wołowina gulaszowa) 300 g schłodzonego mięsa tłustszego(...)delikatnie skręcam w kiełbasy o długości około 12 cm. Kiełbasę chwytam kciukiem oraz palcem wskazującym jednej ręki i ściskam aż się złączy, po czym skręcam drugą ręką. Każdy kawałek skręcam w drugą stroną. Pęta kiełbasy wieszam na kiju i pozostawiam do wysuszenia (najlepiej w chłodnym miejscu) przez około 24 godziny (minimum kilka godzin). Surowa kiełbasa biała jest już gotowa
Ania gotujezapiekanka jest kombinacją moich ulubionych smaków: makaronu, białej kiełbasy, brokułów i pysznego sosu serowego. Wymyśliłam ją sama, chociaż eureki nie odkryłam :-) Najzwyczajniej w świecie połączyłam to, co wg mnie do siebie pasuje :) Uważam, że większość przepisów powstających w ten sposób jest strzałem w 10! Bo chyba intuicja to najlepszy doradca, przynajmniej jeśli już działa się jakiś czas(...)dente. Odcedzić. Cebulę i białą część pora pokroić w piórka, podsmażyć na oleju na złoty kolor, po czym dodać pokrojoną w paseczki białą kiełbasę. Całość wymieszać i smażyć ok 5 minut. Przygotować sos: mleko podgrzać w rondelku, dodać rozdrobniony serek topiony oraz śmietankę. Wymieszać rózgą. Dodać do smaku sól, pieprz, gałkę muszkatołową
Walijskie Pichcenieznajdziesz dokładny przepis krok po kroku wraz ze zdjęciami. Zapraszamy i mamy nadzieję, że to pyszne danie zagości na niejednym, nie tylko wielkanocnym stole. Biała kiełbasa w sosie chrzanowym Składniki: kiełbasa biała parzona: 6 szt. cebula: 2 szt. masło: 2 łyżki mąka: 2 łyżki mleko: 300 ml śmietanka 30 %: 150 – 200 g sok z cytryny: 2 łyżki(...)jednocześnie najbardziej aromatyczny. Białą kiełbasę nacinamy z jednej strony w szyszkę lub na skos. Sos przekładamy do naczynia do zapiekania (u nas 25 x 15 cm). Na wierzch układamy kiełbasę stroną naciętą do góry. Oczywiście jeśli wolisz możesz kiełbasy nie nacinać i zapiec zanurzoną w sosie. Ostateczny wybór należy do Ciebie. Białą kiełbasę w sosie chrzanowym wstawiamy
Kuchnia Na WypasieSKLADNIKI 1 kg białej kiełbasy oliwa z oliwek cebula papryczka chili(...)białe wino 500 ml przecieru pomidorowego sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do garnka dodać 3 łyżki oliwy z oliwek , papryczke chili, pokrojoną drobno cebulę, kiełbasę i podsmażyć wszystko na silnym ogniu. Polać kiełbasę białym wytrawnym winem i poczekać aż odparuje alkohol. Zmniejszyć ogień, wlać przecier pomidorowy, dodać sól do smaku i gotować przez około 30 minut
zielonacukinkaświątecznym Wielkanocnym stole nie moze zabraknąc białej kiełbasy, zarówno w żurku jak i takiej pieczonej,tak lubianej przez moją rodzinę.Dziś polecam w sosie chrzanowo koperkowym(...)Wojciech Jurzyk Składniki: 1 kg białej kiełbasy 3 cebule czerwone 0,5 l bulionu warzywnego 2 łyzki majeranku 5 liści laurowych 60 g miękkiego masła 5 ziaren ziela angielskiego 3 łyżki mąki 3 łyzki chrzanu 2 peczki koperku 200 ml smietany głowka czosnku Wykonanie: sos:MAsło roztapiamy na małym ogniu,cebulkę kroimy na kosteczkę,szklimy na masełku. Dodajemy
Z Majeczką w kuchniJednym z symboli kuchni polskiej jest domowa kiełbasa. Z jednej strony ma niepowtarzalny aromat i zapach, a z drugiej – smakuje wyśmienicie i jest obowiązkowym składnikiem każdego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!szybko. Ja wykorzystałam białą kiełbasę parzoną, ale może ona też być surowa, jednak przed pieczeniem należy ją sparzyć. Ten przysmak możemy przygotować dzień wcześniej przed planowanym przyjęciem, a następnego dnia tylko zapiec w piekarniku i podawać gościom. Chrupiący boczek wędzony, w który zawinięta jest kiełbasa i pieczona cebula to bardzo smaczne połączenie. Pieczona biała kiełbasa zawijana w boczku(...)Każdą porcję białej kiełbasy owinąć plastrami boczku wędzonego i ułożyć na cebuli w naczyniu. Wierzch kiełbasy posmarować musztardą francuską i posypać roztartym w dłoniach majerankiem. Do naczynia wlać wodę lub piwo. Naczynie z kiełbasą wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i zapiekać około 30 minut (do zrumienienia boczku). Polecam wypróbować przepis na pieczoną białą kiełbasę na kiszonej
Danka Pichcikiełbasą. Musi zawsze być na wielkanocnym stole co nie znaczy, że zawsze musi być w takiej samej formie. Robię parzoną ( taką najprostszą uwielbia moja Mama), pieczoną wg starych receptur ( w miodzie , rozmarynie ,pierniku, piwie).Sprawdziłam, ze dawno- dawno temu dzikie wiśnie były również przyprawą do mięs. Dzikich nie mam - mam ładne mrożone -sprawdzimy jak połączą się smakowo z opiekaną białą kiełbasą. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchni