Pasztet drobiowy 721producent w dość zawoalowany sposób mówi, że w środku możemy znaleźć mięso wołowe, wieprzowe, drobiowe, oddzielone mechanicznie, oraz stabilizatory, regulatory, spulchniacze i wiele innych sztucznych substancji chemicznych, o których wiemy tylko tyle, że nie koniecznie są zdrowe. Jednak co zrobić gdy przychodzi nam ochota na pasztet? Czasem potrafi się taka przyczepić, dręczy, męczy, a my wiemy, że niezaspokojona nie odejdzie(...)ogrzać zmarzlucha po zimowym spacerze. Taki rosół koniecznie musi być ugotowany na kurze, albo na kurczaku, a tak się składa, że najszybszy pasztet robi się właśnie z kurczaka:)! Pasztet drobiowy 1 kg kurczaka (u mnie 4 ćwiartki) 40dag wątróbek drobiowych 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku Mięso z kurczaka gotujemy
Zapiski Młodej Żony
Pasztet z wątróbek drobiowych z Porto / Port chicken liver pate 292Dziś coś dla fanów podrobów Pyszny, aksamitny pasztet z wątróbki drobiowej duszonej ze słodkim porto z pewnością zaspokoją wszystkich fanów wątróbek. Ja uwielbiam wszelkie podroby, a ten pasztet mnie zachwycił. Zajadałam go z karmelizowaną cebulą i muszę przyznać, że te kanapki smakowały jak z danie z wyższej półki. Ponadto, jest bardzo szybki i łatwy w przygotowaniu, polecam gorąco! Scroll down(...)English Pasztet z wątróbek drobiowych z Porto (8-10 porcji) Składniki: 450 g wątróbki drobiowej, oczyszczonej z błonek i przekrojonych na 2 części 1 cebula, pokrojona w kostkę 1/2 szklanki wina Porto (lub innego słodkiego) 4 gałązki tymianku, same listki 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 4 łyżki masła 1 łyżka oleju roślinnego sól, pieprz 4 łyżki rozpuszczonego masła klarowanego (opcjonalnie
karmelowy
PASZTET DROBIOWY Z GRZYBAMI, BEZGLUTENOWY 223jakiegoś czasu przygotowuję nasz ulubiony pasztet drobiowy z dodatkiem grzybów. W moim odczuciu jest jeszcze smaczniejszy. My po prostu uwielbiamy grzyby. Fajne w tym pasztecie jest to, że przygotowuje się go partiami. Już jakiś czas wcześniej odkładam czyste kawałki mięsa pozostające od obiadu. Pakuję je do worków, opisuję i zamrażam. I tak paczka do paczki i ponad kilogram zawsze
Smaczne Zdrowe
PASZTET DROBIOWY Z CAŁYMI PIECZARKAMI 179Wielkanocne. Ja co roku szukam pomysłów na urozmaicenie świątecznego pasztetu. Coś dodaję, coś zmieniam w wypróbowanych już przepisach, by powstało coś innego w smaku.Tak też było w przypadku tego drobiowego pasztetu. Tradycyjny przepis, który od lat sprawdzony w mojej rodzinie, urozmaiciłam dodatkiem całych pieczarek. Pychota! Składniki: 1 kg udek z kurczaka 30 dag piersi z kurczaka 10 pieczarek
Z Majeczką w kuchni
Wędlina drobiowa z suszonymi pomidorami 176Wędlina drobiowa z suszonymi pomidorami z szynkowara jest pyszna i zdrowa. Idealna na śniadanie czy kolację do kanapek. Od kiedy posiadam szynkowar nie kupuję już wędlin ze sklepu i wcale za nimi nie tęsknię. Takie przygotowane w domu są o wiele smaczniejsze, a przed wszystkim wolne są od wszelkich zbędnych składników, które producenci lubią dodawać do swoich wyrobów. Składniki(...)attachment_9118" align="aligncenter" width="1200"] Wędlina drobiowa z suszonymi pomidorami[/caption] Zobacz inne przepisy na domowe wyroby, które można położyć na kanapki: Domowa Wędlina Czosnkowa Na Kanapki Pasztet Drobiowy Z Żurawiną Pasta Z Boczku – Na Kanapki Pasta Na Kanapki Z Sardynkami Pieczeń Z Pieczarkami I Serem Żółtym
e-PrzepisyKulinarne
Pasztecik drobiowy do smarowania 170Pasztecik drobiowy do smarowania Dzisiaj polecam pasztecik drobiowy do smarowania z niskim indeksem glikemicznym. Pasztecik drobiowy do smarowania Składniki na ok 10 porcji: (całość 900 kcal
Pomysłowa kuchnia
Para do Sherry - Wystawa win hiszpańskich 166potraw. Dodatek sherry do potraw mięsnych czy drobiowych znacznie podnosi ich walory smakowe. Może to być dodanie niewielkiej ilość sherry do wątróbki smażonej z cebulą, do pâté z wątróbki , pasztetów drobiowych, szczególnie z kaczki czy gęsi , galantyn drobiowych . Będzie również wspaniałym składnikiem marynat do mięs lub dodatkiem do sosów, do wieprzowiny i wołowiny. Schłodzone fino będzie idealne jako aperitif
królestwo garów
Prezentacja produktów firm: Brześć i Mispol 205już ten pasztet. Szkoda, że zabrakło pasztetu z indyka i z naturalnym chili - o którym dowiedziałam się pierwszy raz podejmując współpracę. Producent zapewnia o tym, że jest to całkowicie drobiowy pasztet bez dodatku składników wieprzowych, barwników i konserwantów. Całkiem niezły, zwłaszcza przy cenie, lekko przekraczającej 1 zł. Produkty firmy Brześć: Ciasto też długo nie mogło czekać. Zachęcały mnie dodatki: masło
Pasja Smaku
Pasztet z golonki indyka ze śliwką 280Drobiowy pasztet na delikatnej golonce z indyka, wzbogacony słodkimi, suszonymi śliwkami. Jest świetnym dodatkiem do pieczywa, dobrze kroi się na plastry i jest bardzo smaczny. Ten pasztet to pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu, więc trud przy jego przygotowaniu nie jest taki duży. 1,3 kg gotowanej golonki z indyka 300 g podgardla wieprzowego 300 g wątróbki drobiowej 1 cebula(...)wysmarować dokładnie masłem i wykładać warstwy masy, układając pomiędzy nimi połówki suszonych śliwek. Przykryć wierzch folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez 45 min. Pasztet wystudzić do temperatury pokojowej, po czym wstawić do lodówki. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Pieczywo , Przystawki i przekąski Tagged: bakalie , golonka , podroby
https:KKuchniaMniam
Zdrowsze Święta – przepisy wytrawne 124przyozdabiam natką pietruszki. Pasztet to u mnie obowiązkowa pozycja na Święta. Oczywiście nie na postną Wigilię, ale już pierwszego i drugiego dnia Świąt nie wyobrażam sobie bez niego. Dobry pasztet to nie tylko kalorie, ale i niezdrowy tłuszcz – bez boczku czy podgardla wychodzi suchy i mało aromatyczny. Można za to zrobić doskonały i wilgotny pasztet drobiowy bez dodatku tłuszczu
Poezja smaku
Pasztet 115Pasztet to jedno z najbardziej tradycyjnych dań mięsnych, które cieszy się ogromną popularnością w Polsce i wielu innych krajach. To pyszne danie zwykle przygotowywane jest z mięsa wieprzowego, drobiowego lub cielęcego, ale można także wykorzystać inne rodzaje mięsa, w zależności od preferencji smakowych. Jest to danie, które może być podawane na wiele sposobów – jako
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet z kurczaka i suszonych pomidorów 177domowy Domowy pasztet to świetna alternatywa dla wędlin kupowanych w sklepie. Swojego rodzaju odskocznia i z pewnością świetny recykling, bo właśnie przy pasztetach można zdziałać w tym temacie cuda. Pasztet drobiowy z gotowanego mięsa nie wymaga pieczenia. Nawet bez tego jest gęsty, pysznie kremowy, wprost doskonały. Ja bardzo lubiłam małe paszteciki, z tego co pamiętam najbardziej odpowiadał mi pasztet pomidorowy
MamaOskarka
Domowy pasztet z wątróbki drobiowej 184Drobiowy pasztet to nasz domowy specjał, który gości często na naszych stołach. Prawdziwy pasztet to świetna propozycja przekąski czy przystawki na rodzinnych uroczystościach, która także idealnie zastąpi wędlinę w przygotowanych do szkoły czy pracy kanapkach. Składniki: 700g wątróbki z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 łyżki brandy szczypta gałki muszkatołowej 3 łyżki suszonej natki z pietruszki 3 łyżki(...)masła sól pieprz Wykonanie: 1. Wątróbkę drobiową umyć, oczyścić z błon i pokroić na grubsze kawałki. 2. Cebulę i ząbki czosnku drobno posiekać, zeszklić na maśle, dodać wątróbkę i smażyć około 5 minut. 3. Po tym czasie dodać suszoną natkę z pietruszki, szczyptę gałki muszkatołowej, sól, pieprz, brandy i całość chwilę dusić. 4. Następnie jeszcze ciepłe przełożyć do blendera, zmiksować
Szalona Kuchnia Eweliny
Pasztet z jajkiem w środku 424Pasztet z jajkiem w środku to pyszna przekąska na wielkanocny stół i nie tylko. Pięknie się prezentuje i jeszcze lepiej smakuje! Z pewnością zachwyci rodzinę i gości. Ten domowy pasztet jest lekki bo z drobiu, ma jedwabistą konsystencję oraz wyrazisty smak dzięki wątróbce i aromatycznym ziołom. W środku ukrywają się jajka ugotowane na twardo, które dodają całości charakteru i wyjątkowego(...)samemu przekonać się jak rewelacyjnie smakuje. PASZTET Z JAJKIEM W ŚRODKU PRZEPIS Składniki / 2 foremki Wywar 1 kg udek z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula kilka ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe zielone liście z pora Dodatkowo 2 jajka surowe 6 jajek ugotowanych na twardo 400 g wątróbki drobiowej 1 bułka kajzerka 2 cebule 50 g masła
Alle Dobre!
Pasztet z migdałami 103lniane i otręby żytnie. Ostatecznie w pasztecie wylądowały otręby. Nie wiem czy w ogóle były potrzebne, nie wiem czy zrobiły jakąkolwiek robotę. Chyba następny pasztet zrobię bez jakichkolwiek dodatków typu mąki, kasze czy inne siemienia i otręby, tak na próbę. Jest szansa, że dodaję je jedynie z przyzwyczajenia, bo zawsze coś dodawałam. Robiąc pasztet, zastanawiałam się jeszcze(...)się też te w słupkach. Dajcie jakie chcecie. Te w całości też fajnie wyglądają w pasztecie, po prostu, dlatego się na nie uparłam. Rodzaj mięsa? Też jest dowolny. Ważne jest jedynie, żeby część mięsa, która wyląduje w pasztecie była tłusta. Dlatego do pasztetu drobiowego często dodaje się np. podgardle. Ja postanowiłam połączyć kurczaka z łopatką wieprzową. Zrezygnowałam z boczków
Kardamonovy
Pasztet z migdałami 121lniane i otręby żytnie. Ostatecznie w pasztecie wylądowały otręby. Nie wiem czy w ogóle były potrzebne, nie wiem czy zrobiły jakąkolwiek robotę. Chyba następny pasztet zrobię bez jakichkolwiek dodatków typu mąki, kasze czy inne siemienia i otręby, tak na próbę. Jest szansa, że dodaję je jedynie z przyzwyczajenia, bo zawsze coś dodawałam. Robiąc pasztet, zastanawiałam się jeszcze(...)się też te w słupkach. Dajcie jakie chcecie. Te w całości też fajnie wyglądają w pasztecie, po prostu, dlatego się na nie uparłam. Rodzaj mięsa? Też jest dowolny. Ważne jest jedynie, żeby część mięsa, która wyląduje w pasztecie była tłusta. Dlatego do pasztetu drobiowego często dodaje się np. podgardle. Ja postanowiłam połączyć kurczaka z łopatką wieprzową. Zrezygnowałam z boczków
Kardamonovy