Pyszny pasztet do smarowania na kanapkę, aromatyczny i dobrze doprawiony. Wymyśliłam go ostatnio, bo często zostaje nam kurczak pieczony z obiadu i nie wiadomo co z nim zrobić, nie zawsze mamy ochotę jeść go drugi dzień. Zrobiłam z niego pasztet, dodałam wątróbkę drobiową również smażoną i pieczarki z cebulką wyszły rewelacyjnie i moja rodzinka zachwycona. Bardzo fajnie się smaruje
Swojskie jedzonkoogniu. Na koniec dodać resztę 1/2 kostki smalcu, wymieszać, dodać pieprz mielony, majeranek, sól i pałką blendera zmiksować na gładką masę, przełożyć do miski i schować do lodówki - pasztet z wątróbki drobiowej z dodatkiem warzyw jest doskonałym dodatkiem do pieczywa, jest szybki, łatwy i bez pieczenia.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięTajemnica dobrego, wielkanocnego pasztetu tkwi w jakości produktów. Najlepiej pasztet przygotować z różnych gatunków mięsa. Pasztet wieprzowo-drobiowy wyszedł bardzo smaczny rozpływa się w ustach. Składniki · 1kg boczku · 1 kg mięsa od szynki ·