pasztet drobiowy - 718 przepisów (strona:24/48)

Teryna drobiowa 161

Jeszcze jedna alternatywa dla kupnych wędlin. Teryna czyli rodzaj pasztetu pieczony w szklanym lub kamionkowym naczyniu w kąpieli wodnej. Zrobiłam ją z chudego mięsa drobiowego, boczku i orzechów pistacjowych. Przesycona zapachem czosnku, tymianku i białego wina. W tym roku zagościła na naszym stole wielkanocnym." Czytaj więcej

Wiem co jem
Pasztet mięsno - warzywny. 210

Był już pasztet z przepisu mojej mamy.  Teraz przepis z "Polskie tradycje kulinarne. Przysmaki do chleba." Pasztet mięsno - warzywny.Składniki:6 udek z kurczaka;300 g mięsa wołowego;200 g wątróbki drobiowej;2 jajka;2 marchewki;pietruszka;1/2 selera;3 łyżki mielonych orzechów włoskich;liść laurowy;3 ziarna ziela angielskiego;sól, pieprz, rozmaryn. Umyte mięso (poza wątróbką) i obrane

Miksturownik
Pasztet z indyka 156

Pasztet z indyka jest delikatny i bardzo smaczny. Jak to przy robieniu pasztetów bywa, przygotowanie jego zajmuje trochę czasu, ale wszystkie czynności nie są trudne i długotrwałe. Domowy pasztet z indyka sprawdzi się jako dodatek do kanapek lub jako przekąska wyłożona na talerz. Świetnie smakuje z ćwikłą lub ketchupem, a także z warzywami np. sałatą lub pomidorami. Udostępnij Składniki(...)pasztet z indyka 1 1 / 2 kg mięsa z udźca indyka (bez kości) 500 g wątróbki drobiowej 500 g podgardla 3 duże marchewki 1 duża pietruszka 1 kawałek selera 1 duża cebula 3 kajzerki 3 jajka 3 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 2 ziarenka jałowca 2 łyżki suszonego majeranku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 / 2 łyżeczki imbiru w proszku

niecodziennikpary
Przepis na Pasztet Domowy z Pieczarkami 297

Witam serdecznie Propozycja na prosty w przygotowaniu pasztet z pieczarkami . Jest bardzo smaczny i warto wypróbować przepis . Będziemy potrzebować : 1 kg mięsa wieprzowego 300 g wątróbek drobiowych lub wieprzowych 200 g boczku gotowanego 300 g pieczarek 200 g cebuli 2 jajka 50 g bułki tartej kawałek korzenia selera (80 g) 2 marchewki (150 g) 1 korzeń pietruszki (100 g) przyprawy(...)papryka ostra) olej do smażenia foremka aluminiowa 21 cm x 10 cm x 8 cm lub mała foremka do ciasta maszynka do mielenia mięsa Link do filmu z przygotowania : Pasztet domowy z pieczarkami  https://www.youtube.com/watch?v=ilsiuIEWcaw Przygotowanie : Najpierw przygotuję mięso : Mięso płuczę i wycieram papierowym ręcznikiem lub ściereczką i kroję na mniejsze kawałki , takiej wielkości aby zmieściły się

Uwaga Babcia Gotuje
Pasztet domowy pieczony 196

Walory smakowe domowego pasztetu są chyba wszystkim znane.Przepis nie jest trudny.Składniki:-1,5 kg łopatki-1 kg wątróbki drobiowej-4 jajka-2 czerstwe bułki-2 cebule-1 marchew-kilka ząbków czosnku-bułka tarta-kilka suszonych grzybów-seler-por-ziele angielskie-pieprz ziarnisty-listek laurowy-przyprawa Barbecue-sól, pieprz   Część łopatki ( 1 kg ) gotujemy w wodzie z dodatkiem

Maminek kulinarny
Pasztet z kaczki 181

Bardzo smaczny ,świetny na kanapki. Pasztet powstał na bazie pieczonej kaczki. Składniki 800 g pieczonego mięsa z kaczki (ze skórą) 100 g żołądków drobiowych (z kaczki) 100 g serc drobiowych (z kaczki) 100 g wątróbki drobiowej (z kaczki) cebula 100 g pieczarek 2 bułki wrocławskie 750 ml mleka skórka z 1/2 cytryny 2 łyżki masła 150 g surowego boczku(...)średnich oczkach razem duszonymi podrobami ,boczkiem ,porem ,selerem ,natką pietruszki i koperkiem. Doprawiamy majerankiem ,estragonem ,solą i pieprzem. Do masy wbijamy jajka i dokładnie całość wyrabiamy. Tak przygotowany pasztet przekładamy do foremki (10x20 ,u mnie wysoka forma-można użyć też dwóch jednorazowych foremek do pieczenia) i pieczemy 50-60 min w piekarniku rozgrzanym

R'n'G Kitchen
Kremowy pasztet z kaczej watrobki z boczkiem 101

trafiam na wątróbkę kaczą, co mi się do tej pory nie zdarzało. A mąż bardzo lubi drobiowe wątróbki, a kaczą szczególnie. Dlatego kupiłam ją od razu w większej ilości i z części przygotowałam duszoną wątróbkę z jabłkami, a z drugiej porcji kremowy pasztet, takie francuskie pate. Dodałam do niej boczek i whisky dla podkręcenia smaku. Wyszła całkiem smaczna pasta

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Półkruche paszteciki z farszem mięsnym 77

5/5 - (2 votes) Półkruche paszteciki z farszem mięsnym Następna pasztecikowa propozycja. Uwielbiamy paszteciki z kapustą ale te z farszem mięsnym też gładko wchodzą Zawsze można też

Ogrodnik w podróży
Prosty pasztet z mięsa i warzyw z rosołu 114

Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu to super przepis na wykorzystanie „resztek” po ugotowaniu rosołu. Pasztet jest pyszny i łatwy w przygotowaniu. Mięciutki i wilgotny, idealny na kanapkę :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: mięso drobiowe z rosołu, u mnie po obraniu ok 460 gram warzywa z rosołu: u mnie 2 cebule, 3 kawałki selera, 1 duża marchewka(...)mięsem i warzywami wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą, posiekany szczypiorek, sól, pieprz, dolewamy trochę rosołu, całość dokładnie mieszamy/wyrabiamy i przekładamy do aluminiowych blaszek lub do formy keksowej, wierzch pasztetu posmarowałam pędzelkiem oliwą z oliwek i posypałam suszoną natką pietruszki i granulowanym czosnkiem, gotowe pasztety wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni (góra-dół) i pieczemy 1,5 h aż ładnie

Blog kulinarny S9.PL
Pasztet z kaczki ze śliwkami wędzonymi 142

gotowanego mięsa z kaczki*, 400 g wątróbki drobiowej – najlepiej kaczej, 1 bułka typu kajzerka, 3 jajka, sól, imbir mielony, gałka muszkatołowa, 100 ml tłuszczu z kaczki, 50 ml śliwowicy, 100 g śliwek wędzonych, 2 łyżki cukru Smalec z kaczki robię sama. Gdy kupuję kaczkę odcinam tłuszcz i go topię, następnie zlewam do słoiczka, zamykam i w razie potrzeby mam :) Śliwki(...)śliwowicą i dokładnie wymieszać dodając do smaku sól, gałkę muszkatołową i imbir. Następnie dodać jajka, dokładnie wymieszać. Formy do pieczenia (keksówki) wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wysmarować tłuszczem. Ułożyć pasztet, zwilżonymi dłońmi wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 50 – 60 minut. * Do pasztetu używam mięsa z nóg, szyi, skrzydełek. Wkładam mięso do garnka, dodaję włoszczyznę

królestwo garów
Pasztet z królika 2 164

Pyszny, delikatny pasztet z mięsa królika, z dodatkiem podgardla i wątróbki.  Doskonały nie tylko od Święta.  Polecam kolejną pyszną wersję mojego pasztu :) 1, 70 kg królika  0, 70 kg podgardla  70 dag wątróbki drobiowej lub wieprzowej  1 duża marchewka  1 średnia pietruszka  ¼ selera  4 listki laurowe  6-7 kulek ziela angielskiego

Takie tam pichcenie
Drobiowa wątróbka z cebulką - po prostu:) 178

Dawno nie jadłam wątróbki, a została mi z pasztetu , który robiłam jakiś czas temu. Wtedy tę resztkę zamroziłam i zupełnie o niej zapomniałam. Dzisiaj sobie przypomniałam

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Domowy pasztet z królika 201

Mój pierwszy pasztet z królika smakował wybornie. Robiłam go troszkę inaczej niż wszyscy ale tak zawsze robiła moja Mama więc chciałam sobie przypomnieć ten smak dzieciństwa

UgotujmyTo.pl
Pasztet z gęsi z gruszką 172

gotowanego mięsa z gęsi*, 400 g wątróbki drobiowej – najlepiej gęsiej, 1 bułka typu kajzerka, 3 jajka, sól, imbir mielony, 100 ml tłuszczu z gęsi, 50 ml sherry, 1 duża, twarda gruszka, 2 łyżki cukru Smalec z gęsi robię sama. Gdy kupuję gęś odcinam tłuszcz i go topię, następnie zlewam do słoiczka, zamykam i w razie potrzeby mam :) Gruszkę umyć, obrać(...)gruszki, wlać sherry i dokładnie wymieszać dodając do smaku sól i imbir. Następnie dodać jajka, dokładnie wymieszać. Formy do pieczenia (keksówki) wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wysmarować tłuszczem. Ułożyć pasztet, zwilżonymi dłońmi wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 50 – 60 minut. * Do pasztetu używam mięsa z nóg, szyi, skrzydełek. Wkładam mięso do garnka, dodaję włoszczyznę

królestwo garów
PASZTET Z KURCZAKA I JABŁEK + FILMIK 84

Bardzo smaczny, delikatny pasztet z kurczaka z dodatkiem jabłek. Niecodzienny i pyszny, polecam :)  SKŁADNIKI :  4 udka z kurczaka 30 dkg wątróbki drobiowej 3 liście laurowe, 3 ziela angielskie kilka ziarnek pieprzu 1 łyżka jarzynki 2 marchewki, kawałek selera 1 jabłko 1 cebula sól, pieprz do smaku  4 kromki chleba lub 2 bułki  8 ząbków czosnku(...)rozkładamy masę miesną. Jabłko kroimy na plasterki ( bez gniazd nasiennych ), przekładamy do garnka, łącznie z masłem i podsmażamy ciągle mieszając około 2-3 minut.  Jabłka układamy na pasztecie i na wierzch wylewamy resztę masła.  Pasztet pieczemy około 45 minut w temperaturze 185 %, funkcja góra/dół.  Po upieczeniu i ostudzeniu wkładamy go do lodówki.  Do szklanki

Kulinarne Fantazje Marioli