Chętnie Wam się do czegoś przyznam – uwielbiam pasztety! Szczególnie takie domowe, w których wiadomo, co jest „w środku”. Tym razem pasztet drobiowy pojawi się na naszym wielkanocnym stole podczas śniadania. Domowy pasztet to trochę pracy, ale warto się trochę pomęczyć. Przepis mojej mamy. Częstujcie się 🙂 Składniki /2 formy o wymiarach ok. 9×22 (dół blaszki)/: 7 udek kurczaka 0,5 kg wątróbek drobiowych 2 marchewki pół korzenia selera Czytaj dalej... Artykuł Pasztet drobiowy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...