kubek Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jaka i ogórki pokroić w drobną kostkę, dodać serek śmietankowy, posiekana natkę pietruszki, przyprawić do smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Powstałą pastę wykładać na plasterki szynki i zwinąć w roladkę. Jogurt połączyć z chrzanem, majonezem , posiekaną natką pietruszki, polać roladki powstałym sosem i udekorować natka pietruszki. Podawać na śniadanie wielkanocne
Tradycyjna Kuchniałyżki rozpuszczonego i schłodzonego masła 1 szklanka cukru 2 całe jajka 2 żółtka 800 g mąki pszennej uniwersalnej 1 łyżeczka soli 7 g suchych drożdży instant 1 łyżeczka pasty waniliowej do posmarowania użyłam lukru i ozdobnej posypki Lukier 1/2 szklanki cukru pudru 2-3łyżki soku z cytryny. Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny w razie potrzeby dodać
Piekarz-Kucharz-Garkotłukprzekrojenia na połowę. (Musicie upiec dwa takie ciasta aby po przekrojeniu uzyskać cztery blaty) 3 jajka 1 szklanka cukru 150 ml mleka 130 g oleju słonecznikowego 1 łyżeczka pasty waniliowej 150 g maki 60 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki proszku sody Formy, lub tortownice wyłóżcie papierem do pieczenia(samo dno) Jajka roztrzepać z mlekiem, olejem
Piekarz-Kucharz-GarkotłukMakaron aglio olio to proste, tanie i bardzo szybkie do przygotowania danie z kuchni włoskiej. Makaron, czy jak ktoś woli pasta aglio olio to zadziwiająco mało składników, a dużo smaku podczas jedzenia. Idealne danie na pyszny i zdrowy obiad po powrocie z pracy. Makaron aglio olio naprawdę powstaje tylko z czosnku, papryczki chili, oliwy i pietruszki. Aglio olio zazwyczaj przygotowuje
Kuchcik gotujepłatków owsianych błyskawicznych 300ml mleka 3,5%tłuszczu (dla wegan i alergików – mleka roślinnego) 300ml wody 1 średnio duża marchewka (150g) 2 pełne łyżki rodzynek (30g) 1 łyżeczka pasty lub ekstraktu waniliowego 1 pełna łyżeczka cynamonu 1 płaska łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżka nasion chia 2-3 łyżeczki miodu, syropu klonowego lub syropu z agawy do dosłodzenia 1 łyżka
Karo in the Kitchenwodzie,tak aby były wszystkie przykryte. Rano odcedzić z wody. Obrany czosnek zmiksować z ziarnami i burakami. Posolić i popieprzyć według potrzeby i pierwszy kęs tej pasty był dla mnie dziwny ,ale spożywając następny ,coraz bardziej byłam pewna ,że ją zrobię sama i będzie u mnie gościć na co dzień. Przepis dostałam od synowej:)) znakomita z pasztetem przepis tutaj
w mojej kuchnipostaci szakszuki też mi nie pomógł. Będę ją poprawiać za tydzień, dzisiaj już naprawdę mi się nie chciało. A tymczasem, podrzucam Wam przepis sprzed tygodnia. Szybka i pyszna pasta jajeczna. Chrzan pasuje jak ulał. Składniki: 4 jajka ćwierć małej czerwonej cebuli 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka chrzanu sól pieprz kiełki rzodkiewki (opcjonalnie) Jajka gotujemy na twardo, obieramy
Kardamonovysoczewicy czerwonej– wersja w wolnowarze autorka: cybog | blog: Dad in the Kitchen PASZTET Z PIECZAREK I SOCZEWICY autorka: kameleon.kulinarny | blog: KAMELEON KULINARNY PASTA Z BIAŁEJ FASOLI czyli wegański smalec autorka: kameleon.kulinarny | blog: KAMELEON KULINARNY PASZTET Z BIAŁEJ FASOLI i pieczonej dyni autorka: kameleon.kulinarny | blog: KAMELEON KULINARNY Pomidorowa zupa
Weekendy w domu i ogrodzieosobnej miseczki. Łyżeczkę białego pieprzu ziarnistego rozcieramy w moździerzu (nie używajcie mielonego czarnego – to nie ten smak!). Mieszamy 2 łyżki skrobi z zimną wodą w osobnej miseczce na pastę. Szykujemy rosół, jajka, sosy i pozostałe przyprawy. Zaczynamy od łaty wołowej. Mięso kroimy w poprzek włókien na cienkie, 3-4mm plasterki o szerokości około 4-5cm. Żeby
Karo in the Kitchenłyżki masy. Smaż na pełnym ogniu, a kiedy pojawią się pęcherzyki przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze chwilkę. Podawaj z ulubionymi dodatkami. U mnie banan, maliny i pasta sezamowa
Zdrowie na języku :PPyszne czerwone pesto z suszonych pomidorów w oleju. To świetny dodatek do wielu dań. Można taką pastą nadziać roladki lub posmarować kanapki, można dodać do makaronu lub sałatek. Uwielbiam suszone pomidory więc pesto także ale najbardziej jednak lubię pesto z rukoli . składniki: 1 słoik suszonych pomidorów w oleju ( słoik o pojemności ok 300 ml ) 1 ząbek czosnku 1 łyżka prażonych
Monia miesza i gotujepropozycji z karty moją uwagę zwróciła prawie najdroższa z przystawek (32 zł) OCTOPUS ARROSTO NUOVO (ośmiornica/ spianata/ avocado/ limonka/ mięta). Otrzymałam dość ciekawie skomponowaną sałatkę z dwoma grzankami z pastą z awokado z kawałami miękkiej ośmiornicy w sałatce. Całość miała ciekawy smak, choć cenę uważam za dość wygórowaną. J. na pierwsze danie wybrał tym razem zupę. Wybrał ZUPPA DI PESCE
nietylkopasta.pljest gruziński ser sulguni. Występuje w kilku różniących się od siebie wariantach, m.in. chaczapuri imeruli - chaczapuri imeretyńskie, w formie okrągłego placka z zapieczonym w cieście nadzieniem serowym lub z pastą z czerwonej fasoli; chaczapuri adżaruli - chaczapuri adżarskie, z serem i jajkiem; chaczapuri megrelskie - podobne do imeretyńskiego, z dodatkowym serem na wierzchu. Ciasto na chaczapuri może być spulchnione zarówno drożdżami
Przepisy na domowy ser i chlebkrewetek koktajlowych 2 ząbki czosnku 3 łyżki masła 250g makaronu spaghetti barwionego sepią garść orzechów nerkowca Wykonanie: 1. Pesto: Wszystkie wymienione składniki przełożyć do blendera. Zmiksować do postaci pasty (najlepiej zmiksować do takiego stopnia żeby wyczuwalne były grudki orzeszków). Doprawić do smaku solą i pieprzem. 2. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. 3. Na patelni
Szalona Kuchnia Ewelinyzrobiło, bo najlepiej smakuje następnego dnia. W poniedziałek ugotowaliśmy tylko makaron. Jeśli zabieracie jedzenie do pracy jak my, makaron ugotujcie rano i szybko połączcie z zimnym sosem. Dzięki temu pasta szybko się schłodzi i będzie można ją sprawnie zapakować do lunchboxa. Składniki: 250 gr mielonej wołowiny 250 gr mielonego mięsa wieprzowego Makaron tagliatelle 4 plastry szynki prosciutto (w oryginalne jest
Niedzielny kucharz