pasty - 13297 przepisów (strona:476/887)

Bezalkoholowa pinacolada 161

tutaj bardzo dobrze pasuje) 200 g świeżego ananasa łyżka pasy kokosowej (lub wiórków kokosowych) łyżka miodu Ananasa obierz, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do naczynia blendera. Dodaj mleko, pastę kokosową i miód. Całość dokładnie zmiksuj, tak aby otrzymać jednolity koktajl. Gotowy drink przelej do wysokiej szklanki. Jeśli chcesz, możesz dodać kostki lodu Smacznego Koniecznie dajcie znać jak Wam smakowało

365 dni dookoła kuchni
Sałatka z suszonym pomidorem, rukolą, szynką prosciutto, pestkami dyni, mozzarellą ... 168

fosfor, żelazo, cynk, wapń i magnez. Powinno się go spożywać wyłącznie na zimno, nie używać do smażenia. Może być stosowany jako dodatek do warzyw, kasz, ziemniaków, twarogu, sałatek, domowych past i dressingów. Można go też spożywać bezpośrednio, raz dziennie podczas posiłków.  Jeśli chodzi o łuskane nasiona konopne również zawierają dużą ilość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych Omega - 6 i Omega

kruche babeczki
Torcik żurawinowy z wegańskimi krówkami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański) 164

skrobi -1/2 szkl. wody Krem jaglany -100g kaszy jaglanej -1 – ½ szkl. napoju migdałowego (lub sojowego/mleka) -reszta śmietanki kokosowej powstałej z 1 puszki mleka kokosowego -ksylitol -1 łyżeczka pasty waniliowej Dodatkowo -wegańskie krówki żurawinowe Super Krówka -żurawina do ozdoby -2 łyżki śmietanki kokosowej lub jogurtu wegańskiego na górę tortu WEGAŃSKIE CIASTO Len wymieszać z wodą i zostawić

Candy Pandas
Wegańska FIT Stefanka (bez cukru) 277

chciało się skleić w jedną kulkę) 1 łyżeczka sody oczyszczonej Wszystkie składniki umieścić w misie malaksera, w następującej kolejności: Zmielone siemię lniane, woda, daktyle, zmielić do momentu otrzymania gęstej pasty, dodać olej, syrop klonowy, zmielić, dodać mąkę i sodę zagnieść ciasto. Piekarnik rozgrzać do 160 st. grzałka góra-dół. Ciasto podzielić na 5 równych części. Na papierze po pieczenia narysować

moj przepis na
Fasolowe burgery z kukurydzą i papryką 150

łyżki oleju czarny pieprz sól 1 jajko (w wersji wegańskiej pominąć) 3 łyżki sezamu Cebulę pokroić w drobną kostkę. Fasolę i kukurydzę odcedzić. 2/3 fasoli zmiksować blenderem na pastę, wymieszać z kaszą jaglaną, cebulą, jajkiem. Dodać płatki owsiane, olej, koncentrat, przyprawy, posolić do smaku. Paprykę pokroić w kostkę. Pozostałą fasolę posiekać. Paprykę, kukurydzę i fasolę dodać do masy, wymieszać. Piekarnik

Obiad gotowy
Kanapka śledziowa 248

zostawmy do posypania po wierzchu kanapek). Dodajemy majonez (3-4 łyżki), doprawiamy do smaku niewielką ilością soli oraz pieprzu i mieszamy. Wekę kroimy na grubsze kromki. Wykładamy naszą „pastę” jajeczno-śledziową. Posypujemy resztą szczypiorku. Smacznego

Smaki Na Talerzu
Curry z indykiem, brukselką i kalafiorem 189

Jeżeli zastanawiacie się jeszcze co zrobić dzisiaj na obiad to zapraszamy na pyszne i rozgrzewające curry z indykiem, brukselką i kalafiorem :) Składniki na curry z indykiem

Kuchenne Wariacje
Siemię lniane - jego właściwości i zastosowanie nie tylko w kuchni 4153

więcej informacji na ten temat.) Jako dodatek do domowych wypieków : ciastek, bułek i chleba. Ja często piekę pszenne bułeczki z dodatkiem siemienia lnianego . Po uprażeniu - do posypania kanapek, sałatek, past, a także do musli i granoli. Jako składnik gomasio , czyli mieszkanki uprażonego sezamu z siemieniem lnianym i solą. Jest to pyszny i zdrowy dodatek do kanapek i sałatek. Domowe zdrowe

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pstrąg smażony z imbirem. 198

umyte i osuszone pstrągi nacinamy ostrym nożem w poprzek w 2-3 miejscach z każdej strony. Pozostałe składniki ( oprócz kolendry i oleju do smażenia ) miksujemy lub mieszamy łyżką. Powstałą pastą nacieramy dokładnie wszystkie ryby. Odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Następnie smażymy ryby na rozgrzanym tłuszczu na patelni z obu stron lub grilujemy. Podajemy ciepłe, posypane posiekaną świeżą kolendrą

Przepisy i porady kulinarne
Wegańska zupa „na kaca” ;-) 210

wersji bezglutenowej należy użyć syropu daktylowego. ** Jeśli wykorzystany został pozbawiony tłuszczu bulion, można użyć pół łyżki oleju więcej. W oryginalnym przepisie użyty został sos Worcester oraz marmite – brytyjska pasta, będąca ekstraktem drożdżowym powstającym jako efekt uboczny produkcji piwa. Sos Worcester zawiera m.in. ocet, cukier, melasę, sos powstały z poddanych fermentacji anchois oraz przyprawy. Ponieważ nie miałam żadnego z tych produktów

Even Better Food
Sylwestrowe mini serniczki oreo 226

kilka pokruszonych 500 g twarogu (użyłam quark) 150 g śmietany kremówki (użyłam double cream) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 jajka 1 budyń waniliowy (bez cukru) 1 łyżeczka pasty waniliowej szczypta soli  Foremki do muffinek wyłożyć papilotkami.  Ciasteczka oreo rozkleić, biały krem ściągnąć nożem do osobnej miseczki (będziemy potrzebowali do kremu).  Do każdej papilotki włożyć

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pasta z tuńczyka i awokado 236

Szybka i przepyszna pasta z tuńczyka - idealna na sylwestrowe przekąski. Robi się ją dosłownie w 5 minut - wliczając w  ten czas ugotowanie jajek. Polecam :) Składniki: - 1 puszka tuńczyka w sosie własnym - 3 jajka - 1 awokado - 2 łyżki soku z cytryny - 2 łyżeczki musztardy - sól - pieprz - szczypiorek Jajka ugotować na twardo. Obrać. Przygotowanie w Tefal Companion: Do misy miksera włożyć

CookYourself
Przystawka – bruschetta z pomidorami 302

Bardzo często zastanawiam się jaką przystawkę przygotować na spotkanie ze znajomymi. Proste pomysły są chyba najlepsze – bruschetta z pomidorami idealne będzie pasowała na przystawkę, ale

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
13 Przekąsek na Sylwestra 588

zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2017/05/tarta-ze-szparagami-oscypkiem-i-zurawina.html 4) Solone ciasteczka: https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2016/10/sone-ciasteczka-la-krakersy.html 5) Scripsy drobiowe: https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2015/04/scripsy-drobiowe.html 6) Faszerowana cukinia: https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2017/06/faszerowana-cukinia-pieczarkami-z.html 7) Nuggetsy z kurczaka: https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2017/06/nuggetsy-z-kurczaka-pieczone-w-patkach.html 8) Pasta z suszonych pomidorów: https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2016/02/srodziemnomorska-pasta-z-suszonych.html 9) Bajaderki: https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2017/11/pomaranczowe-bajaderki-z-czekolada.html 10) Nóżki z kaczki: https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2016/11/nozki-z-kaczki.html 11) Zawijaski z żurawina i camembertem: https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2016/03/zawijaski-z-camembertem-i-zurawina.html 12) Ptasie mleczko

Życie zaczyna się w kuchni
Roladki z szynki z pastą jajeczną w galarecie 194

łyżki groszku konserwowego Sposób Jajka ugotować na twardo, po wystygnięciu obrać i rozgnieść widelcem, dodać majonez oraz chrzan. Przyprawić solą i pieprzem. Plasterki szynki posmarować dość grubo przygotowaną pastą jajeczną, zwinąć w ruloniki, ułożyć na półmisku. Ozdobić pokrojoną w kosteczkę marchewką oraz groszkiem.  Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody, odstawić do napęcznienia. Bulion zagotować, dodać żelatynę, wymieszać. Odstawić

Kuchenne aromaty