pasty - 13297 przepisów (strona:469/887)

Sałatka ziemniaczana z soczewicą i pikantnym sosem – dodatek do obiadu 170

ziemniaków. Kapary drobno siekamy, przekładamy do wysokiego kubka. Pieprz tłuczemy w moździerzu, wsypujemy do kaparów. Dodajemy do nich musztardę Dijon i sok z cytryny, dokładnie razem mieszamy na gęstą pastę. Cały czas energicznie mieszając zawartość kubka w jedną stronę, wlewamy do musztardy z dodatkami oliwę z oliwek, bardzo powoli, cienką strużką. Emulgujemy sos – powinien być gęsty i zawiesisty, prawie

Karo in the Kitchen
Pasta z ciecierzycy czerwonej 173

Często wegeteriańskie pasty przygotowywałam z fasoli lub grochu, tym razem ciecierzyca bardzo miło mnie zaskoczyła swoim smakiem. Jest przepyszna, odpowiednio przyprawiona, podana ze świeżym pieczywem jest obłędnie pyszna.     150 g czerwonej ciecierzycy 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyża bazylii 1/2 łyżeczki tymianku sól, pieprz     Ciecierzycę zalać wodą na kilka

Jadło i czytadło
Jajka faszerowane tuńczykiem i porem 175

Dodać majonez, jogurt i musztardę i ponownie wymieszać. Ja dałam dużą puszkę tuńczyka (180 g) i farszu zostało mi na kanapki, ale możecie dać mniejszą puszkę. Tylko pamiętajcie, że pasta na kanapki jest wyśmienita. Gotowym farszem napełnić połówki jajek i udekorować wg uznania. Smacznego

Przepisy Babci
Bolognese... 180

opakowanie makaronu) 1 łyżka oleju 500g mielonego mięsa wołowego 2 zabki czosnku, zgniecione w prasce, albo drobniutko posiekane - u mnie: czubata łyżeczka 'leniwego' czosnku ze słoiczka 3 łyżki pasty pomidorowej 1 cukinia, pokrojona w kosteczkę 1 marchewka, pokrojona w kosteczkę 400g passaty pomidorowej albo 400g puszka siekanych pomidorów, zmiksowanych na gładko 150ml bulionu wołowego 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka

Lejdi of the house
Super szybki makron z mąki gryczanej 195

się jak Kopciuszek przy Barbie: brunatny, matowy, dziwny jakiś. Ale dajcie mu szansę, ugotujcie a zmienicie o nim zdanie. Soba ma charakter – to na pewno. O ile pszenne pasty są zazwyczaj lekko słodkie, to japoński makaron z mąki gryczanej ma posmak lekkiej goryczy, jakby spalenizny, która tylko dodaje mu uroku. Soba często zawiera dodatek mąki pszennej – jeśli szukacie

Niedzielny kucharz
5 pomysłów na niedzielny obiad 365

wersja angielskiego klasyka. Chrupiąca ryba bez smażenia. Zdrowe, smaczne, bez tłuszczu i bez wysiłku. Czytaj dalej ODROBINA LUKSUSU: Spaghetti z krewetkami w maślanym sosie Najprostszy i najsmaczniejszy przepis na pastę z owocami morza! Do zrobienia w 15 minut. Fastfood, który może zakasować inne niedzielne, czasochłonne, wyszukane obiady. Nie lubimy nadużywać tego powiedzenia, ale „niebo w gębie” jest

Niedzielny kucharz
pyszne ,sycace kulki z bulki na kapuscie kiszonej 159

powrotem do piekarnika , aż ser się roztopi:)) ps. u mnie jeszcze dodane cieniutkie plasterki lekko wędzonej szynki pod ser dane. My lubimy to jeść z chrzanem,lub z  pasta

w mojej kuchni
Przekąska na stół Wielkanocny 273

Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jajka, ogórki drobno posiekać, wymieszać z majonezem, chrzanem, jogurtem i utartym serem, dodać paprykę, przyprawić do smaku i bardzo dokładnie wymieszać. Gotową pastę kłaść na plasterki szynki i zwinąć w roladkę. Podawać z sosem czosnkowy

Tradycyjna Kuchnia
Pieczona owsianka z owocami – szybkie ciasto owsiane 308

łyżki cukru kokosowego, cukru brązowego, syropu z agawy, miodu albo słodzika odpornego na wysoką temperaturę 2 pełne łyżki migdałów w płatkach 1 pełna łyżeczka cynamonu 1 płaska łyżeczka wanilii (pasty waniliowej lub ekstraktu, nie używajcie „olejku”) 1 niepełna łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka masła lub oleju kokosowego do wysmarowania formy ½ łyżeczki soli

Karo in the Kitchen
pasta z zoltek i chrzanu 148

łyżki śmietany opcjonalnie Wykonanie Ugotować jajka na twardo. Po ostudzeniu oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z chrzanem. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić solą do smaku .Pastę włożyć do lodówki do schłodzenia:)) ps. Jeśli chrzan jest bardzo ostry to dodać 1-2 łyżki śmietany

w mojej kuchni
Alkoetykieta – cz. I 134

drobiu, ryb oraz do cielęciny serwujemy wina białe; do dziczyzny z kolei, wołowiny, schabów pieczonych itp. lepsze będzie wino czerwone. Potrawy z grzybów – wina czerwone, wytrawne (ostatnio jadłam rewelacyjną pastę z borowikami, do której dobrałam sobie Chianti (Chianti Coli Senesi, Sangiovese, Bichi Borghesi, Toskania). Sery chude – wina białe, wytrawne lub półwytrawne. Tutaj może pojawić się również na stole piwo. Sery

Kate's Kitchen
DOMOWY PAPRYKARZ LCHF BEZ RYŻU (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu i laktozy) 195

piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 100 ° C a następnie lekko przestudzić i zdjąć pomarszczoną skórkę. Obraną paprykę zblendować ewentualnie dodając marchewkę, ale niezbyt drobno by nie powstała pasta. Warzywa dodać do cebuli i czosnku, dołożyć ziele angielskie i liście laurowe i dusić przez ok 10 minut na małym ogniu by papryka puściła sok. Można dodać część przecieru pomidorowego

Ola la LCHF
#2 – Warmia i Mazury 157

odsłonę serii Kuchnia Polska , bo Polacy nie gęsi i swą kuchnię mają. W styczniu podzieliłam się z Wami informacjami i przepisami dotyczącymi Pomorza i Kaszub – był pasztet z makreli, pasty śledziowe oraz tamtejsza prażnica. Dzisiaj odwiedzimy kuchnie gospodyń z Warmii i Mazur, czyli północno zachodniej części naszego kraju. Mówiąc o tej krainie podobnie jak o Pomorzu i Kaszubach pierwsze

Życie ze smakiem
Pasta z twarogu i makreli 160

Pasty kanapkowe z powodzeniem zastępują wędliny. Z twarogiem i makrelą jest smaczna i zdrowa:). W tej wersji jest bardzo sycąca, wystarczy niewielka ilość na pieczywie by nasycić się na długo.  200g twarogu  200g fileta wędzonego z makreli  3 ogórki kiszone 1 cebula 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz 1. Z fileta usuwamy skórę, rwiemy na małe kawałki. Ogórki

Szefowa kuchni
Sernik z paloną białą czekoladą i brownie. 222

dobrze forma uszczelniona.  Masa serowa 750 g twarogu mielonego (użyłam quarku) 1 szklanka śmietany kremówki 100 g rozpuszczonej białej czekolady 3/4 szklanki cukru 4 całe jajka 1 łyżeczka pasty waniliowej 100 gram gorzkiej czekolady posiekanej na drobne kawałeczki  1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej  Wszystkie produkty włożyć do misy i zamieszać do połączenia (mąki przesiejcie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk