śledź - 8553 przepisów (strona:470/571)

Sokowirówka, czy warto? 193

zadowolona zarówno z posiadania jak i użytkowania sokowirówki Russell Hobbs Aura, to wszystko widać na Instagram bloga jak i na FB na fan page`u.  Zresztą wiecie, bo śledzicie i tam moje poczynania ;)  Wasza BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Sałatka śledziowa z ogórkami, czerwoną cebulą i kaparami 225

wyjmuję ogórki i paprykę. Warzywa kroję w kostkę. Cebulę czerwoną kroję w piórka, solę i odstawiam na 10 minut. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. 2. Śledzie, ogórki, paprykę, kapary, jajka i cebulę przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam i odstawiam na godzinę, aby smaki się przegryzły. Gotową sałatkę wykładam na talerz. Podaję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Danie z jajem. Szakszuka kalafiorowa. 247

pietruszki, płatkami migdałów lub pestkami dyni. Podawaj od razu ze świeżym pieczywem. Pasuje też pita , a także pszenne wrapy. *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Obserwuj mnie też na  Instagramie , gdzie znajdziesz migawki z mojego codziennego życia

Chilli Czosnek i Oliwa
Poszewka na poduszkę z elementów szydełkowych – część I 264

Jeśli śledzicie moje wpisy to również wiecie, że moją pasją jest szydełkowanie. Podstawowych ściegów nauczyła mnie moja babcia Zosia. Miała ona takie piękne wełniane poszewki z motywami kwiatowymi. Zawsze się zastanawiałam jak się je robi, ale dopiero z czasem się tego nauczyłam. Poszewka nie jest co prawda z motywem kwiatowym, ale równie mi się podoba. Jak tylko znajduję wolną chwilę

Niebieski kubek z kawa
Uczciwa włoska kuchnia w Mercato Bar i Delikatesy - recenzja 147

spróbować kolejnych potraw, a także jeszcze raz zamówić świetne tiramisu.  Mercato Bar i Delikatesy , ul. Piękna 15, Warszawa *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Obserwuj mnie też na  Instagramie , gdzie znajdziesz migawki z mojego codziennego życia

Chilli Czosnek i Oliwa
Sernik dietetyczny by Honorata Skarbek 178

dzisiaj dla Was przepis na cos odchudzonego:) Przepis pochodzi ze strony Honoraty Skarbek , której poczynania bardzo ostatnio śledzę;) Zapraszam na jej stronę... http://www.honorata-skarbek.com/ Składniki; 1 kg twarogu chudego 12 jajek (z czego 7 całych, a 5 samych białek) ulubiony aromat do ciast (ja wybieram waniliowy) stevia + erytrol (słodziki) / u mnie ksylitol/ Przygotowanie; Rozgniatamy twaróg, następnie dodajemy żółtka i miksujemy

Anioły w kuchni
Syrnik czorno-bioły (Sernik czarno-biały…choć nie do końca ;) ) 218

zabrakn ōńć przi świōntecznym fajrowaniu 3 . Za starego piyrwy we moji familiji niy bōło, jakby to dzisiaj pedzieć 4 , za kans 5 „tradycji kulinarnych”. We Wielki Piōntek sie zjedli śledzia, a na niydziela bōły kroszōnki, szinka i kołocz. Tera sie to trocha zmiynio i nawet w tych chałpach, kaj 6 piyrwy ło świyncōnce ani niy słyszeli, to tera we Wielkoł

Chop w kuchni
Makaron z brukselką w sosie śmietanowym 237

dodaj do niego trochę odlanej wody. Rozłóż makaron pomiędzy talerze i posyp posiekanymi orzechami włoskimi. Podawaj na ciepło.  *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Obserwuj mnie też na  Instagramie , gdzie znajdziesz migawki z mojego codziennego życia

Chilli Czosnek i Oliwa
Pierogi ruskie ze szpinakiem 177

gdyż kuchnia, jak to sztuka rządzi się własnymi prawami, a nazwy które wskazują na pochodzenie potrawy z konkretnego państwa często z prawdą nie mają wiele wspólnego. I tak o śledziach po japońsku w kraju kwitnącej wiśni nikt pewnie nie słyszał, jak o fasolce po bretońsku w Bretanii, a pierogi ruskie w Rosji nazywane są "pierogami polskimi". A tradycyjne ruskie wzbogacone

Smakowity Blog Kulinarny
Mini frittaty, czyli jak zamienić resztki z obiadu w posiłek do pracy lub szkoły + PREZENT 200

przestygnięciu nieco opadną). Możesz je jeść na ciepło lub na zimno, przetrwają 1-2 dni w lodówce. Smacznego :) *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Obserwuj mnie też na Instagramie , gdzie znajdziesz migawki z mojego codziennego życia

Chilli Czosnek i Oliwa
śledzie w zalewie octowej 177

Mój mąż śledzie może jeść pod każdą postacią

Ugotujmy Coś
Moje #kuchenneskarby - Zakupy w sklepie z produktami arabskimi 228

robicie zakupy w sklepach z produktami arabskimi? Znacie/używacie opisane przeze mnie produkty? Koniecznie podzielcie się doświadczeniami w komentarzach :) *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Obserwuj mnie też na Instagramie , gdzie znajdziesz migawki z mojego codziennego życia

Chilli Czosnek i Oliwa
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z BURACZKIEM 227

solonych filet śledziowych 1 burak 1 jabłko kwaskowe 1 cebula 2 ogórki kiszone koperek sól,pieprz   Sos:   2 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy sok z 1/2 cytryny Śledzie moczyć w zimnej wodzie.aż będą odpowiednio słone.Osuszyć,pokroić na małe kawałki. Buraka ugotować,obrać,pokroić w kostkę.Jabłko obrać,pokroić na ćwiartki,następnie na cienkie plasterki.Ogórki

Niespełnione zdolności kulinarne
Makaron ze szpinakiem 176

kolejny udowadniam, że moje szpinakowe fobie (kto śledzi bloga ten już o nich wie) odeszły już w zapomnienie. Przekonałam się do szpinaku już w 100%, więc dzisiaj dla odmiany napiszę Wam co takiego ma w sobie szpinak i dlaczego warto go jeść.  Primo ;) -  należy do tzw. good food, bo jest źródłem witamin i mikroelementów

Bon appetit mon amie