pasta - 17303 przepisów (strona:768/1154)

Recenzja książki "Pszyne chwasty" Małgorzaty Kalemby - Drożdż 216

Małgorzata można z nich wyczarować coś pysznego...  Książka ma miękką okładkę i liczy 336 stron. Zawiera 137 przepisów podzielonych na poszczególne kategorie: Sałatki (np. Sałata stokrotkowa dla początkujących) Pasty i sosy (np. Sos pokrzywowo - miętowy) Zupy (np. Zupa z brokuła, mniszka z babki) Dania główne (np. Leczo z żółtlicą i mniszkiem) Desery i wypieki (np. Mus czekoladowo - fiołkowy) Przetwory

Z miłości do słodkości
Naturalnie aromatyczna bulionetka warzywna bez chemii 395

dajemy wszystkiego od razu. Możesz już nie doprawiać nią dodatkowo zupy. A dzięki soli bulionetka jest lekko zakonserwowana i nawet, gdy ją zamrozimy, jest ona w formie pasty. I co najważniejsze - nasz wyrób nie zawiera konserwantów, tłuszczu, substancji żelujących i maltodekstryny, której powinny unikać osoby odchudzające się, ponieważ jest kaloryczna i posiada wysoki indeks glikemiczny. Nasza bulionetka nie jej trudna

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Pasta z ryby maślanej 259

ryby maślanej 1 szalotka 2 ogórki marynowane 1 łyżka majonezu sól i pieprz do podania: świeże pieczywo, jajka gotowane na twardo, pomidory Przygotowanie: Ogórka i szalotkę … Czytaj dalej Pasta z ryby maślanej

czarrna od kuchni
Zupa z krabem i mięsem raka 196

straci kolor surowizny. Paprykę umyć i oczyścić z pestek i białego miąższu, pokroić w 4 cm paseczki. Wrzucić paprykę i listki limonki do garnka i smażyć chwilkę. Dodać pastę curry i wymieszać. Wlać mleko kokosowe, wywar rybny, sos rybny, sok z cytryny. Dodać mięso z kraba i raka. Gotować na małym ogniu 5 minut. Dodać posiekaną kolendrę i podawać. Serwować

Kuchnia Pokoleń
Kotlety z batata i białej fasoli 211

puszka białej fasoli, odsączona i przepłukana 1 średnia cebula, pokrojona w kostkę 3 łyżki tahini 1 łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki lub pasty harrisa 2 garści posiekanej zielonej cebulki sól i pieprz do smaku *bułka tarta lub płatki kukurydziane do środka, aby uzyskać odpowiednią konsystencję i jako panierka *opcjonalnie 3 łyżki płatków drożdżowych Wykonanie

Blendman
Grillowany kalafior 300

Składniki: 1 nieduży kalafior 2 łyżeczki curry Proeco Polska 2 łyżeczki miodu sól Przygotowanie: Kalafiora natrzeć pastą curry, polać cienką strużką miodu, posolić i zawinąć w folię. Podlać około 1/2 … Czytaj dalej Grillowany kalafior

czarrna od kuchni
Szaszłyki drobiowe z marynatą z tahini 341

Składniki: 1/2 kg fileta z kurczaka marynata: 2 łyżki pasty tahini 2 łyżki oleju 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki sosu sojowego sok z 1/2 limonki sól i pieprz Przygotowanie: Składniki … Czytaj dalej Szaszłyki drobiowe z marynatą z tahini

czarrna od kuchni
Pesto z rukoli 188

jeśli ktoś lub bardziej wyraziste smaki.  Wszystko dekorujemy płatkami migdałów. Tak wykonane pesto możemy wykorzystać do ugotowanego makaronu al dente, jako sos , czy do świeżego pieczywa jako pasta do kanapek. Jedna łyżka dodana do zup jarzynowych dodatkowo może urozmaicić jej smak, a dodana do sałatek może nadać jej niepowtarzalny charakter. Pesto wykorzystuję do różnych dań, ma przeróżne zastosowania

Aromatyczne Podróże
Chleb Pan Rustico - wspólne pieczenie 153

świeżych drożdży ( 7 g suchych) – 125 g mąki pszennej chlebowej Wodę wymieszać z cukrem i drożdżami. Pozostawić w ciepłym miejscu około 10 minut. Wymieszać z mąką, uzyskując konsystencję gęstej pasty. Przykryć folią i zostawić w temp. pokojowej na 24 godziny. CIASTO WŁAŚCIWE – 200 ml ciepłej wody – 1 łyżeczka cukru – 9 g świeżych drożdży ( ok. 4 g suchych) – 225 g mąki

Posadzone i zjedzone
Domowa kostka rosołowa z kurek i warzyw 186

Zbiory kurek po oczyszczeniu zmiksowałam blenderem na papkę, dodałam warzywa i wyszła mi pyszna pasta – baza do zup i sosów na zimę. Gałkownicą do lodów podzieliłam na porcje i zamroziłam. Zimą użyję do gulaszu, sosu do makaronu lub zupy. Zapraszam na nietypową kostkę rosołową :-) Domowa kostka rosołowa z kurek i warzyw około 14 porcji 500 g oczyszczonych kurek 2 średnie

Posadzone i zjedzone
Papryka faszerowana ziemniakami i bakłażanem na sposób indyjski 285

patelnię dodać ugotowane i pokrojone w kostkę ziemniaki i smażyć je aż będą złote ze wszystkich stron. Zdjąć z patelni.  Cebulę, czosnek, imbir i papryczkę chilli zmiksować na pastę z dodatkiem 4 łyżek wody. Na patelni rozgrzać kolejną porcję oliwy i przesmażyć na niej nasiona kminu rzymskiego i czarnuszkę. Po chwili dodać kurkumę, mieloną kolendrę i kmin rzymski

Codzienne Gotowanie
Curry z pieczonymi ziemniakami i kalafiorem 194

maśle z oliwa podsmażamy posiekana cebulę z czosnkiem. Powinny się lekko zeszklić. Dorzucamy nerkowce oraz koper, kolendrę, imbir i chili. Przesmażamy minutę. Dolewamy 4 łyżki wody i miksujemy na pastę. Może mieć grudki, w niczym to nie przeszkadza. Dodajemy przecier pomidorowy, mleczko i wywar. Mieszamy, zagotowujemy, dodajemy listek. Pyrkoczemy ok 10 minut. Dorzucamy upieczone różyczki kalafiora i ziemniaki. Gotujemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Podsumowanie wakacji - lipiec i sierpień 242

się przepisem na blogu. To chyba nie nasza bajka ;) Gdy przyrządziłam swoje suszone pomidory w zalewie byłam z siebie dumna, niestety pomidory okazały się niewypałem, a zrobiona z nich pasta jeszcze większym koszmarkiem - fuu! W tej kwestii muszę się jeszcze podszkolić ;) W lipcu udało mi się opublikować 11 przepisów: Dania obiadowe: Ekspresowe zielone curry z kurczaka Gulasz piwny Grillowany kurczak

Cooking Monster
Prosta i pyszna pasta z białej fasoli 160

Nadal bardzo lubię wszystkie pasty kanapkowe i to, że nie pojawiają się one na blogu to czysty przypadek. Jeżeli szukacie nowego pomysłu na smarowidło to może to fasolowe przypadnie wam do gustu? Ja lubię bardzo! 2 szkl ugotowanej fasoli 1 – 2 łyżki oleju 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki chili

Polska Zupa
Dip z tahini 265

dań z grilla🙂 Składniki: 4 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka pasty tahini 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę sok z 1/2 limonki sól i pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki sosu … Czytaj dalej Dip z tahini

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania