poście będzie wyjątkowo dużo jedzenia, a mało kosmetyków, ale myślę, ze to akurat na plus :). Bez zbędnego przedłużania zapraszam do ulubieńców :) Pierwszym ulubieńcem, a raczej ulubieńcami są pasty na kanapki, które niedawno pojawiły się w Lidlu. Z czterech dostępnych opcji najbardziej zasmakowały mi dwie - z wędzonym tofu i z warzywami. Obydwie są pyszne i warte wypróbowania. Kolejnymi ulubieńcami
wegujemykalorii i już od rana dostarczać organizmowi potrzebnych witamin i minerałów, do sandwicza włóż warzywa (pomidora, paprykę lub zielonego ogórka), chude mięso (polędwica z indyka, pierś kurczaka) i np. pastę z awokado. W opiekanej kanapce może znaleźć się też jajko ugotowane na twardo, wędzona ryba, sałata, żółty ser (od czasu do czasu, bo najlepiej go nie zapiekać). Pożywne grzanki możesz
Codogaraporcje warzyw/całość Frytki z dyni = 6 porcji/całość Kotlety z czerwonej kapusty = 1 porcja/szt Papryka faszerowana soczewicą = 2 porcje/szt Placki z buraków i cukinii = 1 porcja/szt Pasta kanapkowa z bobu = 5 porcji/całość
Powiedz dietom niesosów, do makaronu, co wam tylko przyjdzie do głowy. Taki przykład na szybki obiad jak nic wam się nie chce: gotujecie makaron, podsmażacie czosnek, do czosnku dodajecie tę pastę paprykową, do całości dodajecie ugotowany makaron i całkiem konkretna wyżerka gotowa. Potrzebujemy: 2 kg papryki czerwonej 2 papryczki chili (ok. 28 g) 0,5 kg pomidorów
Marder&Marder Manufacturesucho". Plastry upieczonego bakłażana odstawić do wystygnięcia. W międzyczasie przygotować farsz - fetę przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem, dodać oliwę, zioła i wszystko dokładnie wymieszać, aby powstała gęsta pasta, jeżeli masa jest zbyt sucha dodać odrobinę oliwy i/lub soku z cytryny. Plastry bakłażana ułożyć na desce, nakładać na nie niewielką ilość farszu i rolować od węższej strony. Spiąć wykałaczkami
Codzienne GotowanieDzisiaj mamy dla Was przepis z książki, która ostatnio trafiła w nasze ręce. To „Strączki” Marii Banach, gdzie znajdziemy prawie setkę przepisów ze
Kuchenne WariacjeNiedawno u mojej znajomej i dobrej kucharki Geni miałam okazję spróbować pastę pomidorowo-śliwkową. Ponieważ bardzo mi smakowała, zaczęłam się zastanawiać jak można ją wykorzystać w kuchni! Pomyślałam, że ketchup o takim smaku będzie wspaniałą bazą marynat do mięs, dobrym dodatkiem do sosów na ciepło i zimno. Pewnie znajdziecie jeszcze wiele zastosowań, podzielcie się nimi ze mną! SKŁADNIKI
Kuchnia BeatyPokażę Wam jak przygotować szybką i smaczną przystawkę - pastę z suszonych pomidorów. Przygotowanie zajmie nie więcej niż 10 minut. Zaczynamy ! Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaskrapiamy sokiem z cytryny oprószamy solą oraz pieprzem i odkładamy na co najmniej godzinę w chłodne miejsce. Mieszamy koncentrat pomidorowy, masło i drobno posiekany czosnek. Tak wykonaną pastę lekko solimy i dokładnie pokrywamy nią ( również od środka) wyciągniętą z lodówki rybę. Następnie szczupaka zawijamy w aluminiową folię i wkładamy do piekarnika, nagrzanego
Miód i pieprzrównież polecam :-) SKŁADNIKI ok. 600 g fileta z kurczaka (2 - 3 pojedyncze filety) 1/2 szklanki kefiru 1 łyżeczka marynowanej papryczki jalapenos Bulerias 5 - 6 zielonych oliwek nadziewanych pastą paprykową Bulerias otarta skórka z 1/2 cytryny 1/2 łyżeczki soli himalajskiej różowej (drobnej) 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu dodatkowo: jarzębina do mięs i serów Stovit, czerwona cebula do mięs i serów Stovit
Czary - gary w kuchniPorcji: 2 Czas przygotowania: 30 minut Potrzebujesz: 150g kaszy jaglanej 1 łyżka mieszanki przypraw do piernika 350ml bulionu warzywnego 1 łyżka oleju 1 czerwona cebula 70g rodzynek 1 łyżka pasty harrisa 2 łyżki płatków migdałowych 250g ugotowanej ciecierzycy (około 1 puszka) sól i pieprz do smaku garść świeżej kolendry Wykonanie: 1 Umieść garnek na gazie. Dodaj kaszę jaglaną i mieszankę
Blendmanostrymi papryczkami z własnej, balkonowej hodowli sukcesywnie się opróżnia. Tym razem przyszła kolej na curry wegetariańskie, na bazie dyni i marchewki. Na złagodzenie ostrego smaku papryczki cayenne i zielonej pasty curry, danie przygotowałam na bazie delikatnego mleka kokosowego. Takie curry cudownie rozgrzewa w chłodniejsze dni i idealnie nadaje się do zabrania ze sobą na lunch do pracy
Milion Smakówdanym warzywem strączkowym, ale także są informacje o tych warzywach.Soczewica, groch i groszek, ciecierzyca, fasola i fasolka, bób, soja..Kilka warzyw..a ile możliwości ich wykorzystania..zupy, naleśniki, pasty , pierożki, pulpeciki, pankejki itd.. Warzywa strączkowe.. niektóre z nich mało kiedy goszczą na naszych stołach, a niektóre może i w ogóle nie są wykorzystywane w naszych kuchniach, a warto
Moje domowe kucharzenieBłyskawiczna pasta z wędzonej makreli, podana ze świeżym pieczywem, to dobra opcja na przekąskę dla niespodziewanych gości. Koniecznie zróbcie jej nieco więcej żeby została na śniadanie
Milion Smaków200C Prażymy pieczarki na patelni nie dodając oleju , Wszytko posypujemy parmezanem potartym na drobnych oczkach Sos Wasabi. W Polsce jest wręcz niedostępny korzeń wasabi (możemy już kupić pastę gotową )albo ja zrobić To nie jest nic innego jak Japoński chrzan więc śmiało możemy go zastąpić ścieramy korzeń ,dodajemy majonez, albo jogurt naturalny ,Oliwę z oliwek ,wszytko bledujemy
Viola cooks with passion