proszek to także doskonały środek do czyszczenia płyty indukcyjnej. Przygotuj gęstą papkę, mieszając sodę z wodą, a następnie rozprowadź ją po powierzchni kuchenki. Odczekaj 15-20 minut i ścieraj pastę wilgotną szmatką – aż usuniesz cały brud i pozostałości sody. Do mocnych zabrudzeń i nieestetycznych śladów (nawet po wyczyszczeniu płyty) skorzystaj z prostego domowego sposobu. Weź dwa kawałki ręcznika papierowego
Rozdomowionabulgogi i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Bulgogi Składniki na bulgogi. Marynata: 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka płatków chili lub pasty gochujang 1/2 łyżeczka tartego imbiru 2 duże ząbki czosnku 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki oleju 1 łyżka brązowego cukru 300 g wołowiny (stek, polędwica albo inny delikatny kawałek) Dodatkowo
MeCookspiekarnik do temp. 200 stopni. Rozłóż plastry szynki na blasze do pieczenia, wyłożonej papierem tak aby się nie stykały. W misce wymieszaj miód, paprykę oraz łyżeczkę wody. Tak przygotowaną pastą natrzyj każdy plasterek szynki. Wstaw do piekarnika i zapiekaj ok 15-20 minut, aż będzie chrupiąca. Odstaw do pełnego wystudzenia w tym czasie stanie się jeszcze bardziej krucha. Smacznego:) Artykuł
gotuj ze mnąsytuacji. Możesz je podać same, tak po prostu do chrupania lub w towarzystwie różnego rodzaju dipów lub sosów, w których będzie je można maczać. Będą też idealnie pasowały do past warzywnych lub rybnych. Filmik jak przygotować paluchy znajdziesz na moim Ig → https://www.instagram.com/p/C1cUsb2ocun/ Przepisy na inne przekąski na imprezę Na blogu znajdziesz także inne pomysły na przekąski: Wytrawne ciasteczka
Kulinarne przygody Gatitysoli 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka miodu 3 łyżki oleju Jak zrobić szynkę pieczoną w piekarniku: Mięso myjemy i osuszamy. Wszystkie przyprawy mieszamy z miodem i olejem na pastę a potem nacieramy dobrze mięso. Mięso zostawiamy do zamarynowania na 1-2 doby w lodówce w zamkniętym pojemniku. Pół godziny przed pieczeniem wyjmujemy mięso z lodówki i wkładamy do naczynia
Dorota Smakujedodanie pomidorów do zupy lub przecieru pomidorowego sprawi, że zupa nabierze lekko kwaskowego smaku i intensywniejszego koloru. Zupa rybna w wersji orientalnej : dodaj do zupy mleczko kokosowe i odrobinę pasty curry dla orientalnego smaku. To świetny sposób na eksperymentowanie z klasycznym przepisem. Oto kilka innych przepisów na Wigilię, które mogą Ci się spodobać: Filety z karpia w chrzanowej panierce - wigilijny
Moja Książka Kucharskaskoro o tym mowa napiszcie proszę w komentarzach co jeszcze fajnego można dodać do takich kruchych ciastek Ciasto podstawowe: 220 g cukru 1 cukier waniliowy, lub 2 łyżeczki pasty waniliowej 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 800g mąki szczypta soli 500 g miękkiego masła Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto i wkładamy
Cynamonowe szczęściedrugą połową ciasta *Jeśli macie 2 identycznej wielkości blaszki to można upiec obie części ciasta jednocześnie. Krem: 3 szklanki (750 ml) mleka 3/4 szklanki (170 g) cukru odrobina pasty waniliowej, lub cukier z wanilią 4 łyżki (80 g) mąki pszennej 4 łyżki (80 g) mąki ziemniaczanej 2 żółtka 200 g masła 500 ml mleka zagotowujemy z cukrem, najlepiej zrobić
Cynamonowe szczęściemakaron oraz szpinak. Chwilę jeszcze całość dusić, aż szpinak się podgrzeje. 4. Podawać z startym parmezanem i ewentualnie listkami świeżej bazylii. Smacznego!!! Inspiracja: Nie tylko pasta
Kuchnia domowa Anidanie kuchni koreańskiej, a kapusta pac choi to zdecydowanie kapusta azjatycka. Zrobienie z niej kimchi było strzałem w "10". Najpierw trzeba kapustę zasolić a potem wymieszać z pastą którą robimy na bazie papryczki koreańskiej gochugaru. Jest ona ostra ale nie na tyle aby potem nie smakowała obłędnie. Musimy na to kimchi poczekać chwilę ale potem można używać
Moje Małe Czarowaniemasła 250 ml mleka 0,5 g szafranu, zmielonego ½ łyżeczki soli 1 jajko Nadzienie 250 g twarogu 1 łyżka masła 1 żółtko 3 łyżki cukru 1 łyżeczka waniliowej pasty 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g jagód Masło rozpuścić wraz z szafranem. Wlać mleko. Mieszanka powinna być letnia. Dodać pokruszone drożdże i wymieszać. Do misy miksera wsypać odważoną mąkę i cukier
codojedzeniaostrożnie wyłóż ugotowane jajko w koszulce. Polej je sosem holenderskim i oprósz świeżo mielonym pieprzem. Podawaj natychmiast. Zobacz też inne przepisy na śniadania Babeczki z serkiem wiejskim Pasta jajeczna Pikantny smalec z fasoli Serek z jogurtów Pieczony camembert Tosty z boczniakami Zobacz też nowe przepisy Jajka po florencku Sernik z malinami Przekąska z filo Gnocchi z cukinią Placki z halloumi
okolicepalnika.pl