pasta - 17303 przepisów (strona:563/1154)

Ciasto z rabarbarem 116

PRZYGOTOWANIE: Do miski wbij dwa całe jajka, dodaj połowę szklanki cukru oraz dwie łyżki cukru z wanilią. Jeśli nie masz cukru z wanilią dodaj kilka kropel pasty waniliowej lub aromatu. Jajka z cukrem ubij mikserem na puch przez 5 minut. Po tym czasie wlej połowę szklanki oleju (najlepiej rzepakowego) i dodaj 300 g jogurtu naturalnego. Składniki krótko wymieszaj mikserem

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z jajkiem w 10 minut 143

jajkiem – dlaczego warto przygotować Chyba nikt nie wyobraża sobie kuchni bez jajek. Jest to jeden z podstawowych produktów, który wykorzystujemy zarówno do wypieków ciasta, do sałatek, różnego rodzaju past i oczywiście jajecznicy. Sałatki to bardzo prosty w przygotowaniu posiłek, idealny na lunch, obiad do pracy, lekką pożywną kolację. Sałatka z jajkiem na grilla to pyszna propozycja na dodatek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Moje zakupy internetowe w sklepie Bee.pl - Dlaczego lubię ten sklep? 107

mogę je Wam jak najbardziej polecić :-) Zamówiłam też pulpę z mango, naszło mnie na ciasto lub serniczek w takim smaku. Jeszcze nie wiem dokładnie jakie, ale mango bardzo lubię. Pastę do kanapek Wa żywo na pieczywo kupujemy zawsze, a smak nasz ulubiony.  Nie obyło się też bez czegoś dla dzieci. Ciacho kawowe Xawery miodowy było dla nas, a dzieci

kruche babeczki
Łosoś pieczony ze szparagami i masłem czosnkowym. Banalny w przygotowaniu, zawsze zachwyca. PRZEPIS 127

zielonych, 1/4 kostki masła, 2 ząbki czosnku, 3-4 plasterki cytryny, sól, pieprz. Jak zrobić łososia pieczonego ze szparagami i masłem czosnkowym? Czosnek drobno posiekaj, oprósz solą, rozetrzyj na pastę przy pomocy krawędzi noża lub widelcem, dodaj do bardzo miękkiego masła, wymieszaj. Łososia oprósz solą i pieprzem. Szparagi umyj, odłam zdrewniałe końcówki. Szparagi ułóż w naczyniu żaroodpornym, posmaruj połową masła

Kulinarna Polska
TORT Z CIASTA FRANCUSKIEGO 113

opakowania ciasta francuskiego Krem budyniowy -400ml mleka kokosowego minimum 82% kokosa (najlepiej Real Thai) -200ml wody -2x40g budyniu z wanilią -180-200g ksylitolu -250g pasty z nerkowców -ok 6 łyżek śmietany kokosowej (stałej części z puszki mleka) -50g oleju kokosowego -sól 1. Ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć z jednego arkuszu 2 koła o średnicy

Candy Pandas
Zdrowy jadłospis rodzinny – edycja wiosenna 98

botwinka, kalarepa, zielony groszek, szczaw. A co pysznego z nich? Na przykład: – kompot z rabarbaru bez dodatku cukru, – antyzapalny krem z białych szparagów z kurkumą, – pyszna pasta z zielonego groszku, – zupa botwinkowa, – deser jogurtowo-jabłkowy, – kurczak z batatami i zielonymi szparagami, i wiele, wiele innych zdrowych pyszności. Dwa przydatne poradniki w prezencie Postanowiłam

Natka Pietruszki
Roladki z tortilli z szynką i serem 131

czasie tortille wyjąć z lodówki, odwinąć folię spożywczą i pokroić na mniejsze roladki. W każdą roladkę wbić wykałaczkę i ułożyć na półmisku. Polecam wypróbować przepis na mini tortille z pastą jajeczną i tuńczykiem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Roladki z tortilli z szynką i serem pochodzi z serwisu Danka Pichci

Danka Pichci
Jak przyrządzić jagnięcinę? Mamy świetny przepis na udziec pieczony z ziemniakami 126

czosnku, 5 łyżek oleju, tymianek i rozmaryn suszone – po jednej łyżeczce, sól, pieprz. Jak zrobić pieczony udziec jagnięcy? Czosnek obierz, drobno posiekaj, oprósz solą, rozetrzyj na desce na pastę przy pomocy widelca lub krawędzi noża, przełóż do miseczki. Dodaj olej oraz zioła, wymieszaj. Udziec najpierw natrzyj solą i pieprzem, następnie polej marynatą i ponownie natrzyj. Wstaw do lodówki minimum

Kulinarna Polska
Gulasz drobiowy z marchewką 112

minutes or until tender.  Add some cream. Season well. Thicken the sauce with some slurry (flour with 1/3 cup of water). Optionally sprinkle with parsley. Serve over potatoes, pasta, rice or barley and some crunchy slaw on the side. Enjoy

Lekcje w kuchni
10 rzeczy, których trzeba spróbować w Gruzji 122

terenach wielu byłych republik radzieckich. Bez trudu dostaniemy ją także w Polsce, choć warto pamiętać, że obecnie nazwy “adżyka” używa się w handlu na określenie rozmaitych warzywnych past, niekoniecznie zgodnych z tradycyjną recepturą. Oryginalna adżyka przygotowywana jest z papryki z dodatkiem czosnku i orzechów włoskich oraz ziół, zazwyczaj pod postacią słynnej gruzińskiej mieszanki chmeli-suneli. Warto więc zwrócić

ProstePesto.pl
Sos orzechowy 108

orzechowego, imbiru, czosnku, sosu sojowego, sosu Sriracha i jest bardzo prosty w przygotowaniu. Czytaj dalej "Sos orzechowy" na blogu Moja Delicja. Podobne przepisy: Domowe zielone curry – pasta Green Curry Pesto pietruszkowe z orzechami nerkowca Sos ze śliwek i żurawin – sos do kaczki

Moja Delicja
Łosoś pieczony z masłem czosnkowym. Wychodzi obłędnie pyszny. PRZEPIS 129

ząbki czosnku , kilka plasterków cytryny, sól, pieprz. Jak zrobić łososia pieczonego z masłem czosnkowym? Czosnek obierz, drobno posiekaj, oprósz solą, rozetrzyj przy pomocy krawędzi noża lub widelcem na pastę. Można zrobić to również w moździerzu. Czosnek dokładnie wymieszaj z bardzo miękkim masłem. Łososia oprósz solą (pamiętaj, że masło jest już słone) i pieprzem, następnie nasmaruj masłem czosnkowym – zostaw odrobinę

Kulinarna Polska

Proponowane wyszukiwania