pasta - 17303 przepisów (strona:559/1154)

Pikantna sałatka z ogórka – Oi Muchim 84

ogórków nie należy za bardzo dociskać aby ich nie pognieść. Ogórki w tej sałatce powinny zachować swoją chrupkość. Lubisz dania z ogórkiem ? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Pastę z łososia na plastrach ogórka. Oi Muchim The post Pikantna sałatka z ogórka – Oi Muchim appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Krem czekoladowy z awokado z mlekiem w proszku 80

Krem czekoladowy z awokado z mlekiem w proszku to moja propozycja na zdrową pastę kanapkową na słodko. Jak to mówi mój najmłodszy synek „krem kikuladowy” Moje dzieci są wielkimi fanami kanapek na słodko i chętnie jedzą kanapki z miodem, z dżemem, konfiturami, powidłami i serkami np waniliowymi. W takim repertuarze słodkich kremów mamy też domowe masło orzechowe, cieciorellę

Dorota Smakuje
Makaron ze smażonym bakłażanem 67

lubi bakłażana? jeśli odpowiecie twierdząco to napiszcie mi dlaczego? Bakłażan jest mega zdrowy i ja go uwielbiam. Najbardziej kocham baba ganusz czyli pastę z bakłażana którą polecam. Tym razem usmażymy na rumiano bakłażana i zjemy go z makaronem, będzie znakomicie. Tym razem bakłażana polubicie na pewno. Zachęcam do spróbowania. Jak zatem zrobić makaron z bakłażanem? Makaron ze smażonym bakłażanem - przepis

Moje Małe Czarowanie
Kurczak po tajsku 67

całość wkładamy do lodówki na około 8 godzin. Sos: 50 ml wody 2 łyżki sosu z tamaryndowca 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka czerwonej pasty curry 3 łyżeczki cukru trzcinowego sok z połowy limonki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki wlewamy do pojemnika i mieszamy. Pozostałe: 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka startego imbiru 1 papryka czerwona

Emskie Smaki
Jak wyczyścić płytę indukcyjną domowym sposobem? 49

proszek to także doskonały środek do czyszczenia płyty indukcyjnej. Przygotuj gęstą papkę, mieszając sodę z wodą, a następnie rozprowadź ją po powierzchni kuchenki. Odczekaj 15-20 minut i ścieraj pastę wilgotną szmatką – aż usuniesz cały brud i pozostałości sody. Do mocnych zabrudzeń i nieestetycznych śladów (nawet po wyczyszczeniu płyty) skorzystaj z prostego domowego sposobu. Weź dwa kawałki ręcznika papierowego

Rozdomowiona
Bulgogi czyli wołowina po koreańsku 67

bulgogi i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Bulgogi Składniki na bulgogi. Marynata: 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka płatków chili lub pasty gochujang 1/2 łyżeczka tartego imbiru 2 duże ząbki czosnku 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki oleju 1 łyżka brązowego cukru 300 g wołowiny (stek, polędwica albo inny delikatny kawałek) Dodatkowo

MeCooks
Chipsy z szynki dojrzewającej 67

piekarnik do temp. 200 stopni. Rozłóż plastry szynki na blasze do pieczenia, wyłożonej papierem tak aby się nie stykały. W misce wymieszaj miód, paprykę oraz łyżeczkę wody. Tak przygotowaną pastą natrzyj każdy plasterek szynki. Wstaw do piekarnika i zapiekaj ok 15-20 minut, aż będzie chrupiąca. Odstaw do pełnego wystudzenia w tym czasie stanie się jeszcze bardziej krucha. Smacznego:) Artykuł

gotuj ze mną
Błyskawiczne paluchy z serem 57

sytuacji. Możesz je podać same, tak po prostu do chrupania lub w towarzystwie różnego rodzaju dipów lub sosów, w których będzie je można maczać. Będą też idealnie pasowały do past warzywnych lub rybnych. Filmik jak przygotować paluchy znajdziesz na moim Ig → https://www.instagram.com/p/C1cUsb2ocun/ Przepisy na inne przekąski na imprezę Na blogu znajdziesz także inne pomysły na przekąski: Wytrawne ciasteczka

Kulinarne przygody Gatity
Szynka pieczona w piekarniku 85

soli 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka miodu 3 łyżki oleju Jak zrobić szynkę pieczoną w piekarniku: Mięso myjemy i osuszamy. Wszystkie przyprawy mieszamy z miodem i olejem na pastę a potem nacieramy dobrze mięso. Mięso zostawiamy do zamarynowania na 1-2 doby w lodówce w zamkniętym pojemniku. Pół godziny przed pieczeniem wyjmujemy mięso z lodówki i wkładamy do naczynia

Dorota Smakuje
Kremowa zupa rybna z grzankami na Wigilię 72

dodanie pomidorów do zupy lub przecieru pomidorowego sprawi, że zupa nabierze lekko kwaskowego smaku i intensywniejszego koloru. Zupa rybna w wersji orientalnej : dodaj do zupy mleczko kokosowe i odrobinę pasty curry dla orientalnego smaku. To świetny sposób na eksperymentowanie z klasycznym przepisem. Oto kilka innych przepisów na Wigilię, które mogą Ci się spodobać: Filety z karpia w chrzanowej panierce - wigilijny

Moja Książka Kucharska
Kruche ciasteczka na 6 sposobów 69

skoro o tym mowa napiszcie proszę w komentarzach co jeszcze fajnego można dodać do takich kruchych ciastek Ciasto podstawowe: 220 g cukru   1 cukier waniliowy, lub 2 łyżeczki pasty waniliowej 2 jajka   1 łyżeczka proszku do pieczenia   800g mąki   szczypta soli   500 g miękkiego masła   Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto i wkładamy

Cynamonowe szczęście
Karpatka 56

drugą połową ciasta *Jeśli macie 2 identycznej wielkości blaszki to można upiec obie części ciasta jednocześnie. Krem: 3 szklanki (750 ml) mleka 3/4 szklanki (170 g) cukru odrobina pasty waniliowej, lub cukier z wanilią 4 łyżki (80 g) mąki pszennej 4 łyżki (80 g) mąki ziemniaczanej 2 żółtka 200 g masła 500 ml mleka zagotowujemy z cukrem, najlepiej zrobić

Cynamonowe szczęście
Makaron z gorgonzolą i szpinakiem 59

makaron oraz szpinak. Chwilę jeszcze całość dusić, aż szpinak się podgrzeje.  4. Podawać z startym parmezanem i ewentualnie listkami świeżej bazylii.  Smacznego!!!    Inspiracja: Nie tylko pasta

Kuchnia domowa Ani
Kimchi z pac choi 59

danie kuchni koreańskiej, a kapusta pac choi to zdecydowanie kapusta azjatycka. Zrobienie z niej kimchi było strzałem w "10". Najpierw trzeba kapustę zasolić a potem wymieszać z pastą którą robimy na bazie papryczki koreańskiej gochugaru. Jest ona ostra ale nie na tyle aby potem nie smakowała obłędnie. Musimy na to kimchi poczekać chwilę ale potem można używać

Moje Małe Czarowanie
Kocham szafran 56

masła 250 ml mleka 0,5 g szafranu, zmielonego ½ łyżeczki soli 1 jajko Nadzienie 250 g twarogu 1 łyżka masła 1 żółtko 3 łyżki cukru 1 łyżeczka waniliowej pasty 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g jagód Masło rozpuścić wraz z szafranem. Wlać mleko. Mieszanka powinna być letnia. Dodać pokruszone drożdże i wymieszać. Do misy miksera wsypać odważoną mąkę i cukier

codojedzenia