podbarwi ryż Tak więc, jeśli ma to być danie na dwa dni, to cebula biała… ufff;) Świetnie sprawdzi się dorzucenie przekrojonej główki czosnku (spróbujcie potem ten czosnek jako pastę na chlebek mniam!). Ja dodatkowo do kurczaka z piekarnika lubię dodać świeże zioła, u mnie tym razem rozmaryn i estragon. Ja lubię w tego typu daniach całkiem spore kawałki warzyw
Mieszam w Garnkuzależy od piekarnika), pilnując by bułeczki nie przypiekły się za bardzo. Keto bułki bambusowe w zależności od indywidualnego makro należy serwować np. z masłem, wędliną, jajkiem, rybą, pasztetem, serem, pastą itp.) oraz oczywiście warzywami. Wszystkie dodatki należy wliczyć do bilansu kalorycznego i makro. — BTW całości bez dodatków: 490 g, 1009 kcal
Ola la LCHFwodzie, odcedź po kilku minutach, gdy zmiękną, ale nadal będą „na ząb”, czyli lekko twardawe. Czosnek drobno posiekaj, oprósz solą, rozetrzyj przy pomocy noża lub widelca na pastę. Bułkę pokrój w małą kostkę, zrumień na patelni. W garnku rozpuść masło, wsyp mąkę, od razu dokładnie wymieszaj, tworząc zasmażkę. Wlej mleko, jednocześnie intensywnie mieszając trzepaczką. Kontynuując mieszanie, zagotuj
Kulinarna Polskanacisnąć na okrywę i wychodzi całe upieczone "masełko" czosnkowe, czosnek- jest naturalnym antybiotykiem, więc warto po niego sięgać dość często) - 2 łyżki oliwy - 2-4 listki szałwii świeżej - łyżka pasty z imbiru, czosnku i chilli (gotowa w słoiczku do kupienia w sklepie) Całość umieść w garnku, zagotuj, zmiksuj na krem. Podaję z; - garścią rukoli - grubym solidnym plastrem łososia wędzonego
SMYKWKUCHNIłyżek Sok z limonki Sos sriracha 1 łyżeczka Cukier 1-2 łyżeczki Mięso Piersi z kurczaka 2-3 sztuki Szalotka 2-3 sztuki Czosnek 1-2 ząbki Pasta z krewetek 0 /5 łyżeczki Sos sojowy 1-2 łyżeczki Olej rybny 1-2 łyżeczki Liście kaffir 5 sztuk Trawa cytrynowa 1-3 łyżeczki Płatki chili 1 łyżeczka Olej rroślinny
RafalCookmnie jogurt domowy z Zakwaski Vivo 2 szklanki mąki pszennej (u mnie tortowa) + 1,5 łyżki do masy waniliowej 1,5 łyżki naturalnego kakao około 3/4 łyżeczki pasty waniliowej (zamiennie ekstrakt waniliowy lub mały cukier wanilinowy) 2 łyżeczki sody 2 jajka M 3/4 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju rzepakowego Uwaga! Jajka i jogurt powinny być w temperaturze pokojowej. Przygotowanie
Słodkie okruszkiprzechowywać przez kilka dni. Pyszna przekąska śledziowa – śledzie z grzybami i papryką Zobacz inne przepisy na przekąski ze śledzi: Śledzie w sosie musztardowym – prosty i szybki przepis Pasta kanapkowa ze śledziem – pyszny dodatek do pieczywa Śledzie po kaszubsku – przepis na śledzie z suszonymi śliwkami Najlepsze śledzie w śmietanie Śledzie korzenne w oleju – śledzie z przyprawą do piernika Artykuł
e-PrzepisyKulinarneLubię kuchnię wschodnią, indyjska. Szczególnie ukochałam szybkie curry na mleczkach koksowych i pastach curry. Z kawałka mięsa, warzyw i aromatycznych przypraw zawsze wyjdzie szybki i pyszny obiad dla wielbicieli indyjskich smaków. Zapraszam na curry słodko-kwaśne z kurczakiem i jogurtem. My uwielbiamy takie obiady. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpełna łyżka oleju kokosowego Sernik -800g twarogu lub zwartego mielonego sera na sernik -30g budyniu w proszku (u nas pistacjowy) -2 jajka -120g ksylitolu -ok 120g pasty z pistacji Nutura -1/3 łyżeczki soli Polewa - tabliczka białej czekolady bez cukru+ 1 łyżka oleju -garść pistacji do ozdoby SPÓD 1. Ciastka zblendować na proszek i dodać do nich
Candy Pandaspojemności 250 ml): 180 masła w temperaturze pokojowej, 1/2 szklanki białego cukru (może być troszkę mniej), 1/2 szklanki brązowego cukru, duża szczypta mielonej wanilii (można zastąpić cukrem waniliowym lub pastą waniliową albo ekstraktem) 2 jajka, płaska łyżeczka sody, 2 i 3/3 szklanki mąki, 2 czubate łyżki kakao, 100 g gorzkiej czekolady 60-70 %, garść ziaren słonecznika lub posiekanych orzechów
Lekcje w kuchnirybami, to w kutrze obrabiać można również mięso i warzywa. Urządzenie służy do precyzyjnego rozdrabniania oraz dokładnego mieszania składników. Jest bardzo przydatny podczas tworzenia różnych rodzajów farszu i past. Kotleciarki W zakładach gastronomicznych, cateringach i restauracjach świetnie sprawdzają się również kotleciarki. Są to urządzenia, które zmiękczają mięso i pozwalają uzyskać odpowiednią formę. Dzięki nim można rozbijać mechanicznie plastry mięsa
ProstePesto.plbursztynowym kolorze, jeśli jest to mieszanka większej ilości jabłek, odrobinę gruszek i śliwek. Taki kompot powinien stać minimum 2 godziny. Owoce po kompocie można wykorzystać do zrobienia pasty do ciast, naleśników, placków, do kanapek, owsianki i co Wam przyjdzie jeszcze do głowy. Pomysłów może być o wiele więcej. Miksujemy owoce na mus przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy
Leśny Zakątekminut lub do momentu, w którym mają złotawy kolor z każdej strony. Usmażone grzyby wykładać na talerzyk wyłożony papierowym ręcznikiem. Smażone boczniaki podawać z dodatkiem ketchupu, sosu chili, pasty ajvar , sosu peri-peri lub kremu z pieczonej papryki . Domowa przyprawa kreolska Warto wiedzieć robiąc boczniaki w panierce. Kępki boczniaków należy rozciąć i podzielić na indywidualne sztuki, gdyż panierujemy pojedyncze boczniaki
MeCookspojemności 250 ml: 1/4 szklanki oleju, 3/4 szklanki mleka, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 i 3/4 szklanki mąki, szczypta mielonej wanilii (można zastąpić ekstraktem lub pastą z wanilii), 2 jajka na polewę: 30 g masła, 20 ml mleka, płaska łyżka kakao, 25 g cukru pudru (lub do smaku) Szybka babka mleczna z polewą, przygotowanie: W misce
Lekcje w kuchnizestaw śniadań wytrawnych, warzywnych pełnych witamin i lekko słodkich, rozkosznie przyjemnych przekąsek do porannej kawy i herbaty. Polecamy i jedne i drugie! BAGIETKI Z PIECZONYM CAMAMBERTEM I PASTĄ POMIDOROWO-KAPAROWĄ Idealne danie na niedzielne leniwe śniadania, najlepiej podane do łóżka. Szczególnie o tej porze roku kiedy nic człowieka nie motywuje do wstawania z ciepłej pościeli. Czytaj dalej Dutch baby
Niedzielny kucharz