pasta - 17303 przepisów (strona:331/1154)

Roladki z pieczarkami i ogórkiem 46

Wykonanie Ogórki konserwowe oraz pieczarki marynowane odsączyć z zalewy i pokroić w drobną kosteczkę.  Do pokrojonych warzyw dodać serek, majonez, szczyptę soli oraz pieprzu. Wymieszać do uzyskania kremowej pasty. Gotową pastę wyłożyć na tortillę i zwinąć w rulonik. Owinąć folią aluminiową i odstawić do lodówki na godzinę. Przed podaniem pokroić na roladki.  Artykuł Roladki z pieczarkami i ogórkiem

Alle Dobre!
Pieczone pierogi półkruche z kapustą i grzybami 40

Pieczone pierogi półkruche z kapustą i grzybami Kochamy pierogi w każdej postaci. Na naszych stołach królują pierogi gotowane z cienkiego ciasta z maki i wody, ale

Korniszonki
Pasta z tuńczyka 25

Przepis na pastę z tuńczyka na kanapki. Świetnie smakuje i jest bardzo prosta w przygotowaniu. Składniki 1 puszka tuńczyka w oleju 3 łyżki kukurydzy z puszki 5 jajek szczypiorek majonez sól pieprz Przygotowanie Tuńczyka oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kosteczkę, szczypiorek drobno siekamy. Składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i doprawiamy solą(...)oraz pieprzem. Autor przepisu: Kasia The post Pasta z tuńczyka first appeared on Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Pasta z tuńczyka 28

Przepis na pastę z tuńczyka na kanapki. Świetnie smakuje i jest bardzo prosta w przygotowaniu. Składniki 1 puszka tuńczyka w oleju 3 łyżki kukurydzy z puszki 5 jajek szczypiorek majonez sól pieprz Przygotowanie Tuńczyka oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kosteczkę, szczypiorek drobno siekamy. Składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i doprawiamy solą(...)oraz pieprzem. Autor przepisu: Kasia Artykuł Pasta z tuńczyka pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Pinsa, czyli pizza dla leniwych podbija Polskę. Przepis na włoski specjał 55

Włoska kuchnia od lat zachwyca smakoszy na całym świecie. Pizza, pasta, risotto – to tylko niektóre z dań, które stały się ikonami włoskiej kuchni. Jednak ostatnimi czasy na kulinarnej mapie Polski pojawił się nowy gracz, który zdobywa serca miłośników dobrego jedzenia – pinsa. Czym jest ta wyjątkowa potrawa, skąd się wzięła i dlaczego zdobywa nasze serca? Odpowiedzi na te pytania(...)składników, które pasują do jej lekkiego ciasta. Oto kilka propozycji: Pomidory koktajlowe Świeże warzywa, takie jak rukola, rzeżucha, papryka czy cukinia Ser feta Oliwki Salami Prosciutto Grzyby Sosy i pasty, np. pesto czy pomidorowy Podsumowanie Pinsa, czyli pizza dla leniwych, to wyjątkowa potrawa, która podbija serca miłośników włoskiej kuchni. Jej unikalność tkwi w składnikach, procesie przygotowania oraz długim czasie wyrastania

Ugotowane pozamiatane
Pasta z makrelą w sosie pomidorowym 31

Wystarczy tylko kilka podstawowych składników i dosłownie 3 minuty, aby przygotować tą pyszną pastę na kanapki. Składniki makrela w puszcze w sosie pomidorowym 1 jajko na twardo 1 mała papryka czerwona szczypiorek majonez sól pieprz Przygotowanie Do miski przekładamy makrelę razem z sosem, drobniutko w kosteczkę kroimy jajko i paprykę i dodajemy do miski. Potem również szczypiorek. Odrobinkę majonezu(...)złamania słodyczy sosu, pieprz i sól do smaku. Autor przepisu: Beata Artykuł Pasta z makrelą w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ajvar 47

Ajvar to super pyszna i bardzo aromatyczna pasta, którą szykujesz z pieczonej papryki z dodatkiem bakłażana. Wbrew pozorom przepis jest bardzo prosty, a pasta wychodzi idealna.  - szerokie zastosowanie - można ją zamknąć w słoiki - dokładny opis wykonania i wiele porad

AniaGotuje.pl
Baton proteinowy czekolada i orzech / kokos i słony karmel – Lidl 41

najnowszymi smakami jakimi są truskawka i pistacja. Nazwa: baton białkowy o smaku kakaowym z nadzieniem karmelowym i orzeszkami ziemnymi oblany czekoladą mleczną / baton białkowy o smaku kokosowo-sernikowym z pastą o smaku solonego karmelu, oblany czekoladą mleczną z maltitolem Firma: Healthy Food Suplements Skład: Czekolada i orzech – 17% czekolada mleczna z maltitolem (substancja słodząca: maltitol; tłuszcz kakaowy, mleko pełne(...)mleczna z maltitolem (substancja słodząca: maltitol; tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny), 13% hydrolizat białka kolagenowego (wieprzowy), 12% pasta o smaku solonego karmelu [substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; maltodekstryna, oligofruktoza, woda, substancja słodząca: maltitol; tłuszcz kokosowy, mleko w proszku odtłuszczone, skrobia modyfikowana, barwnik: karmel; substancja żelująca: pektyny; regulator kwasowości: mleczan

Candy Pandas
MEGA PUSZYSTE BUŁECZKI DROŻDŻOWE (METODA TANGZHONG) 44

Japońska metoda  wypieku chlebów i ciast drożdżowych   " Tangzhong" ciekawiła mnie od dawna. W wielkim skrócie polega ona na przygotowaniu wstępnie gęstej pasty (tzw. zasmażki wodnej) z mąki i wody (ewentualnie mleka) w proporcji 1:5, który po wystudzeniu do temperatury pokojowej dodajemy do naszego właściwego ciasta drożdżowego. Wypiekane przy użyciu tej metody chleby, bułki, drożdżówki mają mięciutki(...)małego garnuszka wlewamy płyny (wodę i mleko) i podgrzewamy je do około 65 st C. Następnie dodajemy przesianą mąkę i gotujemy  cały czas mieszając, do uzyskania gęstej pasty. Uważamy, aby  nie doprowadzić  masy do wrzenia, utrzymując stałą temperaturę . Ugotowany kleik (zasmażkę wodną) odstawiamy pod przykryciem do wystygnięcia (czas odstania to minimum 30 minut) Składniki na ciasto właściwe

Walijskie Pichcenie
Bakłażany pieczone z serem 38

nazwę aubergine i można znaleźć w różnych kształtach i odcieniach. Przeważnie grilluję bakłażana na patelni grillowej, ale uwielbiam też bakłażany faszerowane, pieczone z warzywami albo robię z pieczonego bakłażana pastę do chleba: pasta z bakłażana Polecam Wam przygotować grillowanego bakłażana z serem greckim, oliwkami, miętą i sokiem z cytryny, albo sałatkę z grillowanego bakłażana . Bakłażany pieczone z serem i salami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jakie szybkie przekąski wziąć na piknik 49

wyjście. Po pierwsze woda. Po drugie owoce i warzywa jakie mamy w lodówce, umyte, pokrojone w wygodne kawałki. Po trzecie pieczywo, najlepiej takie rodzaje jakie każdy lubi. Po czwarte pasty kanapkowe do pieczywa. Zapraszam do mojego wpisu PASTY KANAPKOWE – znajdziecie tam wiele opcji smakowych do wyboru, także każdy znajdzie tu coś dla siebie! Artykuł Jakie szybkie przekąski wziąć

Dorota Smakuje
Ciasto ucierane wzbogacone 48

Ciasto migdałowo pistacjowe ze śliwkami 10 – 12 porcji, okrągła forma o średnicy 23 cm Składniki: 150 g masła 225 g cukru 50 g masła pistacjowego 4 jajka ½ łyżeczki pasty waniliowej 150 g mąki migdałowej 150 g pszennej mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z 1 cytryny szczypta soli do smaku 6 śliwek, przepołowionych na pół i wypestkowanych(...)jednym jajku i miksować krótko do połączenia składników. W drugiej misce odważyć mąkę migdałową, mąkę pszenną i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do masy maślanej dodać wymieszane mąki, pastę waniliową i otartą skórkę z cytryny. Wymieszać do połączenia. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno wylać ciasto. Na wierzchu ułożyć śliwki miąższem do wierzchu. Piec ciasto w piekarniku nagrzanym

codojedzenia
Potrawy wielkanocne 42

zaskoczycie nim gości, ale tym razem tylko domowników. Pamiętajmy jednak, że domownicy są dla nas najważniejsi i to teraz powinniśmy to własnie dostrzec. Podam Wam przepis na doskonałą pastę jajeczną, którą zawsze nadziewam jajka, a w przepisie na Yorkshire pudding pasta jajeczna prezentuje się ona równie pysznie jak w przekrojonych na połówki jajkach. Spróbujcie, a nie pożałujecie! Przepyszna, urokliwa

MamaOskarka