indyk - 7293 przepisów (strona:331/487)

Co Lila jadła w środę? 17 (na wakacjach) 175

plażę i zabraliśmy do słoika. Jest to a'la krupnik. Brakuje w nim zieleniny, ale zapomnieliśmy kupić, ups!  II Danie Kasza kuskus, warzywa mrożone i mięso z indyka.  Podwieczorek Winogrona, borówki i wafelek ryżowy. Kolacja Kolację zjedliśmy w Ikea Gdańsk. Dla Lilci wybraliśmy porcję warzyw i klopsiki wegańskie. Zjadła wszystko.  Jeśli podoba Ci się ta seria wpisów

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Pieczony kurczak w ziołach z buraczkami 224

Jeśli w moim domu pojawia się mięso na obiad, to jest to, często białe mięso, takie jak indyk lub kurczak. Jak wiecie jestem osobą dla, której mięso mogłoby nie istnieć, gorzej z ciastem hehehehe, ale przede wszystkim owocami i warzywami. Mięso pojawia się wtedy kiedy, w domu jest mój mąż, bądź mam gości. Co nie oznacza, że nie lubię kawałka

SMYKWKUCHNI
Mięsne roladki w cieście francuskim 218

zaś zintegrują się z rożnymi sosami. W moim przypadku był to sos  czosnkowy. Zapewniam Was,  pycha! Składniki: -1/2 kg mięsa mielonego z indyka -2 małe korniszony -1 mała cebula -1 jajko -pęczek koperku -płat gotowego ciasta francuskiego -pieprz, sól Do wypełnienia cienkie paski : -czerwonej papryki -sera żółtego -korniszona Korniszony i cebulę kroimy w drobną

Kulinarne przemyslenia
Pulpeciki cynamonowe w sosie pomidorowym 155

klopsikach jak i w sosie. Danie jest pyszne, aromatyczne, a jednocześnie proste w przygotowaniu. Polecam na smaczny, orientalny obiad. Składniki : Na pulpeciki : 500g mięsa mielonego (u mnie z indyka, w oryginalnym przepisie jagnięcina) 1 łyżeczka soli 1-2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego (utrzeć w moździerzu) pieprz Na sos : 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki orzeszków

Codzienne Gotowanie
Niech cię Zakole – dzień drugi na Ziemi Dobrzyńskiej - część II 194

sandacza w sosie śmietanowo-koperkowym,  jabłka zapiekane z serem kozim i borówkami amerykańskimi. Ledwo zjedliśmy kolację, trochę się zdrzemnęliśmy a tu już śniadanie: ciepła jeszcze, wędzona pierś indyka,  twarożek,  sodziaki z konfiturą domową,  twardy ser smażony, warzywa i owoce. Wszystko smaczne i pachnące, ale trzeba było jeść ostrożnie. Czekało na nas kilka atrakcji kulinarnych. Agroturystyka

królestwo garów
Gulasz z pieczarkami 201

wsypać kaszę i gotować 8 - 9 minut pod przykryciem, co pewien czas zamieszać. Po tym czasie wymieszać, przykryć i odstawić na około 5 - 10 minut. Zobacz również: Gulasz z indyka

Kuchcik gotuje
Terrina kremowa z polędwicą i korniszonami 203

Bardzo prosta i efektowna terrina, której podstawę stanowi APETINA- kremowy serek o smaku NATURALNYm , przełamany dodatkiem ogórków konserwowych i otulony ulubioną wędliną- u mnie to polędwica z indyka :) Terrina dzięki dodatkowi żelatyny ma zwartą konsystencję, dzięki czemu łatwo się kroi (zarówno w grube jak i bardzo cienkie plastry) jak również nie rozwala się podczas krojenia, a przy tym ma miękką

Kraina Miodem Płynąca
Co Lila jadła w środę? 16 192

Ogórkowa. Zupa (jak 99% u mnie) ugotowana na wywarze warzywnym. Swojskie ogórki kiszone, mnóstwo warzyw i troszkę jogurtu naturalnego. Pycha! II Danie 16:00 Ziemniaki, mięso z indyka w sosie własnym i mizeria (ogórki i jogurt naturalny). Podwieczorek 17:30 Omlet kakaowy z jabłkiem.  Kolacja 19:00 Fasolka z jajkiem sadzonym. Jeśli podoba Ci się ta seria wpisów, korzystasz

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Lazania z mięsem i szpinakiem - poczuj włoski klimat! 178

składniki. Zacznijmy od mięsa mielonego. Choć klasyką jest mięso wieprzowe, wołowe lub ich połączenie, jeżeli jednak w kuchni najchętniej wykorzystujesz drób, do swojej lazanii użyj na przykład mięsa z indyka. Kupienie gotowego mięsa mielonego jest niezłym rozwiązaniem, jednak jeśli czas na to pozwala, spróbuj przyrządzić je samodzielnie i wyrobić na przykład z dodatkiem wody – zaskoczy Cię soczystością.  Teraz szpinak

Moja smaczna kuchnia
Pulpety w sosie grzybowym z kurkami i koperkiem 196

pulpety w sosie grzybowym z dodatkiem świeżych kurek i aromatycznego koperku. Składniki 1 opakowanie zupy grzybowej z suszonych grzybów Profi 100 g kaszy jaglanej 400 g mięsa mielonego z indyka i wieprzowiny 2 l bulionu warzywnego  200 g świeżych kurek 1 cebula 1 jajko 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki mąki ryżowej (lub innej) ½ pęczka koperku szczypta cząbru sól

My Chcemy Jeść
Sernik jagodowy 340

spód wystygnie wnętrze tortownicy wykładamy paskiem papieru do pieczenia, aby podwyższyć jej boki. Następnie tortownicę zabezpieczamy (można to zrobić używając folii aluminiowej, ale ja polecam worek foliowy do pieczenia indyka), gdyż sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej i wstawiamy do szczelnej blaszki (do której potem wlejemy wodę). Pora zabrać się za masę serową. Twaróg miksujemy z serkami (mascarpone i kremowym

mojewypiekiinietylko
Schab gotowany, czyli... domowa wędlina dla zapracowanych 197

plastry i .... wszyscy się nim zachwycili. Ja też.     Tak więc mam już kolejny sposób na zrobienie domowej, smacznej wędliny. W ten sposób można zrobić karczek, udziec z indyka... Polecam Wam i życzę SMACZNEGO! Krys   To tutaj   znalazłam ten przepis Polecam również: Schab z gorącej kąpieli Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli

Kuchnia u Krysi
Indycze podudzia (wyluzowane) podwójnie faszerowane 127

kurczaka faszerowanego (wyluzowanego) ....? To też był Wasz ulubiony przepis. Dzisiaj mam dla Was podobny przepis na danie z drobiu. Tym razem bardziej urozmaiciłam moje danie. Zrobiłam podudzia z indyka, które najpierw wyluzowałam z kości a potem nafaszerowałam podwójnie. Pod skórkę nałożyłam farsz z zieleniny a do środka (w miejsce kości) nałożyłam farsz z.... A to już dalej w przepisie

Kuchnia u Krysi
Pulpety masala z fasolką szparagową 146

tego ugotowany ryż i pyszny i lekki obiad mamy gotowy. Zachęcam do wypróbowania ! Pulpety masala z fasolką szparagową Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka 1/2 pęczka mięty 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili ok. 1 łyżki garam masala* 1 duża cebula 400 ml pomidorów pelati 260 g zielonej cienkiej fasolki szparagowej olej do smażenia sól

Kulinarne przygody Gatity
Sznycle z indyka pod zieloną panierką 151

Wczoraj pokazałam wam zieloną panierkę. Dzisiaj możecie zobaczyć do czego jej użyłam, mianowicie do zapiekanych sznycli indyczych. Dzięki temu nudne mięso zyskało nowy wymiar, a szczególnie

Bernika - moj kulinarny pamietnik