pasta - 17303 przepisów (strona:333/1154)

Lekkie kolacje bez chleba – 12 PRZEPISÓW – kolacje na ciepło 72

wegańskie pulpeciki Delikatne pulpety z bakłażana. Pulpety są zwarte, ale miękkie i wilgotne. Wyśmienicie smakują z sosem pomidorowym, ale sprawdzą się z… ZOBACZ PRZEPIS Pieczone ziemniaki nadziewane hummusem (pastą z ciecierzycy) Pomysł na wykorzystanie ziemniaków i ciecierzycy. Lekkie, ale pożywne danie, które może być oddzielnym daniem lub dodatkiem. Przepis na pieczone… ZOBACZ PRZEPIS GULASZ BEZ MIĘSA – GULASZ(...)Sprawdź inne… ZOBACZ PRZEPIS Mercimek Koftesi – tureckie danie z czerwonej soczewicy i kaszy kuskus Lubicie ostre dodatki do dań? Podjęłam wyzwanie i przy dzisiejszym przepisie wykorzystałam pastę habanero z ostrych papryczek ze sklepu Dubai Food.… ZOBACZ PRZEPIS Kotlety z marchewki – wegańskie kotlety marchewkowe z pieczarkami i porem Kotlety z marchewki to pomysł na bardzo szybki dodatek

Via Gusto
Curry z fasoli 45

najlepszych aspektów curry z fasoli jest to, że można je przygotować w różnych wersjach, w zależności od indywidualnych preferencji smakowych. W składzie curry znajduje się fasola, cebula, czosnek, pasta curry i mleczko kokosowe, ale można dodać do niego wiele innych składników, takich jak fasolka szparagowa, szpinak, papryka czy marchewka. Każdy z tych dodatków nadaje potrawie dodatkowy smak i wartości odżywcze(...)namoczonej, a następnie ugotowanej białej lub czerwonej fasoli 1 posiekana czerwona cebula 2 posiekane ząbki czosnku 1 łyżka masła klarowanego lub oleju kokosowego 2 łyżeczki  pasty curry lub curry w proszku 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 płaska łyżeczka mielonej kolendry 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu 400ml drobno

Moja Książka Kucharska
Rigatoni w Pomidorach – Rigatoni al sugo di Pomodoro 50

Rigatoni w Pomidorach — Pasta al Pomodoro. Rigatoni w Pomidorach Rigatoni w Pomidorach, czyli najbardziej klasyczne włoskie danie — makaron w sosie pomidorowym. Krótka historia. Pomidory jako dodatek do makaronu zostały wprowadzone dopiero na początku XIX wieku. To dzięki hiszpańskim konkwistadorom włosi i oczywiście cała Europa może delektować się pomidorami, które sprowadzili z Ameryki Środkowej i Południowej. Ale nie było łatwo(...)salsa al pomodoro — dopiero w Neapolu jak pisałem wcześniej, na początku XIX wieku, zaczęli używać — a pummarola — uliczni sprzedawcy pomidorów do makaronu. Rok 1837 jest uważany z oficjalne uznanie — pasty al pomodoro — kiedy to niejaki Ippolito Cavalcanti, szef kuchni i pisarz opublikował przepis na — vermicelli al pomodoro. Rigatoni w Pomidorach Od tego czasu makaron w pomidorach zyskał sławę we Włoszech

RafalCook
Seler naciowy i jego walory zdrowotne. Kto szczególnie powinien go jeść? Zestawienie przepysznych przepisów z selerem naciowym w 42

szklankę ciepłej wody. Blenduję i gotowe! Taki napój jest niezwykle odświeżający. Polecam wypróbować! Drugim, często wykorzystywanym przeze mnie pomysłem jest maczanie słupków selera w hummusie, lub innej warzywnej paście. Tutaj znajdziecie zestawienie przykładowych przepisów na pasty Przepisy z selerem naciowym z bloga Na koniec zapraszam Was do wypróbowania kilka wspaniałych propozycji z uwzględnieniem selera naciowego! owocowy koktajl z selerem naciowym

Natka Pietruszki
Bezglutenowa babka piaskowa 29

mąki owsianej 75 g mąki ryżowej 80 g skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek 1/2 szklanki oleju (użyłam rzepakowego) 80 g ksylitolu / cukru 1 łyżeczka pasty waniliowej (można pominąć) Jajka ubijamy na najwyższych obrotach miksera razem z ksylitolem, Gdy powstanie niemal biała piana, dodajemy olej i pastę waniliową i miksujemy do połączenia. Mąki, skrobię i proszek

Cynamonowe szczęście
Jajka faszerowane brokułem 109

białek. Brokuł dzielimy na różyczki. Gotujemy w lekko osolonym i osłodzonym wrzątku. Odcedzamy. Po przestudzeniu drobno siekamy lub miksujemy w rozdrabniaczu (tylko przez chwilkę, na mniejsze części, nie na pastę). Cebulę drobno siekamy, smażymy na niewielkiej ilości oleju, do zeszklenia. W misce umieszczamy rozdrobnione brokuły, zeszkloną cebulę oraz starte na drobnych oczkach tarki żółtka. Dodajemy majonez. Doprawiamy do smaku solą(...)oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy. Przygotowaną pastą nadziewamy połówki jajka. Uwagi! Część startych żółtek oraz posiekanych brokułów można odłożyć do dekoracji (do posypania po wierzchu jajek). Inspiracja: gkpk 5/2015

Smaki Na Talerzu
JAJKA NADZIEWANE PO TATARSKU + FILMIK 37

pieczarki konserwowe zalewy octowej.   Dodajemy sól i pieprz tylko do smaku, pieczarek jest około 200 g konserwowych z dużego słoika, pół słoika dajemy wszystko i mieszamy. Pastę mamy gotową tak więc szykujemy sobie talerz z sałatą i nadziewamy jajeczka. I tak wyglądają jajeczka nadziewane pastą tatarską do tego kiełki u mnie kiełki z rzodkiewki może być szczypiorek, Podajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Klopsiki z kurczaka 53

cukinia średniej wielkości ½ łyżeczki soli czosnkowej ½ łyżeczki kminu rzymskiego 2 łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka kurkumy masło do smażenia Chili sos 200 g greckiego jogurtu 1 łyżka pasty z czerwonej chili Zetrzeć cukinię na tarce o grubych oczkach. Wymieszać cukinię z mięsem, solą i przyprawami. Formować płaskie klopsiki i smażyć na rozgrzanym maśle. Wymieszać jogurt z pastą

codojedzenia
Papryczki faszerowane jajkami 42

tarki. Do jajek dodaj starty ser, majonez, jogurt i koperek. Posól i popieprz, wymieszaj dokładnie. Umyte i osuszone papryczki przetnij wzdłuż na pół i wyjmij gniazda nasienne. Papryczki nafaszeruj pastą jajeczno-serową. Z szerszej strony papryczek włóż w pastę gałązki natki pietruszki, które będą imitować nać marchewki. Gotowe oszukane marchewki ułóż na półmisku i posyp posiekanym szczypiorkiem

Delicious Place
Cytrynowy sernik bez pieczenia z bitą śmietaną 78

kąpieli wodnej na kruchym cieście Placuszki jogurtowe z borówkami – wegańskie | DIETA 1800 KCAL Sałatka z brukselki z pomidorkami i serem feta! Czyli co zrobić ze świeżej brukselki? Pasta warzywna z porem i gruszką – pasta do chleba

Via Gusto
Kremowy sernik pieczony w kąpieli wodnej na kruchym cieście 63

kąpieli wodnej na kruchym cieście Placuszki jogurtowe z borówkami – wegańskie | DIETA 1800 KCAL Sałatka z brukselki z pomidorkami i serem feta! Czyli co zrobić ze świeżej brukselki? Pasta warzywna z porem i gruszką – pasta do chleba Jak wykonywać przysiady z ciężarem – technika i wskazówki Zdecyduj się na ekskluzywne herbaty od Kusmi Tea! sernik pieczony w kąpieli wodnej

Via Gusto
Kurczak pod kremową pierzynką z boczkiem 57

Pieczone w piekarniku filety z kurczaka pod pierzynką z pasty znanej w internecie jako "million dollar dip". Nie bez powodu tak się nazywa! Jak sugeruje nazwa jest to dip na bogato, a do tego mega tuczący i uzależniający.  Ta kremowa pasta przygotowana jest na bazie serka śmietankowego z dodatkiem smażonego, chrupiącego boczku, tartego sera cheddar, świeżej papryczki chili, szczypiorku

Kuchnia MagdaLeny
Dip do czipsów 42

tabasco. ? Pomidory bez skóry pokroić w plastry, wybrać pestki i sok, pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić. Pokroić drobno chilli. Połączyć. ? Na dno naczynia wyłożyć pastę z fasoli, potem warstwę pasty z avocado, następnie salsę pomidorową i na wierzch kwaśną śmietanę. Posypać płatkami suszonych pomidorów. ? Dip nabierać chipsami prosto z naczynia lub nakładać na talerzyk. Zmodyfikowałam

To co kocham
Udko kurczaka w sosie curry 38

ananasem i morelami podanego z ryżem. Składniki na 2 porcje: ? 2 udka kurczaka ? 2 szalotki ? 4 kółka ananasa ? 8 sztuk moreli suszonych ? 3/4 szklanki bulionu warzywnego ? 3 łyżeczki czerwonej pasty curry ? 1 puszka mleka kokosowego ? 2 łyżki masła ? sól, pieprz do smaku ? kolendra świeża Wykonanie: ? Szalotkę i morele pokroić na paseczki, ananasa w ósemki i przesmażyć wszystko na maśle. ? Dodać(...)udka, zalać bulionem, zagotować i dołożyć pastę curry. ? Wlać mleko kokosowe i gotować całość 30 minut na wolnym ogniu. ? Na koniec doprawić przyprawami i kolendrą. ? Podawać z ryżem jaśminowym. Przepis pochodzi z warsztatów AEP Makro – Kuchnia Międzynarodowa, Drób

To co kocham
Minikanapki z pastą jajeczną 41

Pastę jajeczną wszyscy bardzo lubią i świetnie sprawdza się na kanapkach. Dodatek szczawiku zajęczego – ziółka trójlistnego nadaje paście jajecznej kwaskowatego smaku, a ogórek zielony orzeźwiającego. Składniki: ? 1 opakowanie okrągłego pumpernikla ? 1 średni ogórek zielony ? 2 łyżki twarożku śmietankowego ? 3 jajka ? 50 g sera żółtego ? 2 łyżki majonezu ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Jajka ugotować, obrać i zetrzeć na tarce

To co kocham