Małe, dojrzałe awokado grzecznie czekało w kuchni na wykorzystanie. Powstała więc zielona pasta o smaku cytrynowym, która idealnie sprawdziła się na kanapkach. Dodatki dodały jej nie tylko uroku, ale też smaku. Nieprzypadkowo Aztekowie nazywali ten owoc ?masłem Boga?. Awokado jest jednym z najbardziej wartościowych darów natury. Dzięki ogromnej zawartości cennych składników pozwala uniknąć poważnych chorób cywilizacyjnych. Nawet jego tłusty miąższ(...)nasiona słonecznika Wykonanie: ? Awokado przeciąć wzdłuż na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ łyżeczką. ? Miąźsz awokado rozgnieść widelcem z sokiem cytryny, doprawić solą i pieprzem. ? Posmarować kromki chleba zieloną pastą. ? Udekorować dodatkami według uznania
To co kochamdietę podczas cieplejszej pory roku. A jeśli zimą, to przygotować sobie dania na ciepło, zupy, potrawki, gulasze, musy, kremy. Moje propozycje ciepłych potraw: Krem z dyni Składniki: -3 łyżki pasty curry zielonego -3 marchewki, 1 pietruszka, 1 por -1/2 małej dyni Hokkaido -sól, pieprz do smaku -1 burak czerwony Wykonanie: -Na rozgrzanej patelni przesmażyć pastę curry, dodać obraną
To co kochamwszędzie na straganach i w warzywniaku widzę bób. I chociaż tego lata bób już gościł w mojej kuchni niejeden raz, to z przyjemnością sięgam po niego ponownie. Tym razem pasta do chleba – na śniadanie, przekąskę, podwieczorek. Składniki: – 300 g bobu, 3 ugotowane na twardo jajka – 1 łyżka masła – 1 łyżka majonezu – 2 łyżki serka śmietankowego(...)minut, obrać ze skórki i ciepły rozdrobnić widelcem. – Wymieszać ze startymi jajkami na tarce, masłem, majonezem i serkiem. – Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. – Gotową pastą smarować kromki chleba
To co kochamNajlepsza włoska pizza w Szczecinie? Zdecydowanie. Jednak w naszym mieście jest ten problem, że lokali serwujących pizzę neapolitańską nie ma za dużo, wydaję mi się, że Pasta i Basta jest… The post Gdzie zjeść w Szczecinie #18 – Pizza Pasta i Basta appeared first on CityTaste - Gdzie zjeść w Szczecinie
CityTasteróżnych potraw, aby cieszyć się jej korzyściami dla zdrowia i smaku. Sprawdź najnowsze przepisy Sałatka z brukselki z pomidorkami i serem feta! Czyli co zrobić ze świeżej brukselki? Pasta warzywna z porem i gruszką – pasta do chleba Jak wykonywać przysiady z ciężarem – technika i wskazówki Zdecyduj się na ekskluzywne herbaty od Kusmi Tea! Jak wybrać zasłony do pokoju
Via Gustolodówki. W tym czasie przygotowuję masę serową. Składniki na masę serową: 500 g twarogu 2/3 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 4 jajka 1 łyżka mąki 200 g pasty pistacjowej (u mnie z prażonych pistacji , dlatego sernik nie jest zielony) 250 ml śmietanki 30% Przygotowanie: Twaróg, cukier, cukier waniliowy, jajka, mąkę i pastę pistacjową umieszczam w misce i miksuję
Słodki sentymentciemnego piwa, 3 łyżeczki gładkiej musztardy, 1 łyżka miodu, kopiasta łyżka mąki pszennej, olej, sól, pieprz. Jak zrobić golonkę po bawarsku? Czosnek drobno posiekaj, oprósz solą i rozetrzyj na pastę przy pomocy krawędzi nożna lub widelcem. Cebulę pokrój w pióra. Golonko oprósz obficie solą i pieprzem, dodaj pastę czosnkową, natrzyj dłońmi, zasyp cebulą, przykryj, wstaw do lodówki na kilka godzin
Kulinarna PolskaPieprz syczuański ma ostry smak, z lekką cytrusową nutą i powoduje niesamowite uczucie drętwienia i mrowienia języka. Na zakończenie, zapraszam na wyjątkowy makaron Dan Dan. Składniki Sos Dan Dan Pasta Tahini 2-3 łyżki Pasta chili w oleju 1 łyżeczka Sos sojowy jasny 3-5 łyżek Czosnek 1-2 ząbki drobno posiekne Cukier 3 łyżeczki Olej chili 1-2 łyżeczki
RafalCookkarnawale, są pyszne, łatwe do zrobienia i szybko się je smaży. Najlepiej smakują zaraz po zrobieniu, posypane cukrem pudrem. Składniki: 400 g kefiru 1 jajko szczypta soli odrobina pasty waniliowej lub lyzka cukru z wanilia 50 g cukru 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 560 g maki plus mąka do podsypania 40 g rozpuszczonego masła olej do smażenia cukier puder do posypania(...)Zapraszam również do obejrzenia filmu z instrukcja krok po kroku. Wykonanie: Do miski wlać kefir, wbić jajko, dodać sól, pastę waniliową, cukier i sodę. Całość wymieszać. Do wymieszanych składników przesiać mąkę i wyrobić. Pod koniec wyrabiania do ciasta dodać rozpuszczone masło i kontynuować wyrabianie do momentu uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Wyrobione ciasto zostawić w misce, którą należy przykryć ściereczką
Pani M - kuchnia smakowitaacqua. ortate a ebollizione e lasciate sobbollire per 5 minuti, mescolando spesso. Togliete dalla fiamma e frullate tutto. Versate in una ciotola e mescolate con la pasta finche la pasta sara condita in un modo uniforme. Versate quindi i maccheroncini alle verdure in una teglia da forno e infornate per 20 minuti poi spegnete il forno. Mettete parmigiano
Z Kuchni Do Kuchniziemniaczanej, pół łyżeczki mąki pszennej, 5 łyżek sosu sojowego, sól. Jak zrobić tofu smażone z warzywami i sosem sojowym? Czosnek i imbir obierz, drobno posiekaj, oprósz solą, rozetrzyj na pastę przy pomocy widelca lub krawędzi noża. Można użyć także moździerza. Tofu pokrój w słupki, marchewkę w bardzo cienkie plasterki (można zrobić to obieraczką), pieczarki w plasterki, kapustę w dość dużą(...)olej, przesmaż tofu na złoty kolor, zdejmij. Teraz a patelnię wrzuć wszystkie warzywa poza chili, smaż na dużym ogniu, prawie cały czas mieszając, przez 3 minuty, dodaj tofu i pastę czosnkowo-imbirową, smaż jeszcze minutę. Mąkę ziemniaczaną i pszenną rozrób dokładnie w połowie szklanki wody, wlej na patelnię razem z sosem sojowym, od razu dokładnie wymieszaj, danie nabierze szklistej konsystencji
Kulinarna Polskachipsów kokosowych. Płynną część mleka kokosowego przelać do miski i schłodzić, a stałą część zamrozić. Orzechy nerkowca i daktyle rozdrobnij przy pomocy blendera. Z daktyli powinna powstać możliwie gładka pasta. Gdy mleko kokosowe będzie schłodzone, zmiksuj je z rozdrobnionymi nerkowcami i pastą z daktyli. W drugim naczyniu zmiksuj zamrożoną stałą część mleka kokosowego, a następnie połącz ją z masą
RozdomowionaKurczak w aromatycznym sosie z pasty curry, sosu sojowego, limonki i pasty z tamaryndowca. Proponuję podawać z ryżem. Kurczaka pokroić w dość drobną kostkę i obtoczyć w skrobi ziemniaczanej (najłatwiej
BullioSprawdzi się na co dzień i od święta. Pieczone udka znają wszyscy, a jak będą smakować, to już kwestia przypraw. U mnie tym razem z czerwoną pastą curry, lekko pikantne. Składniki: 4 udka z kurczaka 1 cebula Marynata: 2 łyżeczki czerwonej pasty curry 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju 1 łyżeczka tymianku Wykonanie: Składniki marynaty
Agusiowe smakołykicebuli 30 dkg cukinii 20 dkg pieczarek 3/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczka pieprzu 2 łyżki oleju 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka oregano Sos pomidorowy z papryką: 50 dkg pasty pomidorowej 15 dkg papryki marynowanej 10 dkg cebuli 1/2 łyżeczka soli szczypta pieprzu 1/2 łyżeczka oregano 1 łyżka oleju mały pęczek natki pietruszki Dodatkowo: 10 dkg tartego sera Ementaler(...)odparować nadmiar płynu z warzyw. Do garnka wlać olej, dodać pokrojoną w małą kostkę cebulę i smażyć na średniej wielkości ogniu przez 5 minut . Po tym czasie wlać pastę pomidorową , dodać pokrojoną w paski paprykę marynowaną, sól, pieprz, oregano i smażyć razem przez 2-3 minuty. Pod koniec smażenia dodać drobno-krojoną natkę pietruszki. Na blacie kuchennym ułożyć placki tortilli
MeCooks