pasta - 17303 przepisów (strona:334/1154)

Makaron ze śmietaną i szpinakiem 106

Prościzna. Jest wiele banalnych przepisów na pasty, ale ten chyba jest w pierwszej trójce. I żeby nie było, że jest jakoś mniej smaczny. Nie nie. Jest super smaczny. Śmietana nadaje fajną konsystencję. A, właśnie, napiszę ciut więcej o niej. Normalnie do tego typu przepisów dodaje się 30% śmietankę. I spoko, jak ktoś ma ochotę, niech dodaje. Ja jednak staram się(...)spokojnie możecie je pominąć. Nie przypominam sobie, żeby zrobiły jakieś wielkie łał. I jak to zwykle bywa, uzupełnieniem potrawy był długodojrzewający ser. On robi sporą robotę w tej paście (w każdej właściwie). Tym razem użyłam parmezanu. Od bursztynu zrobiłam sobie przerwę, jest za delikatny. Pyszny, ale to nie to. Jeżeli więc macie ochotę na prosty i pyszny sos do makaronu

Kardamonovy
Kofty z sosem tahini 74

dobrze sprawdzi się także bliskowschodnie pieczywo np. lawasz lub chlebki pita . Czym zastąpić sos tahini? Sos z tahini ma głęboki, orzechowy smak, dlatego zawsze warto mieć w domu słoiczek pasty sezamowej. Jeżeli nie możesz znaleźć jej w swoim sklepie, pamiętaj, że możesz przygotować ją samodzielnie – tutaj znajdziesz przepis na domowe tahini . W sytuacji awaryjnej, użyj masła orzechowego, jednak pamiętaj(...)garść listków mięty 3 łyżki jogurtu naturalnego garść natki pietruszki 10 suszonych moreli pół kajzerki namoczonej w mleku łyżeczka kuminu ½ łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz Sos tahini: 3 łyżki pasty tahini ok. 50 ml ciepłej wody 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, świeżo mielony pieprz Dodatkowo: oliwa z oliwek czerwone porzeczki lub pestki z granatu posiekana natka pietruszki Jak zrobić kofty

okolicepalnika.pl
Sałatkowe ciasto 79

ugotowane jajka 4 ogórki konserwowe 4 łyżki majonezu pęczek szczypiorku pieprz Przygotowanie 1. Ogórki i ser żółty ścieramy na tarce. Dodajemy 2 łyżki majonezu i całość mieszamy tworząc pastę. 2. Na blaszce układamy warstwę krakersów (3×3), a na nie wykładamy przygotowaną wcześniej pastę. Przykrywamy drugą warstwą herbatników. 3. Tuńczyka rozdrabniamy widelcem, dodajemy łyżkę majonezu oraz pieprz. Wykładamy

Alle Dobre!
Chlebek odrywany 80

piękny chlebek to tak naprawdę zbiór malutkich bułeczek, które możesz oderwać od całości, posmarować pyszną pastą lub masłem czosnkowym/ziołowym i rozkoszować się ich smakiem. To idealna opcja jak przychodzą goście, wtedy kiedy ustawić możecie na stole dużo różności i właśnie taką blachę z jeszcze ciepłym chlebkiem. Pycha! Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny(...)pomocą pędzla kuchennego, możesz też posypać wszystko sezamem. Wstaw blaszkę do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 30-35 minut. Wyjmij chlebek z piekarnika, nieco ostudź. Podawaj z masłem, pastami i dowolnymi dodatkami. Najlepiej smakuje odrywany jeszcze ciepły. Smacznego! Artykuł Chlebek odrywany pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Dieta wegańska – zasady, co mogą jeść weganie? 116

między innymi w soi, ciecierzycy, fasoli (różne odmiany), bobie, łubinie i grochu. Na bazie tych roślin możemy przygotować wiele różnorodnych dań. Z ziaren nasion strączkowych z łatwością wykonamy pyszne pasty na kanapkę, sałatki, a nawet kotlety a’la schabowe. Szczególną popularnością cieszy się także wegańskie mleka (np. sojowe), jak również wszelkiego rodzaju jogurty i sery. Jak możemy zauważyć, możliwości kuchni(...)pełnoziarniste makarony i kasze . Na bazie tych produktów z powodzeniem przygotujesz swoje ulubione, wegańskie danie, jak np. spaghetii, czy gulasz warzywny. Wege pieczywo idealnie sprawdzi się na kanapki z pastą czy pasztetem. Pozostając w temacie produktów pełnoziarnistych nie sposób pominąć królowej kasz, czyli kaszy jaglanej . Otrzymywana jest z prosa. Stanowi podstawę wielu wegańskich posiłków i deserów. Z jej dodatkiem przygotujemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Wieprzowina vindaloo 109

łyżki oleju do smażenia Wieprzowina vindaloo - przepis:  Cynamon, pieprz, goździki, kmin rzymski i kardamon utrzeć w moździerzu lub zmielić w młynku do przypraw.  Cebulę, czosnek, imbir, pastę z tamaryndowca, sól, cukier, słodką i ostrą paprykę, kurkumę i ocet oraz mielone przyprawy zmiksować w rozdrabniaczu na pastę.  Mięso umyć, oczyścić z błon i pokroić na mniejsze kawałki

Codzienne Gotowanie
Roladki z tortilli z pastą jajeczną i awokado 95

Pyszne i proste do przygotowania roladki z pastą jajeczną i awokado są idealnym pomysłem na kolorowe śniadanie. Artykuł Roladki z tortilli z pastą jajeczną i awokado pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Szacowna szakszuka z serem feta, która zaspokoi Twój głód na bardzo długo 114

razem, każdy pałaszuje to, na co ma najbardziej ochotę. Chyba nie zaskoczę Was, kiedy powiem, że kochamy jajka w różnej postaci. Bo zgaduję, ze wiele z Was również. Lubimy pasty np. z gotowanych jajek z cukinią (patrz – przepis na pastę z jajek z cukinią ), jajka solo, jajecznicę z różnymi dodatkami np. ze szpinakiem, tosty francuskie z jajkiem i awokado

W Kawiarence
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i beszamelem 99

naczynia, można zapiekać trochę dłużej, aby całość równomiernie się podgrzała). Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Obserwuj mój profil na Facebooku: Lekcje w kuchni Ground Meat and Pasta Casserole Recipe: approx. 250 g of cooked pasta, for the meat: 400-500 g of ground meat, 1 onion, 2-3 cloves of garlic, approx. 2 tbs of tomato paste

Lekcje w kuchni
Jagodzianki waniliowe 123

ciasto: 500 g mąki pszennej typ 500 250 ml mleka 5 dkg drożdży szczypta cukru 1/2 szklanki cukru 80 g masła roztopionego 1 jajko 1 żółtko 2 łyżeczki pasty waniliowej   nadzienie: 1 budyń waniliowy  3 łyżki cukru pudru 300 g jagód   pozostałe: 1 jajko 1 łyżka mleka   lukier: cukier puder plus gorąca woda perełki z cukru(...)rozczyn miał konsystencję kwaśnej śmietany około 3 łyżki, szczyptę cukru. Mieszam i odstawiam na 30 minut w ciepłe miejsce. Do zaczynu dodaję resztę przesianej mąki, jajka,cukier, szczyptę soli, pastę waniliową, resztę mleka letniego. Ciasto wyrabiam robotem za pomocą haka około 15 minut. Wlewam roztopione wystudzone masło i dalej wyrabiam. Ciasto ostawiam na 90 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia

wesoła kuchnia
Ziemniaczany RalfBurger 113

Ziemniaki – 1.2 kg Bułka tarta Panko – 150 gram Jajko – 3-5 sztuk Bułki do burgerów – 4 Pastrami – 200 gram Ser Feta – 400 gram Pasta Chipotle – 100 gram Ogórki konserwowe – kilka Jalapeño – kilka Szczypiorek – duża garść Szalotka – duża garść Sałata dowolna Sól – do smaku Pieprz świeżo zmielony(...)pieczenia i wstaw do piekarnika na jakieś 50-60 minut, aż ziemniaki ładnie się spieką. W połowie pieczenia, obróć je na drugą stronę. W międzyczasie wymieszaj ser feta z pastą Chipotle. Po czwarte podpiecz w piekarniku przez chwilę bułki. I na koniec złóż Ziemniaczango RalfBurgera w całość. Na bułkę połóż sałatę, kotlet z ziemniaka, ser feta z Chipotle, ogórka, kawałki

RafalCook
Tosty z awokado i szybką sałatką z pomidorów 102

moment, kiedy owoc będzie lekko miękki, a jego miąższ będzie łatwo odchodzić od skórki. Jeśli po przekrojeniu zobaczysz, że pojawiły się brązowe, ciemne plamki, pozbądź się ich przed przygotowaniem pasty. Kup ulubiony chleb. Nie będę Cię namawiać, że tosty musisz przygotowywać koniecznie z bio pieczywem z pełnego ziarna, oczywiście na zakwasie. Moim zdaniem kluczowe jest, by dopasowywać jedzenie do swoich(...)pół i przełóż do miseczki. Dodaj do nich oliwę, ocet, sól i przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Kromki chleba zrumień na patelni albo w piekarniku. Przełóż chleb na talerze. Posmaruj kromki pastą z awokado i wyłóż na nie sałatkę z pomidorów. Rady Nie musisz smarować niczym pieczywa przed położeniem na patelnię, jeśli masz patelnię z powłoką nieprzywierającą. Przygotowałeś/aś ten przepis

Na-talerzu.pl
Babka z czereśniami. 109

babkę.  Tak, zwykła babkę i dodałam do niej czereśnie. Pychota..... Prosto, szybko i smacznie. Spróbujcie koniecznie.  Składniki: 1 kostka margaryny (250 g.) 1 szklanka cukru 1/2 łyżeczki pasty waniliowej 2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao czereśnie Wykonanie: Czereśnie umyć i wydrylować. Margarynę pokroić na mniejsze kawałki i utrzeć z cukrem(...)Dodać jajka i pastę waniliową. Dalej ucierać. Na koniec wsypać mąkę  i proszek do pieczenia. Ucierać jeszcze chwilę, żeby składniki się połączyły.  Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć połowę ciasta.  Do drugiej części ciasta wsypać kakao. Zmiksować i wyłożyć na jasne ciasto.  Na wierzch poukładać czereśnie. Lekko docisnąć. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury

Agusiowe smakołyki
Biszkopt z masą budyniową i migdałami. 89

szklanki gorącej wody Krem budyniowy: 500 ml. mleka +1/2 szklanki 3 łyżki cukru 1 żółtko 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 2 pełne łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka pasty waniliowej 1 kostka masła  Dodatkowo: 150 g. płatków migdałów Wykonanie: Przygotować biszkopt.  Białka ubić na sztywną pianę. Można dodać szczyptę soli.  Kiedy piana będzie sztywna, powoli wsypywać cukier(...)Wymieszać i odstawić do przestudzenia. Krem budyniowy. W połowie szklanki mleka rozmieszać żółtko. Dodać mąkę i mieszać,  żeby nie było grudek. Resztę mleka zagotować z cukrem i pastą waniliową.  Do gotującego mleka wlać masę ze szklanki. Mieszać, aż budyń zgęstnieje.  Następnie zdjąć z ognia i odstawić do przestudzenia.  Masło pokroić na kawałki i zmiksować Do masy

Agusiowe smakołyki