mój własny smak ;) Niecodzienna, przepyszna i bardzo świeża w smaku carbonara przeniesie nasze podniebienia na chwilę w słoneczne i zielone pory roku. Bazylia, czosnek, migdały i groszek zamienione w pastę o ciekawej teksturze otulają nitki makaronu, a do tego niewielki, choć bardzo wyrazisty i podkręcający całość, chrupiący boczek lub kilka kawałeczków suszonych pomidorów dla tych, którzy z boczkiem(...)jogurtu greckiego 1 jajko 1/2 opakowania spaghetti Sposób przyrządzenia: 1. Płatki migdałów delikatnie upraż na suchej patelni. 2. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. 3. W moździerzu utrzyj na pastę czosnek z solą. 4. Dodaj listki bazylii i ponownie utrzyj całość na pastę. 5. Do pasty dodaj sok z cytryny, uprażone migdały i starty na drobnych oczkach ser- połącz
Kuchnia w Słońcu Skąpanafinezyjnie z innymi składnikami, Tajowie stworzyli jedyne w swoim rodzaju dania, o wydawałoby się czasem wykluczających się smakach. Wpływy kuchni hinduskiej najlepiej widać, jeśli porówna się pikantne pasty, tak chętnie używane w Tajlandii, i masale- sypkie mieszanki przypraw z południowych Indii. W obu kuchniach dominują te same trzy główne składniki: mleczko kokosowe, chilli i kolendra. SMAK, KONSYSTENCJA(...)korzonki); słodkawo-pikantna bazylia; cierpkawa trawa cytrynowa; piekący, lekko pieprzowy galangal; liście limy o przenikliwym cytrynowym zapachu i jej owoce; ostre kapi, czyli sfermentowana pasta z krewetek, która nie nadaje potrawom posmaku ryby, za to doskonale wydobywa głębię smaków; słony przypominający barwna whishy sos rybny- nam pla, wybitnie tajska przyprawa. KONSYSTENCJA to: chrupkie orzechy
ClauditteMissCookingpiątek i czasami dobrze odstawić na bok mięso. Bo mój mąż uwielbia. Jest szybka, tania i w zasadzie wszystko można tutaj wrzucić. Zawsze smakuje inaczej. Zawsze przepyszna! Do przygotowania pasty jajecznej potrzebujemy: – 4 jajka ugotowane na twardo – ok 200 g żółtego sera – jogurt i majonez (jedno albo drugie albo oba) – koperek/pietruszkę/bazylię/szczypiorek (dodajcie
Szybko Tanio Smacznieprzygotowania pasty z pietruszki potrzebujemy: – 4 pęczki świeżej pietruszki – 2 ząbki czosnek – 1 cebulę cebulę – pół papryczki chilli – filiżankę kaszy jaglanej – oliwę z oliwek – sól, pieprz Kaszę ugotować w podwójnej objętości wody, ostudzić i zblendować na gładką masę. Dodać pokrojoną pietruszkę, posiekaną cebulę, czosnek i przyprawy. Wlać odrobinę oliwy i ponownie zmiksować. Podawać
Szybko Tanio SmacznieZdrowe (czy może "zdrowsze") pasty kanapkowe zaczynają cieszyć się coraz większym powodzeniem. W supermarketach powoli pojawiają się pasty z tofu, fety, ricotty, ciecierzycy czy kaszy jaglanej. Nic dziwnego - są idealnym zamiennikiem pasztetów i słabo jakościowych wędlin. Jednak ciężko o pasty z ekologicznych składników, z nietypowymi dodatkami i w 100% świetnym składem. Ja właśnie na takie trafiłam! :) Już w dzieciństwie uwielbiałam(...)dość popularny pasztet sojowy. Dziś dbam o to, żeby przynajmniej główne posiłki składały się z pełnowartościowych, najlepiej ekologicznych produktów. Przeszukując jakiś czas temu Internet, natknęłam się na pasty kanapkowe NAbio. Czym mnie zainteresowały? Przede wszystkim ciekawymi połączeniami produktów. Do wyboru mamy 14 kompozycji smakowych, z których miałam okazję próbować: * z komosą ryżową w stylu indyjskim Coś dla fanów quinoi - świetnie
Poranek na słodkoCzekoladowa pasta sezamowa Przedwczoraj popołudniu dostałem niezwykle wzruszający list od Pani Darii. Nie przytoczę Wam teraz jego treści, ponieważ nie wiem czy autorka by sobie tego życzyła, ale naprawdę, łza się w oku zakręciła. Żadna inna wiadomość aż tak na mnie nie wpłynęła. Dostawałem już od Was nie raz oznaki szacunku, informacje, że motywuję Was lub, że przepisy umieszczane(...)wspólnego chore dziecko z dzisiejszym przepisem? Otóż ja zawsze (w szczególności w dzieciństwie), gdy jest mi źle, sięgam po słodkości. Hiciorem była nutella. Nie powiem, żeby ta pasta ją bardzo przypominała, ale na pewno ma w sobie coś z niej. Pani Daria wspominała, że jej jak i córeczce bardzo smakują m.in. moje pasty (w tym się zresztą najlepiej czuję
BlendmanDawno nie było tutaj żadnej recenzji, więc ostatnio przygotowałam dla Was dwie nowe i dzisiaj prezentuję już pierwszą z nich :) Jest to recenzja pasty słonecznikowej z dodatkiem bazylii, którą mozecie kupić w sklepie internetowym alfa-koszyk.pl :) Co mówi producent : Pasta słonecznikowa z bazylią to delikatna, kremowa pasta świetna baza do dipów lub sosów. Skład : nasiona słonecznika 43%, olej(...)woda, sok z cytryny, bazylia 7%, cebula, sól morska Wartości odżywcze w 100g: WĘGLOWODANY - 3,3g TŁUSZCZ - 33,2g BIAŁKO - 6,2g Moja opinia : Bardzo lubię próbować różnych past kanapkowych, więc byłam otwarta na nowe doznania smakowe ;) Pasta słonecznikowa z dodatkiem bazylii brzmi bardzo smacznie! Czy jednak też taka jest? Powiem Wam, że próbowałam dwóch past słonecznikowych - jednej naturalnej
breakfast of dreamsPasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym Kolejna wariacja na temat pasty jajecznej z tuńczykiem. Tym razem dokwaszona ogórkiem kiszonym. Nie zabrakło też innych zielonych akcentów - koperku i kiełków, które bardzo lubię na kanapkach z tego typu pastami. Pasta jajeczna z tuńczykiem to szybka wersja smacznego dodatku do weekendowego śniadania! Zobacz również inne wersje past z tuńczykiem ----> pasta jajeczna(...)tuńczykiem i pieczarkami , pasta jajeczna z tuńczykiem, oliwkami i kaparami , pasta jajeczna z tuńczykiem i żółtym serem , pasta jajeczna z tuńczykiem . Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym - przepis: Składniki: 4 jajka "M" puszka tuńczyka w sosie własnym 1 duży lub 2 mniejsze ogórki kiszone pęczek koperku sól, pieprz do smaku 1-2 łyżki majonezu opcjonalnie - ulubione kiełki Pasta
Moje QulinariaJeśli odczuwacie poświąteczny przesyt to może taka pasta przywróci Wam równowagę smaków :)Składniki :1 awokadopołowa 150 gramowego opakowania śmietankowego serka np. almetteszczypiorek,chili w proszku, sok z cytryny do smakuPrzygotowanie:Do miksera włożyć obrane awokado, dołożyć serek, szczypiorek, koperek, sól, sok z cytryny, chiliDobrze wszystko zmiksować
Proste Potrawyprzetrwać te święta gdy Syncio uczulony jest na jajka kurze??? postanowiłam wykorzystać te mniejszego gabarytu, prosto od przepiórki i przyrządzić z nich aromatyczną i kolorową pastę do pieczywa :) oto ona. Moja kolejna zaległość w publikacji. Święta mają to do siebie, że rozregulowują nie tylko pory spania dzieci
Dzieje kuchennej Wiewióryciąży z Synciem oglądałam "Apetyczna Pannę Dahl" zarówno w formie książkowej jak i telewizyjnej i kompletnie do mnie nie trafiła!!!Po dwóch przepisach na słodkości zapraszam dzisiaj na rybną pastę do kanapek. Bardzo pragnę zmian
Dzieje kuchennej Wiewiórynutella. Miało być bardzo orzechowo i super czekoladowo. Czy się udało? Na pewno nie otrzymałam tak pięknej, gładkiej konsystencji z tzw. poślizgiem. I w sumie nie wiem czemu. Moja pasta kruszy się z lekka mimo, ze stoi poza lodówką. Czy winą mogą być wprowadzone zmiany? zapewne
Dzieje kuchennej Wiewiórytwardo, wystudzić i zetrzeć na tarce. Szynkę, ogórek i paprykę pokroić w drobną kosteczkę, posiekać szczypior. wszystko razem wymieszać z odrobiną majonezu i śmietany. Przyprawić solą i pieprzem. Pasta jajeczna
Bon Appetit Małgorzatyniedźwiedzi posiekać. Jajka z serem i majonezem wymieszać z chorizo oraz paprykami. Doprawić solą i pieprzem. Odciąć bagietkom końcówki i z obu stron wydrążyć ze środka. Nafaszerować bagietki gotową pastą. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce na 30 min. Po tym czasie kroić gotowe kromki. wydrążamy środek bagietkifaszerowane bagietki
Bon Appetit Małgorzatyszczypiorek pomidorki koktajlowe sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Ser włożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać soli i pieprzu. Szynkę pociąć w drobną kostkę, szczypiorek posiekać. Wymieszać z serem. Pastę nałożoną na kanapki udekorować szczypiorkiem i plasterkami pomidorków koktajlowych
cooklife