miałyśmy więcej czasu, żeby wspólnie porozmawiać. Daria jest skarbnicą wiedzy na tema zdrowego odżywiana i różnego rodzaju diet. Wspólnie ugotowałyśmy: pastę z groszku z prażonym słonecznikiem, chili i kolendrą krem z białej rzodkiewki z oliwą truflową i suszonymi pomidorami krewetki duszone na winie z dodatkiem pietruszki z ryżem cytrynowo-miętowym sorbet z mango z ciepłą śmietanką kokosową i orzechami
Kulinarne przygody Gatitywszystkie pytania, doradzała i wskazywała, jakie elementy warto zmienić w swojej diecie, a co z niej wyeliminować. Na warsztatach przygotowaliśmy: Pastę z zielonego groszku i awokado Zupę krem z białej rzodkwi i pora z oliwą truflową i suszonymi pomidorami Krewetki z ryżem jaśminowym Sorbet z mango ze śmietanką kokosową i orzechami. Zapraszam do krótkiej fotorelacji z warsztatów. A wszystkich
Kuchnia Bon Appetitwody i całość mieszamy. Sos redukujemy i doprawiamy do smaku. Wykonanie – pesto: Wszystkie składniki tj. rukolę, bazylię, natkę pietruszki, czosnek, suszone pomidory, orzechy i ser umieszczamy w blenderze, dodajemy oliwę lub olej sezamowy i miksujemy na gładką pastę. W razie potrzeby dolewamy jeszcze oleju. Następnie delikatnie solimy do smaku. Gotowym pesto smarujemy podpieczone wcześniej kromki chleba. Następnie układamy kotleciki
Kuchnia Bon AppetitPyszna pasta do kanapek Składniki 1 awokado 300 g wędzonej makreli 1 łyżeczka soku z cytryny 4 duże suszone pomidory ( z zalewy ) sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Awokado obieramy, drobno siekamy, skrapiamy sokiem z cytryny. Makrelę obieramy ze skóry i ości, dodajemy do awokado razem z posiekanymi pomidorami. Całość blendujemy
R'n'G Kitchenpierwszy, proziaki są przepyszne i już mam kolejne pomysły na nadanie im smaku włoskiego np. z ulubionymi ziołami, suszonymi pomidorami. Przepis znalazłam u Doroty z bloga smakuje.blox.pl. Takie małe "bułeczki" z patelni inspirują do przygotowania past kanapkowych ze świeżych warzyw czy serów. Jeśli już mowa o pastach kanapkowych, taka z serkiem Capri Capri czosnkowo-koperkowym , sprawdzi się doskonale
Moja smaczna kuchniapłynu z puszki, tylko ryby. Moje sardynki miały lekko słodki pomidorowy posmak, więc dopełniłam go suszonymi pomidorami. Cebulka na zaostrzenie – szalotka sprawdzi się idealnie – jest delikatniejsza od żółtej cebuli, bardziej aromatyczna od czerwonej i o wiele trwalsza od białej. Choć o trwałości tej pasty naprawdę ciężko cokolwiek powiedzieć, bo znika zawsze za szybko. Oliwki – bez pestek, bez nadzienia, czarne(...)siekamy (nie na pastę, ale drobniutko) w blenderze oliwki, szalotkę i pomidory. Przekładamy masę do miseczki (spróbujcie, już sama w sobie jest idealna jako pasta na grzanki!). Szprotki otwieramy widelcem od strony kręgosłupa. Kręgosłup wyjmujemy. Ości i rybia wątroba zostają – ości znikną w paście, a wątroba jest pyszna, delikatna i bardzo zdrowa. Ryby miksujemy na pastę. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy
Karo in the KitchenKLIK Chociaż sercem zostanę przy tradycyjnej wersji tego dania, to ta pasta również bardzo mi smakowała. Przygotowanie jest szybkie i proste więc polecam wypróbować :) duża pokrojona cukinia (pozbawiłam ją gniazd nasiennych) 60 g pestek słonecznika (moczonych 4 godziny) 50 g suszonych pomidorów (użyłam z oleju) 90g tahini 2 łyżki oliwy 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki wody łyżka
Mienta bloglaku można posłużyć się blenderem, jak to robię właśnie ja ;-) Jedni preferują pesto w formie gładkiej pasty, inni zaś wolą, gdy w pesto pozostają małe kawałeczki składników. A Wy, jakiej formy zwolennikami jesteście? :) Polecam również przepis na: Pesto sycylijskie z suszonych pomidorów @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px(...)grzanek, sałatek itp. Pamiętajcie, że pod wpływem wysokiej temperatury bazylia może zrobić się gorzka, więc pesto dodawajcie do lekko przestudzonego makaronu. Polecam również przepis na: Pesto sycylijskie z suszonych pomidorów The post Pesto z bazylii. Pesto bazyliowe. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojekanapek: 1/2 słoiczka suszonych pomidorów 3 jajka 1 łyżka jogurtu naturalnego 1/2 pęczka szczypiorku pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo - obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Pomidory odsączamy z zalewy i drobno siekamy - dodajemy do jajek. Doprawiamy pieprzem i całość mieszamy dodając łyżkę jogurtu. Szczypiorek siekamy i dodajemy do pasty lub posypujemy wierzch kanapki. Podajemy na chrupkim
Alutka-Gotujespaghetti 1 płaska łyżka soli 1 łyżka oliwy 100g sosu pomidorowego z boczkiem wędzonym 2 łyżeczki pasty z papryczki chili z oliwą z oliwek 100g przecieru pomidorowego sól do smaku 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek ok 8 sztuk suszonych pomidorów 1 łyżeczka ziół do dań włoskich ok 30g sera np parmezan lub Asiago Allevo Sposób przygotowania
Kuchnia w czekoladziezimnego masła, pokrojonego na kawałki 1/2 łyżeczki soli 50 g wody pasta 1 miękkie awokado garść świeżej bazylii garść świeżej mięty 1 ząbek czosnku sól, pieprz szczypta suszonej szałwii 2 łyżeczki oliwy z oliwek (ja użyłam z pestek moreli) dodatkowo 1 żółta cukinia kilka kolorowych pomidorów Wykonanie Składniki na tartę zagniatamy ręcznie. Formujemy kulę, owijamy w folię spożywczą(...)Formę do tarty wylepiamy ciastem, nakłuwamy gęsto widelcem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C do złocistego koloru przez ok. 30 min. Upieczoną tartę studzimy na kratce. Teraz czas na pastę – do blendera wkładamy obrane awokado, pozbawione pestki, miętę, bazylię, czosnek, sól, pieprz i oliwę. Blendujemy na gładką masę. Masą wypełniamy spód tarty. Cukinię podsmażamy kilka minut na oliwie
Raj dla Podniebieniadużych krewetek (gamba's) marynata do krewetek: sok z 1 limonki lub małej cytryny 2 łyżki oliwy szczypta suszonego czosnku szczypta soli szczypta czarnego pieprzu szczypta ostrej papryki lub pasty z chili- Sambal kilka kropel Maggi na sałatkę Guacamole : 1 pomidor mięsisty lub 2 mniejsze mało wodniste 2 małe awokado lub 1 duże garstka rukoli lub roszponki (ewent. innej(...)razu trzeba dodać sok cytrynowy lub ocet. Pokroić pomidory w kostkę usuwając wodniste pestki. Dodać sok cytrynowy i oliwę, dodać czerwoną cebulę pokrojoną w cienkie słupki, posiekany szczypiorek, rukolę i rzodkiewkę pokrojoną w grube plasterki. Doprawić solą pieprzem i kilkoma kroplami maggi. Wymieszać. Twarde awokado pokrojone w kostkę wmieszać delikatnie do pomidorów. Jeśli jest miękkie zmiażdżyć na "krem
Sztuka gotowania w/g Samiryciecierzycę gotowaną, w zalewie, którą trzeba było jakoś wykorzystać:). Wyszło naprawdę smacznie! Taka pasta smakuje mi lepiej niż pasztet, bo jest lekka i delikatna. I banalna w przygotowaniu, kilka składników i kilka ruchów blendera:). 300g gotowanej ciecierzycy z zalewy (waga po odsączeniu) 5 suszonych pomidorów 3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 1 papryczka chilli razem
Szefowa kuchnipoczątek wpakowałam jedynie natkę pietruszki i suszone pomidory w oliwie. Do tego bardzo minimalistyczne tosty z żółtym serem. Niedzielne, leniwe śniadanie dla kogoś kogo opuściła wena ;)szklanka słonecznika zalanego wodąnatka pietruszkisuszone pomidory w oliwiePo pół godzinie moczenia zlałam wodę ze słonecznika (można zostawić trochę wody, bo pasta wychodzi bardzo gęsta). Dodałam natkę i pomidory (wedle uznania). Zblendowałam. Koniec
bastalenamłodego szpinaku 80 g fety sok z 1/2 cytryny 50 g suszonych pomidorów pieprz i papryka w proszku (ostra i słodka) Przygotowanie Ciecierzycę zblenduj ze szpinakiem, fetą i sokiem z cytryny. Dodaj posiekane pomidory, dopraw do smaku, dokładnie wymieszaj. powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł Zdrowa pasta kanapkowa z ciecierzycy i szpinaku pochodzi z serwisu powiedz dietom
Powiedz dietom nie