 Pasta ze słonecznika z dodatkami 271
Pasta ze słonecznika z dodatkami 271zdjęć zrobić, a pasta w między czasie została zjedzona. Ale oto jest! Pasta słonecznikowa, na którą przepis wzięłam od Marty Dymek z Jadłonomii. Robiłam ją wiele razy, aż w końcu, po kilku zmianach w składnikach, znalazłam swój smak. Składniki: 1 szklanka pestek słonecznika 4 pomidory suszone 6 łyżeczek mleka sojowego (można zastąpić wodą) 1 garść posiekanego koperku 1 garść
Szczęśliwa kuchnia Pasta ze słonecznika z dodatkami 271
Pasta ze słonecznika z dodatkami 271zdjęć zrobić, a pasta w między czasie została zjedzona. Ale oto jest! Pasta słonecznikowa, na którą przepis wzięłam od Marty Dymek z Jadłonomii. Robiłam ją wiele razy, aż w końcu, po kilku zmianach w składnikach, znalazłam swój smak. Składniki: 1 szklanka pestek słonecznika 4 pomidory suszone 6 łyżeczek mleka sojowego (można zastąpić wodą) 1 garść posiekanego koperku 1 garść
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com Ajvar - pikantna pasta warzywna z makaronem 216
Ajvar - pikantna pasta warzywna z makaronem 216Smaż przez kilka minut. Gdy warzywa się usmażą zmiksuj je blenderem. Do pasty dodaj dwie łyżki koncentratu pomidorowego i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj i podsmaż jeszcze przez chwilę. Podawaj z makaronem. Spróbuj także: Makaron z sosem śródziemnomorskim makaron cukinia bakłażan Makaron z owocami morza i suszonymi pomidorami owoce morza suszone pomidory pietruszka Pene z sosem tuńczykowo-pomidorowym tuńczyk
Fit&Fast Kitchen Bio Planet – spodziewaj się niespodziewanego 166
Bio Planet – spodziewaj się niespodziewanego 166przyda), mielone siemię lniane (głównie używam w swojej kuchni zamiast jajka) oraz suszone pomidory (i tutaj mam dylemat co z nimi zrobić… zerkając na miskę z namoczoną ciecierzycą rozważam hummus z ich dodatkiem, ale jest ich na tyle dużo, że pewnie zostanie mi jeszcze do pasty z czerwonej fasoli z nimi). Czy polecam ich produkty
Blendman Libańska zupa z soczewicą i ciecierzycą 244
Libańska zupa z soczewicą i ciecierzycą 244mielonego kuminu 2 łyżeczki mielonej kolendry 2 szczypty mielonego cynamonu 1 łyżeczka pasty Harrisa pół czerwonej papryki, pokrojonej w drobną kostkę 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 puszka krojonych pomidorów pół puszki cieciorki 70g czerwonej soczewicy 500ml bulionu warzywnego sok z cytryny posiekana świeża kolendra (ewentualnie suszona) olej do smażenia Przygotowanie: W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę i czosnek
Codzienne Gotowanie Makaron żytni z pesto z rukoli, suszonymi pomidorami, ricottą i kaparami 207
Makaron żytni z pesto z rukoli, suszonymi pomidorami, ricottą i kaparami 207firmy Lubella 150 g rukoli 500 g ricotty 1 słoiczek pomidorów suszonych + olej z tych pomidorów 1 łyżka kaparów sól pieprz 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. 1 łyżka posiekanej mięty 1 łyżka posiekanej bazylii Pomidory kroimy w cienkie paski. Czosnek miksujemy z pomidorami na gładką pastę, dodajemy miętę i rukolę pociętą nożyczkami na mniejsze kawałki. Mieszamy, dodajemy kapary
Chocolate Muffin Blog Makaron z pomidorowym pesto 300
Makaron z pomidorowym pesto 300osolonym wrzątku zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. W tym samym czasie suszone pomidory odsączamy z zalewy (zalewę można zostawić) i miksujemy w malakserze wraz z ząbkami czosnku, parmezanem, bazylią, chili i orzechami (można chwilkę podprażyć orzechy na suchej patelni, aby wydobyć więcej smaku) na pastę. Po zblendowaniu dolewamy oliwę (lub zalewę) i miksujemy ponownie. Doprawiamy pesto solą morską
Poezja smaku Pikantna zupa meksykańska 181
Pikantna zupa meksykańska 181chipotle w zalewie, posiekanych ( używam takich ) lub 1 łyżka pasty chipotle 1 łyżka brązowego cukru 750 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 puszka 400 g czerwonej fasoli (daję większe puszki XXL o wadze 560 g) 1 puszka 400 g krojonych pomidorów (daję większe puszki XXL o wadze 560 g, takie ) sól
Moja Delicja Światowy dzień makaronu 218
Światowy dzień makaronu 218można z łatwością zabrać ze sobą do pracy. Pierś z kurczaka w suszonych pomidorach z dodatkiem brokułów. Penne z awokado Czas na szybki obiad. Szybki nie znaczy niezdrowy. Wręcz przeciwnie. Dzisiejsza propozycja to samo zdrowie. A dlaczego? Dlatego, że w roli głównej wystąpi awokado! Ajvar - pikantna pasta warzywna z makaronem Kolejnym pomysłem na smaczny i zdrowy obiad jest przepis
Fit&Fast Kitchen Makaron z pesto ze świeżych  pomidorów, migdałów i czosnku 186
Makaron z pesto ze świeżych  pomidorów, migdałów i czosnku 186ząbki czosnku 50 g płatków migdałowych 30 g rodzynek 3 suszone pomidory z zalewy 1/4 szkl. oliwy do podania: listki bazylii starty ser (można pominąć) Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. W tym czasie w malakserze umieszczamy pomidory, migdały, rodzynki, czosnek oraz oliwę. Miksujemy na pastę ew. podlewając odrobina wody z gotowania makaronu. Makaron odcedzamy, łączymy z pesto. Nakładamy
Dzieje kuchennej Wiewióry Pizza z rukolą,pomidorkami i prosciutto 230
Pizza z rukolą,pomidorkami i prosciutto 230łyżeczka suszonego oregano sól i pieprz do smaku Pomidory (świeże i suszone) pokroić w kostkę, wymieszać z oregano. Czosnek i cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dorzucić pomidory, dodać balsamico. Wymieszać, gotować ok 15 minut aż sos zgęstnieje. Na koniec zmiksować na gładka pastę. Odstawić do przestudzenia
Pełny talerz Makrela pieczona w marynacie z pietruszki, czosnku i suszonych pomidorów 249
Makrela pieczona w marynacie z pietruszki, czosnku i suszonych pomidorów 249makrele - pęczek pietruszki - 6 suszonych pomidorów - 60 mililitrów oleju z suszonych pomidorów - 2 ząbki czosnku - pieprz ziołowy - sól Przygotowanie: Makrele dokładnie myjemy, osuszamy i nacinamy ich skórę (trzeba uważać, żeby nie naciąć zbyt głęboko). Przy pomocy blendera rozdrabniamy składniki do marynaty - pietruszkę, pomidory i czosnek. Pastę mieszamy z olejem z pomidorów, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, a następnie
Życie zamknięte w smaku Piersi z kurczaka w marynacie wielokulturowej 210
Piersi z kurczaka w marynacie wielokulturowej 210węgierskiego koncentratu pomidorowego 1 płaska łyżka zmielonej garam masala 3 łyżki pasty Piros Arany 1/2 słoiczka sosu Madras - bardzo ostry sos na bazie pomidorów, z cebulą i kolendrą. (dostępne w lidlu) 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzyw chińskich 1 kg piersi z kurczaka oregano i bazylia (suszone) Przygotowanie: Piersi z kurczaka dzielimy na pół. Zalewamy marynatą i odstawiamy
ClauditteMissCooking Tatar z bakłażana z pomidorowym kremem na kalarepce marynowanej w cydrze 280
Tatar z bakłażana z pomidorowym kremem na kalarepce marynowanej w cydrze 280wyrazu, wręcz mdły łatwo daje się aromatyzować i doprawiać wyraźniejszymi smakami.Najbardziej popularne danie z bakłażana to chyba grecka musaka, czyli zapiekanka z mięsem i pomidorami. Można go także grillować, dusić, zapiekać, przerabiać na pasty do pieczywa. Osoby na diecie powinny włączyć go do menu, ponieważ jest niskokaloryczny i poprawia przemianę materii, jednak chłonie tłuszcze jak gąbka, więc lepiej uważać(...)poziom cholesterolu, stąd bardzo często jest łączony z tłustymi mięsami, baraniną i wieprzowiną. Dobrze smakuje również z serami.Tatar z pieczonego bakłażana to smaczna przekąska z chrupiącymi ogórkami i suszonymi pomidorami, z wyrazistym dodatkiem kaparów i marynowanego pieprzu, pod chmurką puszystego kremu pomidorowego.Całość uzupełniona lekko jabłkową nutą młodej kalarepki zamarynowanej w cydrze. Czas wykonania: 60 minutPorcje
SzczyptaSmaQ Śniadanie z patelni 170
Śniadanie z patelni 170śniadanie z patelni! Moje ulubione to śniadanie wytrawne, najlepiej na podpłomyku z pasta z awokado i jajkiem na twardo. Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata z pomidorami i ziołami Grillowane kanapki(...)razowe w dwóch wersjach Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Jajko sadzone na grzance z bobem Jogurtowe placuszki Jogurtowe placuszki kakaowe Naleśnik z gorgonzolą zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami Naleśniki z serem, jogurtem greckim i cytrusami Omleciki biszkoptowe z cukrem pudrem Omlet biszkoptowy z koktajlem truskawkowym i kokosem Omlet biszkoptowy z pomarańczą i miodem Pizza na podpłomyku
Moja smaczna kuchnia