pasta z jajek - 3825 przepisów (strona:90/255)

Kakaowo-orzechowe ślimaczki z kaszą manną 132

szklanka = 250 ml) 1/4 szklanki mąki żytniej (u mnie typ 720 , można użyć mąki pszennej) 1/4 szklanki mąki orzechowej (lub drobno zielonych orzeszków ziemnych) 1 jajko 4 łyżki roztopionego masła 1 łyżka masła/ pasty orzechowej 5 łyżek cukru pudru (płaskich) 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki wymieszać dłonią do uzyskania jednolitej konsystencji. Powstałe ciasto podzielić

Di gotuje
Jajka Leśny Mech – podaj coś niebanalnego na wielkanocny stół! 882

poszarpanych liści jarmużu i kiełków rzodkiewki to skusicie do spróbowania niejednego niechętnie nastawionego do zdrowej żywności gościa. *Masy wystarczy do wypełnienia nawet 10 jajek, możecie oczywiście zrobić mniejszą porcję, a masę potraktować jako pyszną, zdrową pastę z groszku na kanapki. *Nie zapomnijcie śledzić nie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Ugotuj (10 minut we wrzątku) jajka

Eat me! Fit me!
Babeczki kukurydziane z awokado 171

Składniki: 1 szklanka płatków kukurydzianych Lubella 2 jajka 1 cebula 1 awokado 1/2 łyżeczki czerwonej pasty curry 1/2 łyżeczki jarzynki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki Przygotowanie: Cebulę posiekać drobno i zeszklić … Czytaj dalej Babeczki kukurydziane z awokado

czarrna od kuchni
Czosnek niedźwiedzi z kaszą 193

dodać ugotowaną na sypko kaszę. Wszystko razem wymieszać i w razie potrzeby delikatnie posolić. inne przepisy z czosnkiem niedźwiedzim znajdziesz tutaj: czosnek niedźwiedzi a'la pasta Tarta z czosnkiem niedźwiedzim CZosnek niedźwiedzi z jajkiem Masło z czosnkiem niedźwiedzim Pstrąg w czosnku niedźwiedzim Czekam na Wasze wszelkie komentarze

Jemy Pijemy
Lokalne śniadanie 155

mąki 1 1/2 szklanki mleka 70 g rozpuszczonego masła 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 4 czubate łyżki cukru 2 duże jajka (osobno żółtka i białka) szczypta soli łyżeczka pasty waniliowej Przesiewamy razem mąkę z cukrem proszkiem do pieczenia sodą i szczypta soli.  Rozpuszczamy masło. Ostudzone masło dodajemy do mleka i dwóch żółtek a następnie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
JAJA FASZEROWANE MAKRELĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 136

Przygotowanie Zgodnie z  tym przepisem  przygotujcie pastę.  Jaja ugotujcie na twardo. Obierzcie je, przekrójcie na połowę, wyciągnijcie żółtka. Żółtka wymieszajcie dokładnie z pastą z makreli.  Przygotowany farsz nakładajcie na połówki jajek smarując dosyć niedbale. Posypcie szczypiorkiem i dosyć obficie świeżo zmielonym pieprzem

OliveandThyme
Paszteciki z pieczarkami i orzechami włoskimi 197

  Nie wiem czy istnieją ludzie, którzy nie lubią czerwonego barszczu, ale jeśli są, to są to bardzo smutni ludzie. Czerwony barszcz jest absolutnie doskonały. Czysty

Gotuj z Blue Raven
Pasta z makreli 284

niespieszne śniadania. Mogę wtedy przyrządzić coś na co w tygodniu nie ma czasu a mianowicie pyszne pasty kanapkowe. Dziś dzielę się przepisem na moją ulubioną pastę z wędzonej makreli z ogórkiem kiszonym i jajkiem. Tylko uwaga na ości! Ja przeglądałam wszystko 3 razy i i tak coś znalazłam. Składkiki: jedna wędzona makrela 3 ogórki kiszone 2 jajka ugotowane na twardo

Mama z miasta
Pasta z łososia 158

zastanawialiście się zo zrobić z kawałkiem łososia,  który została z obiadu. Nic więc trudnego, można z niego    w szybki sposób wyczarować pyszną pastę na kanapki.  Składniki: 200 g łososia 2 jajka 1/4 pęczka szczypioru łyżka posiekanych kaparów majonez/jogurt naturalny sól, pieprz Łosoś (u mnie pieczony, który został z obiadu) pokroić w bardzo drobną kostkę, przełożyć

magiczna kuchnia Kasi
Pasta jajeczna z tuńczykiem 599

Kiedy nie mamy ochoty na ser i wędliny pasty kanapkowe zawsze spieszą z pomocą:). Ta z jajkami i tuńczykiem to klasyka, prezentuję przepis na moją ulubioną wersję, mocno tuńczykową i mocno cebulową:).  2 puszki tuńczyka w oleju 7 jajek 1 pęczek drobnego szczypiorku 1 cebula czerwona 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy

Szefowa kuchni
Pasta a’la upał 152

Mój termometr pokazuje aktualnie 36 C stopni. Dopiero dzisiaj nabrałam pewności, że zima na dobre nas opuściła 😉 Co tu jeść w takie dni, kiedy jajka sadzone można przyrządzać na chodniku? 😉 Proponuję niezawodną pastę na upalne dni, przetestowaną w jeszcze wyższych temperaturach, niż ta dzisiejsza.     Siedzę sobie w cieniu, w kliamtyzowanym pomieszczeniu. […] Artykuł Pasta a’la upał

Wiszniówka
Sałatka z wędzonym pstrągiem 189

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com  Sałatka jest szybka, prosta, ale niezwykle smaczna.  Idealnie smakuje w wersji solo oraz sprawdzi się jako "pasta" - ze świeżym pieczywem. 1 wędzony pstrąg 2 jajka 1 cebula (średnia) 2 łyżki przecieru pomidorowego lub ketchupu olej pieprz   Rybę oczyścić ze skóry i ości. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę

Di gotuje
PASTA Z MAKRELI WĘDZONEJ 277

przygotować na wiele różnych sposobów. Dziś pokażę Wam prostą wersję, którą można podać jako smarowidło na kanapki ale także w formie sałatki.   Do przygotowania pasty potrzebujemy: * 1 dużą wędzoną makrelę * 4 ugotowane jajka na twardo * 4 średnie ogórki kiszone * majonez  Wykonanie: Makrelę dokładnie oczyścić ze skóry i ości, drobno pokroić. Jajka ugotować na twardo, przestudzone bardzo drobno posiekać

Zrób to smacznie
Pasta jajeczna mocno pomidorowa 157

Bardzo smaczna pasta z suszonymi pomidorami oraz ziarnami lnu i sezamu. Możemy przygotować ją na śniadanie lub kolację.Pastę podałam z bezglutenowymi piramidkami od firmy POPCROP . Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 4 suszone pomidory 1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki majonezu bez glutenu 1 łyżka jogurtu naturalnego 0,5 łyżeczki(...)ziaren lnu Sól, pieprz Piramidki POPCROP Sposób przygotowania: Ugotowane jajka obieramy, kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pomidory suszone odsączamy z zalewy, kroimy w kostkę, dodajemy majonez, jogurt, koncentrat pomidorowy oraz pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem pastę schładzamy.  Zapraszam do odwiedzenia strony POPCROP  - popcrop.pl

Bajeczna Kuchnia
Pasta z makreli wersja II 154

Dziś chciałabym przedstawić moją drugą propozycję pasty z makreli. Składniki: duża wędzona makrela 5 jajek  4-5 ogórków korniszon średnia cebula sól, pieprz, majonez Sposób wykonania: Makrelę obrać z ości rozdrobnić. Jajka ugotować na twardo, pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Korniszony pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać, doprawić solą, pieprzem i majonezem

Darcia w kuchni
Ciasto czekoladowe z cukinią 176

zielonej cukinii 300 g pszennej mąki, u mnie chlebowa 3 czubate łyżki kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soda oczyszczonej ½ łyżeczki soli 3 jajka 180 g jasnego cukru muscovado 175 ml oleju 1 łyżeczka waniliowej pasta lub ekstraktu 100 g gorzkiej czekolady, u mnie 60% kakao Nastaw pikearnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu około 15 stopni więcej)Zmiksuj jajka

codojedzenia
Thot man pla – TAJSKIE KOTLECIKI RYBNE 284

burgera! Polecam! SKŁADNIKI: ( 6-8 szt ) * filet z białej ryby np. dorsz – 300 g * groszek zielony – ok. 100 g ** * czerwona pasta curry – 1 łyżka * sos rybny – 1 łyżeczka * jajko – 1 szt * mąka kukurydziana – 2 łyżki * liście kafiru – 4 szt ** * cukier – 1 łyżka * bułka tarta – ok.3łyżki * olej do smażenia ** Śmiało można

Ostra na Słodko
Thot man pla – TAJSKIE KOTLECIKI RYBNE 222

burgera! Polecam! SKŁADNIKI: ( 6-8 szt ) * filet z białej ryby np. dorsz – 300 g * groszek zielony – ok. 100 g ** * czerwona pasta curry – 1 łyżka * sos rybny – 1 łyżeczka * jajko – 1 szt * mąka kukurydziana – 2 łyżki * liście kafiru – 4 szt ** * cukier – 1 łyżka * bułka tarta – ok.3łyżki * olej do smażenia ** Śmiało można

Ostra na Słodko
Tojásrántotta czyli jajęcznica po węgiersku 162

Budapeszcie. Składniki na 2 porcje: 4 jajka 100 g  węgierskiej  kiełbasy Gyulaii lekko wędzonej( można zastąpić ją salami) 50 g ostrego żółtego sera ( u mnie morski) 1/2 papryki czerwonej 1 papryka zielona 1 duży  pomidor bez skórki 1 ząbek czosnku sól, pieprz do smaku 1/2 łyżeczki pasty piros arany  1 łyżka oleju 1 łyżka masła Sposób(...)delikatnie na 4  i wkładam na chwilę do wrzątku). Gdy warzywa  i kiełbasa będą już prawie  gotowe dodać masło, roztrzepane jajka, wyciśnięty prze praskę ząbek czosnku, sól pieprz, paprykę, starty ser i pastę. Przykryć pokrywką  na około 3 minuty.  Podawać z ulubionym pieczywem bezpośrednio po przygotowaniu. Smacznego

Gosia gotuje
Karnawał na stole 235

kęski drobiowe z sosem żurawinowymChrupiące kąski kurczaka Roladki szynkowe z sałatą Kolorowe kanapkiMuffinki z szynką i żółtym serem Jajka faszerowane chrzanem i szynkąJajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane tuńczykiemGalaretka drobiowaKrakersy z pastą serowo-rzodkiewkową Dorsz po greckuRyba w cebuli i pomidorach Śledzie po cygańsku Śledzie w śmietanie z jabłkiemBarszcz czerwony do paluszków i pasztecikówSzaszłyki z kurczakiem i papryką

Kuchnia domowa Ani
Szybka pasta kanapkowa 195

Bardzo smaczna a zarazem łatwa w wykonaniu pasta jajeczna. Świetny pomysł na śniadanie. Składniki : 6 jajek natka pietruszki sól i pieprz majonez lub musztarda Zobacz cały przepis

w kuchni i w ogrodzie
Babeczki makowe z nektarynkami 241

moim zdaniem w tej drugiej odsłonie prezentują się znacznie bardziej uroczo :) Składniki: pół opakowania masła szklanka mąki 3/4 szklanki cukru pół szklanki zmielonego maku 3 jajka pół łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki pasty waniliowej 2 nektarynki       Masło z cukrem rozpuszczamy na wolnym ogniu aż do chwili otrzymania gładkiej konsystencji, zostawiamy do przestygnięcia. Mąkę i proszek

sama złodycz
Francuskie ślimaczki z jabłkiem, orzechami i rodzynkami (Girelle di sfoglia con mele, noci e uvetta) 292

oggi è nata qualche mese fa, quando ho postato sul blog la mia proposta per i strudel di mele . Proprio in quell’occasione che ho pensato alle girelle di pasta sfoglia, un dolce che assomiglia allo strudel austriaco, molto popolare nella stagione autunnale e invernale. Le girelle sono estremamente croccanti, delicate oltre che ricoperte con un po’ di zucchero caramellato(...)jabłka 40 g orzechów 40 g rodzynek 20 g cukru trzcinowego 5 ciastek 1 łyżka masła 1 łyżka mleka 1 jajko szczypta cynamonu **** INGREDIENTI (ca. 15 pezzi) 1 rotolo di pasta sfoglia rettangolare 2 mele 40 g di noci 40 g di uvetta 20 g di zucchero di canna 5 biscotti 1 cucchiaio di burro 1 cucchiaio

La grande e la piccola cuoca
Sernik...... w klimacie mango 172

twarogu        ( użyłam sera typu quark dostępnego w każdym markecie w uk) 300 ml śmietany kremówki (double cream) 4 duże jajka ( użyłam 5 mniejszych) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka pasty waniliowej  3,5 łyżki mąki ziemniaczanej (użyłam budyniu waniliowego) Wszystkie skladniki oprócz jaj włożyłam do miski i szybko wymieszałam rózgą kuchenną, dodałam rozbełtane

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Zielona Carbonara 173

szklanki wody po gotowaniu makaronu pieprz i sól do smaku 100g śmietany 18% / jogurtu greckiego 1 jajko 1/2 opakowania spaghetti Sposób przyrządzenia: 1. Płatki migdałów delikatnie upraż na suchej patelni. 2. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. 3. W moździerzu utrzyj na pastę czosnek z solą. 4. Dodaj listki bazylii i ponownie utrzyj całość na pastę. 5. Do pasty dodaj(...)patelni - odstaw na bok. 9. Na tłuszcz pozostały ze smażenia boczku, bądź 1 łyżkę oleju wyłóż 3/4 groszkowej pasty, dodaj ugotowany makaron i dokładnie wymieszaj. 10. Całość zalej wodą odlaną z makaronu i podgrzewaj przez 5min. 11. W miseczce połącz dokładnie jajko ze śmietaną/ jogurtem. 12. Patelnię z makaronem zdejmij z palnika (to bardzo ważne, inaczej jajko się zetnie

Kuchnia w Słońcu Skąpana