tydzień są już święta , wow szybko zleciało. Jeżeli już mow a o W ielkanocy to przychodzą mi na myśl jajka faszerowane! W tym roku proponuję faszerowane past ą z a w okado :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldwszystko z lemon curdem jest genialne. Tort i wizualnie spisuje się na medal i smakowo również. Potrzebujemy: 130 g białek jaj (z około 4 dużych jajek) 240 g mleka 1,5 łyżeczki pasty waniliowej 300 g mąki pszennej 300 g cukru 170 g masła 1 i 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli lemon curd z podwójnej porcji
Marder&Marder Manufacturepasta kanapkowa :) Pasta z soczewicy to świetna alternatywa dla wędliny, czy sera, które zwykle są podstawowymi dodatkami do pieczywa. A źródło inspiracji do domowych past kanapkowych jest wprost nieskończone - możemy wykorzystać jajka, warzywa , ryby. Może być bardzo smacznie, kolorowo i przede wszystkim zdrowo :). Polecam na FIT śniadanko z ciemnym chlebkiem :) SKŁADNIKI (na 4 kanapki) 4 łyżki ugotowanej
Moje Kuchenne Rewelacjeprzygotowana pasta idealnie smakuje podana na pieczywie i jajku. Składniki: 15 dag wędliny 1 łyżka musztardy 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 ugotowane jajko na twardo sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Jajko obrać i zmielić razem z wędlina. Następnie połączyć z musztardą, wymieszać ze śmietaną, przyprawić do smaku
Tradycyjna Kuchniaszklanki jasnego brązowego cukru Masa serowa: 900 g miękkiego serka pełnotłustego typu Philadelphia 3/4 szklanki miękkiego ciemnego cukru trzcinowego 3/4 szklanki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki pasty waniliowej (można zamienić na ekstrakt) 4 jajka 1 szklanka kremowego masła orzechowego Polewa: 125 g gorzkiej czekolady 1 łyżka niesolonego masła garść posiekanych krówek Wykonanie: Piekarnik rozgrzej do 180C (z termoobiegiem). Przygotuj tortownicę
Smaki Przyprawy i Kolorydomu 3 łyżki ciemnego, dobrego kakao u mnie Skworcu Na masę serową 1300 g twarogu najwyższej jakości- najlepszy domowy 150 g masła swojskiego 5 jajek szklanka ksylitolu zamiast cukru 2 łyżki pasty waniliowej lub 2 łyżki cukru waniliowego robionego w domu z prawdziwą wanilią u mnie Skworcu 3 łyżeczki przyprawy do sernika i mas serowych , u mnie
Z Kuchni Do Kuchniprzygotowywać dla moich najbliższych pasty kanapkowe. Są smaczne i szybkie, a w prosty sposób urozmaicają codzienną kanapkę. Spróbujcie wersji pasty kanapkowej z ogórkiem kiszonym. Polecam również pastę kanapkową z białą rzodkiewką . Składniki: 3 jajka 2 łyżki gęstego jogurtu (o niskiej zawartości tłuszczu) sól i pieprz do smaku 4 rzodkiewki 1 mały ogórek kiszony Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Kroimy
Słodkie okruszkiPastę możemy użyc na chleb, do faszerowania jajek. Świetnie smakuje też do mięs w formie gęstego sosu. potrzebujemy: - czosnek niedźwiedzi (np opakowanie z lidla) - opakowanie twarożku - sól, pieprz - opcjonalnie majonez (u nmnie jedna łyżeczka) Liście czosnku opłukać, odciąć końcówki. Posiekać i zblendować razem z serkiem. Doprawić do smaku. Całość najlepsza jest następnego dnia, chociaż powinna ok 2h przegryźć się
Szybko Tanio Smacznieposiekany koperek (pominęłam) Pstrąga rozgnieść widelcem, schłodzone awokado obrać, wyjąć pestkę, i również rozgnieść. Skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Można dodać posiekany koperek. Pastą smarować pieczywo, można również nafaszerować nią jajka
Czerwień i błękitminut dodajemy pokrojony jarmuż i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem. Koktajl z jarmużem: banany miksujemy z kilkoma liśćmi jarmużu i dodajemy sok z cytryny. Pasta z jarmużem na kanapki: kilka ugotowanych jajek miksujemy z jarmużem, dolewamy parę kropel oleju i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Omlet z jarmużem: rozmieszać kilka jajek z posiekanym jarmużem, solą
prawdziwe jedzenieszklanki jasnego brązowego cukru Masa serowa: 900 g miękkiego serka pełnotłustego typu Philadelphia 3/4 szklanki miękkiego ciemnego cukru trzcinowego 3/4 szklanki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki pasty waniliowej (można zamienić na ekstrakt) 4 jajka 1 szklanka kremowego masła orzechowego Polewa: 125 g gorzkiej czekolady 1 łyżka niesolonego masła garść posiekanych krówek Wykonanie: Piekarnik rozgrzej do 180C (z termoobiegiem). Przygotuj tortownicę
Kulinarna rozmowaPyszna tarta z przepisu na blogu Moje Wypiekiskładniki:kruche ciasto220 g mąki pszennej90 g masła, zimnego30 g smalcu3 łyżki zimnej wody3 łyżki cukru pudruszczypta
Stare GaryFETĄ I WARZYWAMI Z podanych składników wyszło 12 bułeczek Ciasto 250 g mąki pszennej 20-30 g mąki kukurydzianej 120 ml mleka Jajko Łyżeczka cukru 20 g świeżych drożdży 40 g masła Szczypta soli Farsz Pasta paprykowa (można zastąpić koncentratem/sosem pomidorowym) Ser feta Kilka zielonych oliwek Kawałek żółtej papryki Natka pietruszki (lub oregano/bazylia) Pieprz, suszone oregano Drożdże rozpuścić z łyżeczką(...)cukru w dwóch łyżkach ciepłego mleka, zostawić aż zaczną pracować Masło rozpuścić Do mleka dodać jajko i roztrzepać, dodać ostudzone masło Mąki wsypać do miski, dodać mleko z masłem oraz zaczyn drożdżowy Dodać odrobinę soli i wymieszać, najpierw łyżką, następnie dłonią do uzyskania zwartego elastycznego ciasta W razie potrzeby dodać jeszcze mąki Zostawić na 3-4 godziny do wyrośnięcia
HealthyCreationsjajeczną z makreli i porami, która świetnie sprawdzi się na kanapki dla całej rodziny. Ostatnio powróciłam do past i sałatek śniadaniowych, chyba poczułam wiosnę A makrela, jak wiadomo, zdrowa jest, więc nie ma się co ograniczać. Sałatka wyszła pyszna, wędzona makrela, jajka i pory, co mogłoby pójść nie tak? Przepis znalazłam na blogu Quchnia po prostu . Jeżeli lubicie tego typu(...)smarowidła na kanapki, polecam także przepis na pastę z makreli z suszonymi pomidorami , jest boska, polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Sałatka jajeczna z makrelą i porem (4 porcje) Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo i pokrojonych w kostkę 1 wędzona makrela 1 mały por, pokrojony w plasterki 3 łyżki majonezu sól i pieprz Przygotowanie: Posiekanego pora umieść
karmelowyRobicie od czasu do czasu różne smarowidła do chleba? Ja robię je dość często, zwykle z makreli,wędlin albo jajek (przepisy znajdziecie w menu), ale ostatnio odkryłam też pastę z bobu. Kto chce spróbować? PASTA z BOBU i KOPERKU Składniki: 1/2 kg bobu 2 ząbki czosnku 1/3 pęczka koperku 1/2 szklanki oliwy sól i pieprz Przygotowanie: Bób
Bon appetit mon amie