Pasta do chleba z jajecznicy to najlepsza pasta jajeczna jaką jadłam. Wszystkie pasty z gotowanych jajek się przy niej chowają. Ponieważ jestem wielką fanką zarówno jajecznicy, jak i past kanapkowych, pomyślałam, że połączenie tych obu potraw może być udane. I tak właśnie jest! Dodatek smażonej na maśle cebulki i jajka sprawia, że pasta nabiera wyrazistego smaku, podkręconego dodatkowo serem żółtym
e-PrzepisyKulinarneSAŁATA RZYMSKA Z GRILLOWANĄ CIECIORKĄ HUMUS Z CIECIERZYCY Z SALSĄ Z OLIWEK JEST: – Zdrowym wegetariańskim daniem – Idealne zestawienie na kanapki, grzanki czy inne pieczywo – Idealny jako pasta kanapkowa, czy dip – Genialny na lekką kolacje – Pełen smaku ILOŚĆ PORCJI: 1 CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT SKŁADNIKI: – Ciecierzyca gotowana 400g – Czosnek – 1 ząbek – Pasta Tahini – 5 łyżek / u mnie pasta sezamowa
globuskulinarnyPrzedstawiam Wam kolejną pastę, którą robi się banalnie, a smakuje tak, że wyjada sie ją widelcem prosto z miski ;) Spróbujcie tuńczykowej pasty kanapkowej :) Składniki: 25dag białego sero półtłustego puszka tuńczyka w sosie własnym pęczek szczypiorku 3 jajka 3 średnie ogórki kiszone sól + pieprz Przygotowanie: Przygotowanie pasty najlepiej zacząć od ugotowania jajek na twardo i ich przestudzenia. Kiedy będzie
ChilliJemyZnudziły Wam się sery i wędliny na kanapki? Polecam pyszną pastę kanapkową z jajka z dodatkiem sera i ogórka kiszonego. Jest naprawdę smaczna, bardzo pożywna i nie wymaga dużej ilości czasu w przygotowaniu. Polecam pastę także na śniadanie Wielkanocne. Do pasty jajecznej użyłam majonez kremowy od Folwark . Składniki: * 5 jajek * 2 ogórki kiszone * 4 łyżki sera
Zrób to smaczniedrugi i niestety w tym sezonie ostatni przepis na bób. Tak jak pisałam we wcześniejszym - za rok muszę się sprężyć i wykorzystać sezon jeszcze bardziej! Dzisiaj proponuję pastę kanapkową z bobu. Jest to coś a'la hummus - ponieważ dodałam do niej olej sezamowy, tahini oraz sok z cytryny. Wyszło przepysznie! Pół pasty wyjadłam za jednym razem w towarzystwie surowej marchewki
chili & sugarrzepis na tę genialną pastę kanapkową znalazłem na stronie hello zdrowie . Jej autorką jest niezawodna, jak zawsze zresztą, Marta Dymek. Obok fasolowego smalcu jest to pozycja niemalże obowiązkowa. Pasta jest pełna bliskowschodnich przypraw , a dodatek słodkich rodzynek świetnie przełamuje jej cudowny aromat. A jak pachnie w całym domu w trakcie smażenia! Jest tak dobra, że właśnie lecę po kolejną
Food SquarePrzyszła mi wielka ochota na jakąś kanapkową pastę w stylu pasty/smalcu z fasoli , którą niedawno robiłam. Ale nie miałam namoczonego grochu, a ochota była na teraz, więc poszperałam i znalazłam w "Jedz i żyj zgodnie z porami roku" Bożeny Cyran-Żak pastę z zielonego groszku. A ponieważ była umieszczona w potrawach wiosennych, więc poczułam się bardzo wiosennie (zresztą to moment
Zdrowa Kuchnia SowyDawno nie było żadnej pasty. Pora więc to nadrobić. Pyszna i zdrowa. Ponawiam wyznanie : kocham pasty kanapkowe! 1 szkl łuskanych nasion słonecznika 5 – 6 suszonych pomidorów 1 łyżka kaparów 1 ząbek czosnku sól i płatki chili Jedyna niedogodność w przygotowaniu tej pasty polega na konieczności wcześniejszego namoczenia ziaren słonecznika. Tak więc zaczynamy. Nasiona
Polska ZupaPasty kanapkowe to świetny dodatek do pieczywa. Moja ulubiona to ta z tuńczykiem. W połączeniu z kremowym serkiem z pesto i rukolą tworzą bardzo smaczną parę. Przygotowanie takiej pasty nie zajmuje więcej niż 30 minut. Składniki 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 1 opakowanie kremowego serka Arla Apetina z pesto i rukolą kilka suszonych pomidorów 1/2 cebuli sól
My Chcemy Jeśćpomidorach i pasty do kanapek, bigos warzywny. Są to dania do samodzielnego podgrzania w domu. Ja stronię od wyrobów garmażeryjnych, ale te z Sokołowa mogę śmiało polecić i gołąbki będę kupować, ponieważ są wspaniałe w smaku, zrobione z dobrych składników ( informacje na etykiecie) i czułam się po ich zjedzeniu po prostu dobrze. Pasty kanapkowe są świetną alternatywą
AZgotuj!Pasty kanapkowe są tak pyszne że sięgam po nie często kiedy nie mam pomysłu na kolację, oraz wtedy gdy w mojej lodówce zostają resztki ryby lub warzyw, które do past idealnie się nadają. Polecam Wam także kilka przepisów na pasty: – pasta jajeczna – pasta z dyni i koziego sera – pasta z wędzonego kurczaka – pasta z awokado i jajka
nietylkopasta.plHummus to popularna, szybka i łatwa pasta kanapkowa. Ja zrobiłam go w wersji z czosnkiem i czosnkiem niedźwiedzim, który również w wersji suszonej ma dużo wartości odżywczych. 500g gotowanej ciecierzycy (z puszki lub słoika) 6 łyżek pasty sezamowej tahini 2 łyżki czosnku niedźwiedziego 100ml oliwy z oliwek sok z połówki cytryny 1 ząbek czosnku sól, pieprz
Szefowa kuchnipracę jelit, wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn. Bardzo lubimy jeść bób po prostu ugotowany z odrobiną soli. Jednak często wykorzystujemy go np. do sałatek lub różnego rodzaju pożywnych past kanapkowych. Dzisiaj w połączeniu z rukolą, która jest bogatym źródłem żelaza i witaminy C - która ułatwia jego biodostępność. Rukola również wspiera procesy trawienne, zwalcza nadkwaśność, niweluje wzdęcia i bóle brzucha
Moje Kuchenne Rewelacjedobre. W sklepach pojawia się co raz więcej kolorowych warzyw i owoców. Ja z utęsknieniem czekam na szparagi :) Ale póki co urzekła mnie piękna mocno różowa rzodkiewka. Uwielbiam domowe pasty kanapkowe, są świeże, lekkie i zdrowe. Twarożek, który dzisiaj Wam prezentuje jest klasyką jeśli chodzi o dodatki do kanapek. Mam go w lodówce praktycznie cały czas. Zachęcam
Zgrabne Gotowaniezalewą. Pasta jajeczna z sardynkami Pasta jajeczna to najlepszy śniadaniowy przepis. Robi się ją dosłownie chwilkę a natychmiast przenosi nas w świat dzieciństwa i świętowania. Najzdrowsza jest z sardynkami i z domowym pieczywem. W tym roku będę mieć na stole chleb bio na naturalnym zakwasie z piekarni Putka. Bochenki są małe i cieżkie, więc można będzie spróbować past kanapkowych(...)Składniki: puszka sardynek razem z olejem 2 jajka ugotowane na twardo pół małej cebuli czerwonej pokrojonej w kostkę 2 łyżki jogurtu greckiego natka pietruszki do dekoracji Jak przygotować pastę jajeczną z sardynkami? Wszystkie składniki oprócz natki miksujemy na gładką masę. Dekorujemy natką i podajemy z pieczywem. Zupa z rzeżuchy To dużo zdrowsza i lżejsza opcja niż tradycyjny żurek. Nie trzeba
Ugotowane pozamiataneBardzo lubię pasty kanapkowe i podoba mi się to, że można je różnorodnie komponować, w zależności na co mamy akurat ochotę i/lub co mamy na stanie w lodówce czy spiżarni :) Tak właśnie powstała moja dzisiejsza pasta. Jeśli i Wam zostanie np z obiadu kawałek pieczonej, czy grillowanej ryby to serdecznie polecam przygotowanie takiej pasty, minimum wysiłku, maximum smaku :) Polecam
Kuchnia z widokiem na ogródmożemy przy tym regulować jej ostrość :) Ponieważ kochamy z Mężem pikantne smaki, uwielbiamy także harissę. Domowa harissa jest pyszna i można ją dodawać do naprawdę wielu potraw - zup, gulaszy, past kanapkowych, jajecznicy, kanapek (smarować jak musztardą). Wymieszana z oliwą stworzy świetną marynatę, a wymieszana pół na pół z jogurtem naturalnym pyszny sos np. do falafeli . Jak się domyślacie, istnieje bardzo
Chilli Czosnek i Oliwa