Przepis na : kolacja
Smørrebrød to otwarta kanapka popularna w Danii, aczkolwiek znaleźć można ją również w kuchni norweskiej oraz szwedzkiej. Kanapka ta składa się z pieczywa, które najczęściej jest pieczywem ciemnym oraz zimnych dodatków takich jak wędlina, śledź, pasta kanapkowa, ser oraz dodatki warzywne. Kanapkę smørrebrød z powodzeniem podać można na przystawkę , kolację lub jako przekąskę. Przepis na kanapkę smørrebrød , który znajdziecie poniżej jest prosty a sama kanapka jest łatwa do przygotowania. Ta kanapka bazuje na śledziu, a... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...