kroić go na kanapki. Przygotowanie jest bardzo proste, składniki dostępne - warto spróbować;) Polecam również inne przepisy na kanapkowe dodatki: Pasta z wędzonej makreli z pieprzem Domowy paprykarz szczeciński Kanapkowa pasta śledziowo-jajeczna Pasta z buraka i słonecznika Pasta z awokado z serkiem Smażony ser z kminkiem Składniki: 400g twarogu półtłustego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka
Obiad gotowyPopularna warzywna pasta kanapkowa z ryżem i rybą. Smaczna i niezwykle prosta do przygotowania . Warzywa można połączyć z ryżem i tuńczykiem w sosie własnym . Zamiast ryżu do warzyw z powodzeniem można dodać kaszę jaglaną. Składniki: 2 marchewki 2 cebule kawałek selera korzeniowego 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy
Zakamarki mojej kuchniDziś dalszy ciąg testowania produktów z komosą ryżową, które ostatnio kupiłam. Otworzyłam paczkę bezglutenowego chrupkiego pieczywa z quinoą i zajrzałam do lodówki. Znalazłam tam kiszone ogórki i postanowiłam zrobić pastę kanapkową, którą mogłabym chrupiące kromeczki posmarować, a później przybrać plasterkami ogórka. Pasta powstała z białej quinoy, czerwonej soczewicy, została przyprawiona czosnkiem i mieloną, ostrą, wędzoną papryką, którą produkuje się
Quinoa Raz!Uwielbiam domowe pasty kanapkowe. W szczególności jajeczne i rybne. Dziś dzielę się z Wami pomysłem na szybką i niebywale prostą pomidorową pastę z tuńczyka z kiełkami. Idealna na śniadanie w towarzystwie ulubionego, chrupkiego pieczywa i warzyw. Spróbujcie. Pomidorowa pasta z tuńczyka z kiełkami 2016-05-04 00:45:31 Write a review Save Recipe Print 0 calories
Słodkie okruszkiPyszna pasta kanapkowa to zawsze super pomysł na śniadanie czy imprezową przekąskę. Czytaj więcej
Ana Mari's worldPyszna pasta kanapkowa to zawsze super pomysł na śniadanie czy imprezową przekąskę. Czytaj więcej
Ana Mari's worldczas niedoceniany. Jego potencjał dostrzegł mój chłopak, który ostatnio bardzo polubił groszek i może go wyjadać prosto z puszki :). Pomyślałam, że dam mu szanse i przygotuje z niego wiosenną pastę kanapkową. Ku mojemu zdziwieniu w takcie przygotowywanie sama podjadałam groszek z puszki :). Robiąc pasty nie lubię, gdy jej przygotowanie zajmuje dużo czasu i trzeba używać blendera, dlatego moją
wegujemyPasta jajeczna z awokado to moja propozycja na wiosenne śniadanie. Zielona, lekka i bardzo zdrowa pasta kanapkowa. Coś jak guacamole. Szybko się ją robi, więc nie ma wymówki. Najsmaczniejsza od razu po przygotowaniu, gdyż jak nieco postoi to może ściemnieć. Ja dodaję do niej sporą ilość soku z cytryny, ponieważ nie jest wtedy mdła i spowalnia proces utleniania się awokado
Pieguskowa KuchniaLekko pikantna, pyszna pasta kanapkowa. Najlepiej smakuje w towarzystwie chrupkich grzanek. Składniki: 1 dojarzałe awokado, 2 jajka, ok 50 g sera twarogowego wędzonego, 2 - 3 łyżki posiekanego szczypiorku, szczypta soli, ognista mieszanka przypraw (pieprz czarny, kolendra, chili, czosnek, gorczyca) Przygotowanie : Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, kroimy na mniejsze kawałki. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, wydążamy miąższ, kroimy
Lena Gotujełososia. Najlepsza pasta, jaką do tej pory jadłam. Prościutka w wykonaniu. Głębia smaku wydobywa się dzięki prostocie i odpowiednim składnikom. Idealna do pieczywa chrupkiego, bułeczek na śniadanie, na kanapki. Pasta kanapkowa jajeczno - łososiowa www.kuchniasmakow.blogspot.com łosoś wędzony na ciepło - 125 gram (do kupienia w Lidlu lub Biedronce) 4 jajka ugotowane na twardo - pokroić w kostkę 1 łyżka majonezu sól, pieprz, świeży
Kuchnia smakówPowracam po małej przerwie z pyszną i delikatną pastą kanapkową. Szybka w przygotowaniu może także posłużyć jako dip do warzyw. Składniki -6 jajek -puszka tuńczyka (ok. 150-170 g) -5 łyżki keczupu -2 łyżki suszonej prażonej cebulki -3 łyżki majonezu -sól, pieprz -opcjonalnie: kilka kropli sosu tabasco lub piri piri Przygotowanie Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Tuńczyka odsączyć
Zielona KuchniaCiecierzyca często stanowi bazę past kanapkowych, które robię. Zarówno tych na słono jak i na słodko. Dziś prezentuję wersję urozmaiconą o prażone ziarna słonecznika, koperek oraz musztardę. Czytaj więcej
Kasia SarnaDziś zapraszam Was na kolejną pyszną pastę kanapkową, tym razem niepowtarzalnego smaku nadają jej zielone oliwki. Idealna na śniadanie czy kolację, a nawet jako składnik wielu przekąsek. Możecie nią również spokojnie nadziać wielkanocna jajka. Spróbujcie. Do pasty użyłam zielonych oliwek z nadzieniem cytrynowym Bulerias . Polecam – wspaniały, charakterystyczny smak. Takie oliwki idealnie sprawdzą się również w sałatkach czy tradycyjnych koreczkach
Słodkie okruszkiProsta, acz efektowna pasta kanapkowa. Dobra na kanapki czy krakersy. Można ją wykorzystać do mini roladek z tortilli. SKŁADNIKI: · ok. 200 g serka śmietankowego typu philadelphia
Calzonella.comBanalnie prosta pasta kanapkowa. Ja używam do niej buraczków ze słoika od mamy, ale jeśli takich domowych nie macie to wystarczy ugotować buraka i po kłopocie. Składniki: 2/3 szklanki białej quinoy 1 puszka białej fasoli 3 łyżki ugotowanych startych buraczków 2 łyżki soku cytryny 1 mały ząbek czosnku pieprz sól Wykonanie: Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki
Quinoa Raz!