przygotowanie - tym bardziej, że wcale nie jest to trudne. Sprawdźcie sami: Składniki: ok 1,5 kg kawałek schabu środkowego cukier, sól - tyle co do porządnego natarcia mięsa papryka wędzona papryka słodka majeranek rozdrobniony liść laurowy szczypta ziół prowansalskich pieprz ziołowy mielony lub inne przyprawy wg upodobań Przygotowanie: Umyty kawałek schabu obtaczamy w cukrze. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Trzymamy
Kuchnia po mojemuSkładniki: 4-6 kiełbasek 2 łyzki octu balsamicznego łyżka miodu 3/4 szklanki ketchupu duża cebula łyżka koncentratu pomidorowego 3-4 łyżki curry pieprz ok 100ml wody 1/2 łyżeczki papryki słodkiej/ostrej Przygotowanie: Bardzo ważnym elementem tego dania są kiełbaski. Ponacinałam je na całej długości i zarumieniłam na smażąc na patelni, tak aby były chrupiące. Po przygotowaniu kiełbasek pokroiłam(...)wody. Wszystko łączymy i wlewamy ketchup wraz z miodem i octem balsamicznym oraz reszta wody. Dusimy pod przykryciem ok 5 minut. Doprawiamy do smaku 2-3 łyżkami curry, papryką i pieprzem. Mieszamy. Wykładamy kiełbaski i posypujemy resztą przyprawy. Smacznego
ChilliJemyciepło. Do tego świeży chlebek i masełko – rewelacja! 1,2 kg szynki wieprzowej 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka płatków chilli 1 łyżeczka czosnku granulowanego 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 3 ząbki czosnku 50 ml oliwy z oliwek Szynkę w całości dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przyprawy (majeranek, czosnek granulowany, płatki chili i słodką paprykę) dokładnie mieszamy ze sobą
VioletoweKucharzenieprzygotowany bób jest bardzo dobry. składniki 1 kg bobu 2 - 3 ząbki czosnku sól 1/4 łyżeczki pieprzu 4 - 5 łyżek oliwy z oliwek pęczek koperku płatki papryki do posypania - opcjonalnie. przygotowanie Bób opłukać, zalać wrzątkiem, gotować 4 - 5 minut - tak długo, aż bób będzie odpowiednio miękki. Odcedzić, przestudzić , obrać. Czosnek i koperek posiekać. Oliwę wymieszać(...)czosnkiem, koperkiem, sola i pieprzem. Taką oliwą polać bób, wymieszać. Posypać płatkami papryki i podawać Smacznego
Stare GarySkładniki: 3 jajka sól pieprz 1 łyżka mąki kilka krążków czerwonej i żółtej papryki 2-3 plastry ulubionej szynki 1 łyżka szczypiorku Sposób przygotowania: 1. Jajka ubić mikserem lub trzepaczką. Dodać szczyptę soli i pieprzu oraz mąkę. 2. Na patelni rozpuścić łyżeczkę masła (można zastąpić olejem). Rozłożyć paprykę, szynkę i szczypiorek. Wylać jajka. 3. Omlet smażyć na małym ogniu
A Ty Smakuj Mniepotrawa na obiad, ale polecam również jako kolację. Jeśli nie chcesz przegapić kolejnych ciekawych wpisów, Kliknij Lubię To na Facebooku. Tutaj. Vegetariańskie Leczo: 3 kolorowe papryki, 1 cebula, 1 mała cukinia, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 3 ząbki czosnku, Liść laurowy, Ziele angielskie, 1 szklanka bulionu warzywnego, Sól himalajska, pieprz, kurkuma (tutaj), czarnuszka (tutaj). 1 porcja(...)leczo zawiera: 48 kcal, 2,8g białka, 0,6g tłuszczu, 10,8g węgli, 3,3g błonnika pok., ŁG: 0. Jak zrobić vegetariańskie dietetyczne leczo? Przygotowaną paprykę i cukinię pokrajać w kostkę. Cebulę posiekać. Warzywa zalać bulionem, dodać liść laurowy, ziele angielskie i ugotować. Dodać koncentrat, czosnek przepuszczony przez praskę, sól himalajską, czarnuszkę i pieprz do smaku
IzaGotujeJeśli nie chcesz przegapić kolejnych ciekawych wpisów, Kliknij Lubię To na Facebooku. Tutaj. Sos warzywny do słoika (na ciepło i na zimno): 800g papryki, 400g bakłażanów, 6 ząbków czosnku, domowa VEGETA bez GLUTAMINIANU SODU ( sprawdź gdzie ją dostaniesz ), Sól himalajska, Czarnuszka (tutaj), pieprz, Kurkuma, najlepiej indyjska (tutaj). Jak zrobić domowy warzywny(...)słoika? Oczyszczone z nasion paprykę i bakłażany upiec, ostudzić, zemleć w maszynce, przełożyć do garnka z niewielką ilością wody, dodać domową Vegetę i dusić na niewielkim ogniu, aż masa zgęstnieje. Pod koniec dodać przepuszczony przez praskę czosnek. Przyprawić do smaku i przełożyć do słoika, przechowywać w lodówce. Używać do dań zarówno na ciepło jak i na zimno
IzaGotujebogatą, pełną lata kompozycję- zdrową i chrupiącą, kolorową! Załata niejedną dziurę w żOłądku i zaspokoi niejden głód! Składniki -sałata lodowa -tuńczyk w zalewie naturalnej u mnie GRAAL -pomidor -papryka -ogórek gruntowy -korniszon opcjonalnie -oliwki -ser typu feta -czarnuszka -bazylia -szczypiorek lub cebulka -vinaigrette classico u mnie Monini -oliwa z oliwek -sól -Słoneczne Pola od ZIARENKOWO Umyj sałatę, postrzęp(...)Dodaj ogórki, pomidora, paprykę. Otwórz puszkę tuńczyka, odsącz z zalewy, dodaj. Wkomponuj pozostałe składniki. Dodaj vinaigrette. Oliwę. Przed podaniem posyp ziarenkami ! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniprzepisów na steki w tym również dla prawdziwych steków Delmonico. Składniki: 4 steki Rib-Eye z kością ¼ szklanki drobno zmielonej kawy espresso ¼ szklanki chili w proszku 2 łyżki stołowe papryki 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka musztardy w proszku 4 ¼ łyżeczki soli koszernej 1 łyżka czarnego pieprzu 1 łyżka kolendry 2 łyżki masła 1 łyżeczka sosu Worcestershire około(...)szalotki Przygotowanie: W dużej misce połączyć espresso, chili, paprykę, brązowy cukier, musztardę, sól koszerną, czarny pieprz, kolendrę i oregano. Przygotowaną mieszaniną dokładnie natrzeć całą powierzchnię steków i odstawić na 30 minut przed grillowaniem. W międzyczasie drobno posiekać szalotkę Szalotki umieścić na patelni z dwoma łyżkami masła i ¼ łyżeczki soli koszernej. Całość podsmażać aż szalotka będzie miękka i rumiana. Dodać około
naRuszciedanie dla zapracowanych..Mięso można wcześniej wymieszać z przyprawami, cebulkę podsmażyć...ja akurat nie miałam czasu i wszystko od razu wylądowało w wolnowarze.. 70 dkg mięsa wieprzowego kawałek papryki 1 cebula 1 pomidor 50 dkg pieczarek czosnek sól, pieprz majeranek ziele angielskie, listek laurowy Mięso pokroić w kostkę i przełożyć do wolnowaru .Cebulę,pieczarki i paprykę pokroić, dodać
Moje domowe kucharzeniemizerii i fasolki szparagowej świetnie sprawdzą się na lekki, letni obiad. 2 duże filety z kurczaka 6 suszonych pomidorów 1/2 kostki sera feta 6 sztuk szczypiorku sól, pieprz, papryka ostra 1. Filety z kurczaka cienko roztłukujemy. Każdy dzielimy na 3 części tak by można było zwinąć z nich roladki. Obsypujemy obficie solą, pieprzem i papryką. 2. Na środek każdego
Szefowa kuchnimłodej kapusty wariacja nr 1 oraz bigos z młodej kapusty - wariacja nr 2 . Składniki: 1 młoda kapusta średniej wielkości 2 laski chudej kiełbasy kilka pieczarek 1 czerwona papryka 2 młode marchewki puszka pomidorów w sosie własnym 2 cebule sól pieprz liść laurowy ziele angielskie olej do podsmażenia kiełbasy koperek łyżka pikantnego ketchupu Wykonanie: Kapustę szatkujemy, marchewkę obieramy(...)minut, po czym odcedzamy zostawiając odrobinę wody. Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojoną w półplasterki wędlinę.Kiedy się lekko podsmażą dodajemy pokrojoną paprykę i pieczarki. Całość chwilę podsmażamy a następnie przekładamy do kapusty dodajemy pomidory w sosie własnym i dusimy całość ok 20 min. Na końcu dodajemy przyprawy: sól, pieprz i ew.szczypt
Walijskie Pichceniezrobiłam faszerowaną kalarepę mięsem mielonym. Składniki: 4 kalarepy 500 g mięsa mielonego 100 g żółtego sera 2 łyżki masła klarowanego 2 szklanki wywaru warzywnego 1 cebula 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki majeranku sól pieprz Wykonanie: Kalarepy obrać, zalać wodą i gotować około 10 minut. Wyciągnąć z wody i wydrążyć środki. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulę pokrojoną(...)kostkę. Dodać mięso i podsmażyć wraz z cebulą do momentu , kiedy nie będzie już surowe. Doprawić solą , pieprzem, majerankiem i papryką. Napełniać kalarepy przygotowanym farszem mięsnym i układać w naczyniu żaroodpornym . Podlać bulionem warzywnym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 20 minut. (czas pieczenia zależy od wielkości kalarepy) Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach
O kuchni z uczucieminnym razem. Kalmarem tej wielkości spokojnie najedzą się 3 dorosłe osoby. Do przygotowania tego dania potrzebne są : 1 kalmar osuszony i pokrojony w paski 1/2szklanki mąki 1 czerwona papryka pokrojona wzdłuż 1/2 średnia cukinia pokrojona w grube słupki 2 średnie cebule pokrojone w piórka 2-3 ząbki czosnku drobno posiekane olej do smażenia sól 1 cytryna pokrojona w ćwiartki(...)oliwy z oliwek Paprykę i cukinię grillować. Cebulkę delikatnie zeszklić na odrobinie oliwy z oliwek, dodać czosnek. Zdjąć z ognia aby się nie przypaliło. W tym czasie na patelni podsmażyć obtoczone
Jemy Pijemyszukać. Oryginalne składniki były nieco inne, ale wiadomo, trzeba sobie jakoś radzić :) Do mojej wersji użyłam: 1bulwa Lilly ( umyta, oczyszczona i rozebrana na warstwy) 1 czerwona cebula 1 żółta papryka 1 op mrożonej (niestety) fasolki szparagowej ( najlepsza jest świeża i gruba, płaska) 1/2 op mrożonych krewetek koktajlowych ( w oryginale były to małe suszone krewetki i świeże kalmary pokrojone w grubą(...)orzechów nerkowca 1 puszka czerwonej fasoli olej arachidowy sos sojowy Krewetki zalać wrzątkiem. w woku lub na patelni rozgrzać olej i wrzucić na niego pokrojoną czerwoną cebulę i paprykę. Gdy się lekko zeszkli dodać krewetki, następnie mrożoną fasolę.Wszystko ma być al dente więc należy działać dosyć szybko. Podlewać lekko sosem sojowym. Dodać płatki bulwy Lilly. Ma się zrobić prawie
Jemy Pijemy