Składniki: kiełbasa wiejska 2 pęta, cbula mniejszxa 6 sztuk, papryka ostra 1/2 łyżeczki, czosnek granulowany 1/2 łyżeczki, papryka słodka 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 1 łyżka te pyszne kiełbaski chrupiące z cebulką przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips "strona jest TUTAJ" otrzymałam do testowania Airfryer hd9240/30 "kliknij i ZOBACZ-Airfryer hd9240/30" dla mnie po operacji żołądka urządzenie jest(...)zmieniam na "po mojemu" cebulki obrać i pokroić na połówki, opłukać, kiełbaski podzielic na ,mniejsze porcje, ponacinać skośnie z każdej strony kiełbaski, cebulki w większej misce wymieszać z olejem, paprykami, czosnkiem Airfryer hd9240/30 ustawić na 135 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ same kiełbaski włożyć do kosza i ustawić 10 minut po sygnale do kiełbasek włożyć cebulki, ustawić teraz
W Mojej Kuchni LubięMięso rozpływające w ustach jest królem każdego obiadu. Takie są te roladki. Miękkie, delikatne, aromatyczne, z dodatkiem kiszonego ogórka i kalarepy oraz słodkiej papryki i pieprzu, które świetnie współgrają ze sobą podkręcając przeróżne smaki - od słodkości, przez kwaskowatość, po lekką ostrość. Podstawą jest uzbrojenie się w cierpliwość i przeznaczenie odrobiny czasu na duszenie mięsa, a na pewno jeszcze(...)kalarepą Składniki: 500 g mięsa wołowego (najlepiej polędwica) 3 ogórki kiszone mała kalarepa 2 cebule olej kokosowy 2-3 szklanki wody przyprawy: sól himalajska, pieprz ziołowy, papryka słodka Mięso kroimy na niewielkie kawałki (ok. 5 cm) o grubości 1-2 cm i rozbijamy tłuczkiem. Warto przyłożyć na mięso woreczek - dzięki temu nie porwiemy mięsa, ani nie uszkodzimy jego
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!pojedyncze piersi z kurczaka (250-300 g), 1 łyżką sosu sojowego, 1 łyżeczką oleju arachidowego, 2 ząbki czosnku, 1/3 łodygi pora, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 żółtej papryki, 1 duża garść orzechów nerkowca (niesolonych), Sos: 6 łyżek sosu sojowego, 2 łyżki płynnego miodu, 1 łyżka ketchupu, 2 łyżeczki octu ryżowego (możesz zastąpić białym winem), 1 łyżeczka sosu sriracha (możesz(...)uzyskania jednolitej konsystencji. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju arachidowego, wrzuć posiekany czosnek, po 30 sekundach dodać pokrojonego w cieniutkie słupki pora, a po minucie pokrojoną w paseczki paprykę. Wszystko podsmażyć przez 2 minuty na dużym ogniu. Po tym czasie przełożyć warzywa do miseczki, a na rozgrzaną patelnię wrzucić paseczki kurczaka, pozwól im się mocno podrumienić, po 2 minuty z każdej
Świat Domowej KuchniSkładniki: 200g kolorowego makaronu, świderki, puszka kukurydzy (285g po odsączeniu), 1 wędzone udko kurczaka (300g), 1/2 czerwonej świeżej papryki, 1/2 żółtej świeżej papryki, 1/2 cebuli, 2 większe ogórki kiszone, garść natki pietruszki, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, a po ugotowaniu przelać zimną wodą i pozostawić na durszlaku do całkowitego ostygnięcia. Kukurydzę odsączyć. Mięso odzielić od kości(...)pokroić na mniejsze kawałki. Papryki, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki posolić, popieprzyć, dodać majonez i wymieszać. Górę sałatki obsypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego
W kuchni u MonikiZamiast tradycyjnego kotleta w bułce tartej polecam kotlecki z dodatkiem sera, papryki i natki pietruszki. Bardzo smaczne i sycące a do tego łatwe w przygotowaniu. Można podać z dowolnymi dodatkami. składniki: 600 g piersi z kurczaka 1 mała czerwona papryka 100 g żółtego sera 3 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki zioła włoskie 1 łyżka mąki pszennej olej do smażenia(...)Mięso pokroić drobno w kostkę. Czerwoną paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i również pokroić w drobniutką kostkę. Pokrojone składniki przełożyć do miski. Dodać ser żółty starty na tarce o grubych oczkach, posiekaną natkę, mąkę i jajka. Dokładnie wszystko wymieszać, do smaku doprawić ziołami włoskimi. Rozgrzać patelnię z olejem. Nakładać czubata łyżkę masy na patelnię i uformować płaski placuszek. Smażyć
Monia miesza i gotujeSkładniki: ziemniaki 1,2 kg, papryka ostra 1/2 łyżeczki, czosnek granulowany 1/2 łyżeczki, papryka słodka 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 1 łyżka te pyszne frytki przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips "strona jest TUTAJ" otrzymałam do testowania Airfryer hd9240/30 "kliknij i ZOBACZ-Airfryer hd9240/30" dla mnie po operacji żołądka urządzenie jest doskonałym pomocnikiem w dbaniu o dietę niskotłuszczową(...)grubości, opłukać, zalać zimną wodą i odstawić co najmniej na 30 minut ziemniaki wylać na durszlak, następnie na ręczniku papierowym osuszyć, w większej misce wymieszać z olejejm, paprykami, czosnkiem Airfryer hd9240/30 ustawić na 160 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ frytki włożyć do kosza i ustawić 16 minut po sygnale wyjąć kosz, potrząsnąć frytkami i włożyć z powrotem, ustawić teraz
W Mojej Kuchni Lubięjajko 100 ml oleju 100 ml wody 130g mąki pszennej (1 szklanka) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 1/2 łyżeczki soli (użyłam himalajskiej od Skworcu ) 1/3 łyżeczki ostrej papryki w proszku 1-2 szczypty gałki muszkatołowej (solidne) Dodatkowo: papryka w proszku lub ulubione zioła do oprószenia wierzchu Opcjonalnie: ulubiony sos (polecam z firmy Folwark ) Ser zetrzeć na tarce(...)dużych i średnich oczkach) - odrobinę zostawić do posypania wierchu. Pora pokroić w półplasterki. W pierwszej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, paprykę i gałkę muszkatołową. W drugiej zmiksować jajko, olej i wodę. Suche składniki połączyć z mokrymi i następnie zmieszać z porem oraz mozzarellą. (Masę należy mieszać ręcznie - widelcem i do połączenia się całości, nie dłużej.) Formę
Di gotujekrokiety. Składniki: naleśniki: mąka mleko jajko szczypta soli margaryna farsz: 400g mięsa mielonego 1 woreczek ryżu dwie garście posiekanej kapusty pekińskiej mała puszka kukurydzy konserwowej mała papryka czerwona łyżka oliwy mała cebula sól, pieprz majeranek, papryka słodka i ostra dodatkowo: (opcjonalnie) rozbełtane jajko 1/5 szklanki bułki tartej Przygotowanie: Wymieszać składniki na naleśniki i zrobić je na margarynie(...)Ugotować ryż w czasie krótszym niż zalecane na opakowaniu. Rozgrzać oliwę na patelni, zeszklić posiekaną w kostkę cebulę. Dodać mięso i podsmażyć z każdej strony. Przyprawić, dokładnie wymieszać. Dodać paprykę pokrojoną w drobne paseczki, kukurydzę, ryż. Wymieszać. Chwilkę podprażyć. Następnie dodać kapustę pekińską. Dokładnie wymieszać. Zostawić na małym ogniu. Przykryć pokrywką. Około 5 min. Doprawić do smaku. Wykładać
Tagebuch po polskuRybny gulasz ala Rumcajsew. Składniki: ok 700g filetów z mintaja 2 cebule 1 papryka 1 mała cytryna 2 ząbki czosnku 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 szkl. bulionu 1 łyżka mąki świeżo mielony pieprz, sól 2 łyżeczki curry, tymianku, bazylii 1 łyżeczka pieprzu cayenne listek laurowy kilka kropel tabasco Przygotowanie: Filety opłukać i osuszyć na papierowych ręcznikach. Pokroić w grubą(...)kostkę i połączyć z sokiem z 1 cytryny, solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Wstawić do lodówki na przynajmniej godzinę. Paprykę i cebule drobno pokroić. Zrumienić cebulę na patelni i oprószyć ją mąką. Dodać zimny bulion, paprykę, przecier i resztę przypraw. Mieszankę doprowadzamy do wrzenia i pozwalamy delikatnie zgęstnieć (w razie potrzeby możemy doprawić nieco do smaku). Dodajemy rybę
Gotuj z Rumcajsemduża cebula 1 duża pietruszka 1 łodyga selera naciowego 2 duże marchewki 2 szklanki bulionu z kurczaka 1-2 łyżki mąki (do obtoczenia) 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich mały pęczek natki pietruszki sól morska oliwa z oliwek lub olej do smażenia listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 podwójna pierś z kurczaka 1 szklanka kaszy(...)duża cebula 1 duża pietruszka 1 łodyga selera naciowego 2 duże marchewki 2 szklanki bulionu z kurczaka 1-2 łyżki mąki (do obtoczenia) 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich mały pęczek natki pietruszki sól morska oliwa z oliwek lub olej do smażenia'; document.write(" "); Marchew oraz pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę (ok. 1 cm). Por kroimy w plasterki
Poezja smakuprzygotowany karp też zachwyci smakoszy tej ryby. Składniki 1 karp - 2,5 kg 1 łyżka słodkiej papryki 3 kg ziemniaków 250 g cebuli 100 g masła 2 szklanki kwaśnej śmietany Przygotowanie Karpia umyłem w zimnej wodzie, osuszyłem, posoliłem i natarłem papryką na zewnątrz i od środka. Skórkę karpia ponacinałem ostrym nożem w równych odstępach. Ziemniaki obrałem, pokroiłem(...)stopiłem w rondelku resztę masła. W trakcie pieczenia co jakiś czas polewałem karpia i warzywa płynnym masłem i śmietaną ( pół litra ). Pod koniec pieczenia polałem resztą śmietany i posypałem papryką. Podałem od razu po przygotowaniu
R'n'G Kitchenprzykład... hehe dobra, już koniec, słowo, nie zaczynam;-) No dobrzeeeeee, to proszzzzzze - przepisik na duży gar gulaszu: podwójna pierś z kurczaka 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 2 papryki (mogą być kolorowe) 2 puszki pomidorów krojonych 1 cukinia przyprawa do gulaszu (u mnie Kamis - ważne, by była bez chemicznych dodatków) olej rzepakowy sól, pieprz No, to filozofii wielkiej(...)Czyli kroimy pierś z kurczaka w kosteczkę i marynujemy w przyprawie do gulaszu z odrobiną oleju. Cebulę kroimy w pół-piórka, paprykę i cukinię na średnią kosteczkę, Cebulę zrumieniamy na łyżeczce oleju, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy chwilunię. Dodajemy zamarynowane mięsko i podsmażamy chwilunię, następnie dodajemy paprykę i ponownie podsmażamy chwilunię, następnie cukinia i znowu chwilunia. Na koniec
Restauracyjka Literackaaromatycznej przyprawy Curry Premium od firmy Sk worcu . Składniki: 400 g piersi z kurczaka 300 g fasolki szparagowej zielonej (może być mrożona) 280 g kukurydzy z puszki 1/2 czerwonej papryki 1 cebula 2 torebki ryżu parabolicznego (1 szklanka) 1 łyżka Curry Premium od Skworcu koperek sól, pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy curry(...)soli, mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę. Fasolkę szparagową kroimy w nieduże kawałki ok. 2 cm, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości i odcedzamy. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. Paprykę kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na oleju. Dodajemy pierś, smażymy na rumiano i przekładamy na talerzyk (nadmiar oleju wylewamy). Na tej samej patelni zagotowujemy
Na Ciasteczkowych PapierachSmacznego! Składniki: 2 duże marchewki 5 średnich ziemniaków 1 cebula 2 kopiate łyżki mąki 2 jajka 4 łyżki mleka 250 g startego żółtego sera typu gouda sól pieprz ostra papryka słodka papryka olej do smażenia śmietana lub sos Ziemniaki i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno posiekać. Wszystko wymieszać, dodać jajka, mleko, starty żółty(...)mąkę i doprawić solą, pieprzem i papryką . Ponownie wymieszać do połączenia się składników. Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki na rumiano z dwóch stron. Podawać gorące ze śmietaną lub swoim ulubionym sosem. placki ziemniaczane z marchewką i serem
O kuchni z uczuciemSmaczna przystawka do obiadu na bazie fasoli ,oliwy i papryki.Świetnie pasuje do mięs lub jako samodzielne danie.Przepis pochodzi z kuchni Afrykańskiej.Zapraszam. 1 kg.fasoli białej 2 ząbki czosnku 1 półsłodka papryka 2 łyżki oleju 2 goździki sól szczypta zmielonego KMINKU ******************************************* Fasolę namoczyć na noc.Ugotować dodając pod koniec gotowania sól.Odcedzamy Fasolę ,dodajemy do fasoli oliwę ,drobno pokrajaną(...)paprykę.Rozdarty czosnek , goździki , kminek i chwilę trzymamy na małym ogniu .Podajemy od razu
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki