Znacie guacamole? Na pewno. A ile kuchni, tyle sposobów jego przyrządzania. Amerykanie potrafią je spaprać majonezem lub kwaśną śmietaną. Meksykanie nie byliby sobą, gdyby nie podkręcili smaku przez dodatek papryczki chili. A moje guacamole jest delikatne i orzeźwiające. Najczęściej dostępne w naszych sklepach są dwie odmiany awokado- Fuerte i Hass. Obie świetnie znoszą zmiany temperatur i trudne warunki w jakich się je transportuje- a mają do nas daleką drogę. Fuerte ma kształt zbliżony do gruszki i dość gładk... czytaj dalej...
Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.
Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.
Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.
Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?
Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!